arkadaslar asagidaki yerin neresi oldugu hakkinda bir fikriniz var mi? aydin çetinbostanoglu diye bir fotograf sanatçisi çekmis.
sunset - Nizip / gaziantep 1996
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
lan hepinize ayıp be!!! keşke bu konunun başlığını "hasan efendi bir ekmek iki maltepe" yapsaydım. en azından bir tahminde bulunun yahu...akif abi en azından sen birşeyler yaz, millet kurtlar vadisinde kaybolmuş anlaşılan...
"sevmiyik tama yorum!!!..."
kardeş bu resmi henüz farkettim, çok güzel bir poz yakalamış ama neresi olduğu hakkında en küçük bir fikrim yok.
bana sanki ipek yolundaatalay tesislerinin o civarlar gibi geldi.bilmem siz ne dersiniz...
sevgili kardeşim, osmanlı zamanında bir yörük aşireti yaylaya çıkarken yerde ezilmiş bir patlıcan bulmuşlar, akıllı zandettikleri aşiretten herkese göstererek soruyorlarmış bu ne diye.bazıları bu bir canavaryavrusuna benziyor,bazılarıda şu veya bu demişler.en son karar veremeyince gelin hep beraber aşiretin bilgini olan bilginler bilginine (masti mastov) gidelim deyip hep beraber ezik ve çekirdegi dışarı çıkmış patlıcanı gösterererek. kurban bu nedir diye sormuşlar. bilginler bilginide şöyle bir bakıp kasıla kasıla ula bunu bilmeyecek ne var, ula bu olsa olsa fıl yavrusudurdemiş.yörükler hep bir ağızdan bağırarak ula kurban allah seni başımızdan eksik etmesin sen olamzsan bizim halimiz nice olurdu.
sevgili kurt bu olsa olsa hayalimdeki Nizip dir . saygılarımla
yok baba yaa.. her zamanki gibi kinaye yapmışın .ben biraz olayı Nizip boyutuna taşımak istedim.sitenin adı Nizip.com ama Nizipten başka herşey konuşuluyor, bu yazara ulaşmak istedim ama sitesinde e-posta adresi filan yoktu, ben de belki millet tahmin eder diye düşündüm. ayrıca, bahsettiğiniz hikayeyi duymuştum, ne de olsa ben de bir türkmen evladıyım.
arkadaşlar,
atalay tesislerinden bakıldığında güneş taşbaş'a doğru batar ve fotoğraf çekilen yer biraz daha aşağıda kalır. oysa burada hemen hemen aynı hizada. banaeski yol üzerinden antep'e giderken soltaraftaki daşların üzerinden güneş batarken çekilmişgibi geliyor.
evet haklı olabilirsiniz. benim aklıma biraz da zergil yolunu getirdi. çünkü zergile giderken tam o tepeden aşmadan Nizip tarafında aynen buna benzer bir manzara oluşuyor.
zergili karıştırma,başımıza iş almayalım.biliyorsun her köyden bir deli zergilden tutuğunu demişler.zergil deyince aklıma bir fıkra geldi.
eski Nizip kaymakamı köyleri gezmeye çıkmış yolu zergilede düşünce köyü aşağıdan yukarıdan gezerken yorulmuş,sıcaktanda bir hayli susamış, derken zergilin su pınarının başına varmışlar.
-kaymakam bey pınarın başında köylülere dönüp bu su içilirmi diye sormuş?
orada bulunan zergili bir köylü sayın kaymağamım ne demek yav vallahi benim 50 kaatlık beygirim bile bu sudan içiyor deyince.
zavallı kaymakam bir yanındaki başçavuşa bakmış bir köylüye bakmış ne yapsın zergili bu ne söylesin başını iki yana sallayıp suyunu içip içmeyeceğine şaşırıp kalmış.
biraz sulandırdıksa sürçü lisanımız af ola. selamlar
allah iyiliğini versin , ciddi olmuşmu bu olay
hemde bütünüyle zira benim hanımda zergili bazen evde banada yapacaklar diye korkuyorum.mevla sizin de iyiliğinizi versin, cenabı mevla sizden çok benden razı 0lsun selamlar
sevili kurt neredesin yoksa nizibe gidip resimdeki yermi arıyorsun.zor bulursun bir daha güneş öyle nasıl batar bilinmez tabi. selamlar
valla neresi oldugunu bilmiyorum ama çok güzel manzara.
ama Nizip olmadıgı kesin.
çünkü Nizip kadar baglayıcı degil
fsoyarik abi yettim buradayım, dediğin doğru Nizipteyim ama hatırlatman iyi oldu, bu resmin çıktısını alıp büyüklerime bir soracağım.tilmiyenli hemşerim, valla ben bu resmi çekenin yalancısıyım.istersen google da "grafik" seçeneğinde Nizip yazıp aratırsan sanatçının sitesine bu resimden ulaşabilirsin.ama şimdi gerçekten aratmak şart oldu.sana bir öneri: resim ekrana geldiğinde burnunu ekrana yaklaştırdığın zaman kepir toprak kokusuyla karışık zeytin yaprağı kokuyor :)))
sevgili kurt allah iyiligini versin dakikalardır gülüyorum.şimdi istermisin tilmiyenli kardeşimde benim gibi burnunu dayayıp gerçekte kepir toprak kokusu ile karışık zeytin yaprağı kokusu aramasın hani şener şen bir filimde diyordu ya kargaya yavrusu şahan gibidir. bizede Nizip öyle geliyor.
her ne var ise,bu cihanda söylenir
söyleyene bakma canım, söyletir
abi mesajını okuyunca aklıma şu hikayecik geldi: hükümdar leylanın aşkından deli olan mecnunu huzuruna getirmiş.mecnuna bakmış, karakaş, kara göz, dalyan gibi bir baba yiğit.bir de leylaya bakmış, çelimsiz, çirkin bir kız.hükümdar dayanamamış mecnunasormuş.demiş "yahu mecnun senin gibi aslan gibi bir delikanlı nasıl olur da böyle çelimsiz bir kıza vurulur anlayamadım." kadir de:" padişahım bendeki gözler sizde olsayı böyle konuşmazdınız" demiş. seninki de onun misali.hangi niyetlekoklarsan o kokuyu alırsın.bu resmi bir edirneli koklasa herhalde buram buram radyasyon kokusu alırdı!!! :)))
.
vallahi doğru söylersin bir fotoğraftan yola çıktık,bak muhabbet nerelere kadar geldi.nizibin sıcaktan sonra hafif serinlik ile kokan kepir kokusunu özledik velhasıl dört beş yıldır uzun zamandır gelemedik belki uzun bir emel olacak ama seneye allah nasip ederse gelmeyi düşünüyoruz.İnşaallah kepirde beraber bir fotoğraf çektirir altınada yazarız burası neresi bu adamlar kim diye. selamlar
:))) tamam bana uyar valla, dedemin mülküne gideriz, alırız şişi mangalı, yaparız buz gibi ayranı....sen kıyma yersin ben kuşbaşı... selamlar...
vala banada uyar,ama çok çok üzgünüm ne faide bu sene nizibe gelemiyorum,bazı özel durumlar var inan nizbe gelmeyi hele hele sizleri görmek için çok arzu ediyorum.ne yapalım takdir ilahi ne olursa razıyız.
allah sensen çok benden razı olsun, niye sen kuşbaşı yiyorsun ben kıymayiyorum? ayıp oluyor!!ayranı sen iç kuşbaşı ve kıymayı ben yiyeyim. şaka şaka mevlamın en razı olduğu şey vallahi ben yeyemeyip kardeşime yedireyim,ben çalışayım kardeşim rahat etsin düşüncesi ve ameli yeryüzüne hakim olsun istiyor.
mevla senden razı olsu teklifin bile bizi ziyadesi ile memnun etti. selamlar güzel dost
a.s abi her zaman beklerim. ben de zaten en fazla bir iki hafta kalabiliyorum. zaten ziyaretin kısası makbuldur derler. bizim de kendimize göre kurulu bir düzenimiz var elbet. Nizipte çok kaldığım zaman işler karışıyor.o yüzden en fazle iki üç hafta kalıyorum.sağlıcakla...
Nizipten ayrılınca bak arkadaş allah izin verirese bursadan geçmeye çalış eger geçmezsen tekerini zarar vermeden patlatırım haberin olsun. resimdeki yeri bulabildinmi?bulamadıysan şöyle taksi tekeri gibi lahmacunu ile çamur gibi ayranın fotoğrafını çekip bu nedir diye bir form ac baba bari gözümüz doysun.
kendine iyi bak bol bol selam
valla abi bursaya hakkaten gelmeyi düşünüyom.ama ne zamanı çünküev arkadaşım da bursalı, o da çok ısrar ediyor ama bir türlü kısmet olmuyor. kim bilir belki bursadan bir kız alırız da ayağımız bağlanır oraya sık sık gider geliriz. tabi şaka yapıyorum.resimdeki yer hakkında herkes birşeyler söylüyor. kimse net bir cevap veremiyor. nitekim resimdeki manzarayı Nizipte çoğu yerde yakalayabiliriz -o kadar orjinal olmasada-.orada anteplilerin yeri vardır muhakkak.gidicen kendin hazırladığın içi yaptıracan afiyetle yiyecen.yanına birde ocakta balcan közlicen.tabi birtek ayran kaldı.onu da evde çaldığın yoğurtla yaptın mı dava tamamdır. selamlar...
helal sana karı kediye yükledin, havada vurup tavada yedirdin,sevgili kardeşim burada yerler varda hiç birisi nizibin tadını vermiyor.neyse hayırlısı ile bir gelde görüşürüz burada buzda çok kızda çok tuzda çok sana bir kopelalık yaparız.kafamda düşünceler var acaba her hangi bir konu oluştursakda burası neresi veya bu kim diye ülkemizi veya geçmiş büyüklerimizi ve değerlerimizi formlarda tanıta bilirmiyiz.tabi özellikle Nizip için sevgili admine ihtiyacımız var. inşşallah olur.selamlar
abi boşver.baksana bu ufacık resme bile kimse pek ilgi göstermedi.bu arada önerilerin için sağol.resim hakkında aklıma yeni çağrışımlar geldi.burası kahtin (erenköy) de olabilir.
sevgili dostum,inan imkanım olsa ben nizibin bir insan (sülale) haritasını çıkartmak istiyorum hele hele memur düzeyinde içeride ve dışarıda çalışan yeri adresleri telefoları ile birlikte ;
yine örneğin sene 1980 Nizip lisesi,ticaret veya imam hatip lisesi dönemine ait insanların adı soyadı ve şu an nerde oldukları ile ilgili tablo oluştarayım ama imkanımız yok .İnşaallah liseler böyle bir çalıştırma oluştururlarsa çok seviniriz.ölümlü dünyanın sonu gedik insan ister istemez geçmisini arıyor ve merak ediyor
o da olur inşallah...