Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?
![]()
Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
Neden sınavlarda "3 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; "3 doğruyu bil, bir doğru da bizden" gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
![]()
Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?
![]()
Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde en kısa mesafe neden "indi-bindi" olarak tabir edilmektedir? Önce inilip, sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?
![]()
Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudur
![]()
İlginç tespitler ve bunların hepsi doğru, dünya haritasında hep Türkiyeyi arama sebebimiz, ikide birde Türkiye haritasını değiştirenler yüzünden, gün geçmiyorki Türkiyeyi parçalamasınlar, o yüzden arıyoruz acaba yine değiştimi haritamız diye.
güzel bir paylaşım emegine saglık abi. gerçektende sebebi nedir acaba!!!!!
emeğine sağlık abi gerçekten güzel bir paylaşım
Mustafacıgım çok teşekkürler güzel bir paylaşım üyelerimizi düşünmeye ve eglenmekle birlikte bilgi alış verişinde faydalanacak bir çalışma ellrine saglık.
Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız
Bunu ben cevaplayalım inşallah
Bir birimize sarılammız atamız ibrahim (a.s) kalma bir adettir.Hz.Zülkarneyn ile Hz.ibrahim efendimiz karşılaşınca ilk defa bu şekliyle onlar başlamış odur budur Orta asya ve ahalisi Yani özellikle Turani kavimler (Hz.Yafesin Turak isimli evladının soyundan gelenler ( Kürtlerde dahil tüm Oguz boyları) bu adedi uygular.Selamlar
çok dogru tespitler vallaha ne diyim ehuehue yine güldüm ha bu arada yagmur yagarken bende basımı öne egiyorum gözüme girmesin yagmur damlaları diye ehuehue :))))))))))))
ben bunu sabah beri düşüniyymm buldum bence insan DNA sından kaynaklanıyyy :)
bunların hepsi psikolojik bir algılama olayı..
Gerçekten mustafa çok güzel doğrular bunlar valla ama artık bizde psikolojimizde sabitleşmiş bir düşünce
msutafa saol paylaşım için acaba gerçekten hepsının mantıklı bir açıklaması varmı?
Sitemizin kıymetli ve saygıdeger Ana mulefet başkanı Müslüm bey araplarla İbrahim (a.s) zırnık kadar alakası yok.Araplar Ad kavminden yani SAMİ ırkındandır Hz.Nuh peygamberin SAM isimli oglundan gelirler İbrahim (a.s) hz.Yafesin soyundan gelir
Bakınız İran kaynaklı AVESTA kitabı ve ibrani kaynaklar TALMUt ve Roma kaynaklı eserler.
İşte bizler Kürt kardeşlerimizle aynı ırktan geldigimiz halde birbirimize sahip çıkamadık yabancılar bizi böldüler işte böyle kardeşim.Selamlar
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" diye bir madde mi vardır?
Doktorlar evden hastaneye hastaneden özel yazıhaneye,oradan tekrar eve gittikleri için fazla gezmezler garipler ve cumartesi ile pazarları olmaz en fazla 5 gün tatil kullanırlar hastalar kaçmasın diye heheeeeeee
bu sebeple araba temizdir
AbiLerim Hepimiz İnsan Değilmiyiz?
Acaba diyorum Müslüm Abi diğer konularda da mı?
Bu kadar olmayan bilgiyle yazıyor.
Abi
Türk Tarihi
İslam Tarihi
Bilim Tarihi
bu kitaplara bir gözat
Hadi biz yabancı değiliz
birde başkalarının yanında böyle bir duruma ...
:):):)
.............
vallaha güzel yakalamışsın örnekleri dahada artırılabilinir aslında baya güzeldi ama ilginç bir konu
Aha görinmi şimdi bende marak ettim.Mıstava valla güzel yakalamısın eliye sağlık
bende merak ediyorum ama çözüm bulamadım
Osman şu lingi okurmusun, ben hala Hz İbrahimin Türk olmadığını iddia ediyorum.
http://www.enfal.de/ibrahim.htm
Kur'an da adı geçen Hz.Süleyman Kanuni Sultan Süleyman ile karıştırılır
Kur'an da adı geçen Kraliçe Belkıs Roma dönemindeki Belkıs ile karıştırılır.
Kur'an da adı geçen Hz.İbrahim Kalo İbrahim ile karıştırılır.
Bu üç mesele okuyan ile okumayanın farkını ortaya koyan konulardır..Kalo İbrahim Urfa bölgesinde yaşamış bilge bir insandır.Hz.İbrahim'den asırlar sonra yaşamıştır.Bilge kişilği ve insanlara olan sosyal şefkati onu yıllar sonra bile anılır hale getirmiştir.Hz.İbrahim'in geniş gezi çoğrafyasında Urfa şehri de yer alır.Ancak her iki İbrahimin benzer hayatları ikisini tek peygamber ibrahim olarak anmaya götürmüştür.Kalo ibrahim'in Arap olmadığından hiç şüphe yoktur.Önce olaya bu pencereden bakmak lazım..
Ramazan bey kardeşim ibrahim (a.s) ın amcası oglu hz.Lut un medyen diyarı dedigimiz Ürdün ,Filistin bölgesinde yaşadıgı Kuraan ve Hadislerle sabit
Yine Hz.Zülkarneny (r.a) peygambermi velimi oldugu tarışma konusu olan büyük savşçı (bu zatıda Büyük iskenderle karıştırırlar) Hz.İskender ile mezepotomyada karşılaştıgı sabit
En önemliside İbrahim peygamberin (a.s) Hacer annemiz ile İsmail (a.s) şimdiki Mekkenin bulundugu yere götürdügü ve bıraktıgı sonradan bu yere CÜRHÜMÜ denen Ad kavminden kalan yani YEMEN arapları olan kabilenin geldigi sabit Hz.İsmail (a.s) ARAP OLMADIGI bu kadar vesikayla sabit ve ayrıca islam tarihçilerinin kesin delilleri var ben kopyala yapıştır mantıgı ile bunları yazmadım 20 senelik bir çalışma veya okumanın bilgisi ve birikintisi ile yazdım
Yüzlerce vesika sayarım en önemlisi Mezepotomy Bölgesi ve insanların yaşadıgı muhit sabit
Sevgili dostum İbrahim (a.s) yaşadıgı bölgede sabit sen korkma biz urfalı ile peygamberi karıştırmayız tıpkı
AYRANLI TARHANLA
İSANBULLU TARHANI karıştırmadıgımız gibi.Selamlar
Sağolsun, Müslüm abinin yüzünden, konu nerelere gitti.Allah iyiliğini versin emi senin.:)
Benimde beyleeeeee hocam olsa sınıfları bile karıştırırım.Hehehe
Yani ne diyorsunuz şimdi Hz.İbrahim arap mı Türk mü.
hoş ve ilginç olaylar...
Senin dilin ne söyliy Fatih abey.Yengem duymasın haaaaa...
İŞTE BU CEVABIN "Acaba?Dogrumu merak ediyor.
konuya uygun bir şey oldumu mustafacıgım.Selamlar
kibirden olsa gerek firavunu helak eden kibir değil mi