arkadaşlar benim işim nedeniyle tayinim malatya merkeze cıktı oraları daha önce hic görmedim nasıl bir yerdir acaba netten inceledim ama bir bilene görene danışmak istedim bana yardımcı olurmusunuz ?
Yazdırılabilir Görünüm
arkadaşlar benim işim nedeniyle tayinim malatya merkeze cıktı oraları daha önce hic görmedim nasıl bir yerdir acaba netten inceledim ama bir bilene görene danışmak istedim bana yardımcı olurmusunuz ?
kayısı meşhurdur
biraz sıcak
allah yolunu açık eylesin
selametle
ben bir keresinde iş icabı gitmiştim o kadarda güzel bir yer degil nizip kadar güzel degil olamazda zaten balcan kebabınıda unut orda bulamazsın bulsanda o lezeti alamazsın
Ne iş yapıyorsunuz.
aslında buse ameliyattan önce malatyaya gitmişti şu an sitede olsaydı bana yardımcı olurdu gerci onada fazla güvenilmez kesin bir gıcıklık yapar:))))
Beyler deresine kurdum bir çadır
irili ufaklı üç tabur
size kolay bize zordur dostlar
saymakla bitermi 550 gün...
Beyler deresindeki şofüör okulunda acemi er olarak bil fiil 45 gün askerlik yaptım. Geri kalan 500 günümü Erzurumda yaptığım halde, malatya bana daha zor gelmişti.
Ama bak kağıt kebabı meşhurdur bol bol yersin :)
ben yokken kulağımı çınlatmışsın.:)))
evet ben gittim ve gördüm malatya çok güzel,yemekleri de.sana biraz anlatayım.malatyanın merkezi çok güzel.havası suyu.gezilecek o kadar çok yeri var ki.mesela ben darende şelalesi ni gördüm.çok güzel.etraf yemyeşil.piknik alanları,ziyaret yerleri örneğin somuncu baba türbesine gittim hayran kaldım.balık kuyuları var içinde balıklar var.nerden geldiği bilinmiyormuş o balıkların..
su sesi diye bir yer var suyun çıktığı yermiş.orası da harika bir yer...
beydağının etekleri hala karlı idi inşallah erimemiştir karlar da bana gönderirisin:)))
eğlenmek istersen sazlı sözlü,canlı müzikli,(birazda içkili) altınyunus diye bir mekan var orda.yalnız yanına nakiti çok al.bayağı terletiyorlar çünki:)))
sevgiler buse...
teşekler buse içimi biraz rahatlattın
Malatya memurlar için çok rahat bir yerdir, bence çok rahat edeceksin.
nazımm kardeşim yemeklerinden bahsetmemişim özür:))
analı kızlı köfteleri var yapımı bayağı zahmetliymiş ama yemesi kolay ve güzel:))
kiraz yaprağı köftesi var,yağlı ekmekleri var,kayısının binbir çeşiti var.sabah kahvaltısına baraj kenarına gitmeni tavsiye ederim.çok güzel kahvaltı hazırlıyorlar:))
o kadar çok yer varki orda gezilecek anlatmakla bitmez...
inşallah gezer görürsün.sevgiler buse...
buse sen begendikten sonra gercekten güzel bir yerdir cok sag ol bana yardımcı oldugun icin
ya buse bir de kernek diye bir yer varmış ora nasıl biryer
kernek mi???????
bir gün arkadaşımla telefonda konuşuyoruz havadan sudan.bana kernekte oturuyorum dedi.ben kerneği o an hamak gibi bişey algıladım:)))
meğerse kernek bir yerleşim birimiymiş:))
görmedim maalesef kerneği
neyse görmek bana nasip olacak o zaman da ben sana anlatırım
Ben 4 yıldır Malatya'dayım.Çok güzel bir şehir asla pişman olmayacaksın.Sosyallik bakımından Antep'ten sosyal,kabuğunu kırmış birşehir.Hayat çok pahalı değil.Makul ölçülerde herşeyin fiyatı.Yeşili suyu zaten söylenmez yaşanır.Yani ideal yaşantılı şehirlerden birisi.Isınma ya kömür ya da doğal gaz aile yapılıyor.Son 10 yıllık yeni binalar hep doğal gaz ile ısınıyor.Kışı çok sert değil ama yine dde şakaya gelmez.Yazı sıcak ama geceleri agustosta bile üzerini örtüp uyuduğun bir yayla havası var.Kanalboyu,kernek sivas caddesi,çöşnük,zafer mahallesi,fuzuli güzel mekanları arasında.Eski ve yeni malatya diye iki ayrı yerleşim birimi var eski malatya battalgazi ilçesi oldu şu anda.
Kayısısı,kirazı üzümü,elma'sı,kızı,kar'ı,analı kızlı köftesi,kağıt kebabı,Türk çayı... :))yine de yardımcı olabileceğim bir konu olursa özele mesaj at dönerim ben.Ev vs. konusunda...
Yolculuk ne zaman, Nizip'i unutmazsın inşallah.
Nazım kardeşim hayırlı uğurlu olsun.Şimdiden bir an önce gideyim diye can atıyorsundur.
Herkes öyle güzel anlatmış ki.
Babam öğretmenliğinin 2-3 yılını Malatya'da geçirmiş.Çok güzel anıları olduğunu anlatır durur.Yemekleri içinde hep olumlu şeyler duydum.Zaten Mahmut'un da dediği gibi Türkiye'nin içi.
Gider vazifeni yaparsın,uymazsa,nizip com.da konu açarsın,herkes yine sana yardımcı olur.
nakliyeci oldugum için malatyayı çok iyi bilirim gönül rahatlıgı ile gidebilirsin insanları çok sıcak kanlıdır yeni görevvinde başarılar dilerim zaten pazargünü bende ordaydım tayin götürmüştüm.