![]()
Bu ucube anıt ne zaman yıkılarak yerine daha estetik bir şey yapılacak.
Yazdırılabilir Görünüm
şşttttttt sanata ucube denmez lütfen saygılı olalım...cızzzzzzzzz
Ama bunun ne olduğu belli bile değil, bir şeye benzese, sanat eseri diyeceğim.
karstaki heykel neye benziyodu müslüm abi:))))))))))
:))))))))))))))))))))) hocam eyvallah...bu bana kafi:)))))))))))
Ee sen sponsor ol daha güzel bir şey yaptır oraya.
mesela menesin bir heykeli güzel olur müslüm abi :D
Olmamı, olur tabi:)
Evet meydanı boğuyor o yapı veya her ne ise...
E90 daki fıstık anıtı gibi güzel bir çalışmayı hakediyor o alan.
Resim nerede bu ucube resim ammi resmi atsanız.selamlar
haklısın gökhan hocam Nizibimize yaraşır bir şey degil.selamlar
Nizip yeni binalar haricinde gelişiyormu ? Geliştirmek için birşeyler yapılıyormu ? Bunu çok merak ediyorum.
Çok sık gidemeyen biri olarak bu soruyu Niziplilere soruyorum.
Nizip bir çok ilden daha büyüken böyle bir ilçeye gereken önem yetkiller tarafından veriliyormu ?
Verilmiyorsa sebebi ne olabilir ?
Nizip çevre düzenlemesi olarak neler yapıla bilir ?
Bu tür düşüncelerinizi, projelerinizi bir konu altında toplanıp gerekli yerlere iletilse etkili olurmu ?
Mustafa Nizpte nizip çalıştayı ve kent konseyinin çok düzenli intizamlı ve halka inik çalışmalar yapması lazım malesef yok
Nizpte yapılacak çalışmalar belli
Şehirleşme
Sanayileşme Büyük organize sanayinin çok acil hayata geçmesi lazım bunun için çok amaçlı bir yer bu sanayiye pareler fabrikaların taşınması buna mukabil nizip çayının ıslahı ve yeni sanayi merkezlerinin açılması lazımn
her ne kadar ovası ve merası yok isede hayvancılıgın ve sulu tarıma yönelim sebze ve meyveciligin gelişmesi lazım
Malesef benim çocuklugumdan bu yana ne zenginimiz artı ne mevcut zenginler farklı sanayileşmeye yöneldi nede birlik beraberlik saglandı
deli olmamak elde degil koca suni bir göl oluştu balıkçılık ve buna baglı kooperatif ile üretim yok klasik devlet teamüllerei var
Çok saygı sevgi ve çalışmak lazım
Malesef nizip solcuların tabiri ile Feodal yapısını kıramadı
Çok acil olarak tren yolu çevresindeki fabrikaların özeliklede ülfetin taşınması lazım
ben belediyenin yerinde olsam burayı kaldırır Tokiyi oraya taşır yeni bir şehir inşa ederim o bölgede
gerçi bizdede burada yazıp çizik başka iş yaptıgımız yok
selamlar
Bu da bir ucube olmuş, Nizip'te şöyle adam gibi bir heykeltraş yok mu, yada bu konuları bilen biri,hal meydanındaki ucubenin yanından geçerken bilmeyenler bana soruyor bu ne diye, bende bilmiyorum diyorum çünkü neye benzediği neyi amaçladığı bilinmiyor, bu meyanları bir an önce güzelleştirelim.
Hal meydanındaki ucube sökülene kadar bu konuyu güncel tutalım.
Yav tuhaf insanlarız fıstık anıtı diye yapıyoruz bari çevresine fıstık ağacı fıstık şetili ekilsin nedir o ucubeler . Zeytin anıtı yapılıyorsa da çevresine zeytin ağacı ekilsin sulansın bakılsın budam la şekil verilsin. Ama yooook illaki sanat olacak . Allah yapısı olursa ondaki sanatı inceliği her insan görür mü görmez mi ?
Bırakın şu anıtları taş la betonla bilmem neyle yapmayı . Fıstıkanıtı fıstık ağacıyla zeytin anıtı zeytin ağacıyla olur.
gercekten Mahmut hocam dogru söyluyorsunuz,tebrik ederim. selamlar
Mahmut hocama katılmamak mümkün değil, bence de bütün meydanları canlı canlı fıstık ve zeytinle donatmalıyız.
Doğru söylüyorda, hasat zamanı dallarını bile yolar millet.
Benim mezarlıkta, ortada bir zeytin ağacı vardı.
Biri gelip bedeninden kesmiş...
Nizip estetikten yoksun nedense. Birecik yolu üzerine yeni ve güzel binalar yapılıyor. Ama hepsi dipdibe, bahçe yok, yeşillik yok. Beton yığını. Bence biraz estetik katılmalı.
Haklısınız Türkiye'nin her yerinde yapılan imar hataları Nizip'te de yapılıyor, imar planlarının halka ilan edilerek nereye ev nereye sanayi yapılacağı gösterilmelidir.
Şehir plancılıgı lazım 50 yıl ileriyi görecek ve planlıyacak nizipte iken arkadaşlara dedim gelin esen evler ile Akçakent arasındaki arsalardan zetyin tarlalarından alalım sonra parseleyip 500 metre kare bölüşelim hep beraber ev yaparız ayrı ayrı müstakil olarak zaman içinde bitiririz bahçeli nizamlı 500 metre kare ev yalancı cennet olur dedim amma para olmayınca gayret eden olmadı
Selamlar
Yine bir dönüm yer alalım 300 metre karesine ev yaparız kalan kısmını müşterek bahçe olarak kullanırız herkese açık konut bahçesi içine küçük bir havuz nasıl olsa herkewsin dönecegi yer belli kesinde olsa yılda gelip gitmelerde olsa
selamlar
Yapılan hata aslında şu, nereye ev yapılacağına devlet karar vermiyor, nerede rant artıyorsa herkes oraya ev yapmaya başlıyor, aslında devlet ev yapılacak yerleri Fatihin dediği gibi 50 sene önceden planlayacak ve buraların alt yapısını da hazırlayacak, önce ev sonra alt yapı olursa işte böyle olur.