-
Sigara Yasağı İşe Yaradı
19 Mayıs`ta başlayan yasağın ardından, sigara içenlerin yüzde 21`i sigara içme sayısını azalttı, yüzde 5`lik bir kesim ise yasa çıktıktan sonra sigarayı bıraktı. Türkiye`nin tütün raporu sigara yasağının işe yaradığını gösterdi. 19 Mayıs`ta başlayan yasakla beraber sigara tüketimindeki azalma da dikkati çekti. Sağlık Bakanlığı, kanunun yürürlüğe girdiği 19 Mayıs 2008`den sonraki dönemde 7 bölgeden 10 ilde, yaklaşık 5 bin kişiyle sigara içme durumuna ilişkin araştırma yaptı. Araştırmaya göre, sigara içenlerin yüzde 19`u kanun çıktıktan sonra yasak olmamasına rağmen artık evlerinde sigara içmiyor. Yüzde 21`lik kesim sadece balkonda, yüzde 48`lik kesim ise evin her odasında rahatlıkla sigara içiyor. Sigara içenlerin yüzde 9`u ise evde sigara içme sıklığını azaltmış durumda. 19 Mayıs 2008`den bu yana sadece kapalı alanlarda uygulanan sigara içme yasağı 19 Temmuz 2009`dan itibaren lokanta, kahvehane gibi bütün kapalı alanları kapsamış oldu.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
yolda yürürkende yasak edin...açık havada da yasak olsun...bu maddeyi neden eklememişler..
-
Tiryakiler için kötü oldu.:mad: Sigara kullanmayanlar için de süper oldu:D bırakmak için bahe arayan alın size sebep:confused:
-
üretimide yasak etselerya o zaman eyvallah
-
Yasak
Evet üretimimi,tüketimini yasaklasınlar ********** sınıfına soksunlar.Sonrada kaçakcılar zengin olsun keşhaneler açılsın heryere sadece oralarda gizli gizli içilsin.El insaf arkadaşlar 4.muratıda kaldırın başa geçsin bari
Biz öyle bir miletiz ki kelleyi veririz ama sigaramızı vermeyiz.Zaten tarihde bunu dogruluyor uygulanan kafa kesmeye varan cezalara ragmen bugune kadar taşımışız tütün alışkanlıgımızı elbette dogru degil sigara içmek ama özgürlük çizgisini aşmamak gerekir.
-
o kadar süper oldu ki.rahat rahat oturabiliyoruz artık kahvelerde ne güzel.artık kahvelerde maç izlemesi de müthiş olur kanımca..:) tiryakiler de bırakır inşallah bu yasağın hayırlı olması dileğiyle vesselam...
-
Bırakmaları için bir vesile ama ,tiryakiler daha da içmek için fırsat bilirler nereden diyeceksin kendimden biliyorum biri ban bırak dedeğinde ..........
-
devam devam her yerde yasaklayın..siz yasagı istedıkce yasak edince...daha benzine motorine cok zam gelir...benzine motorine gelen zamlar sıgara satışları düşünce oluşan acıkları kapatmak için..:)
-
Boroboro kardeşimin dedigi gibi vergi gelirlerinin %8 sigaradan geliyordu şimdi açık nasıl kapanacak ???.
Ayrıca bu sadece sigara yasagı degildir arkasında hangi amaçların oldugu gün gibi ortada sakın komplo teorisi olarak düşünmeyin.Sigara en çok nerede içilir kahvehane,birahane,meyhane,bar,pavyon vs vs kahvehane hariç diger sigara içilen yerleri düşünürsek hep alkol satılan yerler.Alın size içki yasagı daha önceki mesajımda dedigim gibi son padişah bize 4. muratı aratacak.
-
Benim anlamadığım nokta, 2008 - ISO 500 listesinde ilk 100'de 2 sigara şirketinin olması. Bir de Philsa'nın en çok kar eden ikinci şirket olması. Ya yasak işe yaramıyor ya da sıkıntıdan daha çok sigara içiliyor.
25Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş.İstanbul-1.438.111.853
93JTI Tütün Ürünleri Sanayi A.Ş.Ege Bölgesi-521.062.350
-
inşalalh yasağın arkasında durabilirler:) benim temennimde durmaları yönünde ben bıraktım geri kalan düşünsün:D:D
-
evet kapalı alanlarda yasakladılar sigarayı.iyi de oldu.ama bizim Türk mucitleri onunda kolayını bulmuşlar:)).akşam haberlerde izledim,adam almış iki hortum,birinden içiyor diğerinden dışarı üfürüyor...bizde daha ne projeler var diyor:)))
-
Yasaklanması çok iyi ioldu...
Evet gördüm o mucitin haberini.. Hortumla içmek de iyi fikir yine ortalığı duman etmesin de....
-
Sigara en 10 YTL olacak
İçersen ödersin.
En ucuzu kaç lira 3
7 lira zam
ne zammı
bütçe açığı
Hükümet bunu yapacak
ben size söylemmiş olayım.
Kesin olarak hem de
İçin için
Günde 2 paket içenler var
20 TL
ayda
600 ytl
senede
7200 TL
ONNNN Senedeeeee iseeeeee
YEtmiş İkibinnnn TLLLLLL 72.000
Bir daire parasıııı
İçin için.
:)
-
içerizz.....para bizim paramız..ama sizden de çıkıyor.....biz içmesekk..sizede benzın motorın tüp gaz zammı olarak dönecek merak etmeyin...içtirmeyin içtirmeyinn...benzin litresi 3.500 motorin...3 lira lpg 2.5 tl içtirmeyın yasak edin..edin edin...:)
-
Zam yapılsın :D parası olan içsin :D olmayanda dumannından faydalansın:D zam istiyok:D zam istiyok:D
zam hiç bir zaman siğara içenler için çaydırıcı olamıştır hatta teşvik olmuştur nereden biliyorsun derseniz 15 yıl içtim hiç bir zam beni etkilemedi hiç bir zaman da zam oldu da bırkayım demedim belki siğara yasağı zorumuza gider de bırakırsa bırakır tiryakiler yok sa bu zamla çözülmez.
Tiryakiler kendilerini ikinci sınıf vataş muamelesi yapıyor diye zorlarına giderse bırakırlar o da belki...................................:mad:
-
Ne yapalım bizde otlakçı oluruz.
-
Bugün bizim sokaktaki kahaveye uğradım.
Kahveci dışarda sigara içiyor.
Kahveye oturmaya gelenler de dışarda.
Bu iş pek güzel değil.
Aynı durumu Lokanta veya fırınlar için düşündüm.
Lahmacun salonundaki usta nasıl sigara içecek
Bence bu yasak tekrar gözden geçirilmeli
Abartılı bir yasak oldu gibi.
-
Evet abartılı.Kahvelerin önü sigara içenlerle dolu.
-
-
Asıl niyetler bir bir ortaya çıkıyor daha neler var bakalım arkasında.Yeni vatandaş sögüşleme numaramız kaldırımları esnafa işgaliye bedeli alarak kiraya verdiler alın size sigara yasagı yayalar artık kaldırımı hiç bulamayacaklar yoldan yürüyecekler eger araç çarparsa ölen ölür kalan saglar bizimdir.SİGARA saglıga zararlımıdır evet o kadar zararlı ki kaldırımda bile yürütmez insanı :).Durmak yok kölelige devam!!.
-
Benim bir sigara fabrikasında çalışan arkadaşım var. Piyasada en çok satılan markaları üretiyorlar. Son yasaklardan önce yürürlüğe giren yasakların işlerini açtığından bahsetmişti. Yasaktan 1 ay kadar sonra üretimleri %25 dolaylarında artmıştı! Bu yasağın da en az %40 dolaylarında satışlarda artış yapacağını düşünüyorlarmış. Çünkü dikkat ederseniz tiryakiler, kapalı mekanda bulundukları zaman bir sigara molası verince üst üste yakıyorlar.
Yasakçı zihniyet hiçbir zaman çözüm getirmez. Sen sigara içimini yasaklayacağına önce sigaraya başlama yaşının kaçlarda olduğuna bak. İlkokuldan çocukların bakkallardan tekten sigara alımını engelle. Sigarayı bırakma merkezlerinin sayısını artır. Yeşil Ay diye bir kurumun adını duydunuz mu hiç? Ne iş yapar bu adamlar?
Sigara bir keyif aracı değildir. Bir bağımlılık, bir noktada hastalıktır. Sigarayı yasaklamakla insülini yasaklamak, benim gözümde eşdeğerdir.
Hadi size bir havadis: Kışa doğru bir uygulama yürürlüğe girecekmiş. Kapalı mekanlara, gerekli düzenlemeleri yaparlarsa "SİGARA İÇİLEBİLİR..." ruhsatnamesi verilecekmiş. Yani "gelsin paracıklar!...". Eğer bu gerçekleşirse yasağın arkasında duran gerçek sebebin ne olduğu daha iyi anlaşılır.
Son olarak; ben sigara kullanmıyorum...
-
Bursa'da sigara içerken kendisini uyaran mekan sahibi ile tartışan adam mekana belinde silahla geri döndü ve etrafa kurşun yağdıran şahıs, 2 kişiyi yaraladı.
-
Ahh ah aynı yedi uyurlar gibiyiz inşallah bir gün uyanınca elimizde bir avuç vatan topragı kalır.Zamanında süleyman demirelin dedigi halk koyun gibidir nereye sürersen oraya gider.Neyse sürüdeki koyun olacagımıza,dagdaki kurt olalım sigaraya devam fosur fosur :)