Allah rahmet eylesin. tanıyan bilir.
Namı diğer berber kör Yaşar
Dayım Yaşar ÇULCU
Yazdırılabilir Görünüm
Allah rahmet eylesin. tanıyan bilir.
Namı diğer berber kör Yaşar
Dayım Yaşar ÇULCU
Evet hatırladım, vefat ettiğini bilmiyordum. Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin.(Dükkanı neredeydi acaba)
Yaşar usta çocukken babam götürürdü sonraları tabi ihtiyar berber oldu biz genç berbereleri tercih etmeye başladık ama gördükçe hürmet ederdik.Neyse işi rast gelsin.
Allah rahmet eylesin.
Anlamadığım bu adam körmüydü, körse nasıl berberlik yapıyorsdu.
Kör değilde sanki sağ gözü biraz kısık bakıyor.Resimden öyle gözüküyor.
Evet Mahmut haklısın şimdi baktım gözünün birinde hafif bir arıza var, demekki o yüzden kör demişler adama.
Eski berber dükkânlarında “Her seher Besmele’yle açılır, dükkânımız Selman-ı Faris’dir pirimiz, üstadımız” yazılı levhalar bulunurdu. Rahmetli Yaşar Çulcu' da şimdiki berber ustalarının piri denilecek bir ustaydı. Uzun çarşıda dükkanı var idi okul tatil olduğunda yanında çalışmıştım. işini titiz yapardı ve C.tesi günleri o küçücük dükkanında ayaklarımıza kara sular inerdi çıraklık yapmaktan. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin... teyzemin kocası (eniştemiz) olur. Ustalığını makaslarlara verdiği o sesler ile konuştururdu ortaokulu bitirinceye kadar yanında traş oldum. Daha sonra tabiki kendi stilimi oluşturunca gençliğimizin önde gelen Kuaförlerine gitmeye başladım. "CankesenM"
Birkaç yıldır Nizip e bir iki kez günü birlik gelip gittim...Yanılmıyorsam dükkanı sebze halinden ptt ye doğru çıkarken BİM marketin altındaydı...Uzun süre önce dükkan kapanmıştı ben o zamanlar vefat etti diye duyduğumu hatırlıyorum..Belki de hasta olduğu için kapatmıştır...Eşi yanılmıyorsan Didar ablaydı...Çocukları şehir dışında çalışıyordu...Allah rahmet etsin...
Yaşar usta, kebapçı Uğur ustanın eniştesi olur. Akrabalık dereceleri ise yanlış hatırlamıyorsam dayı oğlu hala oğlu olacaklar. Eski uzun çarşıda dükkanı yol genişletilmesi sonucu yıkılınca, dükkanını aşağı BİM mağazası bitişiğine açmıştı. Uzun yıllarda orad berberlik yaptı. Şimdi Uğur Cankesen usta ile Yaşar Usta hak dünyasındalar. Allah mekanlarınını cennet etsin... Amin....
evet yaşar ustaya allah rahmet etsin 1981 yıllarında kendisinin yanında bende çalıştım 3 yıl kadar ama rahmetli biraz acımasızdı 3 oğlu 2de kızı var dürümcü emmide öz teyzesi oğlu oluyor ne diyelim allah mekanını cennet eylesin ha yaşar usta kör değildi lakabı öyledi
Yaşar usta, kebapçı Uğur ustanın eniştesi olur. Akrabalık dereceleri ise yanlış hatırlamıyorsam hem kaynı hem teyzesi oğlu oluyor. Eski uzun çarşıda dükkanı yol genişletilmesi sonucu yıkılınca, dükkanını belediyenin yan tarafına taşıdı daha sonra aşağı BİM mağazası bitişiğine taşıdı. Uzun yıllarda orada berberlik yaptı. Şimdi Uğur Cankesen usta ile Yaşar Usta hak dünyasındalar. Allah mekanlarınını cennet etsin. ha yaşar usta kör değildi lakapı öyleydi
yaşar ustaya allah,dan rahmet dilerim. dost ve ailesinin başısag olsun.
ALLAHrahmet eylesin benimde akrabam olurdu .sonbahar 111 senin vesilenle rahmet yollamış olduk
Allah rahmet eylesin, eğer yanılmıyorsam yıllar önce beni usturayla traş etmişti, o zamanlar jilet vardı ama bana senin sakalını eski usul keseyim demişti.