Gaziantep'te Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nce düzenlenen müzayedede Başbakan Erdoğan'ın kravatı 6 bin TL'ye, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kravatı 3 bin 500'ye satıldı.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
Gaziantep'te Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nce düzenlenen müzayedede Başbakan Erdoğan'ın kravatı 6 bin TL'ye, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kravatı 3 bin 500'ye satıldı.
Devami...
sayin abdulkadir konukoglunu takdir ederim.
ne güzel bir kravata para verip egitime destekte buluncak..
ama bir kravata okadar para verilirmi ya..
Haberin başı buradan başlıyor (Gaziantep'te Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nce düzenlenen müzayedede Başbakan Erdoğan'ın kravatı 6 bin TL'ye, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kravatı 3 bin 500'ye satıldı.) ve burada bitiyor. Siz ise buradan haberi okumaya başlıyorsunuz. (Başbakan Erdoğan'ın kravatı 6 bin TL'ye, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kravatı 3 bin 500'ye satıldı.) Ondan sonra yok önüne sahip ol, yok arkana sahip ol gibi gayri ciddi yorumlar ortaya çıkıyor.
bu müzayedenin yapıldığında oradaydım.... bence haticeye değilde neticeye bakacaksın...kravatı alan kişininin de, kravat için bu parayı verdiğini zannetmiyorum ,sonunda bu paralarla okul yapılacak eğtime ve çocuklara verilen para helal ..ne malum günün birinde, o okulda okuyan bir çocukta başbakan olmasın ....sonra bu müzayedede kravatta başka çok çeşitli ürünler satıldı...bakıyorumda arkadaşlar hemen konuları siyasete ve çirkin tartışmalara saptırıyorlar ,mutlaka tartışlıcak ama biraz seviyeli olmasının dilerim ........
birde bu mezarlık konusu ne kadar irdelendi ve uzatıldı eminim hiç bir konu bu kadar tartışılmamıştır ...kapatılmasından yanayım ..herhalde ilğililer duymuştur,ve gereğini yapma girişimlerine başlamıştır.....sağlıklı kalın mutlu kalın selamlar
Buradaki mesajlarımı kim sildiiiiiiii
SENEL ABLA cok dogru yazmis tebrik ediyorum onu bu güzel aciklamasi icin:)
Senel hanım ben sizden herkes adına özür dilerim, ben dahil kimse konuyu okumadan yorum yazdık, bu bir hayır işidir, o yüzden yazılarımıza dikkat edelim.
estafurulah müslüm bey özür dilemenize gerek yok ...yanlız arkadaşlar eleştiri yaparken biraz insaflı olsun.. benim ricam bu, mutlaka hayatımızda olumsuz vakalar yokmu? var hemde çok ..ama bir ağaçı taşlıyarak değilde meyvesini nasıl topluyacağımızı öğrenelim .bir hikaye var mutlaka biliyorsunuz dur ....bir ressam dan bir genc resim dersi almış. hocası öğrencisine bir gün artık öğrendin bu resmi şimdi götür meydana koy yanınada bir not yaz ..lütfen eleştirilerinizi işaretleyin ..ertesi gün gittiğinde resim işaretlerden gözükmüyormuş.çocuk çok üzülmüş ağlayaak hocam ben galiba bu işi beceremedim baksana ne kadar hata var demiş ..ressamda umudunu kaybetmemesini.şimdide yine meydana başka bir resim birakmasını yanınada hataları düzeltin diye bir not bırakmış ..ertesi gün gittiğinde resimde hiç bir değişiklik yokmuş ..çocuk resmi hoçasın agetirmiş hoca gördünmü bak eleştirirken insafsız olanlar eleştiriyi düzeltmeye gelince ..bırak düzeltmeyi aynısını bile yapamazlar demiş....saygılar
Şenel hanım çok haklısınız, anlattığınız hikayeyi bilmiyordum okuyunca öğrendim, yeniden düşündüm evet acımasızca eleştriyoruz, bunu hepimiz yapıyoruz, size katılıyorum meyve yememiz lazım.
Duyarlı işadamlarını ve bu güzel organizasyonlara önayak olan herkese şükran borçluyuz..
Hanımefendi,merak ettiğim bir şey var.Affınıza sığınarak,sormak istiyorum.
Bu beyler hayır işi için kravatlarını satılığa çıkarttılar,hayırsever bir kaç işadamı da aldı.
Zaten bu hayır işlerini yapan iş adamları olmasa vay halimize yaa!
Peki bu beyler,kravatları verdik ama,bu kadar da bizden,bizim de katkımız olsun diye bir bağışta bulundular mı???
Tüm samimiyetimle ,cevabınızı bekliyorum,selamlar.
vedat bey kusura bakmayin ama hala konuyu dagitma pesindesiniz.
onlar o kravati verdilerse mutlaka yardimda bulunmuslardir degilmi aldiklari parayi egiteme destkete kullanicaklari aciklandi vedat bey.isterseniz bu konuyu cok merak ediyorsaniz cok arastrma yapmak istiyorsaniz gidin yerinden ögrenin anlatabildim mi?
ben SENEL HANIMI tebrik ettim dikkatinizi cekerim.
saygilar.
Vedat abi! Acikcasi, Senel hanim yorumuyla beni utandirdi yatigim yorumu admin silmeseydi ben silecektim, sizden ricam kravatin ucunu sallamayi birakin olaya iyimser yaklasin lutfen ne size nede sitedeki uyelere karsi saygisizlik etmek istemiyorum...
Gerçi satılan nesne başbakana ait değilde Maykıl ceksına ait olsaydı bu kadar polemik olur muydu?
Senel hanim tebrik ederim üyeleri siyasi boğuşmadan işin neticesine sevk ettiniz.
Maykılın ki olsaydı daha çok para toplanırdı tek fark bu.
Doğru elki şirin olur demişler. :)
slam ben dün vedat beye cevap yazmıştım acaba güncelmedimi yoksa kayıt etmedim .....
yeni yılınızı kutlar hayırlı olmasını tüm insanlara mutluluk getirmesini rca ederim ...
ben gecen gün aslında buna mesaja cevap yazdım.. ama herhalde bir aksılik oldu göremedim ...tekrar yazıyorum bakın vedat kardeşim ben bu konunun dışındayım ne kravatı ,ne parayı alan.. nede dernekten biriyim ..kravatı veren kişi..cebinden al buda benden olsun diye bir jest yaptımım yapmadımı bilmem onu derneğe sormak lazım.. ama bu kişiler yapmasa dahi kravatını vererek bir katılımda bulunmuş yani okul yaptırımına bir katkısı olmasına vesile olmuş hayırlı işlere vesile olmak biliyorsunuz allah katında dahi makbuldur..sonra o kravat alinin velini olsaydı zaten o fiata satılamazdı..onu sattıran o zatın kariyeri ve ismi..allah bizleride hayırlı şeylere vesile olmamızı nasip etsın ...özellikle cevap istediğiniz için bu mesajı yazdım yoksa ben polemiğe girmek gibi bir düşüncem yok.... iyi kalın mutlu kalın kardeşim...
Sayın Şenel hanım,polimiye girmek maksadı ile yazmadım ,yani sormadım bu soruyu.
Her halde sizin de çocuğunuz var ve okutuyorsunuzdur.
Benimki devlet okulunda.Okul başından beri ödettirdikleri aşağıdaki gibidir.
1-Eğitime katkı payı:ilk taksit 250 TL
2-Etüd ücreti aylık :60 TL
3-Sosyal etkinlik ücreti:ilk taksit 100TL(3 taksittir)
4-Servis ücreti,aylık:180 TL
5-Sınıf aktiviteleri ve araç gereçler için:aylık 50 TL
Şimdi Milli Eğitimin bütçeden aldığı pay,yerlerde sürünürken ve bu memlekette duyarlı insanların bağışları olmasa eğitim ne olur???
Türkiye'de 67.000 okul var
1220 hastane var
6300 sağlık ocağı var
85.000 cami var
35.000 cami yaptırma derneği var
İçişleri bakanlığı bütçesi 783 tirilyon
Diyanet işleri başkanlığı bütçesi...1.3 katirliyon
Bu durumda ,zaten vatandaşın sırtına binmiş olan yükü,lütfeder gibi kravat bağışıyla büyük bir hayır işine dönüştürmenin bir alemi yok.
Devlet ellerinde,güç ellerinde,meclis ellerinde yasalara istedikleri yönü veriyorlar...memleketin hastaneye ve okula ihtiyacı var,eeeeee ,vatandaş zaten hayrını yapıyor.Okula destek vatandaştan,hastaneye destek vatandaştan,camiye destek vatandaştan,vergi yükünü sırtlamak vatandaştan,artık bir kravat ta sizden olsun yani,bunu da büyütmeyelim lütfen:)
Hepinize saygılar.
Konuyu dağıtma gibi bir maksadım yokkkk,bu bir.
İkincisi siz Şenel hanımı tebrik ettiniz diye ,ben her hangi bir şey yazamıyacağım diye bir kayıtta yok.
üçüncüsü,malesef Gaziantep'te değilim.
Dördüncüsü ,yaptığım araştırmalar da,Milli Eğitim bütçesi çok düşük tutularak,m
illetten hep hayır beklenmektedir.
Ayrıca bu konulara sizden daha çok vakıf olduğumuda düşünün lütfen:)
16 yıldır Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği yönetim kurulu üyesiyim.
Anadolu da bir çok ille bağlantılı yardım organizasyonlarının içerisinde aktif olarak çalışmaktayım.
Onun için lütfen bir kravat muhabbeti yapmayın.
Necla Filibeli-Niğde:5 okul
Semiha Şakir :5-6 okul,sağlık ocağı,hastane bölümleri,camii.
Halit Selçuk-Balıkesir
Serhat Orhan-Turgutlu,huzurevi,okul.
Turgut Dalaman Honaz-Denizli,okul
Mehmet Çakır-Karaman,okul
Osman Sönmez(dede),Celal Sönmez(baba),Cemil Sönmez(oğul) yani üç kuşak...
Busa ve Antalya'da onkoloji merkezi,okul ,sağlık ocağı.
Kazım Yılmaz -Datça,okul
Berfin kardeşim bu liste o kadar uzuyorki anlatamam.
Onun için beni anla lütfen,bir kravat benim gözümü boyayamaz,sizinkinide boyamamalı.:D
Türkiye'de 67.000 okul var
1220 hastane var
6300 sağlık ocağı var
85.000 cami var
35.000 cami yaptırma derneği var
İçişleri bakanlığı bütçesi 783 tirilyon
Diyanet işleri başkanlığı bütçesi...1.3 katirliyon
Eğer bunlar doğruysa gerçekten tablo çok vahim.
Çatışma kültürü
Solun herzamanki yanlışı
Cami ile Okulu çatıştırmak
Cami ile okul neden çatışsın.
Bu yazıyı yazan iki kişi
Müslüman değilmi ki
Cami sayısını fazla buluyor.
Kaç Cami varsa var.
Bu ülke Müslüman bir ülke değil mi?
Yoksa yanlış bir ülkede mi Cami yapıyoruz.
Sol bu yanlışa niye düşüyor.
Akıllarını başkalarından aldıkları için
Cami var diyelim.
Yıkacakmısınız.
Yıktıracakmısınız.
Kapatacakmısınız.
Size cami lazım değil mi?
Ölünce nerede yıkanıp
namazınız kılınacak.
Yada ölünce ne olarak gömülmek istiyorsunuz.
Cami sayısı ile uğraştığınıza göre.
Okul için Cami mi yıkacaksınız.
Şimdi bir ülkede Okul mu çok olmalı yoksa Cami mi?
Okula sadece okul çağında öğrenciler giderken.
Camiye bütün ülke gider.
Öyleyse Cami sayınsının fazla olması normal.
Mantıklı
doğru.
Doğru olmayan yanlış olan
Cami sayısını fazla bulma yanlışlığı.
Nasıl diye düşünüyor insan.
Diyanet bütçesi ile MEB bütçesini sorgulamışsınız.
Yaaa.
Rakamlarınızı hepsi yanlış.
Saçma
aldatmaca.
Hepsinden önemlisi
Siz Camiye gidermisiniz.
Sizin için Cami ne kadar önemli.
Bu sorularada bir cevap verin
Sol efendiler.
osman abim sen kime anlatıyosun allah aşkınaa defalarca tekrarla aynı soru yine cıkar karşına:)
her köye hatta her mezraya nufusu kaç olursa olsun birer hastane birer tanede okul yapalım ne kadar mantıklı değil mi?
Osman'ın yazdıkları içinde bir soru var, cami mi çok olmalı okul mu? çok düşündürücü bir soru, evet kesinlikle evet, bir ülkede okul daha fazla olmalı, neden mi, çünkü fizik kimya, camide öğretilmiyor, insanın hayatında fizik ve kimya en az dini kadar önemlidir.
Abi cami çok olmalı
orada yanlış düşünüyorsun.
Camiye bütün millet gidiyor
Okula sadece
okula gitmesi gereken.
Türkiyede 9 öilyon öğrenci varken
70 miyon
camiye gidecek insan var.
:)
Bu kadar çok Camii olup ta;
içlerinin boş kalması, ayrı bir ironi değil mi.. Osman kardeşim???!!!..
Coşkun kardeşim ,bir konu bu kadar çarpıtılır her halde...:)
Türkiye'deki kilise sayısı:270
Cem evi sayısı:100
Doktor sayısı:77.000
Din görevlisi sayısı:90.000
Yani her 900 kişiye 1doktor düşerken...
her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.Eğitim Sen.'e göre Türkiye'deki öğretmen açığı ise,200.000 civarı.
Ülkedeki gerçeklerle boğoşulurken mezralara da hastane yada okul yaptıralım demedim.
Hala bu ülkede ,herhangi bir ilçede yeterli donanımlı hastane olmadığı için ,hatta hatta bir çok ilde de olmadığı için,daha kapsamlı yerlere nakil edilen hastaları düşünürsek ,tabii ki hastaneler yetersiz.
Okula ulaşmak için yavrularımız,kilometrelerce yol gidiyorsa,tabii ki okul lazım.
Ama bir dağ başında öl,hiç farketmez ,en yakın kçyde nasıl olsa en az iki,üç camii vardır.Birisinde selanı verir seni gömerler:D
Osman Demir efendi,yazdıklarında ciddi değilsindir umarım:)
Bu ülke de 9.000.000 öğrenci var ,bırası tamam da,bunların başını sokacak kapasitede okulun,dersliğin varmı?Bizler olayın burasındayız.İhtiyaç bu iken,sınıflarda öğrenciler tıka basa istiflenmişken,ille de bu ülke müslüman ülke,okulu,hastaneyi boş verin,70 milyon müslüman var ,camii de camii diye tutturmata yanlıştır.
Yeteri kadar var, yeteri kadar camii yaptırma derneği de var,devletten teşviki ve desteğide var,eeee öleceğizde kıçımıza pamuk tıkacak hoca bulamayacağız diye bir korkumuz da olmaması gerek ozaman:D:D:D
Osman kardeşim,bir de sormuş olduğun sorulara cevap vereyim...
Soru 1-Camiye gider misin?
Cevap1-Kimseyi ilgilendirmez.
(Benimle Allah arasında olan bir şeye karışamazsın)
Ama çok merak ediyorsan yazayım...Herhangi bir vefat haberi aldığımda cenazeye giderim:)
Soru 2-Camii benim için ne kadar önemli?
Cevap 2-Camii,yada diğerleri ,senin için ne derece önemli ise,benim için de en az o kadar önemlidir.
Bu soruda özele giriyor ya:D
Son bir eklenti yapacağım,sizin büyükler ne derdi bilmiyorum ama,benim büyüklerim şöyle derdi,
İBADETTE,KABAHATTE GİZLİ OLUR.
İşte bu yüzden ben hiç kimseyi bu konuda sorguya çekmedim,kimseninde ne beni ne de bir başkasını yargılaması ,sadece ve sadece yanlış olur.
Bu konudaki karar merci bilindiği üzere,YARATAN'dır
Yine milletin 'sinir uclarina' dokunmus!
Hele de bakalim fizik, kimya insanin hayatinda nasil onemliymis?! Burdakilerin hepsi en azindan lise mezunudur sanirsam, suyun elementinin H2O oldugunu bilmek ne kazandiriyor? Oteyandan inanan insan icin ise bildigi her dini bilgi ve yaptigi amel ona ne kazandiriyor?!
Cami sayisinin coklugu bence cok gereksiz! Cemaati olmayan cami neden yaptiriliyor anlasilmaz bir durum! Ama sonucda bunlar vatandasin insiyatifi, pek bisey denemez.
Ustelik dini olarak da bu kadar cok cami olmasi dogru mudur?
Okul ve hastane gibi ihtiyaclara oncelik ve onem verilmelidir.
Evet bir noktada anlaştık.
Gelelim ikinci
konu
Bütçe olayı.
Şimdi bütçe olayı çok saçma Diaynetin bütçesi
MEB den fazla gibi bir rakam.
Bu tamamen yanlış
2009 bütçesinin % 10 u MEB personel giderelerine ayrıldı.
Okul yapım hariç.
Okul yapım İl özel idarelere ait.
Bir okul eski rakamla
en az 2-3 Trilyona yapılır.
Şİmdi yılda
en az 100 okul yapıldığını düşünürsek
200 - 300 Trilyon gibi bir rakam buluruz.
Şimdi burada verilen rakmalarla mantk yürütüyorum
67.000 okul diyor
Her okulda 10 öğretmen ve görevli var desek
670.000 kişi demek
670.000 kişinin maaşı kaç para tutar acaba.
85.000 cami varsa
en fazla
60.000 din görevlisi var demektir.
Çünkü her camide kadro yok.
Bu yüzden
60 Bin kişi
670 Bin kişiden daha fazla maaş alıyor olamaz.
Yukardaki rakamları alan arkadaş
rakamlar yanlış ve mantığınla bir tartış
sonra yaz.
Yoksa aslı astarı olmayan
bir meselede birbirimize düşeriz.
Bu rakamları internette
yazan
ajanın da amacı
milleti birbirine düşürmek.
alan yanlış.
Adam bağırıyor.
Kötü niyetli bir ajan aslında
Bu ülkede
Cami yapılıyooooooooor
Ne yapılacak ya Kilise mi?
Diyen yok.
Ben bu yüzden her zaman
söylüyorum
Ajan provakatörlerin
yazdıklarını silin diye.
Yanlış hepsi çünkü.
Şimdi bütçe rakamlarını göreceğiz.
Dikkat edelim Diyanet bütçesi kaç
MEB veya Sağlık Bakanlığı bütçesi kaç diye.
İç İşlerini
Diyanetin karşısına dikmiş ki.
Devasa bir bakanlık
Diyanet gibi
sadece
imam maaşı ödeyen bir kurumdan
daha büyük bütçeliymiş.
MİT
Polis
ve daha bir çok önemli kurum
Komedi.
Gülebilirsiniz.
MEB'le Diyaneti kıyaslamak bir komedi zaten.
Sanki başka memleketlerin kurumu bunlar.
cumhurbaşkanlığı67.811.300
türkiye büyük millet meclisi436.529.600
anayasa mahkemesi19.751.900
yargıtay55.597.900
danıştay
52.523.799
sayıştay98.871.575
başbakanlık1.837.563.200
milli istihbarat teşkilatı müsteşarlığı459.396.600
milli güvenlik kurulu genel sekreterliği12.126.100
basın-yayın ve enformasyon genel müdürlüğü61.393.000
devlet personel başkanlığı11.854.600