Aþý daðýtýlmaya ve çocuklara kaðýt verilip evlerden onay istenmeye baþladý.
Çocuðunuza aþý yaptýracakmýsýnýz ?
Yazdýrýlabilir Görünüm
Aþý daðýtýlmaya ve çocuklara kaðýt verilip evlerden onay istenmeye baþladý.
Çocuðunuza aþý yaptýracakmýsýnýz ?
Bu tarz aþýlarýn, yan etkileri 20-30 sene sonra ortaya çýkýyor, aslýnda aþý deðilde hiçbir ilacý kullanmamak lazým, çay yerine zahter, hap yerinede cadi içeceksin tamam, hiçbirþeyiniz kalmaz.
ben sahsen aþý olacagým ewet için ilk oy benden
B en çocuðuma aþý yaptýrmayý düþünmüyorum ,sebebi se belirsizlik herkafan ayrý ses çýkmasý
Admin Abi'min kafasý karýþmýþ elleham! Bir tanýdýk mesleði icabý zorunlu olarak aþý oldu. Koskoca adam 3-4 gündür evde yatýyor. Ateþi düþmüyor. Varýn gerisini siz düþünün. En saðlam yol, çocuðu okula maskeyle yollamak ve temizlik konusunda gerekeni yapmasýný öðütlemek olsa gerek.
çoðu kiþi kararsýz
kimsede bi açýklama yapmýyor yan etkisi var veya yok diye...
Mektup vari bir yazý göndermiþler eve faydalarý ve yan etkileri diye altýna da coçuk aþý olsun mu olmasýn mý diye sormuþlar yani tüm sorumluluk aileye yüklenmiþ yahu çýkýp da bu aþýnýn faydalý mý zararlýmý faydalý ise ne kadar faydalý zararlý ise zararý ne zaman meydana çýkacak yazýk bu millete aþýyý getir bunu yaptýr de sonra sayýn baþ bakan çýkýp bakanýný fýrçalasýn isteyen olur istemeyen olmaz diye (ben olmayacagým der sayýn baþbakan)þimdi gel sen bu politikaya güven evladýný aþý yaptýr sonucunuda allaha havale et ben yaptýrmayacagým arkadaþ kobay deyil türk milleti tekrarýnda sakýnca görmüyorum rant var rant birilerinin cebine yardým:) için haydi millet kobaylýga diyelim mi:) dedim bile
Sitemizde ve tv lerde aþý yaptýrmak isteyenlerin oraný artýyor.
Ben ölsemde yaptýrmam.
zordanmi yapiylar muslum abi?
aslýnda bir doktor hemþerimiz bilgi eklese fena olmaz.aslýnda bütün aþý ve ilaçlarda çok düþük te olsa alerji yapma ihtimali vardýr.aþýnýn riski ve hastalýktan ölme oraný yaklaþýk normal insanlar için ayný herkes kararýný kendi vermesi gerek. ama riskli gruplar var küçük çocuklar,baðýþýklýk sisteminde zayýflýk yapan hastalýklý yaþlýlar(kalp,þekerþastým gibi) aþý yaptýrmalarý daha iyi olur tab doktora sorarak.kaldiki (bu bilgileri doç.dr arkadaþ anlatmýþtý )her insan mutlaka yýlda bir kez grip olur ve hastalýktan sonra baðýþýklýk oluþurmuþ. domuz gribinin diðer gripten farký diðer grip etkenleri özelliðine ek olarak domuzlar da yerleþebilmesi baþkada bir özelliði yok tüm hemþerilerime saðlýk dolu günler ve selamlar
saðlýk bakanlýðýnýn vatandaþýna kastýmý var? zararlý olsaydý niçin bu aþýlarý getirmiþ olsun?
Rýfat tabiki yoktur ancak bu ülkrede siyasi þov her türlü iþin önünde bu tip vürüsler sürekli degiþime yani mutasyona ugrar diger bir ifade ile aþý geliþtirilmeden yýlý içinde veya sonunda virüs degiþime ugradýgý için aþýnýn bir faydasý olmuyor ayrýca faydasý kadarda yan etkisi olan bir durum söz konusu zira ukraynada bir beyaz rusun akçigerleri simsiyah otopsi sonucu çýkarken baþka bir ülkede degiþik seyretmekte
Ayrýca þu anda uygulanan aþý zaten daha önce uygulanan grip aþýsýnýn bir degiþik uygulamasý farklý bir aþý üretilip piyasaya sürülmedi
Birde þöyle düþünmek lazým aþý olmadanda bu virüsle mücadele imkaný var.
Selamlar
Ben aþý yaptýrtmadým. Okuldan gelen belgeye yapýlmasýn diyerek imzaladým. Sebebine gelincede týpký kuþ gribi safsatasý yüzünden. Domuz gribi aþýsý daha düne kadar bulunamamýþken, Türkiyede domuz gribi vakasý görülür görülmez bu aþý bulundu!!. Ölümlere gelincede sadece Türkiyede Türk vatandaþý öldü. Onbinlerce turist ülkemizde gribe yakalnmadý hastanede yatmadý ve yabancýlardan bir kiþi ülkemizde ölmedi!!!. Eeee ne diye ben aþý olayým ne diye yaptýrayým. Bilmem haksýz mýyým...
Baþbakan yine açýkladý yaptýrmayacaðým dedi, ben hayatta yaptýrmam, Mahmut bana öldükten sonra yapacakmýþ kankam bana ne yaparsa iyisini yapar.
ülkenin baþbakaný saðlýk bakanlýðýnýn getirdiði aþýya güvenmeyip aþý yaptýrmýyorsa vatandaþ neden yaptýrsýn iþin kolayý kendi kararýný kendin ver ölürsen sen yaptýn yaþarsan kendilerinden ne ala memleket.
sizide bidçift sözüm var form kalitesi deniyor madem diger konulardada ayný hassesiyeti gösterin
halkýn kafasýný karýþtýran 3 neden var
1...baþbakan aþý olmuyor
2..saglýk bakaný aþý oldu
3...medya hem yan etkisinin oldugunu hemde olmadýgýný söylüyor..
Bildiðim kadar baþbakan bu aþýyý amerika ya gidince orada olacakmýþ...Türkiye'ye gelenle amerika daki farklýymýþ:)
saðlýk bakaný da,okadar masraf yaptý hazineden:) mecburen aþý oldu. ama ne aþýsý belli deðil.sadece su bastýrmýþ ta olabilir:D
ben aþý yaptýrmadým çocuklarýmýnda aþý yaptýrmasýný onaylamadým .ama herkes özgür isteyen yaptýrýr iþin garip tarafý süper devlet olacaðýz diyorlar ama bir aþýyý bile yurt dýþýndan getiriyorlar .allah yardýmcýmýz olsun .
galiba nizip com un ilk aþýyý yaptýran üyeside benim :)
yaptýrmadým.yaptýrmayacaðýmmmmmmmmmmmmmm
ben yaptirmadim yaptirmamda..
bakalim yarin öbür gün böyle bisey daha gündemde olursa cocugum icinde yaptirmam:)
ben asi oldum hic yan etkisini gormedim.
Sevgili Hemþerilerim
Herkesin kafasý karýþýk bu konuda ama doðru bildiklerimi ve inandýklarýmý paylaþayým.Birincisi ben Türkiyede aþý çalýþmalarýnýn baþladýgýnýn ikinci günü aþýlandým.yani yaklaþýk iki ay önce kýzýma da (3,5)yaþýnda aþý yaptým hatta 3.hafta sonunda 2. dozunuda uyguladým.ben aþýnýn diðer aþýlardan farklý bir yan etkisi oldugunu bilmiyorum bu konuda sayýsýz makale araþtýrdým eðitim toplantýlarýna katýldým,ama birtek bilimsel araþtýrma görmedim ki bu aþýnýn farklý bir yan etkisi olsun
'' 20-30 yýl sonra yan etki yapacakmýþ''
''aþýyý olanlar geri geri yürüyormuþ''
''gullien barre benzeri felç yapiyormuþ''
ve bunun gibi birçok dedikodu bu aþýlama çalýþmalarýný yerle bir etti daha bundan bir ay önce dünyada 65000000 kiþinin üzerinde insanýn aþýlandýðý ve beklenilen yan etkilerin dýþýnda bir yan etki görülmediði dünyadaki 18 çeþit aþýnýn hiçbirinin diðerinden bir eksisisi ve ya artýsý olmadýðý WHO dünya saðlýk örgütü tarafýndan duyuruldu.ama biz bilimsel düþünmeyi ve yaþamayý ögrenemediðimiz için dedikodularla yaþýyoruz .
bu grip niçin önemli neden korkuyoruz bu kadar h1n1 virüsü 1918 yýlýnda Ýspanyol gribi olarak karþýmýza çýkýyor ve o tarihte dünyada yaþayan insanlarýn yüzde 5 ini öldürüyor 50-100 milyon kiþi
tipik olarak diðer gripler çocuk ve yaþlýlarý öldürüken bu orta yaþta etkili oluyor ve bu insanlarýn yarýdan fazlasý da ek bir hastalýðý olmayan saðlýklý bireyler olmasý![]()
buda Türkiyedeki ölüm sayýsý 320 iken yapýlmýþ ölümlerin yaþ daðýlýmý ve bugün ölenler in sayýsý 507 kiþi oldu yapýlan son çalýþmalarda aþýnýn yüzde 93 koruyucu olduðu tespit edildi yani bu 507 kiþi aþý olsaydi 471 kiþi yaþýyor olacaktý.
ve salgýnýn 2 pik daha yapacaðýný yani 2 büyük atakla salgýn yapacaðýný esas büyük darbenin gelmediðini epidemiyologlar beyan etti.bence hala geç kalmadýnýz.
Dr.Ýbrahim Yazgan
Olan aþýlara verilen ülkemizin paracýklarýna oldu,yabancý ilaç firmalarý voleyi vurdu.bunda yapýlacak bir þey yok.Almanya aþýlarýn büyük bölümünü iade etti.Bizde aþý yaptýrýlmýþ yapýlmamýþ kimin umrunda.Çýkýp doðru dürüst net bir açýklama yapanda yok.Bir ikilem içinde tartýþýldý.Aþýlarda elde kaldý.Aþýlarýn yararý konusunda inanmýþ olsaydýk çocuklarýmýzada kendimizede yaptýrýrdýk.Saðlýklý günler diliyorum.
Doktorun izahina bakilirsa asi yaptirmak daha dogru!
Ben hollanda`da yasiyorum...Meksika gribi ( H1N1 ) asisini yaptirmadan evvel burada uzman doktorlarla konustum ve ikna oldum,asiyi yaptirdim...Ben hic bir ulkenin, milyonlarca vatandasina zarar verecek bir asinin yaptirilmasina izin verecegini zannetmiyorum,Helede Dunya saglik ve pandemi kurulunca, tip yemini etmis prof. duzeyindeki bilim adamlarina inanmak gerek diye dusunuyorum.Saygi ve sevgilerle.
unutmadan yazayim, bize once yarim doz asi vurup vucudun reaksiyonunu olcup 3 hafta sonra kalan yarim dozu vurdular.
Türkiyede insanlara insan gözüyle bakýlmadýðýndan aþýyý hemen yapýyorlar, alerji testi falan hikaye.
Aksine bir tartisma gordugumu soyleyemem.
Insanlar genelde asiyi bekliyordu ve tabii yetersiz olacagi icin belirli siralama yapildi, yani hastalar, yaslilar, cocuklar vb.. Simdi hemen herkese yetecek kadar var sanirim.
Ben sahsen asi masi yaptirmadim. Ilk evvel dalgaya kapilip hevesettiysem de, zaten hayatim boyu boyle asi masi, ilac milacdan hazzetmedigim ve kullanmadigim icun simdi pek de umursamiyorum.