CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, ''Çevre ve tarihi dokuyu koruyarak, ömrü 40-50 yıllık baraj için Hasankeyf'i feda etmemeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, ''Çevre ve tarihi dokuyu koruyarak, ömrü 40-50 yıllık baraj için Hasankeyf'i feda etmemeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.
Devami...
Barajların ömrünün 40-50 sene olmasıda ayrı bir konu, bu kadar kısa bir süre kullanılacak olan barajlara yapılan masraflar akılcı bir yatırımmı.
Ramazan bilir bu konuları.
Aşağıdaki linkte ayrıntılı raporlar ve Ilısu (hasankeyf) Barajının yapılmasının zorunlu olduğu görülmektedir.
http://www.dsi.gov.tr/baraj_raporlari.htm
Küçük bir çocuktum... Yaşar Beyin, Adliyenin arkasında bürosu vardı. Ben hanın çaycısıydım..çırak yani.. Bir gün 5. kattaki bürosuna çayı geç getirdiğim için, bana tokat atmıştı...
İlk önce bu tokatın hesabını versin!...:(
çıraksın sen çırak çıraklar tokat yer.
O zamanlar milletvekili değildi sanırım.
ramazan tarhan abimiz bu konularda sitemizin coğrafyacısı
uzman olarak o bilir
selametle
Baraj yapımına karşı çıksan gelecek için kötü olacak çıkmasan geçmiş için...
Hikmet-i Hükümet ne derse o !!!
Enerji için başka yollar var, bence barajları sadece sulama amaçlı yapmalıyız.
Türkiye'de bazı büyük firmaların enerji sektörüne girdiklerini görüyoruz.
Dünyadaki değişimde de bu yönde atılımlar var,ancak bu baraj olarak değilde,rüzgar enerjisi olarak yaygınlaşıyor.Marmara'da Ege'de ve Trakya'da bu yönde bir sürü yatırım var.Hal böyle iken Taliban zihniyeti ile hala ısrarla bu konunun üzerine gitmek ne kadar doğru.15000 yıllık bir geçmişi,yerin dibine sokmak,nasıl bir anlayış???
Üstelık rüzgardan elde edilen enerjinin daha az masraf çıkaracağı aşikarken.Maliyetin de çok önemli olduğu,ve yurdumuzda bol bol rüzgarlı bölge varken bundan istifade etmememiz çok yanlış.Hakkımızda hayırlısı olması dileklerimle.
Evet Vedat ama para için dünya batmış kimsenin umurunda değil.