-
DERİN DEVLET
<div class="news_title" Erdoğan tehlikeli derinlikte
<div style="MARGIN-BOTTOM: 10px; FONT: italic 11px/20px Verdana; COLOR: #434343" 01 Şubat 2007 Perşembe 09:42</div </div <div id="content" style="PADDING-RIGHT: 10px; PADDING-LEFT: 10px; PADDING-BOTTOM: 10px; FONT: 13px/18px Verdana; COLOR: #000000; PADDING-TOP: 0px" Başbakan Erdoğan’ın hedefi derin devlet. Erdoğan minimize hatta mümkünse yok edilmesini arzuluyor. Erdoğan’ın derin devletle imtihanı nasıl geçecek? Peki bu derin devleti yok etmek kolay mı? Milliyet yazarı Can Dündar kolay olmadığını yazıyor ve tarihten iki örnek veriyor.
"Dündar derin devletle mücadelenin kolay olmadığını dile getiriyor ve Özal ile Ecevit’i örnek gösteriyor:
Derin işlerdir bunlar...
Ve bu koruma kalkanını delecek bir babayiğit çıkmamıştır.
"Derin devlet"i telaffuza yeltenen 2 başbakan çıktı:
Bülent Ecevit ve Turgut Özal...
İkisi de suikast girişimlerinde ölümden döndü. Bir daha da bu konuyu ağızlarına almadılar.
Şimdi Başbakan Erdoğan derin devletle imtihana giriyor.
Kendisine kolaylıklar diliyoruz</div
-
DERİN DEVLETİN .
DİBİ YOKTUR.
-
Derin devletle alakalı ömer lütfi mete nin kitaplarını tavsiye ediyorum.Bu kavramın ne anlama geldiğini okuyunca anlarsınız
-
DERİN DEVLET DİYE BİRŞEY YOKTUR DERİN DEVLET DEDİGİNİZ DEVLETİN TAA KENDİSİDİR.DEVLET KİMSEDEN NE KORKAR NEDE KİMSEYİ KORKUTUR DEVLET KOLLAR.derin devletin tanımını yapacak arkadaş varsa beklıyorum lütfen.ayrıca bende SONER YALÇININ KİTAPLARINI ÖNERİYORUM DERİN DEVLET DEDİGİNİZ KİŞİLER BAKIN BU ÜLKE ÇIKARLARI İÇİN HAYATLARINI NASIL HİÇE SAYMIŞLAR.
-
heeeeeeeeee yaaa .
paraları yemiş yemiş.
suçları .
bu ülkenin hakikaten .
dindar .
milliyetçi .
kominst .
ama hepsi vatanını milletini çok seven.
dürsüt insanların .
üstüne atmışlar .
yaşamışlar gezmişler.
onlara devlet bir görev vermiş .
süistimal etmişler.
arada bir küçük ufak işler yapmışlar .
işte bu işi büyütmüşler büyütmüşler .
koskocaman etmişler.
ya .
masal gibi.
çokça kazanç ama azca iş .
sağolsunlar.
ben derin devletim diyen herkesin.
ellerinden öper bunca ülkemiz için yaptıkları çok önemli işler için teşekkür ederiz..
.
-
’’Derin Develet’’ denilen kurumun/kurumların ülkeyedeki varalıgı red edilemez, bunun ülkeye maliyetininde cok büyük oldugu muhakkakdır, devket içinde hesabı sorulamayan bir develeti hiçbir siyasetci kendisine yediremez ve bunun gibi daha bircok nedendendirki cogu devlet adamımız bunun için telkinlerde bulundu ve agzı yandı... .
ÜlkemizdeAsala adı altında bir terör türemişdi ve bunu ’Derin Devlet’ mükemmel bir şekilde ortadan kaldırmışdı... Bu yapmak için uçuk maliyetde harcamalar yapıldı. .
Eger bu harcamaların bile nereye gittigi belirtilseydi bu operosyan amacına ulaşamayacakdı. Örnek olarak sunu söyleyeyim; Alaattin Çakıcı’ya bu operayonda görev verildi ve ve teklif edilen miktar 2 miyon dolar idi, bu para Alaattin Çakıcı tarafından red edildi(fakat görevi üslendi ve başardı)ve Alaattin Çakıcı bu paranın ne oldugu soruldugunda ise ’’ Bu parayı ben red ettim, sonrası ise o devlet görevlilerinin insafına kalmış yani mechul’’ diyor.
Bunun gibi bir cok paranın hesabı sorulamıyor!!!.
-
alibey size katılıyorum.çok güzel bir örnek verdiniz.gercekten yapılan bazı operasyon ların maliyetı belkı yüksektir ama bunlarıda bir kaç kücük icraat diye geçiştirmek mumkun degil.sayınFELSEFE BUNU ÇOK KÜCÜK OLARAK DEGERLENDİRMİŞ.YUT DIŞINDA AYLARCA kalmak zorunda kalan bu görevliler tabiki kendi ceplerınden harcayacak degildir görev için bazen çok lüks hayatı istemeselerde yaşamak her kılıgı girmek zorundadırlar
-
DERİN DEVLET VARDIRRRRRRRRRRR....
BİR ÜLKEYİ KALKINDIRANDA DERİN DEVLETTİR. BATIRANDA DERİN DEVLETTİR.
AMA BİZ BU İŞİ BECERECEK KİMSEYİ GÖREMİYOZ KURTLAR VADİSİ NEYİ ANLATMAYA ÇAŞLIŞTI FARKETMEDİNİZMİ BİR BÖLÜMÜNÜ İZLESEYDİNİZ YİNE ANLARDINIZ, .
ADAMLAR HER ŞEYİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR BİREBİR ANLATTILAR DER,N DEVLETİ,N NE OLDUĞUNU NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ .... (DABBE ).
.
-
Aziz dost yurt içinde de dışında da kalabilirsin.
ölebilir yada öldürürsün .
ancak şunu bilmen lazım.
sana bir görev verilmiştir. .
Yapılan senin değil bu ülkenindir. .
Üçtane ASALA mlitanını öidürünce PADİŞAH lık isteme hakkını sana kim veriyor. .
.
-
bir derinlige girmiş yuvarlanıyoruz allah hepimizin sonunu hayır etsin kardeşler..
-
çok derinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
-
korsan, .
bu derin mevzu için daha olumlu yorumlarınızı beklerdik sizden. ama bakıyorumda konuyu Tİ’ye almışsınız... lütfennnnnn
.
-
tmm korsancığm.
sana bişey demiceğim bundan böyle. k.i.b..
-
arkadaşlar derinlik bir yana aynı ip ile buraya yazı dolduracağınıza orda bir kahveye gidip uzun uzun konuşun bu mevzuyu ondan sonra ortak bir fikir beyan edin yazın bizde feyzlenelim sevabınıza.....
Ricam olur....
-
var var ama işte zamanı var:)
-
Derin devlet dedikleri hayali birşey değil. Hele var mı yokmu gibi cok sacma sorgulamalara girmeye gerek bile yok.Çünkü var. Ama derin devlet kelimesi cok hatalı bir kelime. Bu kelimeyi duyan bir vatandas tüm devleti hukumeti zan altında bırakacak duygular hissediyor. Mesela başbakanın yada bakanların bu işi organize ettiğini zannediyor.
Halbuki derin devlet hukumetleri sevmez. CHP zihniyeti hariç olmak üzere. Dedim ya derin devlet yerine derin çete desek daha iyidir. Böylece ortadirek vatandasın dönen dolaplar yuzunden devletin sucsuz kurumlarını ve hukumeti suclayıcı bir bakış acısının altına girmesine engel oluruz..
-
SEVGİLİ ARKADAŞIM BU ÖRGÜTÜN BU İSMİ ALMASININ SEBEBİ,DEVLET İÇİNDE YUVALANIP DEVLETİN HER TÜRLÜ İMKANINI KULLANMASINDAN DOLAYIDIR.
BİZİM TARİH OLĞUSU İÇİNDE, DEVLET OLUP İNSANLIK SAHNESİNE ÇIKTIĞIMIZ OL GÜNDEN BU YANA BU DERİNLİKTEN HİÇ KURTULAMADIK.
YAKIN TARİHTEN ÖRNEKLER İLE SELÇUKLU SULTANLARINDAN TUT ,GENÇ OSMAN,ABDÜLAZİZ HAN,CUMHURİYET TARİHİMİZİDE YAZMAK İSTEMİYORUM,NELER NELER
DEVLET İSLAMDA ÇOK KIYMETLİDİR AMMA KIYMETİNİ BİLENE ALLAH ALEMİ İSLAMIN SON KALESİ OLAN BU ÜLKEYİ KORUSUN.SELAMLAR
-
-
AMİN
Bunun için herkese görev düşüyor İnşallah bu görevi herkes layıkıyla yapar...
-
dünya derin devleti de var atkadaşlar. derin devletle uğraşanlar dnya derin devletini de görmezden gelemezler.dünyayı da derin devlet yönetiyor başkan bush falan hep kukla.
-
Desene abi herkesi birileri yönetiyor örneğin aile hayatında kocalarını hanımları yönettiği gibi:)
-
İşin o kısmı tartışılır ama şu bir gercekdirki ; hangi hükümet adamı bu olaya burnunu soktursa agzının payını alıp yerinde kaldı... inşallah Erdogan’ıda böyle kolay harcamazlar, tabi erdogan gereken cesareti gösterirse ki o da zor...