Tamamen siyasi!!!
Gidin gezin hangi genç nizip'den memnun hepsi harfta sonu GAZİANTEP'e gidiyor.
Bide bunu haber yapın yapında görünnn...
Yazdırılabilir Görünüm
Tamamen siyasi!!!
Gidin gezin hangi genç nizip'den memnun hepsi harfta sonu GAZİANTEP'e gidiyor.
Bide bunu haber yapın yapında görünnn...
Hımm belediyenin bir görevi de gençleri haftasonu nizipte tutmakmış!!!
Kardeş kusura bakma ama sende siyasi yazmışsın bi kere konu ile alagası nedir?
Faliyet olmazsa gençler nizip'de kalmaz
Kalanda kahve köşelerinde önce sigara sonra içki v.s gibi zararlı madde alışıp ondan sonra nizip neden güvenli değil diye sorarsınız bu haber bu kadar zamandır neden yapılmadı seçim yaklaşıyor ondan mı?
Ne yaptınız bu gençlik için hıııı?
Konu ile alakası olmayan mesajlar yazmak yerine, ayrı başlık açmayı tercih edin. Forum kalitesini korumaya özen gösterelim
cadde ben biliyorum niye antepe gittiklerini:)
gitsinlerde...
gidenlerin gittigi yeride tahmin ediyorum:)
bo$ver bence
dediginiz gibi nizipte sosyal faaliyet yok
ama
sinema acildi i$ yapamadi kapandi
tiyatro yapiliyor,ama kac kisi gidiyor
bizim nizip insani bi yerde görünmek istemez cünkü laf cikar diye
antepe gider
belediyenin sucu yok bu konu da
hem yazilarda yalan degil yani dogruyu yazmislar
ne yani secim zamani diye yaptiklarini anlatmayacaklarmi
nizipte gnçlere yönelik pek fazla aktivite olmadıgı dogru ama bana göre şu an gençlerin en büyük sorunu işsizlik. önce belirli yatırımlar yapılmalı iş sahaları kurulmalıki gençler belirli bir yaşa geldikten sonra nizipi terk etmek zorunda kalmamalı.
dışarıda okuyan bir ögrenci okul bttikten sonra bir daha nizipe dönmüyor daha doğrusu dönemiyor çünkü yeterli iş kontenjanı yok.
belki ana babaları onları kendi topraklarına hizmet etsin kendi halkı için çalışsın die okutuyor ama ne yazıkki okul bittikten sonra öyle bir şey herkese kısmet olmuyor.
okuyaman meslek sahibi olamayan gençler akşama kadar kahve köşelerinde o yüzden nizipte en iyi işi kahvehaneler yapıyor.
gençler artık evlenmeye korkuyor iş bulamam aileme bakamam diye bazılarıda evlendikten sonra çoluk çocugunu nizpte bırakıp gurbete çalışmaya çıkıyor..
şimdi gelelim nizipte belediyemizin gençler için neler yapabilecegine..
yüz bin kişilil küçümsenmeycek bir nufusa sahibiz il olmayı istiyoruz ama ilçemizde hala bir kültür merkezimiz bile yok.
stadın yerinin değişeceğini duymuştum oraya içinde sinema salonu, tiyatro salonu kitap, resim serğilerinin yapılabilecegi, konferans salonu vs olan güzel bir kültür merkezi yapılablir.
belediyenin halkın nereye gidip gitmicegi konusunda ne yapması lazım şu 5yılda nizip kendine geldi ayrıca herkes gezip görmekte özgür arkadasım
arkaslar herşeyin bir anda mükemmel olabılmesi için bir sihirli degneye ihtiyacımız var.oda bizim için zaman.bu zamana kadar olması gereken şeyler şu 5yıl içinde yapıldı
sinema acildi i$ yapamadi kapandi
tiyatro yapiliyor,ama kac kisi gidiyor
bizim nizip insani bi yerde görünmek istemez cünkü laf cikar diye
antepe gider
sakallı neden böyle peki sinemaya yada tiyatroya gitmek ayıpmı??laf cıksa ne olur kötü bişi değilki burdaki insanlar neden böyle düsünüyolar bence baskalarının düsünceleri önemli olmamalı senin dediklerinin dogru olduğunu nerden anladım biliyomusun burda bi komsu var arada ziyaretime gelir bana dediki dısarda yemek yemeyiz neden dedim laf olur dedi hakkaten ilginç geldi bu sözleri.. ikincisi konuyu acan arkadas demişki nizipte gecnler barınamıyo ama ben forumda olsun reelde olsun buranın insanı kadar memleketine düskün ve asık kimse görmedim okadar memleket gezdim...
ama cadde de haklı tabi kendince sosyal faaliyetler artırılsa elbetteki gencler için daha iyi olacak gençler gercekten gencliğini yasamalı diye düsünüyorum çünki giden seneler geri gelmiyo ve ozamanı en iyi sekilde degerlendirmek ister insan sinema yapılmalı tiyatro olmalı
bilmiyorum halk egitimde veriliyomu suan ama enstrüman dersleri verilebilir mesela keman yada gitar gibi...
neden sosyla bi faliiyet yok..olmadıgından..
Bundan 30-40 sene önce.Nişanlılarıyla Sinemaya gidenlerin sayısı baya fazlamış.Bu kadar zaman geçmesine rağmen neden geriye gidiyoruz.Bu konuda düşünülmesi lazım.
Nizip nasıl olduysa tutucu bir toplum haline gelmiş, genç bir kızla bir erkeği yan yana görmek neredeyse imkansız, bunun sebebi bence mahalle baskısı dedikleri şey, böyle oluncada gençler Gaziantep'te buluşup orada geziyorlar yada sosyalleşiyorlar.
Gençler G.Antepe gidiyor neden? Nizipte kız koz o kadar çok değil orda rahat rahat gezecekler bakacaklar.
Ama Nizipte öyle rahat değiller bunlar herkes için geçerli değil tabi ki...
Sosyal faaliyet yapıyoruz kim geliyor,Tiyatro yapıyoruz kim geliyor
kimse gelmeyince organizatörler ne yapsın.
2007 de Semerkand gecesi yaptık paralıydı salon alt üst hınca hınc doluydu
2008 de ücretsiz yaptık salonu dolduramadık.
Ağaç dikmeye gittik taşbaşa sabah topladığımız kişi sayısı 45-50 öğlen kebap vardı o saatte ki kişi sayısı yaklaşık 100-150
ben kimi eleştiriyorum bilmiyorum aslında kendimi eleştiriyorum ben kendim için Nizip için ne yaptım da bunları sorguluyorum?
:(
Nizipte dini bir gece düzenle bak nasıl izdiham oluyor, tiyatro düzenlersen kimse gitmez çünkü günah derler, gidenlerede tuhaf tuhaf bakarlar, işte benim uzun zamandır anlatmak istediklerimden sadece biri, belkide farkında olmadan bir çıkmazın içine sürükleniyoruz, ben bundan 40-50 sene önceki Nizip resimlerine bakıyorum herkes modern, kılık kıyafetler davranışlar herşey modern ama şimdi bakıyorum herşey o kadar değişmişki din adına yapılmayan şey kalmamış.
Laf kalabalığıyla iştikal bir şey vede havanda su dövme gibi.konuya ilişkin kimin bir araştırması var,hangi sosyolojik yada ekonomik verilerle konuşuyoruz.bunun için en azından bir anket ,bir söyleşi,bir araştıra olmalıki konuya dayanak teşkil etmeli.iş için,okumak için,seyahat için bir yerlere gitmek arzu edilen hususlardır.insanları bulundukları mekanlarda tutmanın bir anlamı yararı yada gereği ne olabilirki.İnsanların kabuğunu kırması,yaşamsal anlamda daha iyisini bulma çabası içerisinde olması güzel bir olaydır diye düşünüyorum.Tartışma konusunun endişe verici bir boyutu yoktur.
Sayın müdürüm bu konuyla ilgili bir araştırma tabiki yapılabilir ve yapılmasıda gerekli yani resmi kayıtlara geçmesi açısından ama burada fikir yürüten üyeler birebir yaşadıklarını, gözleriyle gördüklerini yazıyorlar bunun için uzun uzun araştırmalar yapmaya gerek yok.
sayin müdürüm bizi terslemissiniz gibime geldi
kimsenin arastirmasi yok fakat gözlemleri var
sizden sosyo ekonomik arastirmalar
ve bir anket söylesi ve arastirma yapmanizi rica ediyorum
o zaman daha net tartisilabilir
bir öneriyi bile tartisirken müdür beyden firca tarzinda yorum yemek
biz genclerin $evkini kirmakla beraber
sizin de olaylari en kolayindan kapatma yolunun bir göstergesi oldugu kanaatini tasiyorum(olan sorunu yok gibi gösterme)
Aslında müdür beyin yazdığına bende şaşırmadım desem yalan olur, bu sosyal araştırmaları sizin gibi yöneticilerin yapıp kamu oyuna duyurması gerekmiyormu.
gaziantepteki YKM,BEĞENDİK,REAL,MÜTERCİM ASIM ,GAZİMUHTAR PAŞA .PAPATYA CAFE,KIRMIZI CAFE,Yİ nizipe getirsen nizipli yine antepe gider..böyle bir halkız işte...nizipte neden marka giyim mağazaları açılmıyor.sırf bu sebeple..hem gezerim.hem alış veriş yaparım havası ile antep tercih ediliyor..
Biz kimse nizip'in dışıan çıkmasın demiyoruz gideni tutamayızda zaten bir pazar günü nizip'de bir kaç genç'in yapabileceği bir faliyet söyler misin?
Gençeri topluma kazandırmak için belediye'ye çoq görev düşüyor acaba bu gençler bir pazar günü nizip'de ne yapıyor.Gençler için neler yapabiliriz.Osmanlıyı yaptık demekki gençler buradan memnun değil başka bir yerler yapmak gerekiyor.Ama neee?İşte bunları düşünömeden tek taraflı yazıyorsunuz ben belediye iş yapmıyor geçen blediyeler daha iyi diye hiç bir şey yazmadım sadece belediye daha fazlasını yapabilir yazdım sizler bir akp şakşakcısı olduğunuzdan bunla kendini tatmin et dercesine yazıyorsunuz halk uyandı daha fazlasını istiyoruz ama takan kimmm?
Bir tez,bir görüş veya bir sorun tartışmaya açılırken onun dayanağını teşkin eden verilerin olması gerektiği konusunu işaret ettim.Yoksa kimsenin fikrine karşı çıkma bu konuda kimseyle bir tartışma niyetim yoktur.görüşler doğrudur,yanlıştır o sahibine ait olan bir husustur.Ben bir değerlendirme mercii değilim.Konu yanlış anlaşılmasın.Niziple ve yöremizle ilgili bir çok aratırmamın var olduğunuda belirtmek isterim. Umarım konunun meraklıları bu yollu bir araştırma yaparlar.
Bir zamanlar vardı ama şıuan var mı bilmiyorum.Sanki geçmiş nizip bundan daha sosyaldı.Sinema,falan 2 haftada bir tiyatro olurdu şimdi neredeee?
Bence bu kısmı bir kez daha düşün.
Ayrıca hep gençler hep gençler demişsin. tamam ben de gencim ama, hiç bu gençlere de iş düşmüyor mu ??? Kaygısına düştüğümüz bu gençlerimiz değil mi memleketinin güzel yerlerini kotuye kullanan? Sinama ve Kafeden başka bir yere gitmiyoruz demişsin, Sinama vardı neden kapandı ? Açılan Türkü kafeler neden kapandı ? Bu soruları hiç kendinize sordunuz mu ? Ancak sorun aradınız neden aradınız. Hangi konuda çözüm ürettiniz, Hangi alanda yıkıcı değil de yapıcı oldunuz ?
iş konusuna gelince şimdiki gençlerimize iş beğendiremiyoruz yalan mı ? ben çok gördüm. Diyorum ki filan yere eleman lazim ücreti şu kadar, ama gencimiz yok ya o iş bana gore değil sevmiyorum vs.
Öncelikle kafamızdan bu soru işaretlerini kaldırmamız gerekiyor ondan sonra eleştiri yapalim. Son olarak hangimiz üzerimize düşen görevi tam olarak yapıyoruz ???
Ne yapmam gerekiyor?
Ben müşteri olarak gidecem daha fazlasını yapamam kii!
İş konusuna gelince şimdi her kes öyle iş beğenmiyor o çoq doğru ama benimle ne alakası var?
Ben iş arıyor olsam kendi mesleğim üzerine elektronik olarak arıyacam kalkıpda fırında ekmek mi yapacam kendi iş alanın olmazsa işde beğenmez...
Cadde Kardeşim ben senin için demiyorum dikkat edersen gençlerimiz diye bahsetmişim buna bende dahil oluyorum.
Meslek konusunda tabiki oyle ama, bu iş konusunda soylediğim kesin bir mesleği olmayan kişileri kapsiyor.
Müşteri olarak başka bişey yapamam demişsin, aslında yapabilirsin. bir çok kişi gittiği mekana zarar vermekten çekinmiyor. bunu yapanları gördğün zaman engel olursan bile yeterli. Buna da şahit oldum. En basit bir örnek olarak internet kafeler.
Kafe sahibi, Kameraları kendi kasasında saklıyor neden ?
cevap : Kamerayı çalıyorlar.
ona cozum buldu kamerayı sabitledi masalara (Yapistirici veya vida ile)
sonuc : Kamera Lensleri sokulup calindi ?
Kulakliklar calindi oda olmadi kabloları kesildi...
Lensi olmayan bir kamera, nede kamerasi olmayan bir lens hiç bir işe yaramazken neden boyle bişey yapiliyor ???. Kafe sahibi ne yapsin para mi kazansin ? zararini mi kapatmaya calissin yoksa iş yerini mi kapatsin ?
ben soyleyeyim : iş yerini kapatsin.
Yoksa başa çıkılamıyor
Bu sadece tek bir int cafe icin ornek.
sağlıcakla.
bende sana sorayim peki mahmut? sen caddenin ekmek askiya uygulamasinin fikir babasi oldugu icin ona tesekkür ettinmi
yada konusuna fikir beyan ettinmi ?ve sonuca ulasuildigindan haberin varmi.gündemi iyi takip etmelisin kardesim
kac gündür o konuyla yatip kalktik cok sükür sonuca bagladik .ama sizlerden hic ses cikmadi .nicin?
burda sahislar üzerine konusmayalim ayrica
Ben Nizip'de değilim :(
kimsenin mesajini takip etmek zorunda degilsen
arastirmadan
kimseyide"" sen ne yaptin" tarzi ucuz sorularla itham etmeye calisma
öyle sosyal bir ise cevap yazmamis olabilirisin
ama beni ilgilendirmez demek olmaz
dersen kendinle celisirsin
fakat cok ilgileniyormus izlenimi yaratarakta akil vermeye de kalkma
Bu gereksiz tartışmaları bir kenara bırakıp birbirimize tahammül etmeye çalışsak sorun kalmayacak, ortamı boşuna germeyelim.
sakallı neden ordan öyle bir sonuç çıkarıyorsun ki ? ben dikkat ettiysen soru olarak sordum. soruya da cevap verilir dğeil mi?
her neyse..
o mesjaları yazarken kafam başka yerdeydi yanlış yazmış olabilirim. yanlış anlaşılmışsa özür dilerim.
saygılar
soruya cevabi ben verdim iste
ayrica onu hic tanimam.
kendi yazcak degil di herhalde ben bunlari yaptim diye
yerine avukatlik yaptim
burda kimse kimseyi kirmasin
herkesin ortak paydasi daha yasanilabilir bir nizip
baska bisey yok