sapan taşıyla davulu patlatacam:)
Yazdırılabilir Görünüm
sapan taşıyla davulu patlatacam:)
daha uygun çözüm var torpili yak at patlasın birdaha çalarsa bu sefer yak üzerlerine at
Allah iyiliginizi versin..... yilda bir defa ramazan oluyor.... birakinda doya doya davul calsinlar :D
ben mutlu olurdum burdada davul calinsaydi....... bence o calinan davulun bile kiymetini bilmeniz lazim........
bu davul işi savcılık aracılığıyla yasaklanamazmı acaba ? ben kafalarına karo parçası attım ama bu sefer ileride daha fazla çalmaya başladılar.bu ramazan ayında bunu kaldıranın büyük mükafat alacağı kanaatindeyim.
Toplumunun gelenklerine saygı duymayanın
hiçbir manevi değeri yoktur.
Bu sol zihniyetin
toplumu kendi zevk ve çıkarlarına
kendi azınlıklarına
tercih etmesi
onların asla
düzelmeyeceğinin göstergesidir.
Akıllı mantıklı
vatanını milletini
seven ama sol zihniiyet içinde yer alan insanlara tavsiyemiz
sakının
toplumun değerleriyle oynamayın olacaktır.
Çünkü oynadığınız
bir temeldir.
Temeli olmayan bina yerle bir olur.
Bugün
kürt açılımı kaçılımı denen
saçmalık
Laik Kürtlerle
laik ve solcu olan insanların birbirine düşmesi sonucu oluşmuştur.
Sağcu bir kürtle türkün hiçbir sorunu yoktur.
benim formmül en iyisi hem uyanmayan uyanıyor hem davulcu korkuyor
bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarın ezan sesine kafayı takarlar,
bırakın boş işleri , duymak istemeyen kulağına pamuk tıkasın.
selamlar,
ilker
allahaşkına neler diyorsunuz siz... yok toplumun değerleriymiş yok sol bunlarla uğraşırmış...işkembe-i kübradan atıp milleti ajite etmekten başka işiniz yok maalesef..amaç sahura uyanmak yoksa delicesine vurulan davul sesini dinlemek değil..öyle bir çalıyorlarki hemde pencerenizin dibinde korkıyla fırlıyor çoluk çocukheleki balkondayatanlar..bizim arkadaşlar yine aynı ajitasyonda...yok yarındanamazla uğraşırlarmış..
Katılıyorum..hem de sonuna kadar.
Ramazan davulcuları sadece bir 'uyandırma servisi' görevi görmüyorlar, aynı zamanda bu toplunun değerlerinin de sesi oluyorlar.
Bizim burda da Kemal Sunal'ın yazlığı vardı..Kaymakamlığa dilekçe vermiş; "Sabah Ezanından rahatsız oluyorum" diye.. Adam bu sefer ciddi.. Kaymakam ilk önce şaka zannetmiş ama yapılan araştırmada Cami hoporlörlerinin yasaya uygun olduğu yönünde bilgi verilmiş . Kemal Sunal'da gelmiş cami cematine küfretmiş... Millet saygısından bişey dememiş.. Şimdi Kemal Sunal nerde?..
[QUOTE=ilkaytrade;206649]bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarın ezan sesine kafayı takarlar,
bırakın boş işleri , duymak istemeyen kulağına pamuk tıkasın.
selamlar,
ilker[/QUOTE
abi saçma buluyorum sözlerini ,davulcuda davulculugunu yapsın gecenin sat 2 sinde başlıyor lar uyku uyutmuyorlar
sanki muzik dersi almışlar notalı çalıyorlar gelde uyanma :D
Özellikle büyük şehirlerde sabahın beşinde millet yollara düşüyor, zaten sahur falanda yapan yok, herkes gece 24 gibi yemeğini yiyip yatıyor, ama kardeşim saat 03,00 de bir gürültüyle uyanıyoruz ama ne çaldığı belli olmayan bir davul sesi, hastası olan var kundakta bebeği olan var, bunları düşünerek bazı belediyelerin yaptığı gibi bu davul çalma adedi artık yok edilmeli, inanın adam apartmanın kapısında çalıyorki herkes ayağa hoplasın diye.
Davul çalınmasını gelenektir diye çalınmasını isteyenlere diyorum ki Osmanlı zamanında davul böylemi çalınıyordu, o zamanki gibi çalsınlar ben razıyım, bunlar davul çalmayı gürültü yapmak sanıyorlar.
Ben davul sesine o kadar hasretimki oğlana davul aldım evde habire çalıyor...
Mahmut davul Nizip'te güzel oluyor burada değil.
davulculardan ne istendiğini anlamadım
herkes kendi işini yapıyor
Ramazanda davul güzel ama bazen dayanılmaz oluyorlar.Yavaş çalın kardeşim ya yavaş çalın.
itirazımız yok davula da ..davulcuya var..cok hızlı calıyor..biraz yavaş çalsın..sokakta ne kadar araba varsa alarmı ötüyor...yavaş çal be mübarek yavaş çal...sanıyorsunki deprem oluyor...bunlar bahşiş isteme gelirler elbet..:)
bu davula sahip çıkanlar önceden kalk selası yani sahura kalksınlar diye sela okunurdu millet rahatsız oluyo diye kaldırıldı şikayettden dolayı davula sahp çıkanlar selaya neden sahip çıkmıyorlar? bu davul seladandamı önemli?
Birde önceden, davulcular mani okuyarak davul çalıyorlardı sanırım, şimdikiler tamamen gürültü yapıyorlar. bizim sokaktaki 4 apartmanın önünde ortalama 50 den fazla araba var, hepsinin alarmları birbirine giriyor, gürültü kirliliğini savunanlar birşeylerle bağalntı kurmaya çalışıyorlar nedense...
şu an çalıyolar ..sanırsınki deprem oluyor...5 tane arabanın alarmı calıyor..komsunun cocugunun ağlama sesi geliyor...:)
bizimde çaldı şimdi davulcu
kiracımızın oğlu ağlıyor
ama yinede seviyorum davulu
Bir sokak anlaşın kovalara suyu doldurun sokağın başından davulcu girince suyu dökmeye başlayın sokağın başından sonuna kadar sudan çıkmış balık gibi olur sanırım bir daha da gelmez.
Ramazan Davulcuları gerçekten de insanları Sahura kaldırmak yerine daha çok rahatsız edici duruma gelmiştir. Bende Sahura kalkıyorum ama davulcuların kaldırdığı saatte değil daha geç kalkıyorum çünkü imsak vakti bu günlerde Nizip te 4:20 civarında iken davulcular gece saat 2 gibi gürültü ediyorlar. Evet Eskiden beri davul çalınarak sahura kalkılır ama şimdiki davulcular hem bu işi bilmiyorlar hem de çok erken çalıyorlar. Büyük şehirlerde eski davulcular davul çalarken mani de söylerler usulünce çalarmış . Bizim burda ise davulu çalan kişi gürültü olsunda insanlar uykudan kalksın banada yedi ceddime de ....... diye çalıyorlar sanki. Arkadaşların hepsnin bahsettiği gibi davul çalan mahallede küçük bebekler korkuyla ağlıyarak uyanıyor insanlar sinirli bir şekilde uyanıyor arabaların alarmları insanlardan önce uyanıyor ve çok erkende çaldıklarından uyanmanın bir faydası da olmuyor....
Esasında tv den görüyoruz yine büyük şehirlerde bu işi yapacak davulcular kurtan geçiriliyor maniler öğretiliyor... Bizim memleketimiz de de yetkili makamlar ( Belediye veya Halk Eğitim Merkezi) bu davulculara kurslar verdirebilirler....
Ayrıca eskiden yine sahurlerde müezzinler gazel okur, sela okurlardı sahur vakti o da yok artık....
Yine iftar vakti ezan okunurken camilerde minarelerin ışıkları yanardı o da yok artık....
Hani artık merkezi sistem var bir hoca ezan okuyor hepsinde okunuyor...
Cuma günleri de vaaz bir camiden veriliyor ve sistemin düzgün çalışmadığı camiler de de sadece kafamız şişiyor....
Yanlış giden o kadar çok şey var ki...
Yine de Ramazan çok güzel....
Ramazan davulcusunu silahla kovaladı
İZMİR’in Eşrefpaşa semtinde ramazan davulcusu 20 yaşındaki Efe Coşar'a sahurda davul çaldığı sırada bir evden pompalı tüfekle ateş açıldı.
Sol kolundan yaralanan Coşar, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.
Ramazan ayında oruç tutanları sahura kaldırmak için davul çalan Efe Coşar, bugün saat 03.30 sıralarında bir evden pompalı tüfekle ateş edildi. Sol kolundan hafif şekilde yaralanan Coşar, cep telefonuyla durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, ekip aracına aldığı yaralıyı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.
Hastanedeki tedavisinin ardından ifade vermek için Eşrefpaşa Polis Merkezi'ne götürülen Efe Coşar'ın, davul çaldığı sırada silah sesi duyduğunu, ardından kolundan yaralandığını fark ettiğini ancak kendisine ateş eden kişi ya da kişileri göremediğini söylediği belirtildi.
Polis, ateş açan kişi ya da kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
Olacağı buydu.
özellikle evleri camiye yakın ama kendisi camiden uzak kişiler ezandan rahatsız olduğunu söyleyip şikayette bulunuyorlar demekki bu konuda fazla bilgi sahibi değiliz bir araştıralım ve sabah sahura kalkmak için okunan seladan rahatsız olduğunu söyleyip vede şikayette bulunulmuştur.