Yazdırılabilir Görünüm
Herkesin inancina sayqi duyuyorum sahsen,Benim calistiqim isyerinde herkes hristiyan sadece ben muslumanim ama inanki o kadar sayqi duyuyorlarki anlatamam.iclerinde o kadar inancli biri varki her pazar qunu kiliseye qidiyor icki falanda kesinlikle aqzina surmuyor.Butun dinlerin ana temeli sevqidir.
Karşılıklı saygıyla herşey hallaedilebilir.. Teolog olunca daha iyi anladım ama kimseye bunu anlatamıyorum
haklısın
karşılıklı saygısızlık olarak mevcut durumun adını koyalım..ve aynen devam edelim.ettirelim mi?
sonra da ateistin veyahut dini duyguları oturmamış sade vatandaşın
dinler ve milletçililik tarih boyunca ,kanın,gözyaşının ,vahşetin araçları olmuştur, insanlara dünya ve ahiret mutlluğu kavramında dünya kısmına hiç vesile asla olmamıştır derse, -gel de müslüm akpeki burda anma-ne cevab verebiliriz ki...nitekim tarih buna şahit değilmidir ?
senin dinin sana benim dinim bana emri ,karşındaki ile çatışmayı gerektirmez herhalde...
örnekleri de mevcut;mescid-i nebi de 3 gün necran hristiyanları özgürce ibadet edebiliyor,
adı selem,barış,esenlik olan bir dinin,yanlışa yanlışla cevab verme durumu olamaz..
hay hay mahmut
memnuniyetle,
yalnız unutma,ben senden mahşerde de şikayetçi olacağım..ve şahidim ALLAH olacak..konuşan eller,ayaklar,diller şahit olacak,
haaa unutmadan bana gönderdiğin özel mesajlardaki cümleleride açarız canım..
önemli not:seviye düşüklügü için istisnasız herkesten -mahmut hariç,sözlerimin arkasındayım- binbir özür diliyorum.ve bu özrüm alabildiğine samimidir.
İşte yıllardır ve 3-5 gündür benim sitede anlatmak istedigim hadise bu kalp kırdıktan gönül incittikten sonra
insanlıktan ne anladık
MHP lilikten ne anladık
AKP lilikten ne anladık
oylamadan ne anladık
yazık çok yazık karşeligin bu hale gelmemesi lazım
unutmayın insan ya nefesini verir alamaz ya alır veremez
ZİRA 4-5 GÜN ÖNCE EVSAHİBİM KOLLARIMDA CAN VERDİ GERİDE NE PARİ KALDI NE CEMAT NEDE ANAYASA OYLAMASI
çok üzgünüm çok
yinede herkesin bayramı kutlu olsun
Benim bildiqim butun dinlerin ana temeli ve amaci sevqidir.Kimin neye nasil inandiqi beni ilqilendirmez ama sadece ben kisinin kisiliqine bakarim yani benim icin onemli olan budur.Herkes ozqurdur.
M.ENES Bende dini konularda kendi capimda biraz bilqi sahibi sayilirim(1 yil kuran kursunda eqitim qordum) Biz musluman olarak allahin veya kuranda yazan herseyi harfiyen yerine qetiren bir toplummuyuz?Cuvaldizi kendimize,Iqneyide baskasina batiralim.Tek kelimeyle her seyi kazanada biliriz,kaybedede biliriz.
[QUOTE=YakisikliAntika;235494]M.ENES Bende dini konularda kendi capimda biraz bilqi sahibi sayilirim(1 yil kuran kursunda eqitim qordum) Biz musluman olarak allahin veya kuranda yazan herseyi harfiyen yerine qetiren bir toplummuyuz?Cuvaldizi kendimize,Iqneyide baskasina batiralim.Tek kelimeyle her seyi kazanada biliriz,kaybedede biliriz.[/QUOTE
Demek ki tam anlamıyla bilgi edinememişsin,ben zaten ben cennetlğim demedim elbette kimin cennete kimin cehenneme gideceğini Allah azze ve celle bilir.Ama hrıstiyanlar 3 teslis inancı içerisinde şirk içindeler ve şirke düşen herkeste kur-an'a göre cehennemdedir, bunu Allah c.c kendisi söylüyor.:)
[quote=M.ENES;235500]İnanç ve Akide gibi konular ne şaka götürü ne de boş boğazlılık.. İlmi kariyeri olamadan ve maslahatlar üzerinden zan hissiyle hareketle konuşan.. Yorum getirmeye çalşan herkesi, tevil yoluna iter ki; bu da korkunçtan daha korkunçtur.
Meselenin özüne inersek..
Maalesef ki maalesef Allah'ı ve Peygamberimizi tanımayan -ki bazı katolik mezhepleri Peygamberimizi tasdik etmelerine rağmen hala İsa Mesih sevgisini de kalplerin de taşıdıklarından dolayı dindışı hükmündelerdir.- her kim veya zümre olursa olsun ( Ebu Talip'i unutmayalım..) cehennemliktirler..
Müslüman günahlarıyla sevaplarıyla Allah'a hesap verip cennete gidecek..
Amma İslamı reddeden, İnsanlığa ne tür bir hizmette bulunursa bulunsun, cehennemliktir..
[quote=M.ENES;235500] Ben sana cennetliksin veya boyle birsey dedin demedim,Ben sadece kimin cennete qidip qitmeyeceqini cenabi allah bilir dedim.Ben bilqi olarakta yeterince bilqiye sahip,kuran kursuna qiderken muftulukte yapilan sinavda kurs 1ncisiydim,Ama bende onyarqi yok.
Birakin bu konulari ya hicbirimiz birimizden bilgili degiliz.Aksama kadar kariya kiza laftan,icki icen,kumar oynayan, daha bir suru kuranda yasak olan islerii yapan bizler kalkmisiz yok bu cennetlik,bu cehhenmlik falan filan.Bizim ulkemizde daha basortu sorununu bile halledemedik neyden bahsediyorsunuz.Ancak ramazandan ramazana muslumanliqi hatirlayan bir millettiz.Cuma gunleri ezan okunurken veya bes vakit olan namaz zamaninda sokaklarda dolasirken kimsenin aklina kuran gelmiyor veya allahin ne dediqide gelmiyor.Konusmaya gelince mangalda kul birakmayan bir toplumuz.
Sayin M.Enes Bende sana birseyler anlatmak isterdim ama mesafe cok uzak.
romantik kardeşim,,,şüphesiz öyledir..yalnız..
kimin nere gideceğini allah kutsal kitabımızda şunları şuraya göndereceğim demişse,kısaca o bildirmişse biz de bilebiliriz değil mi?
misal müşrikler,daha özelde bir ARİEL ŞARON,Adolf Hitler gitceği yeri bilmiyoruz diyemeyiz herhalde...
olay gerçekten olmuş;
erzurumda bir kadın kötü yolun yolcusu imiş(hayat kadını deyip yumuşatıyorlar,ama biz ona oro..u diyoruz)
ölmüş ,,cenaze namazı kılınıyor..
imam sormuş ;merhumeyi nasıl bilirdiniz diye;
kenardaki deli atlamış
hadi demiş ,bunu da iyi bilirdik deyin de ,...hepinizin ana avrat bip bip bip demiş
şimdi seçim sonuçları nedeniyle rahmetli aziz nesin diyorlar...adam rahmete inanmıyorki...
bırakın adamın gitmek istediği yere gitsin... ateistin gitceği yer belli...
dimi ama?
biz toptan kurtulduk,onlar toptan gitti ucuzluğuna da inanmadığımı ,istisnaların olduğunu,ama istisnaların kaideyi bozmayacağını acizane düşünüyorum..
konu uzun ve hassas...
M enes,yakisikli,bay unutmayinki allahin en sevmedigi sey kibirdir.Kimse neyin ne olacagini bilemez.Sizleri gormeyende hepiniz cennetliksiniz diyecek.Bay:o hayat kadinini hayat kadini yapan kimler erkekler degil mi?Hirsizin sucu varda ev sahibinin hic mi sucu yok misali..???
Eyvallah bayx onemli degil ben de size tsk ediyorum.
Valla konudan çok güven veren ve saygı taşan konuşmalarınız bizi çok mutlu kıldı çok özür dilerim Allah resülü hayatında sabeden vefat eden olunca bazıları için kabirde zorlandıgını buyurmuş sebebini islam alimleri şöyle izah etmiş
Sahabi yıldız gibidir biz onların bastıgı toprak olamayız hadimizemi onları gözlemlemek işaretlerden ve o sahabinin yaşantısından anlıyor ve yorum yapıyoruz diyerek açıklıgı şu şekilde getirmişler
işaret edilen sahabi SERT yapılıydı ondan kabirde zorlandılar demiş Allah resülü
Şimdi sahabi sert tavırla kabirde zorlanırsa bizim halimiz nice olur
Selamlar