AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, kadına karşı şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu, o nedenle önce hukuksal altyapısının tamamlanması gerektiğini söyledi.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, kadına karşı şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu, o nedenle önce hukuksal altyapısının tamamlanması gerektiğini söyledi.
Devami...
Ben bütün suçu kadınlarda buluyorum, hala uyanamadılar, dini kullanarak kadın üzerinde egemenliğini sürdüren kocalarının hala farkına varamadılar, okumak istediklerinde okutulmuyorlar ve hemen evlendiriliyorlar daha hayatı tanımadan birde çocuk yapıyorlar, kadın çocuğa bakarken kocada gününü gün ediyor, ne demişler "kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin" bu kafada olan erkek sayısı çok fazladır.
Kimse dini kullanarak kadınlara bir şey yapmaz abi.
Bu söylediklerin
genel cahil adetleri.
Dini bilgi verilmesini engelleyen ve toplumu cahil yapan
sözüm ona aydınların
yalanıdır bu.
Din ancak anlatılarak öğrenilir.
15 yaşına kadar dini bilgi verlmesi
şuanda yasak
bu yasak ta 28 şubatçıların eseri.
Nüfus plaması yüzünden kimse çocuk yapmıyor
Bir süre sonrada kimse evlenmeyecek.
Toplumu aydın yapayım yalanı içinde
almanya gibi fransa gibi
türk milletini de yok edecekler.
10 milyon kadından biri şiddet gördü diye
herşeyi genellemek
ise ayrı bir cehalet.
Okumuş üniversite mezunu
insanlar arasında
en çok boşanma oluyor.
Çocuğu olmayanlarda ise bu oran çok fazla.
Okumuşlarda boşanma oranının yüksek olması çok doğal, çünkü okumuş kadın hakkını savunabiliyor, erkekde buna katlanamadığı için sonuç boşanma ile bitiyor ancak kadının esas derdi işte bundan sonra başlıyor, genelde velayetler kadına veriliyor, kadın ölene kadar dul damgası yeyip çocuklarına bakmaya çalışıyor, bu bile kadına ne kadar değer verildiğini anlatmaya yetiyor.
Din konusu solun her zaman
saldırdığı bir durumdur.
O yüzden senden de başka bir şey beklenmez
Okumayan
toplum ve milleti hakkında bilgisi olmayan
çoğu zaman ne türk nede müslüman olmayanlar tarafından
ortaya konmuş fikirlerle
yola çıkmışlardır.
İdeologları Türk değildir.
İdeologları çoğu zaman kendi görüşlerine inanmaz
maksadı Türk milleti arasına nifak sokmak ve bozmaktır.
Ana değerlerimizden biri dindir.
Her zaman buna saldırır.
Bizi ayakta tutan önemli bağ
ailedir
Aileyi yok edecek kuralları koyar.
Çocuk yapmaya karşı çıkar.
İngitereyi Fransayı yok ettiği gibi
bizi de yok etmeye çalışır.
İşini iyi bilir.
Kendine Türk yandaş ve şakşakçılarda bulur.
Bu yandaş ve şakşakçıları
bu söylediklerinin altında ne vardır bilmez
ezberiye söylerler
Doğru olduğunu sanırlar.
Zaman zaman niye geri kaldık açıklamaktayım.
Ama her zaman geri kalmamzda dini gösterir.
Sanki din
onlar uzaya gitmişte
durun demiş.
Maksatları uzaya gitmekte değildir.
Stabil
sadece koyun gibi idare edilebilir
bir halk yaratmaya çalışırlar.
Bunun için hiçbir sertikten kaçınmaz
kendi koydukları kurallara bile uymazlar.
Sol dine saldırmaz sende bunu yanlış anlamışsın, sol dini kullananlara saldırır.
Muslum abim istatistiklere bakarsan olayin dinle ilgisi yoktur hatta egitimle de cunku encok siddet universitelilerde goruluyor! Amerika basta olmak uzere kadina siddet heryerde fazlasiyla vardir! Bunu kimse dinin arkasina saklamamistir yani. Ben su gune degin ben karimi dine gore dovuyorum dedigini duymadim ve daha otesi bu is kadin erkek isi degil insanlik dramidir. Siddetin herturlusu cinsiyet ayrimi gozetmeksizin yanlistir!
Aslinda olay gucu yeten yetenedir yani sozde siddet goren kadin da her firsatta elinin altindaki cocuklari darpetmektedir hatta oyleki kocasindan dayak yemese bile cocugunu 'terbiye' adi altinda darp eden insanlar sen ben biz degil miyiz de simdi cikip 'kadina karsi siddet' yok dinin arkasina siginiyorlar ucuzluguna gidiyoruz.
"Hiç okuyanla okumayan bir olurmu" bunu kim demiş bilen varmı.
Biliyorsan Soyle bizde yorumumuzun konduralim sayin akpek :)
Bu güne kadar İslamın hangi kuralına saldırmadınız.
Bir sitede eski yazdıklarınızı gözden geçirirmisiniz.
Tabi bilmeyerek yapıyor ve eleştirmeden
kabul ettğiniz dogmalarınız buna sebep oluyor.
Uzun süre gerçekten Türk olan
solcularla konuşma ve arkadaşlarımzıdan hep bunu gördüm.
Meselemiz de bu zaten.
Bilmeden yapıyorsunuz.
O da size ve topluma zarar veriyor.
Kat sayı problemi mesela
Üniversiteye
çalışkan akıllı ve displinli kişilerin gitmesi gerek.
Lseyi bitiren herkes eşit şartlar altında buna kavuşmalı
Niye diye söyleyeyelim.
Çünkü eşit şartlar altnda yapılan sınavda
daha akıllı çalışkan ve disiplinli olan öne çıkar.
Sınav yapıyorsun
akıllıya sen geri dur
senden daha az akıllı sınavı kazansın demektir katsayı .
Zeki ve çalışan olmayanın üniversiteyi kazanması
topluma hiçbirşey kazandırmaz.
Dindar insanın kime zararı olur ki.
Osman kimsenin birşeye saldırdığı yok, yine konuyu dödürüp imam hatip liselerine getirmişsin, bu lise meslek lisesidir ve imam yetiştirmek için kurulmuştur, ya bu okulun adını ve statüsünü değiştirsinler yada sadece imam yetiştirsin, şu an heryer imam doldu, nereye baksan İmam Hatip mezunu var, hangi imam hatip mezunu imamlıktan anlıyor bence hiçbiri.
Müslüm ammi sen ölünce seni ben yıkayayım diyorum.
ne dersin
seni kim yıkasın
istersen mahmut yıkasın
Her konuya dini malzeme yapıyor diye bizleri suçlarsın ama her konuda dine sen saldırırsın?
Cumali yıkasın o zaman :)
Biz seni ellerin pis eline bırakırmıyız.
Üçümüzden birini seç
Paramara almayız.
osman kardeşim,din kullanılarak,sadece islam da değil,diğer dinlerde de kadın hep kullanılmıştır.örnekler için lütfen beni arayınız.
solcular her zaman dine saldırmamıştır,müslüm ün de dediği gibi,dini kullananlara ve bu kisve altında dini bütünleri kullananlara saldırmıştır.müslüm ün gidici olması durumun da ise...kimin ne olacağı belli olmadığından,karar vermeyelimmmmmmm.
Vedat ne diyorsun hangisini seçeyim.:D
Bu adamin da '***** *****' yazmasi beni olduruyor:)))) Tamam hadi aradik diyelim, ne diyeceksin ki yani? Neyi ispata calisiyorsun bu yazinda?
Butun dinler kadini kullanmistir?!!! Efendim, anliyamadim! Nasil yani? Bir din bir kadini nasil kullanirki? Neye, nicin???
Solcular dine saldirmamismis dini kullananlara saldirmismis??? Sadece Muslum abinin yazilarina baksak bile gordugumuz hic sahis degil dogrudan "DINDIR" yahu, bu nasil bir yavedir?
Siddeti hayatimizdan cikarmaliyiz, kadin erkek diye ayrimi yok bu isin!
Yusuf İslamiyet dahil bütün dinler kadını ikinci plana atmıştır, hatta üçüncü plana, sen başka gezegende mi yaşıyorsun, öteki tarafta bilmem kaçtane huri erkeğe verilecekmiş, zina yapılıyor kadın öldürülüyor erkeğe bir kaç kırbaç cezası, kuranda kadını erkek için yarattığını hatta bilmem ne kemiğinden yarattığını söylüyor, daha bir sürü örnek var, bütün bunlar varken kalkıpta İslamiyette kadınla erkek birdir eşittir demene çocuklar bile güler, geçenlerde yapılan İmam Hatip buluşmasının resimlerine bir bak bakalım hiç kadın varmıydı.
Ben islamiyette kadin erkek esit demedim demem de! Sadece Recm cezasinda zina yapanlar eger evliyse ikisi de recm edilir dedim! Ayrica yine basa donuyoruz ki, sen bu soylemle sahislara ya da 'dini kullananlara' DEGIL dogrudan dine laf ediyorsun veya saldiriyorsun! Bilmem anlatabildim mi?
Inanan biri icin bu dinde belirtilenler dogrudur ve o zaman dinine laf edersin ama dininde olmayip da icraati farkli olan varsa bunu da dine maledemezsin, benim soylemeye calistigim budur!
Son olarak, Kuran'da kadini erkek icin yarattik demez ya da 'bilmemne kemiginden' yarattik da demez! Once Ademi yarattik sonra da ESINI yarattik der simdi tekrar bakip tam kelimeyi veremiycegim vaktim yok! 'Zevcetuhi' de olabilir 'misneyn' de...
Konuyu dagitmazsak, siddeti konusuyoruz ve sozde savundugunuz kadinlarin hic de masum olmadigini sizler de cok iyi biliyorsunuz! Bunu kadin haklari zirvaliginin arkasina saklamajk cok abestir vesselam.
Bence Yusuf bey çok dogru demiş dine şahısların yanlışını katarsanız öymene bakıp Bütün CHP ye alevi düşmanı deyip kulp takmak ne kadar dogru olur o zaman
kadınlar bu kadar masum degil , aranan hakkı bana tarif edermisniz
Erkegin hakkı ne ozaman madem eşitiz o zaman sorumluluklarda eşit olarak paylaşılsın
Eger İslamın kadına verdigi degeri bir insanlar anlasa ve bilse
Kadının öyle hakları varki birini ben yazayım
Kadın dogurdugu yani öz evladına bile dinimize göre Süt emzirmek zorunda degil
Gelenekler dinin yerini almış
Lütfen bunun adına İslam veye din demeyim
selamlar
Çocuklarının iyi birer birey ve sağlıklı ruh hallerinin olmalarını istiyorlarsa anne babalar bir birlerine SAYGI ve SEVGİ duymak zorundadır. Bugün eşini döven "insan" unutmamalı ki büyüdüğünde aynı şiddeti erkek çocuklar babalarını örnek alacak ve eşlerine şiddet uygulayacak veya kız çocukları anne sinin gördüğü şiddetin olağan birşey olduğunu kabullenmiş olarak büyüyecek ve kocasının şiddetine ses çıkarmıyacak.
Kız çocuğu olan babalar unutmamaki yarın kızlarıda evlenecek ve senin uyguladığın şiddetin aynısını senin kızına yaptıklarında aynaya baksınlar LÜTFEN. O an sen ne hissediyorsan aynı hisleri eşine şiddet uyguladığında kayınbabanda hissetmişti.
Fiziksel eşitlik değil hak eşitliğinden bahsediliyor, benim anlamadığım nasıl bir İslamiyetten bahsediyoruz, uygulamalara bakıyoruz, kadın her zaman üçüncü planda, dinin kurallarına bakıyoruz, kadın baş tacı, kurana bakıyoruz, kadını erkek için yarattım diyor, neye inanacağım şaşırdım.
Simdi baktim Zumer 6 ve Nisa 1'de geciyor ve "Zevcaha" diye geciyormus, yani "Esi", cifti de diyebiliriz. Ayrica Kiyamet 39'da "ondan kadin ve erkek cift kildik" diyor ve bu ikinici yazisim Muslum abi! Kuran'da kadini erkek icin yarattik DEMEZ! ve 'bilmemne kemiginden' de yarattik DEMEZ.
Birseylere inanmak zorunda hissediyorsan kendini, onu bilemem ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek bence olmasi gerekendir.
Insanlari din, dil, irk, cinsiyet ve yas farki gozetmeksizin haklarini tanimamiz ve savunmamiz lazim.
Kadının yaratılışı nasıl olmuştur ?
Kur'an-ı Kerimin açık ifadesiyle ilk insan HzAdem'dirCenab-ı Hak onu yaratırken toprak unsurunu tercih etmiş, ondan yaratmış, daha sonra da ruh vermiştir İlahi hikmet, hem HzAdem'e bir can yoldaşı olması hem de insan nevinin üreyip çoğalması için Havva validemizi yaratmıştır.
Nisa Sûresinin 1ayet-i kerimesinde bu yaratılış, "O insandan eşini vücuda getirdi" mealindeki cümlesiyle ifade edilir
Meşhur tefsirlerde bu ayet açıklanırken şöyle denilir: Cenab-ı Hak, Havva'yı Hz Adem'in sol kaburga kemiğinden yarattı O sırada Hz Adem'i hafif bir uyku tuttu Bir müddet sonra uyandığında HzHavva'yı gördü İlk anda şaşırdı, sonra çok sevindi Kalbi hemen ona ısındı ve aralarında bir ünsiyet ve ülfet meydana geldi
Bu mesele hadis-i şeriflerde açıkça beyan edilir Bu hususta rivayet edilen iki hadis-i şerifin meali şöyledir:
Ebû Hüreyre (ra) rivayet ediyor Resul-i Ekrem Efendimiz (asm) şöyle buyurmuşlardır: "Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır O, memnun olacağın bir tarzda dosdoğru devam edemez Eğer ondan faydalanmak istiyorsan bu eğri haliyle birlikte faydalanırsın Tam arzuna göre düzeltmeye kalkarsan onu kırarsın Onun kırılması da boşanmasıdır
HzEbû Hüreyre'nin başka bir rivayetinde de Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyururlar:
"Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, bir meseleye şahit olduğu, gördüğü zaman ya hayır konuşsun veya sussun Kadınlar hakkında iyilik ve hayır tavsiye ediniz Çünkü onlar kaburga kemiğinden yaratılmışlardır Kaburga kemiğinin en eğri tarafı da üst tarafı, uç kısmıdırEğer onu doğrultup düzeltmeye kalkışırsanız, onu kırarsınızKendi halinde bırakırsanız daima eğri kalır Öyle ise birbirinize, kadınlara iyi davranmayı tavsiye ediniz" (1)
Hadis-i şerif, ilk kadın olması itibariyle Hz Havva' nın, dolayısıyla bütün kadın sınıfının hem maddi bakımdan yaratılışına, hem de huy, karakter, tabiat, mizaç ve bünyesine işaret etmektedirHz Havva ilk kadındı Cenab-ı Hak onu bir hikmet eseri olarak HzAdem'in bir parçasından yaratmıştıDaha sonraki bütün kadın ve erkekler bu iki insandan türemiş, çoğalmıştır
Gerek HzAdem'in yaratılışında, gerekse daha sonra Havva validemizin yaratılışında nasıl bir yaratılış kanunu, hangi hikmete binaen cereyan etmiştir, bilemiyoruzBu, kudret-i İlahiyeyi göstermesi yanında, aynı zamanda insan yaratılışına babayı birinci derecede, anneyi de tali, ikinci derecede gösteriyorYani çocuğun teşekkülüne sebep olan sperm erkekten geldiğinden, bu durumda baba birinci derecede rol oynamaktadırElmalılı merhumun ifadesiyle "Telkihi yapan erkek ve alan kadın olmak haysiyetiyle erkek mukaddem, kadın tali bulunuyor"(2)
Ayrıca ilk erkek olan HzAdem'in, ilk kadın olan Havva'nın yaratılışı tamamen istisnai bir durumdur Şu noktayı da önemle belirtmek gerekirBilim adamlarımızın ifadesine göre insanın her hücresinde, program bazında, bütün organlarının karakterleri mevcuttur Hangi şey yaratılacaksa ona ait özelliklerin ortaya çıkmasına izin verilir, diğerleri baskı altında tutulurBuna göre, HzHavva'nın yaratılışında kaburga kemiğinden bir hücre, temel olmuş olabilir Bu hücre bir saç hücresi yahut ciğer hücresi de olabilirdi İlahi hikmet bunu böylece takdir etmiştir
Mehmet Paksu
(1) Müslim, feda: 59-60
(2) Hak Dini Kur'an Dili, 2:1274
Ah Muslum abi ah, yine karistirdin ortaligi:)))
Bu karman corman yansittigin yazida da eger kendin de okuyabildiysen Kuran'da senin dedigin sekilde ibareler YOKTUR! Yani ne "kadin erkek icun yaratildi" der, ne de "bilmemne kemiginden"!
Mehmet Paksu diye birinin kendince yorumu ve de elmalili tefsirinden alinti yapilmis ama bu neyi ispatliyor?
Su acikki asla kadini ikinci ya da senin deyiminle "UCUNCU" sinifa atildigini destekler bisey YOK.
Bu karman corman yansittigin yazida da eger kendin de okuyabildiysen Kuran'da senin dedigin sekilde ibareler YOKTUR! Yani ne "kadin erkek icun yaratildi" der, ne de "bilmemne kemiginden"!
Mehmet Paksu diye birinin kendince yorumu ve de elmalili tefsirinden alinti yapilmis ama bu neyi ispatliyor?
Su acikki asla kadini ikinci ya da senin deyiminle "UCUNCU" sinifa atildigini destekler bisey YOK.
İşinize gelmeyene inanmayın yalan diyorsunuz, sizin kadar dini bilgisi olmayan birisine yani bana kim anlatacak peki işin doğrusunu, kuranı okuyan hiçbirşey anlamıyor herkes kafasına göre bir yorum yapıyor, sende kafana göre yorum yapıyorsun, bu işin içinden nasıl çıkılacak o zaman.
Yahu muslum abi ne isine gelmesi ya da gelmemesi? Senin kendi yazdiklarindan da haberin yok! Senin yansittigin yazida 'kadin ikinci ya da ucuncu sirada' diyor mu????
Sadece hucrelerden felan bahsediyor!
Ben sana Kuran'da kadinin yaratilmasi hususunda 'kadini erkek icin yarattik DENMEDIGINI' ve de "bilmemne kemiginden' yarattik da denmedigini soyluyorum! Neye inanmak zorunda hissediyorsan kendini artik! Ben sadece neyin ne oldugunu soyluyorum, neye inanirsan inan! Kaldiki yazdiginda 'kadin erkek icin yaratildi' da demiyor ama ona yalnizligini gidermek icin unsiyet peyda etmek icun yaratildi diyor!!!!
Sen de bunlari toplayip nasil cekistiriyorsan hemen dine saldiriyorsun! Allah'ini seversen kac kadinin canini yaktin da bu kadar savunuculuga giriyorsun?
Biraz da kendi haklarimizi ve ozellikle insan haklarini savunsak!