Acaba Diyorum Nizip''in De Trafiği Artinca Su An Ki Caddeler Bu Yükü Kaldirabilirmi?
Bence Bu Bir Sorun Olmadan Gerekli Altyapilar Yapilabilirmi?
Simdi Istanbul Trafiğinden Ağzimiz Yandiği Için Söylüyorum...
Yazdırılabilir Görünüm
Acaba Diyorum Nizip''in De Trafiği Artinca Su An Ki Caddeler Bu Yükü Kaldirabilirmi?
Bence Bu Bir Sorun Olmadan Gerekli Altyapilar Yapilabilirmi?
Simdi Istanbul Trafiğinden Ağzimiz Yandiği Için Söylüyorum...
degerli dostum,haklisin biz simdiden NIZIP te böyle büyük sorunu yasiyoruz.
ama sagolsunlar,belediye ve trafik yetkillileri bu sorun için çalisma halinde,hat ta,geçen gün ,bel.bsk. AKDOGAN bu konu ile ilgili bir proje hakinda bize bilgiler vererek bizi rahatlati.beklersek bu konudaki çalismayi ,birlikte görürüz.
............
Su sehir içi dolmuslari yolcularıni yolun ortasinda degilde kenarda indir-bindir yapsalar sorunun %50 si hallolur..Avrupada bir adam aracini parkeder ve saatlerce isini yaya halleder. bizde ise nerdeyse marketin içine dahi arabayla girecegiz. Yani aracimizi bir arka caddeye birakip bankaya veya alisverise gidemiyoruz..illaki bankanin tam önüne ,orada yer bulamayincada trafigi tamamen kapatircasina sikisik bir yere park ederiz...
...egitim sart...
huzeyfe arkadasima katiliyorum gerçekten bizim park etme konusunda büyük bir sorunumuz var.
biz park etmek için o isyerinin önünü isterken burada(ist) millet o semte girer girmez arabasini bir yere park edip öyle geziyorlar. aslinda denetim artarsa bu sorunun çok kolay halledilir.
HUZEYFE kardes inan çok güzel anlatmissin bizim karakterimizi.Gerçekten de aynen öyle yapiyoruz.
arkadaslar size katiliyorum.biraz beklersek hal olacak...........selamlar
abi hal olsun artik yeter ve bizim sehir içi münibüslere de bir düzenleme getirilse tek renk degilde tek tip araç uygulamasi olsa çünkü gelisen ve degisen Nizipte hep genellikle eski araçlar kullanildigindan görüntü kirliligine neden olamkta bu konuda biseyler yapsaniz bi çalisma yani
dogru sölin valla gardas artik dolmusların bir düzane sokulmasi lazim bir de hatlar düzenlense daha güzel olacak
çünkü zaman gelecek dolmuslar yetmeyecek belediye otobüslere yollara düsecek o zaman trafigin halini düsünemiyorum... caddeler kiymetlenmeden gerekli istimlak yapilmali bence
bizim Nizip te,iki otopark yapilmasi gündemde,bu nedenle ,kisa zaman içinde araç sorunu ve trafik hal olacak.beklersek görürüz.selamlar
Yok arkadaslar önce kisi kendini düzeltecek bizim insanimiz çogunlugu Hava olsun diye millet arabasini görsündiye çarsiya çıkarir .iste memleketimin güzel insanimizdan örnegin 10,000.00.YTL arabayla gelir 1,00 .YTL park parasida gözünegelir.yani beles olsun diye nerdeyse caddelerüçlü sira halinde düzülecekler.ya arkadaslar Nizipte en uzak yere gitmek kaç dakikanizi alir .size soruyorum degilmiCaddeler Cadde degil otopark olmus resmen allah sonumuzu hayir etsin burdan yetkiliAbilerimdende yardim istiyoruz Nizip için sadece bunu bir düzenebindirsinler.Yukarda yazdigimyazilardan gerçekten ise arabasiyla gelmesi gerekenler ( yerleri merkezeçok uzak olan kardeslerimiz)müstesna tabi onlara sözüm yok yanlizca onlarda ya bir park alanina veya kimseye engel olmayacak bir yerlere durdurmalarıni rica ediyorum. AMA ÇARE BULUNMAZ ISE TRAFIGIMIZ IÇLER ACISI...................................
huzeyfe ve Nizip72 cok güzel tespit etmi?. ?nsan?m?z?n biraz daha bilinöli ve duyarl? olmas? laz?m. Nas?l at arabalar? kald?r?larak tarfikte düzen ve caddelerde temzilik sorunu nispeten haledildi ise ?ehrin içinde son sürat can?na susam?? gibi motorlu gençlere de bir çözüm bulmak gerek. Olan hem can?m?za hemde mal?m?za oluyor. Motorlara da antep'teki gibi bir uygulama getirilmesi laz?m.
evet,ço?kun bey,te?his çok iyi bu konuyu i?leyelim.baz? bölgelere motor yasa?? getirilebilinir.kat?l?yorum.bu konuda çal??ma yapal?m.olmaz m??
ya motor yasa?? biraz insafs?z ca olur ama otopark laz?m e?erkiotopark paras? gözüne gelirse zaten arabay? fazla çıkarmaz halk?m?z sadece i?i olan çıkar?r
Edited by - benbaskan on 08 Oca 2006 19:28:11
öyle tamam? ile yasak de?il,beli bölge ve cadelerde olabilinecek bir yasak olacak,tabi ki vatanda?,motora binecek.bu konuda itiraz?m?z yok zaten....
"FONT-WEIGHT: bold"
Öncelikle yol alnan?na tahsis edeilen yerlerin sat?lmamas?n? rica edecektim say?n ba?kan?m?zdan.
Bir öneride bulunursam in?allah haddimi a?mam?? olurum:
Nizip'e ait imar alanların?n sat?? ihaleleri gazetemizde biraz ayrınt? olarak verilse halk?m?z neyin kaça kimin mal?n?n kime sat?ld?g?ndan haberdar olsa cok ?ey istememi? olur.
böyle bir?ey yap?labilinirmi. Böylece dedikodulara bir son verilebilinir diye dü?ünüyorum. .
Nizipte trafik kural?na uyan yok ki