![]()
Fıstık Hali Civarında yapışan fıstık heykelinden sonra Zeyitn tanıtımı için yukarda resme benzer bir tasarım düşünülüyor.
Fikirlerinizi ve önerileriniz bekliyoruz.
Yazdırılabilir Görünüm
Vallaha cok guzel olur.
Guzel dusunulmus yapilmasinda fayda vardir.
bence cok güzel olur..
![]()
http://www.flickr.com/photos/99662199@N00/3355286002
![]()
ilham vermesi için birkaç fotoğraf ekliyorum. Ancak ilk mesajdaki anıt gerçkten çok güzel duruyor.
Bunların yanında ipek yolu boyunca gerek orta refüjlere gereksede fabrikaların dış duvarına hatta Yavuz Sultan Selim bulvarı orta refüjlerine ve fıstık hali duvarlarına da Rumkale, Zeugma gibi turizm değerlerimizi sembolize edecek motifler işlenebilir.
Mümkünse Osmanlı parkında da münyatürland benzeri, çevremizdeki turizm bölgelerinin maketleri konulabilir.
valla çok güzel olur,ayrıca sayın adminimizin sözünü ettiği şeylerde harika olur.
Yapılablecek okadar çok şey varki.
Hangi birini yazsak.
Yeşil nizip'i yeniden yeşillendirsek. Ayağımızın dibinde kocaman baraj var ama tarlalarda su yok.
Zaman o zaman olduğunda keşke şunları yapsaydık demek çok geç olmadan yetkili yetkisiz elini taşın altına koyup memleket için çalışmak lazım, yoldaki bir taşı alıp kenara koymak bile olsa.
Ilk resimdeki zeytin sembolü güzel
![]()
Bu fotoğraf biraz daha geliştirilebilir, buradaki zeytinler bizim bölgemizin zeytin cinsine (görüntüsüne) uyarlanır ve birazda yaprak eklenirse daha ilgi çekici ve doğal bir görüntü elde edilebilir ayrıca zeytin ile birlikte zeytinyağı da kullanılmalı, oluktan akan zeytinyağı görüntüsü ile bu fotoğraf birlikte çalışılsa orjinal bir zeytin anıtı ortaya çıkabilir.
bence kombine bir çalışma olmalı...mesela zeugma (belkısın) dua eder gibi oturan heykeli yapılsa ve bir avucunda zeytin diğer avucunda fıstık olsa...yöremizin üç ana unsurunu bir heykelde birleştirmiş olabiliriz...işin sofistik boyutunda ise bir şükür olur...ya rabbi bize vermiş olduğun bu nimetlerden ötürü sana şükürler olsun der gibi...ki zeytinin dinimizde ki önemini anlatmama gerek yok sanırım...
bana kalırsa yapılacak olan heykelin bir anlamı olmalı kaseye konulmuş zeytin için evet burası zeytincilikle uğraşan bir yer derim geçerim...ama bence bu sanatsal olmaz...fakat dediğim gibi bir kompozisyonla yapılmış heykel bana o yörenin tarımından tarihinden ve inançlarından bilgi verebilir...bilmem beğenilir bir fikir oldumu????
bence de cok iyi olur cok iyi düşünülmüş emeginize saglık
Kara zeytin bu kadar deqerliyse allah bilir beyaz peyniri olanlar neler yapmali:):):):)::):):):):):):):):):)
Yok ya Handan nerde cennet keske gidebilsek:):):)Bizi cennete almazlar alirlar mi?:):):):):):):):):):):):):)Normalde ben hep neseliyimdir:):):):):)
yalniz Nizip`in zeytini degil, zeytinyagi meshurdur ve tanitimi yapilmasi gereken aslinda zeytinyagidir. bana kalirsa yagin tanitilmasi daha onemlidir.
Zeytinyağı tenekesi ve şiseşi de bulunsun yanına zeytinyağlı sabun.
Küçüklüğümdeki o zeytinin kokususu ve rengini unutamam..
Bence kim düşündüyse; estetik ve görsellik açısından dikkat çekmesi babında, güzel bir çalışma olacaktır... ;)
Sanki daha güzel tasarın-mlar bulabiriz bunların bazıları alıntı olmuş ama mehmet abim ve coşkun abinin bulduğu resimler daha ağı basıyor.
Eqer zeytin icin boyle guzel seyler yapilacaksa neden fistik icin bastan salma bir heykel yapildi?Asil onemli olan fistiqimiz deqil mi?Eqer fistik bunca yapilanin kara zeytin icin olduqunu oqrenirse kalbi kirilir hicbir psikoloji doktoru yardim edemez.Ensonunda bakirkoy akil hastanesine qider vallaha:):):):):):):):):):):):)
zeytinyağına neden bu kadar taktınız anlamıyorum zeytin olmasa zeytin yağı olmaz ve zeytin asırlardır bütün medeniyetlerde kullanılmış bir semboldür barışın sembolüdür...bence yağı mağı katmayın derim ben...bide nizipin zeytinyağı egeninki kadar güzel değil...ayvalıktan getirtiyoruz harika...zeytinyağı ürünleride cabası kremler sabunlar ben hep ordan getirtiyorum...nizipin bu konuda iyi olmadığını düşünüyorum...biçoğunuz kızacaksınız ama hakikat bu :)
Hakikat bu değil tabi ki;
bu ancak sizin görüşünüzdür, ayrıca yıllardır Ege ve Marmara bölgesindeki sözde büyük üreticilerin diğer bölgelerdeki zeytinyağı üreticilerinin depolarındaki yağları kalitesini bahane ederek ucuz fiyatla alma politikasına farkında olmadan katkıda bulunmadır.
Ege bölgesi zeytinyağları daha hafif ve aromalıdır. Bizim yağımız daha kıvamlı, meyvemsi aroması daha az ama lezzetlidir,
şöyle bir bakış belki zihninizin biraz daha berrak olmasını sağlar,
salata ve soğuk yemeklerde bu farkı çok net hissedersiniz ege z.yağı ön plana çıkar ama normal yemeklerde bu farkı göremediğiniz gibi nizip zeytinyağının lezzetini hemen hissedersiniz ayrıca aynı şartlarda 10 kg Nizip zeytinyağı tüketen bir aile 14-15 kg ege z.yağı tüketir, bu da nizip yağının daha kıvamlı olmasından kaynaklanır.
(Nizip yağı kaliteli değil Egeninki iyi v.s) bunun böyle olmadığı artık ispat edildi, tabi ki hasad, üretici ve depolama kaynaklı sorunlardan dolayı zeytinyağının kalitesi düşük olabilir bu konuda batıdaki zeytin üreticileri bizim bölgemizden daha bilinçli ve duyarlılar, ama bunu direk olarak zeytin ve zeytinyağına bağlamak yanlış olur.
Bizim bölgemizde üretilen zeytinlerin %70 den fazlası yağlık olarak değerlendiriliyor yani ön plana çıkması gereken, hafızalara kazınması gereken "Nizip zeytinyağı olmalıdır", zeytinin yağ harici kullanımında bölgemizin herhangi bir iddiası malesef yoktur.
manisalı bir arkadaşım ile konuşurken bu bölgenin zeytinyağından ve yağlık zeytinin salamura yapılıp evlerde sofralar renk kattığını söylediğimde aldığım cevap şu oldu...."o sıcakta zeytin mi yetişiyor?"Zeytini tanıtmalıyız,bu ister heykelle olur ister abide ile ...yeter ki tanıtıma katkısı ve faydası olsun.Bir karadenizli olarak ilçemizin tanıtılmaya ihtiyacı var sanki antep il sınırını geçince her yer urfa gibi biliniyor bu da benim canımı sıkıyor biraz...zeugma urfanın neresinde diye sorulduğunda ilçemizin sınırları içinde olduğunu anlatıp uzun uzun bahsediyorum ama nereye kadar.... lütfen biraz daha dikkat ve çaba...
yeşil zeytinle fırında yapılan pideyi özledim:) pidenin sembolünü yapsınlar :)
Anlatmakla olmaz reklam lazim.Biz boyle konularda cok geriyiz.Aslinda cok guzel seylere sahibiz baklava,fistik,lahmacun,zeytin,ama biz sahip cikmasini ve malimizin reklamini yapmayi bilmiyoruz.
bakin simdi arkadaslar..kasim abinin avatar resmine bakalim hep beraber,,,o avatar resmindeki zeytinden yada 4 5 zeytinden damlayan yag görünümlü su ve ya benzeri bir sivi zeytinin yada zeytinlerden damlamali sivi altta klasik görünümlü ince belli bir cay bardagini doldurmali ,alttaki bardak kesinlikle camdan olmali ,yani aktar dönder olmali ..devamli bi aktar dönder.havuzlardaki fiskiyeler gibi ...zeytinleri havada nasil tutabiliriz...simdi bir zeytin yapragi olur bardagin üzerinde metalden tabii :) o yapraktaki zeytinler damlamis olur...cokmu teferruata girdim ne ,bence daha cok dikkat ceker ve daha cagimiza uygun olur...artik heykel devri gecti diye düsünüyorum.-..damla olayi cok önemli ..öyle fo$$$$ diye akmamali ,insan o damlayan zeytin figürünün karsisinda sigarasini icerken cok derinlere dalmali :) romantik bir havada verdik bakin ,eger bardak olayi abartili olduysa sunuda deneyebilirsiniz ...camdan bir tava icine zeytinler damyabilir..ve tavanin icinde 4 5 tane yumurta yumurtanin beyazlari altta yayilmis üzerinde yumurtanin sarisi bilirsiniz su klasik yumurta kizartma olayi ve altta yine bir fiskiye yardimiyla su köpürmeli yani lakirtatmali yagi yumurtalar pisiyor gibi bir görünüm
gerçekten güzel olur emeği geçenlere teşekkürler
nizip'in sembollerinin anıt olarak düşünülüp hayata geçirilmesi çok güzel.bence anıt yapılırken o anıttan gelirde elde etmek lazım.mesela daldaki zeytinden damlayan yağ tenekeye damlıyor ,teneke ise dijital ekrana sahip ve o ekrandan zeytin ve yağ firmalarının reklamları yapılıyor .bence böyle bir proje daha hayırlı olur nizip için
Hakan filim adamsın . :)
İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu önünde bulunan bu heykel 2001 yılında yapılmıştır. Heykel Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın tasarımıdır.
Bu heykel barış ve kültürü simgelemekte olup, beş metre yüksekliğindedir. Burada üç elin üzerinde dünya tasvirine yer verilmiştir. Dünya figürünün içerisinde barışı simgeleyen üç zeytin dalı uzanmaktadır. Buradaki üç el Zeytinburnu’nda yaşayan Türk, Rum ve Ermeni toplumunu simgelemektedir.
ilk resim balıkesirden mı cektiler guzel olur heykeller guzel olur
Oyle birsey olmaliki esi benzer olmamali.Yapilacaksa guzel bir heykel veya anit(zeytin anlaminda) yapilmali.
Güzel düşünceler bunlar...
Memleketin tanıntımının yanında ürünün de tanıtılmasını sağlar.
Ancak yapılacak olan heykel kopya değil bize ait olmalı.
bizim fikirlerimizden fışkıran özgün bir eser olmalı.
Hatta bu konuda bir yarışma bile düzenlenebilir.
Öne çıkan eserler belki oylanarak da belirlenebilir.Böylece halkın katkısı da sağlanmış olur. Böylece sahiplenme duygusu daha yüksek olur.
Fikrime göre yapılacak olan heykel zeytini,ağacı ve yağı ön planda tutmalı.
Fazla betonarmeye girmecden ürün önde olmalı.
Umarım gerçekleşir.
sevgiler....
Zeytin ve zeytin yaqi on planda olmali.Guzel soyle cevreye guzellik katacak bir anit olmali.Diger bir konuda yapilirsa nereye konulacak bu heykel veya anit?Yer cok onemli bence..Boyle konularda planli programli calismasi lazim.
selam herkese.güzel nizip imiz için ne yapılsa azdır.bence zeytin heykeli fıstık heykelinden sonra nizip in ana girişi olan d 400 ile şehir merkezine giden kavşağa yapılırsa çok güzel olur.ilçemizin yolunu kullananlar için hafızada kalacak bir çalışma saglar