akçaketlilere neden enikçi diyorlar bilen varmı
Yazdırılabilir Görünüm
akçaketlilere neden enikçi diyorlar bilen varmı
Akçakanetlilr nerede?
Unutmayın ki sayın Adminimiz Mehmet Akpek de "Enikçi" şey pardon Akçekentli....
Cevap versin...
"Enikli Pirpirm Aşı" meselesini anlatsın....
Müslüm Akpek Abi miz de bilir bu meseleyi ama....
Niye hocam senin akçakentli tanıdığın yokmu
Senede en az bir defa pirpirim aşı yemek lazım... ama pişirirken dikkatli olmak lazım içine bir şey düşmesin. :)
Nerden bulursunuz böyle konuları bilmem, 90 yaşında gözü görmeyen biri yemek yaparsa içine enik i bırak inek bile düşse haberi olmaz.
Olayın taraflarından bazıları sağ bazıları yaşıyor, bence bunu en iyi Akçakentli Köse Ahmet abimiz anlatır, kendisi hala yaşıyor.
anlamadım ya yemegin içine köpekmi düşmüş o nasıl oluyo yaaaaaaaa
Bence konuyu gökhan hocama havale edelim.Bu konu hakkında çok güzel bir hikaye yazar:)
ya çok üzüldüm ama şimdi yaa canım benim ozaman canlı canlı yemekmi oldu yaaa :( hayırda nasıl düsmüs cidden anlamaım evet acıklansında bilelim yahu ...
Gözü görmeyen ihtiyarın Pirpirim(Semizotu)aşını heyatta(Evin avlusu) pişirirken içine köpek yavrusu düştüğünü vede onu karıştırarak pişirdiğini sonrada hep beraber afiyetle yediklerini en iyi şekilde ancak Akçakentli abiler bilirler:)
Yiğit Namıyla Bilinir. :D
bide yemişlermi ya çok üzüldüm ama köpege cidden
pirpirimi hayatta sevmem, ağzıma vurmam.
Enikte yemedim bilemem artık :)
Evet yemişler ama ne yapsın kadın ocaklığın bacasından köpek yavrusu pirpirim aşının içine düşmüş, bu hikayenin sahiplerinin çocukları halen Akçakentte yaşamaktadırlar.
:D abi siz akçakentlisiniz olayı biliyorsunuz lunu netçe bir anlatın yaww :D:D :D :)
Admin Mehmet'e sesleniyorum Akçakentlilerle uğraşanların tiz boyunları vurula.
daha nasıl acık olsun yahu köpek gelmiş egilmiş içine düsmüş pimpirim nedemek anlamadım ama o ne ise artık demekki tencere baya büyükmüş yoksa nasıl sıgsın içine düsünce kadında bunu karıstırırken farketmemişmi peki yani içinde bişi oldugunu ehuheu:)))))) pimpirimin içine düsünce kadın hiçmi pimpiriklenmemiş yani :))9
Bir Akçakentli var, birazdan damlar buraya
kim peki :))))))))
Öğretmenim pirpirim bildiğin semizotu, tencerede bizim ocaklıktaki yani mutfaktaki ocağın içindeymiş , bu ocağın bacasından yemek kokusunu alan garibim köpek yavrusu yani enik işeri düşmüş tencerenin içine nenemizinde gözleri kör olduğundan görememiş, işte bütün mesele bu ama bu akçakent düşmanlarının hesabını göreceğiz.:D
sen akcakentlimisin abi ben seni nizipli sanmıstım ama ora nerde buraya yakınmı?
Alemsin öğretmenim, Akçakent nizip'in en güzel köyüdür, eski Gaziantep yolundan gidersen ilk köy Akçakenttir, Nizip'e yanılmıyorsan 2-3 km mesafededir, bunlar köyümüzü çekemezler çünkü en güzel köy bizimkidir.
Akçakent Nizip'e yeşil Nizip denmesine neden olan köydür. Şahin gülme seni Akçakentin çayına atarım bak.
ay çok pardon tamam köyü neyse tam daha bilemiyorum tabi hımm bigün kısmet olur umarım oralarıda görmek :)))))))))
Şahin sen hiç abdal aşı yedinmi.
Yaa bak bilmiyorsun Akçakentlilerin birde abdal aşı vardır, bir yiyen kesin abdal olur, heheeee
valla o kadar değişik isimleri varki yemeklerin hapsini nasıl aklınızda tutuyosunuz mişmiş pimpirik abdal vs........ bissürü yahu :))))) ben aksama mişmişli pimpirik yapayım ozaman nasıl olur abi?? ehuehue
valla bu konu hakında bilgi sahibi değilim
:D yaw siz nasıl akçakentlisiniz bir olayı doğru düzgün anlatamadınız enik çorbayamı düşmüş ne olmuşş :D :D
Konu Akçakentten açılmışken araya girmek istiyorum müsaadenizle...
Demir, Özdemir, Bakır, Gümüş, Demirci v.b gibi soyismler neden Akçakentte çok.. ?(Altın varmı onu bilmiyorum)
Sevgili kasım demir,gümüş,özdemir en son BAKIR olur.Hehehe Selamlar
Aha bir Akçakentli geldi :)
Hele sen gümüşü demiri boşverde şu enik hikayesi nedir bir anlat abi.
Valla işin dogrusu evin hayadında yaşlı bir kadın pipirim eşkisi (yemegi) yaparken kazanın agzı açık kalmış bir bocu yani it enigide içine düşmüş kazanı karıştırıp sahane yemek koyacakken birde bakıyorlarki it enigi kazanın içine düşmüş odur budur Akçakentlilerin adı ENİKÇİ kaldı
Acaba bunlar yukarıobalılarmıydı kıymetli Akpek,hehehe.Selamlar