-
Nizipte oglan everme
http://www.gezgin.com/foto/1466_sokakta+kad%FDnlar.jpg[/IMG] Firdös: Kele Emne baci bizim hössün mâmedin bir böyük kizi vardi.Noldu kele o.
Emne: Nolcak kele anam.evde oturiy herhalda.
Firdös: Kociya mociya varmadi delmi.
Emne: Yok kele bacim. Kara sattim gibi bir kiz. Kim netsin onu.
Firdös: Tama anam kani sirin diyler kizin.
Emne: Beee ! Kele get anam.Elleri ayaklari mese odunu kimin. Basaratsiz. Kim diy kele size eyi diye. Herif eve ac gelse bir haspeli asi bisiripde önüne koyamaz. Aman bacim akliizi basiniza devsirin.Ogliiin hayatini mahvetme.
Firdös: Amaaan. Ne biliiim. Hara gidim bilmim. Bacim oglan askerleni yapti. E düyençi selahin yaninda nacarlik yapiy. Eyi kötü avradi ac birakmaz. Namisli içkisi cigarasi yok. Kele kuzu kimi oglan. E zatilam benim bir ayâam mezarda. Ölür mölürüm kele öte dunyaya everimde gidimoglani. Ya rebbi gisikizi nasib edesin ogluma. Ne bilim Allah bes gheyirsize düsürmiye. Rezil malamat etmiye
Emne : Amin bacim amin
-
tebrikler,cansu hn.tam gülmeye ihtiyac?m vard?.kolay gelsin
-
Aman yanl?? anla??lmas?n.Bu benim fikrim de?il.Mehmet ali isimli karde?imiz cevap olarak göndermi?.Çok ho?uma gitti ana menüye ta??yay?m dedim.Kendisinden özür diliyor ve tebrik ediyorum
-
GÜZEL bir yazi olmus cocuklugum geldi aklima kadinlarin konustuklari hanekler tsk cansu hanim
-
güzel olmu? cansu tebrikler senin bele bir sorunun yoktur de mi
-
yo yo,ba?kas?n?nda olsa ,genel mana itibar? ile güzel olmu?.sadece bunu belirtmek istedim
-
tbr güzel bi diyalog yerel a??zdan çok sevdim bunu t?k
-
tbr güzel bi diyalog yerel a??zdan çok sevdim bunu t?k
-
UMARIM A?A?ILAMAK AMACI ?LE YAZILMAMI?TIR.
ÇÜNKÜ O ?NSANLAR S?ZLER? DAHA ?Y? SEV?YEYE GET?RD? D?YE DÜ?ÜNÜYORUM
-
kimya karde? emin olabilirsin, tamamen bizleri eskilere veya yöresel a?z?m?za götürmek için yaz?l?yor bunlar.
-
yorum kimya karde?..seninkide henegin ulu?u..niye a?a??layakki..bizimki sada muhabbet olsun..
öle delmi..hele hele sende kat?l bize.d? hadi..
-
??VE DE B?R NEV? KÜLTÜRDÜR. CANSU KARDE??M?Z ?DEOLOJ?K OLARAK YAZMADI?INI
UMARIM SÖYLER - LEVENT KIRCANIN MEVLÜT USTASI OLMAYALIM
OK.
TE?EKKÜRLER
-
sak?n arkda?lar,a?a??lanmak ta ne,bu tarz söylemler bizim,gelenek ve göreneklerimizdir.biz gurur duymal?y?z.yaln?? anlamayal?m.selamlar
-
cansu arkadas?m tek kel?meyle super ya ben gaz?antepl?y?m ama s?vey? konusam?yorum ve bayada merak sard?m burdan ogrenmeye cal?s?yorum umar?m yaz?ların?z?n devam? gel?r
-
Ayr?ca makaleler/karpuzatan dergisi eski say?lar bölümünde Dr.Müslüm AVkan ?n bir yaz?s?n?da bulabilirsiniz. http://www.Nizip.com/article_read.asp?id=82
-
Nizipli olmak hakkaten ayr?cal?hhhhh yorummmm
-
TEK KELIMEYLE MUKEMMEL,KONU MUKEMMEL VE SIVE MUKEMMEL SIZI TEBRIK EDIYORUM. SANKI NIZIP'TEYMISIM GIBI YASAYARAK OKUDUM. TESEKKURLER.
-
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <strong style="mso-bidi-font-weight: normal" "FONT-SIZE: 22pt; COLOR: green" Haso day?dan A??o deyza ilk kez ?ehre gidiylermi? önlerine bir nehir çıkm?? ikisi de yüzme bilmiy.O s?rada ordan geçen bir herif ben yüzme bilim deyip sizi gar??ya geçirim demi?.Önce A??oyu kar??ya geçirmi? herif kötü niyetlimi?.<o:p </o:p [/b].
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <strong style="mso-bidi-font-weight: normal" "FONT-SIZE: 22pt; COLOR: green" A??o deyzay? sudan çıkar?p gaç?rmaya kalkm?? .Bunu gören Hasso Day? ba??rmaya ba?lam??.<o:p </o:p [/b].
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <strong style="mso-bidi-font-weight: normal" "FONT-SIZE: 22pt; COLOR: green" -G?zz A??o vur gözüne gözüne,<o:p </o:p [/b].
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <strong style="mso-bidi-font-weight: normal" "FONT-SIZE: 22pt; COLOR: green" A??o Deyza:<o:p </o:p [/b].
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" <strong style="mso-bidi-font-weight: normal" "FONT-SIZE: 22pt; COLOR: green" -G?ll? kolunu dolam?? özüme ben nas?l vurim gözüne gözüne<o:p </o:p [/b].
-
ya Nizipi ne güzel anlatm??s?n?z nerde o eski insanlar?m?z
-
oyyy oyyy oyyy. Kele öksemi?tik bu hanekleri tama
-
Avrat ak?ama ?endik gelecek temetozlu a? yap yan?na so?an g?r buss kimi ayran yap.
-
-
büyüklerimizden dinledi?imiz çok güzel meseleler vard? ama ço?unu unttum eski anlat?lan Nizipten eser yok.ya?ant?s?yla ,örf adetle ço?u yönden de?i?mi? durumda.
-
arkada?lar ben bursadan mahmut küçük bugün ilk defa bu siteyi ke?fettim hemen üye oldum çok harika ?eyler var.Yaz?lar resimler ele?tiriler çok seviyeli.?nan?n Nizip'i Nizip a?z?yla konu?may? o kadar çok özlemi?imki beni tekrar çocukluk günlerime götüren yaz?lar resimler için çoook tesekkürler.
ha bu arada ben bursa da uluda? elektrik da??t?m A.? bursa il müdürlü?ün de memur olarak çalışıyorum
-
tesekkürler cansu akpek hn. Hafta sonu sabah?na sizin sayenizde tebessümle ba?lad?m.her yeni sabah ta
size ba?ar?lar dilerim.
-
valla cansu han?m çok do?al olmu?.Sizi tebrik ediyorum
.
-
<pre cansu karde? bizim ?iveyi nerdeyse unuttumdu sayende hafta sonu iznimde ufakta olsa memleketimin havas?n? ald?m burada öyle konu?tunmu gülüyolar bi?eyde anlam?yolar bende inad?na konu?im askerlik bitene kadarda konu?cam tekirda?da ÜÇ E ÜJ BE? E BEJ D?YOLARBende onlara güliyom
.
.
.
.
.
.
.
?EERT EVE SEEERT SÜYÜ?E SÜLLÜMÜ DAYA TA?ADAN ?ÇERYE DALL ZAHREEV?NE G?R TELMAHM?L?N YANINGDA MIH DA SAHOMM DANCARAAAMII AL DÜVENE GELL...
</pre
-
Bence güzel bir anlat?m ve de çok ho?. Cansu arkada??m?za tesekkür ederim.
-
B?ld?r sevdim se?i
Ke?kem sevmez olayd?m
La yorum e?g?n gudurttu begi
Tebeatini agnayamad?m
Ari?in dal?na bülbül ötermi
Tagadan yel geçermi
insan sevdi?ine beyle edermi
Tebeatini agnayamad?m
A?k?n c?nc?k g?r?g? kimi börümü deldi :)
-
yav bu ?ive kadar güzel bir ?ive varm? ben Nizipli olmaktan gurur duyorum memleket süper ya
-
Kesinlikle yöresel ?ivemizden utanm?yoruz bilakis kültürel çe?itlili?e katk? sa?lad???n? dü?ünüyorum
eline sa?l?k karde?im.Bursa'dan selamlar.Mahmut KÜÇÜK..
-
yav adam?n okurken bile a?z? sulaniy ?imdi burada olsada yesek
ke?ke ?öyle ist de ev yeme?i(bizim yemeklerden) yapan ter sofras? açan bir yer olsa heç çıkmam
al?nt?:
"quote" Mezopotamya demi? ki:
Avrat ak?ama ?endik gelecek temetozlu a? yap yan?na so?an g?r buss kimi ayran yap.