Nizipte yasaklanan at arabalarý tekrar görünmeye baþladý, ben bunlardan birinin resmini çektim tarih 05,09,2009 lise caddesi üstünde.
![]()
![]()
Yazdýrýlabilir Görünüm
benimde dedemin atarabasi var:D
çok güzel bir konuya deðinmiþsin abi þuan rahatlýkla nizip içinde 50 adet at arabasýnýn gezdiðini söyleyebilirim...
neden denetimi yapýlmýyor anlamýyorum... eðer ki denetimi yapýlmayacaktý ise neden kaldýrýlldý bu arabalar...
Bu denetimler yapýlmazsa yakonda Nizipte yine at arabasýndan geçilmez.
Fato deden hemen o at arabasýný kýrýp yaksýn, beyiride sucukculara satsýn.
valla dedem susuz yasar ama atsiz yasayamaz:)
Müslüm abi lise caddesini bulmuþsun :) vakt-i zamanýnda bir sorun dile getirmiþtim lise caddesinin trafiði ne olacak diye,,sen de bana bu lise caddesi nerede demiþtin..birden aklýma o geldi,þimdi gelmiþ fotoðraf bile çekmiþsin :)
Atarabasý konusuna gelince bir ara kaldýrdýlar tüm arabalarý,þimdi yasak kalktý mý ...ben daha rastlamadým..
Nizip'te at arabalarý yasaklanmadý...At arabasý ile taþýmacýlýk yasaklandý..Vatandaþ kendi iþini gücünü ister traktörle yapar ister at arabasýyla.kim ne karýþýr..Atýn pisligine önlem alýndýktan sonra þehir içinden de malzemesini alma hakký vardýr.
Müslüm abi at arabacýlarý da seni arýyormuþ, film çekeceklermiþ.
at arabasý yasaklanmamýþta taþýmacýlýðý yasaklanmýþMIÞ .o halde sýrf gýcýk olsun diye ben yarýn bir at arabasý kiralayýp ptt caddesinde dolaþýcam.nasýl olsa taþýmacýlýk yasaklanmýþtý deðilmi.ben seyir halinde dolaþýyorum .böyle þey olurmu sayýn TARHAN abim..bari siz yapmayýn .siz demeyin bu sözleri.yasaklanmýþtýr kesinlikle nizipte at arabasý.bu böyle biline..
Ben bu sefer nizip'e faytonla geleceðim, Niziptede dolaþacaðým bakalým kimse birþey diyecekmi.
benim dedeme kimse birsey demiyor..... sizede kimse birsey demez bence....
ne benzin ne mazot ne ðaz at arabasýnýn tadýna doyum olmaz çevre dostu bunlar
At arabasýmý dersiniz,kaldýrýmlarýn iþgalimi.Belediye bir an önce görevini yapmaya baþlasýn.29 Marttan sonra herþey aksamaya baþladý.
Hop kanka sende Nizipte ne halt olsa hemen belediye diye baðýrýyorsun yav ayýp olmuyormu!!!!!!
Bence atlarý gönderin sucuk yapýlsýn, arabalarýda dekor için büyük þehirlere satýn.
bir an önce gerekli önlemler alýnmalý at arabalarýna
ikinci konu
kaldýrým iþgaline ne son diyecek yetkili kurum
üç
okullar açýlýyor servisler gerekli denetimler sýký yapýlmalý yok sa eski tas eski hamam devam edcekmi
bende yasaklandi diye biliyorum ama gelip gördügümde hala yasak olmadigini düsündüm sonra sordum ama yasagi dinliyen kim dediler...cumhuriyet mahllesinde bile gezerken gördüm ben..
at iyidir ya haniderler ya ''abi ya kýza bak at gibi''
valla ibrahim tatlýsese sormak gerek þöyle dediydi: ben ata nasýl binilir iyi bilirim.
arkadaþlar kimse kusura bakmasýn ama bir zamanlar bizim de at arabamýz vardý yýllarca at arabasý üzerinde çalýþýp didindik,ekmek paramýzý at arabasý ile kazandýk,bence at arabasýný tümden yasaklayalým diyen arkadaþlar biraz isnafsýzca davranmýyor mu ,sonuçta o insanlarda hayatýný bu þekilde kazanýyorlar,evlerine ekmek götürüyorlar,sonuçta Nizip'te çok yoðun bir trafik yok,sonra þehir içi taþýmacýlýðý da sepetli motosikletler yapýyor bildiðim kadarý ile,ne dersiniz biraz empati yapalým mý
Müslüm abi gerçekten bir 'Taþýma Þirketi Hizmeti' veren iþyeri sahibi olarak yazýný talihsiz buldum...
Ya ne zararý var at arabalarýnýn?..
Olaya bir de kültürel bir deðer gözüyle baksan..?!!.
Bak Büyükada'ya..attan, faytondan geçilmiyor. Üstelik o faytonlarý iþleten insafsýzlar; 15 dakikalýk ada turuna, 40 lira para alýyorlar. Kimse birþey demiyor..
Bu yaz Antepli derneðin Þile'de düzenlediði piknik etkinliðine katýlmýþtým. Orada da ata bir tur; 5 dakika binmeye "5 lira" (Beþ Lira) para istemiþlerdi.
Peki Nizipteki bu at arabasý sahipleri kaç liraya bu iþi yapýyor??!!...
Adalardaki faytonlarýda kaldýrmaya çalýþýyorlar, geçen sene bir kýza tecavüz etmiþlerdi, ondan sonra bu payton sahiplerine karþý bir kampanya baþlatýldý, ayrýca Büyükada at pisliðinden geçilmiyor.
Payton deðil fayton olacak abi, artý kýza tecavüz edenler faytoncu diye bütün faytoncularý ve at arabacýlarý kurþuna dizelim.At arabacýlalara ve faytonculara ÖLÜMMMMM:
Abi yapma gözünü seveyim, New York'un göbeðinde bile 'payton' var...??!!
Hala at arabasýný savunanlarý hayretle izliyorum.
Yapmayýn allahaþkýna at arabasý diye birþey kaldýmý artýk burasý muz cumhuriyetimi, at arabalarýný unutun artýk.
bütün iþlerin bitti sýra garibanýn at arabasýný denetlemeyi geldi. Baþka iþin gücün yokmu senin. Editör meditörmüsün nesin kendi iþine bak sen ya
Adamýn daha 4. mesajýnda attýðý gole bak!..
Muhatabýný bilmeden, konunun dahi ne olduðunu tam olarak anlamadan apur sapýr bir laf etmiþ...
"Al sana bir kaya nerene dayarsan daya.." diyo...:(:(:(
Ben bunlarýn kim olduklarýný tahmin ediyorum, alýyorlar yeni bir üyelik küfürü edip sonra kaçýyorlar, ( Bu üyeliklerin nasýl bu kadar çabuk onaylandýklarýda bir muamma tabi).
Yönetime bu konuda çok iþ düþüyor.. olumsuz yazýlarý sonradan fark edebilirler..bu da bir tuþa bakar.