Yazdırılabilir Görünüm
Dünyanın en ünlü yıkım makinası Almanya'da...215 metre genişligi 78 metre yüksekligi var.Foto montaj degil... :))))
Dev makina dedikleri bu olsa gerek:)
Ancak 215 m.genişliğindeki bir makina nereye sığar?
Sanırım parçalara ayrılıp, birleştirilebilen cinslerden olsa gerek.
eee elin oğlu çalışıyor, çalışıyor,çalışıyor....
Sevgiler...
bende dışını yıkıyan makina anladım başlıktan...:):):):)
ama canavar bu çok farklı bir makina...
makinayı başka şehre taşımak için 53 tane tır kullanılıyor..makinanın montajı yaklaşık 10 saat sürüyor.manavra kabiliyeti çok sınırlı..ama dinamit patlatma yolu ile yıkılan binalrdan daha sağlıklı bir yıkım yapıyor...
Eminim mucidi Türk'tür
O da bizi görebilecekmi:)
abi bu gerçek mi ya şaştım kaldım valla
Eyide; Tersini yapan makina var mı???
Yok canım 30 dakika da 3 katlısın yapsın!!!! :):):):)
Abicim şuanda Amerika'da faaliyet gösteren, dünyanın en önde gelen şirketlerinin başında olan, General Motorun proje Müdürü bir Türk.Yani General motorun tüm yenilikleri bu insan sayesinde oluyor.Bu şahsı muhterem 1988 yılında Amerika'da oturum izni alarak orada işe başlamış.Dahası dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.Dr.Mehmet Öz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Zaten bende bunlardan yola çıkarak öyle dedim.
53 tane tır'la taşıyıncaya kadar 2 tane dinamik 5 dakika'da halleder bu işi hem daha ucuz olur:)
genaral motors onun için batıyor galiba mustafa bey.
şaka bir tarafa dinamit fikrine katılıyorum
mucidi türk olABİİR.yapım konusunda değilde yıkım konusunda uzman bi millet oldugumuz için..yıkım makinasının mucidi neden türk olmasınki..:)
bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları ve 3 boyutlu yapım yapan yazıcılar mevcut. şimdilik protatip boyutlarda eserler ortaya koysalarda, yakın zamanda evinizi bilgisayardan çizdirip, birkaç gün içerisinde teslim almanız mümkün olacak. bu iş için özel beton püskürten büyük kollu yazıcılar kullanılacak.
Bu yazıcıları hep merak ederdim bakın bir kaç bilgi vereyim bunun hakkında;
Henüz biraz pahalı.. Yazıcı 60.000YTL, kartuş 2.000YTL civarında.. ama inanılmaz kullanım alanları olabilir düşüncesindeyim.
Aşağıdaki linke tıklayarak bu üç boyutlu yazıcının çalışma mekanizmasını görebilirsiniz.
http://www.zcorp.com/documents/114_450Video.wvx
![]()
Fotoğrafta görüldüğü gibi üst taraftan tarayıp alt taraftaki kutudan üç boyutlu cismi çıkarıyor. Yani Yazıcı bilgisayardaki 3D digital bir görüntünün tabakalar halinde yapıştırılmış tozdan 3 boyutlu bir modelini basıyor.. (ya da üretiyor diyelim)
Örnek yaptığı bir cisimler
![]()
Başka bir yazı daha;
Teknoloji çağında laboratuvarda üretilen son teknoloji ürünleri birer birer günlük hayata giriyor. Şimdi de gördüğü herşeyin istenildiği ölçüde kopyasını yapan 3 boyutlu yazıcılar gündemde. Yakın zamana kadar 25 ila 125 bin dolar arasında değişen fiyatlarda satılan 3 boyutlu yazıcıların yeni neslinin fiyatları 5 bin dolara kadar düştü. 3 boyutlu yazıcılarla artık kırılan tabakların yerine yenisini koymak, çocuğunuza kendi tasarladığınız oyuncakları vermek hatta kendi yaptığınız heykelinizi evinizin bir köşesine koymak mümkün olabilecek. 3 boyutlu yazıcı üreten Z Corp'un Türkiye distribütorlüğünü üstlenen 4C Mühendislik firmasının yetkilisi Serkan Akkaya yeni nesil 3 boyutlu tarayıcılarla bilgisayar ortamına aktarılan her cismin 3 boyutlu kopyasını almanın mümkün olduğunu söylüyor. Halen endüstriyel tasarım, mimarlık ve mühendislik alanlarında kullanılan 3 boyutlu yazıcıların 25 ila 125 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satıldığını kaydeden Akkaya Z Corp ve 3D System gibi sektörün önde gelen firmalarının daha ucuz yeni ürünlerle halka inmeyi planladığını söylüyor. Türkiye'de bu yazıcılar üzerine uzmanlaşan 3D Design Technologies Satış Müdürü Ertan Ateş pek çok alanda kullanılabilecek bu yazıcıların kullanıcılara farklı seçenekler sunduğunu ifade ediyor. Bu konuda kendi deneyimini de aktaran Ateş, "Burnumda kemik vardı ameliyat olacaktım. 3 boyutlu tomografi datamı kullanarak yazıcıdan burnumun elle tutulur 3 boyutlu kopyasını çıkardım. Sorunumu net olarak görebildim" diyor. Ateş bu teknolojinin Adli Tıp Kurumu'nda parçalanan yüzlerin modellerinin çıkarılmasına katkıda bulunduğunu da sözlerine ekliyor.
kaynak: sabah.com.tr
![]()
Muhtesem bı makina bizim lokantada yemek yıyen bır fırma almıs bu makınadan bende merak ettım ınceledım 2 adet 1 buyuk 1 tanesıde kucuk yaklasik 1 yildir kullanıyorlar yanılmıyorsam 2 tanesıne 120 bin dolar vermislerdi 3 boyutlu ne yuklerseniz yukleyın pc ye bırebır kopyasını puskurtme yoluyla yapıp sıze taktım edıyor bakalım daha neler gorecegız :) kullanan fırma mimarlık burosu
ay ne korkunc bir makina ya öle