evet siyasi bir site mi yada sosyal bir site mi ?
nizip com daha neler yapmalidir bu izlenimden kurtulmasi icin?
Yazdırılabilir Görünüm
evet siyasi bir site mi yada sosyal bir site mi ?
nizip com daha neler yapmalidir bu izlenimden kurtulmasi icin?
bana göre kesinlikle cok objektif bir site
ve hic bir siyasi kanada mensup degil
herkesin zannettigi gibi akp yanlisi da degil belediye yanlisi da degil
öyle olmu$ olsa o kadar akp ye ve belediyeye hakarete varan yorumlar silinir yayinlanmazdi
böyle düsünenler sadece orhan celigin nizip com toplantilarinda yayinlanan görüntülerine bakip karar vermesinler
orhan celik te bir üye
ve yine belediye baskani milletvekilinin yaninda nizip comu görmek kimseyi rahatsiz etmesin.
sosyal sorumluluk adina o görüntüler ve bulusmalar yapilmistir, diye düsünüyorum
yarin herhangi bir partiden bir milletvekili yada belediye baskani secilsede bu tip görüntüler olucaktir.
onlar bizim belediye baskanimiz ve vekilimiz .
ve onlari oy vermesekte biz sectik
peki bu yanlis izlenimden kurtulmasi icin nelere agirlik vermelidir
sosyal site olarak daha fazla üye toplantilarinda sadece kendi aralarinda degil
bulusmalarda bazen taziyelere bazen hastalari hastanelere
bazen mezarlik ziyaretleri
bazende agac dikme kampanyasi okuma kampanyasi vs vs seylerde yapmalidir
tabii sadece bana göre büyüklere akil vermek bize düsmesede
herkesin nizip com siyasi akp yanlisi demesi üzerine bu yaziyi kaleme aldim
sitemizde her ne kadar istemesekte siyasi konular ve tartışmalar oluyor... burda yazılanlar, çizilenler ve tartışılan konulardaki görüşler sitemizin siyasi taraflılığının olduğu anlamına gelmez...
lakin...
en son 22 temmuz secimlerinde gördük ki...mevcut hükümet ilçemizden %61 oy almıştır. bu yüksek oy oranının site üyelerinede yansıması son derece normaldir.
yine en son secimlerde sitemizden yapılan ankette başarı ve tahmin oranı %99,9 gibi çok büyük bir rakam olmuştur.
yine bu seçimde de aynı ciddiyet ve amaçla anketimizin gereken zamanda yapılacağını tahmin ediyorum.
Bence konu başlıgı gayet güzel sakallı arkadaşımızda bu sitenin bir üyesi olarak konuya kendi yorumu ile birlikte konu açmış güzel bir paylaşım
Sitemizin yanlışı veya hatalı tutumu varsa hemen düzeltiriz yoksada ki yok istikametimiz üzere yürürüz.Selamlar
Sakallı başlık dikkati çekiyor, okuyunca hah tamam şimdi patırtı çıkacak demiştim ama altına senin olumlu yazını görünce rahatladım.
Sen her ne kadar sitenin siyasi bir yanı yok desende AKP ile ilgili bir yazı yazıldığında neredeyse bütün üyeler cevap yazıyor yani kim ne derse desin AKP ağırlıklı bir üye portfoyü var ama olumlu olan şuki kimse kimsenin siyasi görüşüne karışmıyor herkeste siyasi görüşünü rahatça dile getiriyor haaa birde menzilciler var onları unutmayalım.
Sitede siyasi taraf var ama site yöneticileri tarafından değil nrt nin yapmış olduğu haberler doğrulktusunda sadece AKP haber yapılıyor sadece hacı fevzi akdoğan tutuluyoı...
ibrahim kardeşimin yorumuna tamamen katılıyorum.
cok haklisin ayni zamanda diger haber kanallarida diger partileri tutuyor.en fazla takip edilen nrt oldugu icin göze batiyor.
denge com dyp taraftari mesela
bence bu haberler yorumlar kapatilmali ve son mesajlar bölümünde cikmamali
ayrica haber 7 nin ve googlenin niziple ilgili olmayan haberleride kapatilmali
o haber kanallerinin haberleri baska bir baslik altinda okunmali ama kesinlikle yorumlara kapatilmali
Admin yetiş bunlar ihtilal yapma hazırlığında.
Ne var bunda nizibin %65 akpartili burda da Hacı başkanı sevenler fazla diye site akpartili mi olmuş yani. Acaba muhalefet çok olsa gene tepki aynı olurmudu. Çekemiyorlar bşka açıklaması yok.
cadde kardesim $u an ana sayfadaki büyük ailelerin hangi partiye destek olduklari konusuna gidip bakarmisin?
hemde ana sayfada dikkatini cekerim
isterseni gelin sosyal site olmasi icin neler yapmalsi lazim onu konusalim
yoksa yine siyasi tartismaya giricek konu
o halde nrt ve denge medyalarının siyasi haberleri sitede yayınlanması.
biri akp biride dp yanlısı iki yayın kuruluşu var.
ewet baktım kardeşim şu seçim arefesinde yorum yapıp ceza yemek istemiyorum yeteri kadar cezam var:)
Ammaa siteye hiçyakışmıyo sen onu ben bunu tutucam yarın öbür gün ben bir konu açıcam sen benle zıt görüşlü olduğun için o konuya zıt zıt yorum yapacaksın site kötü olacak üyeler bir birini yiyecek habere kapansın diyecem olmas.En iyisi siyasi haber içeren her türlü haber siteye girmesin sen sağcısın sen solcusun ayagı olmasın mutlu huzurlu sosyal tanıtım olması lazım siteninj içeriğinin...
Nizip.com siyasi amacı olmayan sadece nizip ve nizipliler( siyasi görüşleri ayırt edilmeksizin) için yapılmış bir site.
ama buraya üye olup yorum yapanlar toplumun birer ferdi oldugu için siyasi görüşlerinin olması ve zaman zaman sitedeki yorumlarına bunun yansıması gayet normal ve şu da bir gercek ki nizipte son seçimlerde ezici bir çoğunlukla AKP belediyeyi almıştır. bu ezici çoğunluğun siteye yansıması da kaçınılmazdır. ama burda kimse kimseyi siyasi görüşüyle yargılamaz, ona farklı muamele yapmaz. Nizip.com sanal bir ortam olmayı aşmış, sıcak bir aile havasını yakalamıştır. bu ailenin içerisinde farklı siyasi görüşleri olanlar asla dışlanmamıştır, çoğunluğun siyasi görüşüne çekilmek istenmemiştir. çünkü amaç burda siyaset yapmak değil tüm niziplileri bir araya getirip , hem ilçe içerisindeki hemde gurbetteki niziplilerin ortak buluşma noktası oluşturmaktır. Nizip.com yaptığı toplantılarla bunu ispatlamış, Türkiyenin nadir sitelerindendir.
iyiki nizipliyim, iyi ki nizip.com' dayım :)
Arkadaslar en azından gelın bır karar alalım:adayların haberının altına olumlu yada olumsuz hıc bır yorum yapmayalım:
Yarın öbür gün o adaylar secılcek yada kaybetcek
:en azından bız bırbırımızı kaybetmeyelım
ben kendı adıma daha hıc bır adaya bırsey yazmadım yazmayacagımda
ve su da bir gercek ki,burda sakin olaki kimse benim yormlarim sonucunda $u $u adam fikirlerini partilerini degistirdi diye dü$ünmesin.
asla kimse fikrinden dönmezz.döndürülemez...
onun icin gelin hic bir adayi ne karalayalim ne övelim.karaladigimiz adayi sevenler bize bakip ta o na oy vermemzlik yapmaz
övdügümüzüde sevmeyenler bize bakip yine sevmeye calismaz
ve admin acaba bu haber siteleri icin biseyler yapacakmi ?baska bir yere aktarma yada yoruma kapatma konusunda
ve adayi öven yada yeren konularida direk kitlemeli
basta admin ve bölüm sorumlularin olmak üzere ,iyi kötü herkesin emegi var bu sitede.böyle yanli tarafi izlenimi olan siteye cogu disardan bakiyor.
ama girmiyor.bu izlenimden kurtulmak lazim
O zaman sadece konu açılsın yoruma kapalı olsun sadece bilgilendirmek amaçlı hiç bir yorum yapılmasın basında tarafsızlığını göstersin bizde hoş vakitler geçirelim...
cadde bak mesela senin cok eski bir konun vardi .eikmegin biri askiya diye. o konuyu bur güncellesen bi zahmet
gecen ekmek alamayacak derecedeki bir babanin haberini okudum hemde nizip te,gazeteye kadar ciktigina göre bu kadar mi umursamaz oldu bu nizip halki
bak bunlardan baslayabiliriz sosyal faaliyetlere.ve devamli gündemde kalsin o konu elimizden geldigi kadar güncelleyelim ve anasayfanin en basinda olsun :P
tabi farketmez kardeş destek olup bi şeyler yaptıktan sonra ben konuyu iraz daha farklı toparlım ondan sonra zaten piyasaya çıkar:D
güncelle derken.yani bir mesaj yazarsan son mesajlarda cikar konun
Burada kişilerin mertçe açıklayarak tuttuğu partiyi savunma hakkı olmalı, ama dindarlığı bir partiye özdeş savunmak yalnıştır.Her devrin bir padişahı var derler, milletten meşru zeminde oy alan parti başımızın tacıdır.Ama icraatları eleştirmek de demokratik haktır.Tartışmaktan kimse korkmamalıdır.Siyasi takılmalar da sitenin okunurluluğunu arttıran bir sebeptir.Önemli olan görüşleri ve savunmaları bilinçli yapmak, hoşgörüyü sonuna kadar sürdürmek şartı ile burada siyasi görüntü hissedilmesi yadırganmamaldır.Elbette yöneticilerde insan olduğundan benimsedikleri bir siyasi parti olması normal (Bir fransız deyişi:Kişiler kendini sosyal ve siyasi olaylardan uzak tutma hakkına sahip değildir) ancak taraf olmaları kabul edilemez.
aslında haberler siteye otomatik olarak rss den alınıyor. nrt, haber7, google vs... dikkat ederseniz nrt nin hiç bir haberinin altına nrt kendisi yorum yapmıyor, google yapmıyor haber7 yapmıyor. ama bazı kuruluşlar yapıyor. demek ki sorun haberleri ekleyip yorum yapıp sitede taraf havası oluşturanda :)
siyasi konular mümkün mertebe azaltılıp sosyal konulara agırlık verilsin
Burada siyaset konuşuldukça tartışmalar yapıldıkça kalp kırıldıkça siteye girmeme kararı aldım.... Bu şekil tad alamıyom..herkese hayırlı geceler...Hoşçakalın.................. :(
huzi sık sık ugra buralara....:)
herkesin siyasi bir düşüncesi elbette vardır. bazı konularda ister istemez rengini belli edecektir. bu sitede farklı siyasi görüşlü insanlar bir araya gelebiliyorsa dostça sohbet ortamlarına girebiliyorsa bu sitenin ne kadar güzel ve tarafsız olduğunu gösterir. ellebette herkes siyasi konularda yazarken karşısındakini düşünüp incitmeden yazmalı...
bu arada huzicim sana doğan esmerayın dediği gibi güle güle :)
pes artik...
konu huzi artik hadi hayirli olsun.
ne olcak memet abi bu siyasi haberler devam edecekmi bir aciklama yaparmisin lütfen olumlu yada olumsuz
10 yıldır her seçim döneminde bu tür haberler ve yorumlar burayada yansıyor. Özellikle o günlere mahsus türeyen günü birlik üyelikler alınıyor ve mevsimlik konular açılıyor. Bunları hep yaşadık ve yaşayacağız.
nizip.comun amaçlarımızdan biride, toplumun düşüncelerini yansıtmaktır. Bu düşünceler içerisinde nizip.comun misyonuna uygun olan mesajlar gelmekle beraber, gündemin etkisinde kalan mesajlarda azımsanmayacak kadar çok olmaktadır.
Şu sıralar gündem siyaset olduğu için haliyle mesajlarda siyasi ağırlıklıdır. bunları tamamen engellemek mümkün olmamaktadır. bunu yapmak için mesajları tek tek okumak ve değerlendirmek gerekir. Zamanımız ve yüreğimiz okadar geniş olmadığı için böyle bir uygulamaya gitmiyoruz.
Gelen mesajlar otomatik olarak yayınlanıyor, bir ihbar olursa okuyup değerlendiriyoruz.
Yeni üye mesajları, forumu ve kişileri sabote etmemesi için bölüm sorumlusu arkadaşların denetiminden geçiyor. aksi halde bir mesaj yazıp , ortalığı karıştırıp kaçıyorlar. Bize bunlar gererkmiyor.
Şimdi, siyasi mesajlardan bizde rahatsız oluyoruz ama tamamen engellenmesini istemeyen hatırı sayılır sayıda üyemizde var. O zaman basın haberlerini yorumlara kapalı yayınlamakda bir çözüm olabilir.
Gelen önerilere göre bu konuyu değerlendirelim.
şu konuyuda belirtmekde fayda var ki, artık kimse nizip.comun taraf olduğunu iddia edemiyor. Biz yöneticilerin görüşleri ve tarafı olması gayet normal olmakla beraber, bunu nizip.coma yansıtmamaya aşırı özen gösteriyoruz.
Sevgili arkadaşlar,Nizipcom adına sitede bir anket başlatılabilir.Anket sonucuna göre ,sitede siyasi konular olur mu?olmaz mı?Admin karar verebilir.Varmısınız ankete.Bu ülke ve bu ilçe madem siyasetle yönetiliyorsa neden siyasetten uzak kalalım ki?Biz de fikirlerimizi medenice söyleyebiliriz pekala.Biz Nizipliyiz.Nizibi seviyoruz.
siyasetin oldugu yerde tartışmaların dozu kaçıyor. bence siyasi haberler yoruma kapatılsın adminim.
Bence siyasi tartışmalar dozu kaçırmamak koşuluyla yapılabilir yapılmalıda, siyasetten uzak toplumlar istemedikleri kişiler tarafından yönetilirler, hakaret iftira olmadıktan sonra bu tartışmalar yapılabilir. Ancak adminimizinde dediği gibi siteyi yanlı olarak bir siyasi görüşün oyuncağı haline getirmemek lazım zaten yönetim buna azami dikkat gösteriyor, tartışmalardan kaçmak zayıflığın ve bilgisiszliğin işaretidir.
Kıymetli Arkadaşlar
Siyasi yazılar nedeniyle Sitemizde zaman zaman sıkıntılar olur.
Siyaset konsunda da şuna dikkat ederseniz kimse rahatsız olmaz.
Eleştirin ama küçük düşürmeyin, hakaret etmeyin.
Yazı formatlarına da saygı gösterin.
Reklam ve Tanıtımlara yorum yazmayın.
Sütaş Huzeyfe mamet ammi bunlar mizah konuları
Ve herkesin beğenisini kazandı.
Sütaş larada kendi isminin geçmesini istemeyenler bana bildirisin.
Ben genelde arkadaşlara yazarım.
Huzeyfe bizim güzel bir karekterimizdir.
Rahatsız olmanıza gerek yok.
Çokça yasak koyma yerine
Saygı içinde genel ahlak kurallarımıza ve yasalarımıza uyarsak zaten sıkıntı olmaz.
Bu yüzden Nizip.com uzun süredir ayakta.
Seçimlerde her parti (devletimizin seçim kurulunda seçimlere girmesi kabul edilmiş) kendini sitemizde tanıtabilir.
Etkinliklerini duyurularını yazabilir.
Bu onların en doğal hakkıdır.
Yasak yerine kendimizi denetlemeye çalışalım.