12 Eylüldeki referandumda hangi oyu kullanacaksınız.
http://www.kararmilletin.com/degisen...%9Fen-maddeler
Yazdırılabilir Görünüm
12 Eylüldeki referandumda hangi oyu kullanacaksınız.
http://www.kararmilletin.com/degisen...%9Fen-maddeler
EVET EVET EVET.MHP CHP BDP İÇİN üçlü evet kulandım
''-Dezavantajlı kesimler olan; kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ve gazilerimizin, her alanda avantajlı olmaları için..
-Çocuk istismarının önüne geçilmesi için..
-Kişisel verilerin ancak kanunlarla öngörülen hallerde veya kişilerin açık rızası ile işlenebilmesi için..
-'Fişleme'nin tarihe karışması için..
-İnsanların kendileriyle ilgili kaydedilen bilgilere rahatlıkla ulaşmasına, yanlışsa düzeltebilmesine, rahatsız ediciyse ortadan kaldırılmasına imkan sağlamak için..
-Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesi için..
-İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan,uygunsuz bir muamele ile karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerini iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kurulması için...
-12 Eylül darbesini yapan darbecilerin ve onların yardımcılarının hesap verebilmelerine imkan hazırlamak için..
-Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmeleri için..
-Mahkemelerin 'yerindelik denetimi' yapamayacağı için..
-Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koyamaması için..
-Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamak için..
-Askeri mahkemelerin görev alanının, asker kişiler tarafından işlenen askeri suçlar ile bunların asker kişiler aleyhine veya askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işledikleri suçlarla sınırlandırılması için...
-Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermek için..
-Askeri mahkemelerde de mahkemelerin bağımsızlığı ve hakim teminatını sağlamak için..
-Anayasa Mahkemesinin yapısını tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş ve geniş katılımlı bir şekle dönüştürmek için..
-Vatandaşlarımızın Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunma hakları için.
-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Türkiye'den yapılan başvuruların azaltılması için..
-Türkiye'nin dünyadaki insan hakları imajına olumlu katkı sağlamak için..
-Tüm hakim ve savcılarımızın kendileriyle doğrudan ilgili olan HSYK üyelerini seçmede söz sahibi olmaları için..
tabiki evet
darbecilerin anayasasına darbe vuracak ana yasaya sonuna kadar evett
Mustafa senin yaşın kurtarıyor mu ki ewet diyorsun??
geçengün muhtarlıga gittimbaktım oy kullanabiliyormuşum ewet yaniii
Evettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
Bende klasik bir ifade kullnim heç olmazsa.
Allah hakkımıza hayırlısını versin :)
Biz Kullanamıyorus Malesef yasak
EVET EVET
Kulanacağım
cümbür cemaat evet
Haber 7'nin referandum anketi büyük ilgi gördü. Bir hafta gibi bir sürede yaklaşık 50 bin okurun oy kullandığı ankette 'Referandumda oyunuzun rengi ne olacak' sorusu yöneltildi..
1982 Anayasası'nda yapılan değişikliklerin hayata geçirilebilmesi için başlatılan referandum süreci 12 Eylül’de sonuçlanacak.
Anayasa değişikliğinin kabulu ya da reddinin oylanacağı süreçte siyasi partiler, sivil toplum örgütleri görüş bildirmeye başladı.
Değişikliği yapan AK Parti, ‘Evet’ için çalışmalarını yoğunlaştırırken, CHP, MHP başta olmak üzere ‘Hayır’ için çalışacaklarını duyurdu.
CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne değişikliğin iptali için yaptığı başvuru sonucu Anayasa Mahkemesi bazı maddelerde kısmi iptal yoluna gitmişti. Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıklamasının ardından da referandum süreci resmen başladı.
Haber 7, geçtiğimiz hafta okurlarının nabzını tutmak için “Referandumda oyunuzun rengi ne olacak?” sorusunu yöneltti.
Bir haftayı aşkın süre Haber 7 okurları ankete katılıp oyunu verdi..
48 bin 515 kişinin katıldığı ankette 'Evet' oyları katılımcıların yüzde 64'ünü alırken 'Hayır' oyları ise yüzde 31'de kaldı.. Yüzde 5'lik bir kısım ise 'Sandığa gitmeyeceğim' tercihini yaptı..
NOT: Ankete katılanlar IP'leri üzerinden sadece bir oy kullandılar
![]()
Aklı selim insanlar , ülkesini sevenler daha yaşanılabilir bir ülke isteyenler elbetteki evet diyecektir. Bu referandumun siyasi görüş le hiç bir alaksı yok. İşi o yöne çekmek istiyorlar ama vatandaş uyanmış . Okuyup değerlendirecektir muhakkak. Bunun sonucunda kullanacağı oyla kişiliğini ortaya koyacaktır. Hayırlısı olur inşallah.
hayırlısı olsun ...evet olsun inşallah
müslüm abiyi gören varım acaba gömlekler ne alemdee
İşte Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamından önce anasına ve babasına yazdığı mektup:
''Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkin ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır.
Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.
Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.
Sanırım o vatan perver ve suçsuz mustafa kardeşimin mektubunu okuyan hiç bir ülkücünün hayır demeyecegine inanıyorum
Selamlar
Tek amacı Askeriye ve yargıyı etkisizleştirmek ve kendi doğrultusunda düzenlemek olan bu anayasaya hayır diyeceğim.Kimsede ülkücüler adına konuşmasın,KENDİ ADINA KONUŞSUN!!!
Mehmet burada ülkücü adına konuşanmı varda bizi böyle itham ediyorsun sen 1975-80 arası yaşasaydın böyle itham etmez sözümüzün nereye geldigini çok çok iyi anlardın,
rahmetli Mustafa kardeşim Mamaktan kaçtıgında bizim oturdugumuz ögrenci evini bastılar tekrar yakalanıp asıldıgında nişanlıydı mektubun son satırını okuyunca bizi hayellerimiz nasıl yıkıldıgını Özel harp dariresince kullanılan bu ülkenin evlatlarının ne çektigini biz biz bilir siz degil
Bizim arzu ve temennimiz bu ülkeye kan kusturan sözde vatanperver ve Atatürkçü geçinenen senin tabirince askeriye içindeki bgu şer yuvalarının temizlenmesi
Mehmet senin bahsettigin bu devletimizin ve askeriyemizin içine sızan bu zalimler ne ne maz kılan nede ülkücü olan bir subayı KURMAYLIK kazandırmadıkları gibi Paşada yapmıyorlar vah kardeşim vah senin kime neye oy verdigin bizi ilgilendirmiyor ilgilendirmezde ancak biz bir tesbit yazdık oraya TEKLİF VE KİMDENİN ADINA KONUŞMADIK
Lütfen anlamadan kimseyi TAHKİR ve refüze etmeyelim
MUSTAFA PEHLİVAN KİMDİR?
Mustafa Pehlivanoğlu, 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ilk ülkücüdür.
Balgat'ta 10 Ağustos 1978 gecesi mahalledeki 5 kahvehane kimliği belirsiz kişilerce tabancalarla tarandı, 5 kişi yaşamını yitirdi. Tarihe 'Balgat katliamı' olarak geçen bu olayda, sol görüşlülere ait üç kahvehanede 3, ülkücülere ait iki kahvehanede de 2 kişi yaşamını yitirdi. Olaydan sonra operasyona başlayan polis, 3 kilometre uzakta, ülkücülerin yoğun olarak oturduğu Karapınar Mahallesi'ne baskın düzenledi ve bir grup genci gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 22 yaşındaki Mustafa Pehlivanoğlu da vardı.
12 Eylül 1980 askerî darbesinden önce yapılan yargılama sonunda idam cezasına çarptırılmıştı. 2 yıl kadar hapis yatan Mustafa Pehlivanoğlu ile aynı davadan yargılanan İsa Armağan, yatmakta oldukları ve çok sıkı korunan Mamak Askerî Cezaevi'nden kaçtılar. Planları yurtdışına kaçmaktı. Ancak aynı günlerde 12 Eylül darbesi yapıldı, sıkıyönetim ilan edildi. Mustafa Pehlivanoğlu ile İsa armağan, 18 Ağustos 1980'de Kütahya'da saklandıkları bağ evinde yakalanarak tekrar cezaevine kondular. 7 Ekim 1980 tarihinde idamı onaylanan Mustafa Pehlivanoğlu, 7 Ekim'i 8 Ekim'e bağlayan gece yarısından sonra, solcu militan Necdet Adalı'dan birkaç saat sonra, Mamak Cezaevi'nde asıldı. Pehlivanoğlu, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na gömüldü.
Mustafa Pehlivanoğlu mahkeme süresi boyunca polis ifadesinin işkence zoruyla alındığını ve kendisinin masum olduğunu iddia etti.
İdam kararını veren Sıkıyönetim Mahkemesi Hâkimi Ali Fahir Kayacan daha sonra anlattığı anılarında, Mustafa Pehlivanoğlu'nun asılan solcu Necdet Adalı'ya denge olsun diye idam edildiğini belirtti.
Ailesi idamı ancak infazdan 3 gün sonra çocuklarını ziyarete geldiklerinde öğrenebildi.
Katiller faşistler diyenler,şehit cenazelerini kullanıyorlar,kandan medet umuyor diyenler bugün ülkücülere seslenipte oy istemesinler!!! Bu anayasanın tek amacı yukarıdada belirttiğim gibi Askeriyeyi ve yargıyı etkisizleştirip kendi doğrultusunda yönetmektir,araya şehitler ve gazilerle ilgili düzenlemleri serpiştirip milleti kandırmasınlar.Ülkücünün partiside bellidir lideride.Ben ülkücüyüm deyip başka partilere oy verenler ülkücüyüm demesin!
12 Eylülü yaşamadım ama 12 Eylül darbesinin yapılması, okuduklarımız ve izlediklerimize göre bence şarttı ve yapılmalıydı.
Mehmet Allah yolunuzu açık etsin kardeşim bizim gençligimizde bu tezgah kuruldu bizi kardeş kavgasına çekip bu şer yuvaları Amerikan uşaklıgı yapıp ülkeye bir çivi çakmadılar şimdide aynı oyunu oynayıp seni ve başkalarını kavganın içine çekip kullanıyorlar bu degişen anayasal maddeler ülkenin faydasına olan şeyler
Sen hala anlamamışsın 12 EYLÜLÜ YAPTIRANLAR O HALE GETİREN ZİHNİYET VE OYUNLARA DUR DENMEYE ÇALIŞILIYOR ARKADAŞIM KAHVAHANEYİ KURŞUNLAYAN TAKSİMİ KURŞUNLAYAN AYNI ŞER ODAKLARI İNSANIMIZI ASANLARDA
BİZ BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYIRUZ SİZ NEYİ KONUŞUYORSUNUZ
Arap demiş ben ne söylüyorum tamburam ne çalıyor
Siz ÖKKEŞ ŞENDİLLERDEN bir maraş katliamını dinleyinde Maraş Katliamını yapanların Sivastaki MADIMAK oteli ile BAŞBAGLARDA öldürü
lenlerin kimler ve hangi hain emeller için yapıldıgını sanırım o zaman anlar ve bizim ne dedigimizi o zaman kavrarsınız
selamlar
Mümkünse birisi, tam madde madde neyi oylayacağımızı yazsa da bizde bir kere okuduk desek.
Eminim, okuyanımız yoktur.
"Parti lideri ne derse o" zihniyetinin hakim oldugu bir anlayışla siyasette nasıl yol katedilebilir ki?
Hayır diyenlerin hepsi sırf Akparti yaptıgı için hayır diyor. Bunu en son Menderes'in avukatı !!! Cindoruk dile getirdi.
Şu maddeye şu sebepten dolayı hayır diyoruz diyen yok.
Ortam anayasa ve hsyk ile ilgili maddeler yüzünden gerilmiş vaziyette.
Yargı ele geçiyor mu yoksa birilerinin elinden mi alınıyor ikileminde hangisi doğru?
Ele geçiriyorsa kim nasıl ele geçirecek.
Cumhurbaşkanı Gül'ün çankaya'ya çıkışına kale düştü gözü ile bakanlar elbette bu değişikliğe kaleleri olarak gördükleri başka kurumlar da düşmesin diye hayır diyecektir.
Adamlar haklı!? Ne de olsa referandum sonucu evet çıkarsa anayasa mahkemesine ve hsyk'ya akpartili yöneticiler uzaydan adam getirip ebedibillah yerleştirecekler!!!!
Benim anlamadıgım 30 yıllık çagın ihtiyacına cevap veremeyen bir anayasa degişiyor özelliklede temel alanlarda parti ve siyaset niye karıştırılıyor bu işe anlamadım.
Eger bu demoktatik bir haksa Liderlerin dahi konuşup görüş beyan etmemesi lazım. Zira mecliste görüşüp tartışıp kavga etmişler anayasa makmemesine şikayet etmişler hala pari ve grup kararı ile konuşmak hangi vatansevgisine hangi demokratik anlayışa sıgar lütfen birde bu pencereden bakalım
selamlar
Ülkücü demek sadece o partiye oy verenler anlamına mı geliyor nedir ?
Sonra ülkücülermi belirleyecek bu oylamanın kaderini anlamadım, iki mesajdan biri ülkücülüğe geliyor.
BBP ve AKPARTI anayasaya evet diyor...
Mhp ve Bdp Hayir diyor...
Fark Burda iste memet abi. Tabi gormek isterseniz...
Birde ne yazikki Turkuculerin Yuzunden Ulkucu Olamadik...
Varsın herkesin yolu açık olsun:) Birbirimizi kırmayalım.Hayır'lı:) olsun
arkadaşlar hoş olmayan yazılar yazılmaya başlandı mehmet patlıcan ve sıcaklar seni yordu galiba.
Yine söylüyorum ben geçmişte yapılan zalimligin yargılanması ve temel hak ve hürriyetlerimiz açısından ülkücü arkadaşların evet diyecegini sanıyor ve tahmin ediyorum dedim ve yinede diyorum bunda bir kötülük ve yanlışlık yok.
Ha! burada ila cevap yazılacaksa kimse şöyle böyle konuşmasın diye itici ve agrasif yaklaşmaktansa.
Agabey teşkilat olarak biz bu şekli ile anayasa yapanlara oy vermiyecegiz siz veya bir başkası bizi anlamadan yazıyor biz esası anlatıyor ve konuşuyoruz siz usulü hukukta bir kaidedir bu anayasanın usul olarak bu şekilde çıkarılmasından dolayı karşı çıkabilirsiniz ama biz içerik olarak 30 yıllık kökne sistemin ve kanunların degişmesi açısından söylüyoruz had,ise bu bunun için o sözü sarf ettim
Arkadaşım kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok lütfen şu grup bu grup yazmayalım denir kalkıpta bir insana dönekti koltuk meraklısıydı denmez
12 Eylül tabiki olması lazımdı oldu tartışılan 12 eylül degil yapılan zulum ve haksızlıkar
Ben 3 yıl atanamadım suçum ne yok biz seni fişledik suçumuz fişlenmek
Bize dönek diyen insanlar acaba biliyorlarmı gecenin 2 sinde elektrik ve copun ne oldugunu sabahlara kadar betonlarda yatmanın ne oldugunu gece kolunuzu duvara uzatıp elparmaklarınızla duvara dayanıp kuvvet almamamk içim
yerde su üzerinde şişmiş kan oturmuş ayaklarınızındahi üstüne bastırnmadan ayak parmaklarınızın üzerinde sabahlara kadar bekletilmeyi bilirlermi acaba saba kadar kaç kere Allaha YARAP CANIMI alda kurtulayım diye yalvardıbızı bunlar bilmez 18-25 yaşlarımızın nasıl heba oldugunu bunlar bilmez sabahlara kadar morarmış el ve ayak sızısı ile su içinde betonda yatmayı o soguklarda bunlar bilirmi acaba 24 saate bir kez tuvalete gidildigi ah ah yazacak çok şey var amma bu kadar yeter sanırım
selamlar lütfen bir birimizi sevelim kırmayalım
Memet, birbirimize yakıştırma yapmayalım istersen.
üç beş gün sonra referandumda biter, yine yüz yüze bakacağız.
Hele biri çıksın da şu referandumda neyi oylayacağız, aklı başında madde madde yazsın . yorum yapmadan. Yorumlamayı sonra yaparız, nasıl olsa hepimiz uzmanız :D
Valla bilmiyorum !
Bilen olduğunu da sanmıyorum !
Evet diiicez.. Haaaayır diiicez.
Niye ?
Parti liderim öööööle diyor.
Ey...
Sür liderim sür
İlkini ben biraz sonra yazıp atayım hahhhhhhh şöyle ya birbirimizi incitmenin ne alemi var kareşlerim Allahın büyük rahmeti gelip insanları kucaklamassa ne siyasetçi ne liderler nede insanlar düzelir bu asırda akkıl izan sahibi insanlar güzellik yaşar allah şüküer hepimiz akıl ve izan sahibiyiz
Selamlar
Benim HAYIR dememim nedeni;AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da dayatmaya getirdi.O kadar parti var ülkenin Anayasası değişecek görüşme yok,fikir alma yok.Ben yaptıl oldu mantığıyla hareket ediyor.Bu Anayasanın temel değişme nedenide Askeriye ve yargıdır.
Adminim sür liderim sür demiş.Bunu en iyi yapan AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dır:)
mehmet biraz veya çogunlukta dayatma mecur bu konuda haklısın ancak burada mukalefetin iki liderininde hataları var.
askeri ve yargı mevzusunu burada alenen yazmak biraz hoş olmaz diye fazla yazmak istemiyorum ancak şu kadarını yazayım bu adamlar osmanlıdan bu yana generellige yani kurmaylıga terfi sistemini ele geçirmişler malesef ülkücü olan kurmayı bile paşa yapmamak için önünü tıkıyorlar esas hesaplaşma bunun üstünde cereyan ediyor balyoz falan ön plan arka plan benim bahsettigim mesele
Selamlar
13 Mayıs 2010 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27580
KANUN
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELERİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No. 5982 Kabul Tarihi: 7/5/2010
MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” cümlesi ve maddeye bu fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.”
Yapılan kanun degişikligi ve resmi gazete bu
Şimdide Anayasanın asıl maddesini buraya atacagım
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
(Değişik: 9.2.2008 - 5735/1 md.) Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.(*)
(*) 9/2/2008 tarih ve 5735 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkranın“bütün işlemlerinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmiştir. Ancak daha sonra aynı ibare, Anayasa Mahkemesinin 5/6/2008 tarih ve E.2008/16, K.2008/116 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir (Resmî Gazete, 22
Bende dolaşırım öyle adminim:) Benim fikrim aha bu bunu bunu değiştirecem.Sende buna evet de.Bu fikir sorma işini Tayyip Erdoğan çok iyi yapıyor,ortaya bir laf atıp tartışalım diyor ondan sonra bildiğini okuyor:)