i
Yazdırılabilir Görünüm
i
Haklısınız arkadaşım malesef Nizibimizde taşlar yerine tam oturuşmamış 3-5 fakire yiyecek giyecek dagıtmaktan öte geçemedik
Selamlar
i
Kuran kursları var, çok sıkılırsan Osmanlı Kafe var, ayrıca taziye evleri var, onları ziyeret ederek vaktini de geçirebilirsin.
i
Ne dedim ki Nizip'te bulunan sosyal alanları yazdım, gençlerin gidip geleceği yerler bunlarla sınırlı.
ammi 49.5 sarsıntı ile tövbe etmessen bir daha edemesin bak uyarmadı deme hehheee
=) Müslüm abi doğru söylüyor bunların yanında motorla milltetten küfür yiyebiliriz, caddelerde serrserilik yapabiliriz, gençlik nizipte bu halde ben sokakta yaşıtlarımı görerek hepsinden utanıyorum....hiç yakısmıyor
Sevgili Timuçın ben ne zaman tv'de proğramlar izlesem doğu ve güneydoğu insanlarının klasik şu söylemi beni hep kızdırmıştır" devlet bize yardım etsin abey" Ben Bursadayım 43 yaşındayım ve geçen sene 276 saatlik Bursa büyükşehir belediyesi meslek edindirme GİTAR kursunu bitirdim.Siz gençler haklısınız. Nizip her geçen gün büyüyor gençler artık daha eğimli daha akıllı ve ihtiyaçlarıda her geçen gün farklılaşıyor,belediye veya halk eğitim merkezleri bünyesinde;resim müzik,halk oyunları,diksiyon kursları v.s v.s kurslar açılmalı ve gençler buralara yönlendirilerek sosyalleşmelidir. Ama sizde bir şeyler yapın, kamoyu oluşturun büyüklerinizi sıkıştırın. Belediye başkanını millet vekillerini ziyaret edin gerekirse Başbakana mektup yazın...
Bunu kinayi yazdığını biliyorum yeme beni:mad:
Kur-an kursları sosyal alanlar değildir, ben müslümanım diyen ve Allaha inanan her müslümanın rabbim bana ne diyor, kur-an aracılığıyla benimle ne konuşuyor deyip mutlaka anladığı dilden okuması gereken ve kurslara da gidip orijinal dilinden öğrenmesi gereken yerlerdir.
i
Ammi gidişiy mahmut can bu kadar sarsıntıya birde ara ara senin artçı sarsıntılarına nasıl dayansın bazen kaçırıyor böyle belli olmaz belkide bu sarsıntılar ammiyi saglam laştırır.
Evel allah çakı gibiyim, CHP falan umurumda değil, hizmet görelim, Nizip için canımız feda.
Mahmut abiye katılıyorum. Gençler kendi ilgi lanlarını oluşturmayı bilmeli. Mesala, Satranç biliyosanız turnuva düzenlenmesine ön ayak olaibilrsiniz. Tanıdığınız bir ressam varsa segi açması için ön ayka olabirsiniz. İstanbul da çok STK var. Gençlik insiaytifleri var. GAP Turları düzenliyorlar.. İçlerinde hep sanaçılar olur bunların.. Okuyan üretne genşlik kollektifleri üyeleri de olabiilir. Siz belediyeden (Kültür veya Halkla İlişkiler Müdürlüğü) bu konu da daha da aktif olmalarını ve Nizibe yönlendrilmeleirn de sağyabilirsiniz. Geçen bana bir mail geldi. "Antep te nerede yemek yiyebilirizi bu yemek kültürünü nereden öğrenebiriz?!.." diye. Nizibe yönlendirdim.. ;)
Muhabbet bir yana Kemal cengiz abimizlede görüşülsede yavaş yavaş milletvekillerimize bir dosya hazırlansa nasıl olur
Nizp Çayı başta olmak üzere
Nizipteki fabrika atıkları ve pis koku meseleleri gibi
Çözüm yollarıda dahil
İyi olmazmı
Selamlar
Hidayet kardeşim bence Nizipte gerçekten sosyal yönü güşlü oılan bir belediye başkan yardımcımızın sırf bu işlere bakıp halk ile sosyal kurulışlar ile el ele bir hizmet sergilemesi lazım diye düşünüyorum
Selamlar
Ya siz ne diyorsunuz, gençleri yönlendirmezseniz onlar bildiğini okur, sosyal tesis yani sosyal yaşam alanları yapılmazsa gençlerin ne reye gideceği belli olmaz, zaten tarikatların elinde oyuncak olmuşlar, bari biz bir şeyler yapalım.
hidayet bey öncelikle başımızda bir büyük bulunmalı...bunu bizim degil belediyenin düşünmesi lagzım ,bir klup flan dernek kursalar hiç sorun olmaz. benim konuyu burada açma sebebimden birisi bu zaten belki burada yetkili birisi görürde sonurunu yukarıda dile getirir diye düşündüm...:D
Timuçin kardeşim bu konuyu gündeme getirmen iyi oldu, sen merak etme okumuşlardır.