![]()
![]()
Bu resimdekileri tanıyan var mı, ortadaki babam sanırım askere gitmeden çekilmiş.
Yazdırılabilir Görünüm
Valla ammi heç çıkaramadım amma rahmetli baban türkü çıgırıyyyy gib
allah rahmet etsin Selamlari
Oturanlardan birinin elindekinin ne olduğunu anlayamadım.
valla elinde cumbuş olanı rahmetli hasso şıhlı nın uşaklarına benzettim ama.onlarda var çünkü meşhur bir cumbuşcu.aslen akçakentliler.
cok eski resimler bizde nostalji yaptik hem
ama arka fondaki manzaraya hasta kaldim
günes ve ay ayni anda görülüyor
agacin cicekleri dallarindan ziyade gövdesine dolanmis
ne kadar temiz duyguluymus o zaman insanlar
erkek olmalarina ragmen
gömleklerin dügmeleri sonuna kadar kapali ve calisirken kapatmislar
ya simdi ??
vel haya vel iman
Sakallı daha çok resim var, onlarıda zaman bulunca basacağım.
Ammi o alet akordiyon gibi bir şeymi
Hasan tekçe kardeşim haso şıklının uşakları olabilir en büyükleri ne benziyyyy
selamlar
Rahmetle anıyorum. Dürüst ve işine sadık bir adamdı.
Bu resimleri yaşlı insanlara göstermek lazım ama o dönemde acaba Nizip'demiydi Asım amca ?
Tamamda öteki çalgının adını bilen varmı yada o çalgı mı?
doğrudurda abi acaba fotoğraf Nizip'demi çekilmiş veya diğerleri Nizip'limi ?
Necdet Yaşar bey olabilir mi ?
şimdi rahmetli hasso şıhlı nın torunu mustafa yanımda.elinde cumbuş olanın amcası hasan çoban olduğunu söyledi.amcasının cumbuş çalmayı bir haphap çı ustasından öğrendiğini,bu yanındaki kişinin elindeki aletin de muhtemelen haphap yapımında kullanılan bir alet olacağını(kalıp)söyledi.
Hasan Çoban sağ mı acaba.
yok abi sağ değil.
allah rahmet etsin cümlesine.
Yandaki haphapcıyı tanıyan varmı, yani haphapçıysa tabi.
nurlar içinde yatsın inşallah üzerine yıldızlar yağsın
Ne kadar saf ve içten duruyorlar... Rabb'im rahmet eylesin. Üniversitedeki arkadaşlara bir sorayım, bu elindeki enstrümanı bir araştırsınlar.
Ben gerçekten merak ettim o aleti.
merhaba..
tesadüfen gezinirken bu eski fotoyu gördüm..elinde çalgı olan şahıs Necdet Yaşar bey değil..çok küçük yaşlardan itibaren göz bozukluğundan dolayı sürekli olarak gözlük kullanmaktadır..hem de baya bi kalın camlara sahiptir gözlükleri..
fotoğraftaki şahsın elinde tuttuğu çalgı bir Abidin Cümbüş saz evinin icadı olan teknesi bakır veya tenekeden imal edilmiş bir tanbur benzetmesidir..orjinal tanburun gövdesi ağaçtandır..sap bölümünde ise ses aralıklarını düzenleyen çok sayıda perdeler bulunur..bu resimde ise saptaki perde sayısı hem az hem de saçma sapan bir diziliş göstermektedir..yani kısacası kötü bir tanbur taklitidir..diğer şahsın elindeki ise akordion olamaz..o ebatlarda akordion yoktur..selamlar..
elinde cumbuş olanın rahmetli hasan çoban olduğu kesinleşti.kardeşine gösterdim fotoğafı,evet abim dedi.
Merhaba..sorarmısınız acaba ellerinde bu çalgıyla yapılmış herhangi bir kayıt vs.varmı..yada bu çalgı duruyormu..selamlar..