İstanbulda sel felaketinden dolayı Hemşerilerimizin ve dostlarımızın Can ve mal kaybından endişeleniyoruz! Tüm istanbullu yurtaşlarımızın başı sagolsun 15 kişinin cesedine ulaşılmış :( Allah rahmet etsin...
Yazdırılabilir Görünüm
İstanbulda sel felaketinden dolayı Hemşerilerimizin ve dostlarımızın Can ve mal kaybından endişeleniyoruz! Tüm istanbullu yurtaşlarımızın başı sagolsun 15 kişinin cesedine ulaşılmış :( Allah rahmet etsin...
Allah kimseye afat tufan vermesin, ölenlere Allah rahmet etsin.
ölenlere allah rahmet eylesin... kalanlarda yardım eylesin... çok zor bir durum...
Memurlara da zekat düşüyormuş haberin olsun.
İstanbul kara yollarında can pazarı GALERİ
![]()
TEM ikitelli karayolu çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı. Bu yoldan geçmek isteyen araçlar E-5'e yönlendirilerken olay yerinde yarısına kadar suya gömülen araçları kurtarmak için itfaiye ve güvenlik ekipleri seferber edildi. Bu yolla bağlantılı yollarda da araçlar kilitlenmiş durumda...
Bağcılarda Tavukçu deresinin taşması sonucu karayolunda ulaşım durdu.
İstanbul Valisi Muammer Güler Basın Ekspres yolunun yarın da kapatılacağını açıkladı.
![]()
![]()
![]()
belediye başkanı, valisi ve halkın %90 ı vermiyor sanırım.. Ki Allah böyle bi felaketi layık görmüş...
neden hoşuma gitsin, psikopat mıyım ben?!! o da onların kaderi müslüm abi. Tabi ki yazık, Allah rahmet etsin, geride kalanlara da sabır versin. Ölümün her türlüsü acı ama umarım böylesi şehitlik sayılır. ben çok ayrı bişeyden bahsetmek istedim, her felaketin mutlaka manevi sebepleri de vardır ama sen neden hiddetlendin anlamadım. Neyse tekrar çok geçmiş olsun istanbullulara...
Lut ve Hud kavminin başına gelenleri bilmiyorsun sanırım. kıysalama yapmam için çok küçük bi felaket bu. Allah korusun. Kafanıza düşen bi yapragın bile manevi sebebi varken niye bu kadar alındıgınızı anlamış degilim...
Sabah saat 09.30'da T.V.'yi açtığımda şok oldum, insanlar otobüs, kamyon ve çatılarda mahsur kalmış kurtarılmayı bekliyor? Resmi ağızlardan hiçbir açıklama yok.Türkiyenin en gelişmiş ve bu felaketle mücadelede en gelişmiş araç imkanına sahip İstanbul'da etkili bir kurtarma çabası yok, sanırım 30'dan fazla ölen var.Sitede bile ölenlerle neredeyse dalga geçiliyor, sizler hiç tanımadığınız insanlara üzülmez, en yakınınız olmazsa ölenlere ağlamazmısınız? .Her olayı dini yorumla geçiştirmek, kaderle, ilahi takdirle savuşturmak, belki vicdanları rahatlatmak moda oldu. Duyarsız toplum olduk ve ne millet ne devlet olmayı hakediyoruz. Yeni felaketleri bekleyin ey halkım !?
Yakında cübbeli Ahmet hocanın diline düşersiniz yorum.
Cübbeli şimdi jetskiye biniyordur.
Yazık Bizeee hemde Çoook yazık... Biz taa nizipten istanbuldaki hemşerilerimin can ve mal kaybından endişeleniyoruz İstanbullu bazı hemşerilerimiz adeta güzel yorum yazıyormuş gibi sırf birilerinin yorumunu bastırsın egale etsin diye Show yapmaya kalkışıyor... Oturduğunuz yerden kalkında olay yerine gidip allah için bişeyler yapın... İki telli bölgesinde nizipli ve G.antepli hemşerilerimiz belkide sizden yardım bekliyor...............
Cumali sen merak etme ben sabahın 6 sından 9 a kadar oradaydım, arabaları sudan çıkarmak için mücadele ediyorduk, ayrıca dernek aracılığıyla o bölgede bulunan bütün Niziplilere ulaştık, çok şükür kimsede birşey yok, şu anda orada herşey düzene girdi, sadece yollardaki çamurlar temizleniyor, rahatlığımız o yüzden, ayrıca bu duyarlığın içinde sağol.
allah başka tufan afet vermesin ölenlere rahmek kalanlara geçmiş olsun allah yar ve yardımcıları olsun
ramazan gelmiş geçiyor milletin haberi yok her akşam barlarda içiyorlar allah yardımcıları olsun
Bu bir musibettir.
Allahtan ölenlere rahmet diliyorum.
Şu mubarek günde , böyle bir felaketle karşılaşılmış onlarca ölü var ve "yağma" yapılıyor!!!!
Yeryüzünde bu kadar duyarsızlığı, vurdum duymazlığı, ahlaksızlığı, itiaatsızlığı, kanaatsizliği durdurmaya hiçbir irşad ve tebliğ kısa sürede düzeltemez.
Sen düzelt ya rabb!!!
Televizyonda yağma görüntülerini izleyince şoke oldum.Bu millet nasıl vurdumduymaz bir hale geldi? Araştırılıp çözüm bulunması gerek.
Bu ülkenin %99'u müslüman % 70'şi de hırsız hiç kimse hamaset havaları çalmasın şöyle milletiz böyle milletiz diye aha biz buyuz işte. Ben hatırlıyorum Nizip'te E90 karayolunda mozot yüklü tanker falan devrildiğinde bidonları kapan yola mazot kapmaya koşuyordu.
Sanırım genlerimizde deformasyon oldu, dün adam boğulmak üzere olan birini canını tehlikeye atarak beline ip bağlayıp sudan çıkardı, aradan bir saat geçti aynı adam bu sefer yağmalama yapmaya başladı, sanki adamda çift kişilik var, bunu nasıl açıklayacağız bilmiyorum.
Bu tarz afetleri allahın verdiği ceza olarak algılayan kara cahil kişilere söylüyorum, sizler hala orta çağda yaşıyorsunuz, yada kuran ve hadislerden hiçbir haberiniz yok, tabi afetlerde ölenler şehittir, bu nasıl bir çelişkidirki allah hem ceza verecek hemde şehit diye cennetin en baş köşesine koyacak, arkadaşlar artık bu tür söylemlerden vaz geçin.
Olan olay çok basit doğa dengesini kuruyor, siyasi rant ve yandaşlara çekilen peş keş ler dere yataklarını rant merkezi haline getirmekte, buralara plaza yapılmasına izin verenler bu işin sorumlularıdır, bu insanlar şimdi çıkıp allahın takdiri ne yapalım elimizden birşey gelmez,allahın emirlerine karşı mı geliyorsun tarzı söylemlerle kendilerini aklamaya çalışmaktadırlar, sizlerde bu afetleri allahın cezası olarak algılamayın bunlar tamamen doğa hareketleridir.
Belediyelerde bulunan haritalarda dere yatakları gösterilir ve bu haritalarda dere kenarlarında su basma sınırıda gösterilir, bu sınırlar içine ya yapılaşma yapılmaz yada su basacak diye önlemler alınarak inşaatlar yapılır. Bu çarpık yapılaşmaya izin veren yöneticiler bu ölümlerin suçlusudur ve bunun da hesabını vermelilerdir.
Sözde % 99 müslüman olan bir ülkeyiz ve % 47 islamı yaşantıyı daha önemseyen bir kesimin desteklediği bir Hükümet döneminde yaşanan bu afet'te, insan hayatı kurtarma veya afette malını sele kaptıran vatandaşının zararını kurtarmaya çalışacağına bir sürü utanma ve arlanması olmayan güruh yağma yapıyor ve Dünya bu rezilliği naklen izlerken, Devletin anlı şanlı valisi açıklamasında; asla talan olmadı diyor. İşte bu yağmacı insanlara bu yönetici yakışır!?
Bir kanalda selzedelerden biri "Sahura kalkmıştık, tehlikeyi fark edip kurtulduk..." dedi. Sahur sofrasında bereket varmış gerçekten. Çok manidar...
Demek ki, ekmek paraları için kapalı minibüste sabah işe gelirken fabrikalarında sele kapılıp ölen 7 kadın ve otel paraları olmadığı için TIR'larında ölen zavallı şoförler sahura kalkmadıkları için ölmüşler!? Her işi dini yoruma bağlamak artık midemi bulandırıyor:(
Rabbim felakkette vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin,kalanlara sabır versin...ve o yağmacıları da ıslah etsinn!
Özellikle selzedelerden biri demişiz. Öküz altında buzağı aramayalım. Oruç tutmayabiliriz, inanmaya da biliriz. Ama Hikmet-i İlahi'den kaçamayız...
Siz de inanmadıgınız konular için insanlara hakarette bulunmayın. Düşüncenize zıt oldugu düşüncesiyle kara cahil, orta çag insanı gibi söylemlerle lekelemeye çalışmayın kimseyi. Düşüncemi söyledim ve sonuna kadar arkasındayım. Bu arada "şehitlere verilen ceza" yorumunu sizden başka kimse yapmamış. lütfen yorumları deformasyona ugratmak için sözleri çarpıtmayın.
Depremde de istanbuldaydım ve birçok rezillikler çektik. Ama o gün de kabullendik bugün de kabulleniyoruz. İnna lillahi ve inna ileyhü raciun...
Ölenlere Allah rahmet eylesin ve şehitliklerini kabul etsin.
m.enes dediklerine candan katiliyorum
Sel Felaketinde can veren tır Şöförlerinin arasında bir Nizip'li hemşerimizde varmış..İstanbuldaki hemşerilerimiz bu ayrıntıyı gözden kaçırmış sanırım... Vefat edenleri Allah rahmet etsin...
Allah ölenlere rahmet yakınlarına sabır versin
keşke halk bu olaylardan ders alabilse
ama ne yazık ki değişmiyoruz allah hepimizi islah etsin inşallah
yağma yapanlara en kısa sürede en ağır cezalar verilmeli ki bu diğer lerine ibret olmalı yoksa fırsatları eline gecen yağmaya başlar CEZALAR caydırıcı olmalı.Malesef ülkemizde CEZALAR ödül gibi kimileine
selde ölenlere Allahtan rahmet dilerim.
Zonguldak'tan bir minibüs kiralayıp gelen yağmacılarada yazıklar olsun