-
Mezarlıktaki Çalışmalar
Nizip asri mezarlığında bahar ile birlikte ağaçların genel bakımı ve kuruyan otların temizlenmesi yaz günlerinde her an yangın çıkma tehlikesine karşı alınması gereken bir önlemdi, yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerinde bulunan mezarlıkta yapılan çalışmalar yaklaşık bir hafta önce başladı, çalışmalarda mezarlık personellerinin az sayıda olması nedeniyle özellikle ağaç bakım işlerinde ücretli ve gönüllü vatandaşlarında katılması bakım işlerini hızlandırdı.
Hemen hepimizin bir büyüğü yada yakınının mezarı bulunan asri mezarlıktaki çalışmaları sizler için görüntüledim.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nizip mezarlığı, özellikle ilk bölüm giriş kısmı hepimizi imrendirecek kadar güzel.Bakım yapılması takdire şayan ve gerekli.Yapanlara, sebep olanlara sonsuz teşekkürler.Arada bir geldiğim Nizip ziyaretimde mutlaka ziyaret eder, yakınlarım yanında eski tanıdığım bildik kabirlerine de fatihalr okumaya çalışırım.Ama bazen giderken; ama dikkat et, Cuma günleri dışında fazla kalabalık olmadığından mezarlığın ipsiz sapsız denilen tinercilerle dolu olduğu da söyleniyordu.Bunu tenkid için değil ama bu doğruysa mutlaka bekçi ve özel güvenlikle de olsa engellenip halkımızın güven ve huzur içinde mezarlığı huşu içinde ziyaretleri sağlanmalıdır.
-
Mezarlık müdürünü kutluyorum.
Nizip asri mezarlığı çevremizdeki en bakımlı ve düzenli mezarlıktır. bunda geçmiş dönemdeki belediye başkanlarımızın duyarlılığı etkili olmuştur.
Bugünden itibaren dolmaya başlayan mezarlığımız için alternatif yer arayışına girmenin zamanı gelmiştir.
Mezarlık içerisindeki adaların işaretlenmesi ve numaralanması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Mezarlık sakinlerinin tespiti ve digital ortama aktarılması hızlandırılmalıdır.
Kapılara gerekirse numara ile beraber bir şehidin, bir ilçe büyüğünün ismi verilmelidir.
Gün içerisinde birkaç defnin olabileceği düşünülerek, kapılara yönlendirici tabelalar konulması faydalı oacaktır.
-
Aile mezarlığımızın olduğu Nizip Mezarlığına emeği geçen herkesi kutluyorum, hepsi hakkını helal etsin, ayrıca Müdür beyide çalışmalarından dolayı kutluyorum, ölümüze de sahip çıkılması beni duygulandırıyor.
-
allah bu işleri yaptıranada yapanada allah razı olsun
-
Bir şehir de görmüştüm mezarlıkların kenarlarına kavak ağaçları dikmişler ufak bir pınar var oradan da sulam işlemleri yapılıyor bir kaç yılda bir ağaçlar kesilerek satılıyormuş ve mazarlığın giderlerine kullanıyorlarmış. Bu bir çok mezarlıkların yapa bilecekleri örneklerden bir tanesi hatta bir çok insan gelerek bu ralarda yazın gölgelerinde otuyorlarmış.
-
Buğün sabah okula gecerken dikkat ettin mezarlıkta çalışlar vardı .çok hoşuma gitti buraların ne kadar bakımlı olursa o kadar güzel olur.
-
mezarlıkla ilgili calışmayı taktirle karşılıyorum emegi gecenlere teşekurler
-
Güzel bir calisma emegi gecenlerden Allah razi olsun
-
tüm çalışanlardan ALLAH razı olsun
-
belediyemizi çalışmalarından dolayı tebrik ederim emeği geçenden allah razı olsun gerçekten de çok güzel oldu mezarlıgın içine girdinmi her tarafı rahatlıkça görebiliyorsun
-
başta belediye başkanımız hacı bey ve tüm emegi geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum
-
bundan iki üç sene önceki haliyle şimdiki arasında dağlar kadar fark var en basitinden kapıları ve temizliği emeği geçenlerden Allah razı olsun...