Doğalgaz bu kış yanacak mı? yoksa başka bir bahara mı kaldı.Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirlerse ,kömür fiyatlarının günbe gün değiştiği şu günlerde,bizde başımızın çaresine bakalım.Şimdiden teşekkür ederim.
Yazdırılabilir Görünüm
Doğalgaz bu kış yanacak mı? yoksa başka bir bahara mı kaldı.Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirlerse ,kömür fiyatlarının günbe gün değiştiği şu günlerde,bizde başımızın çaresine bakalım.Şimdiden teşekkür ederim.
valla bi bilgim yok benim:)ama sanmıyorum bu kış gelsin.gelmeden bi 5-6 ay önce cünkü abonman yapiyorlar.yani para olayını bu kadar geceye koymazlar:))) onun için bence bu kış unut o dogalgaz işini
hatta bana kalırsa bir sonraki kışa anca yetişir.
Kısmet vermeseler ne olur kii bizim kaynaklarımız yeter fakat çıkaran kimm
Arkadaşlar şu son zamlardan sonra bence doğal gaz gelmezse daha iyi olur kanaatindeyim..
bi kere dogalgazın ısısı kömürün yerini asla tutamıyo üstelikte benim dogalgazlı evde oturan arkadaslarım( tabi baska sehirlerde) faturadan yakınıyolar felaket derecede
Aman bu doğalgaza güvenmeyin, evlerinizde mutlaka yedek ıstıcılar bulundurun sobalarınızı atmayın, doğalgaza güvenip evde ısıtıcı olarak ne var ne yok dağıtanlar şimdi soba kömür peşine düştü, ortalama bir ev doğalgazla 300-400 YTL ye ısınmaya başladı ayrıca doğalgaz dışa bağımlı kalmamıza sebep veriyor en son Gürcüstan olayında Rusya hemen keserim gazınızı diye şantaj yaptı, bu konu aslında çok derin başka bir başlıkta değerlendirmek lazım, allah fakirin yardımcısı olsun.
sevgili kardeşim nizip te doğalgaz kullanma istanbul, ankara gibi yerlere yetiyor aklımız orada ayklık yüzelli ytl fatura geliyor ama evler 50,-75_ 100 metrekare arasında değişiyor, ama buradaki evler 150_200_250,metrekare nasıl bir fatura gelir bilemem ama bayağı bir fark ver
valla benim memleketimde evler ortalama 110_120_130 metrekare felan buraya gelince sok yasadık zaten masallah 150 metrekareden az deil bizde mecbur 170 metrekare eve tasındık mecbur diyorum çünki 110_ 120 metrekare bi ev olsaydı niye bu kadar büyük eve tasınalım tamam belki burda yasayanlar büyük evi seviyolar yada kalabalık aile olabilirler ama arada istisnalarıda düsünerek dısardan ögrenci gelebilir calısan gelebilir diye en azından metrekare olarak daha az bi kaç tane bina yapılabilrdi bence
belirli yerler hariç şuan nizipte aylık 250-300 ytl dogalgaz faturası ödeyecek kaç ev var acaba... adam 500 ytl maaşa çalışıyor bunuda götürüp dogalgaza yatırırsa çoluk çocuk ne yapacak bir ay boyunca
evet abi dediğim gibi burda yasayan insanlar fazla dogalgaza güvenmemeli az yakıyım derse evi ısıtamaz( çünki evler baya baya büyük dısarıya göre ) çok yakıyım derse faturalar baya sarsar insanları bizim orda evler küçük olmasına ragmen bile faturlar cok geliyodu helede zamlardan sonra
Kömür yardımı alın, ama önce kafanıza bir türban takın yoksa vermiyorlarmış böylece bu kışıda atlatmış olursunuz.
Nizip'te Doğalgaz çalışmaları 2007 yılında çalışmalara başladı.Şu an 2009 dayız.Hala saf saf Doğalgaz gelecek diye bekliyoruz,Kara kömürden kurtulmayı umut ediyoruz.Diyarbakır'da Doğalgaz çalışmalarına 3 Kasım 2007 tarihinde başlanmış.12 Ağustos 2008 tarihinde evler Doğalgazla buluşmuş.Bu kadar kısa sürede çalışma sonuçlanmış.Bizim Nizibimizin suçu neki,ilk kazma vurulduğundan beri hayli zaman geçmesine rağmen hala ortada gaz yok.Sağlıklı bir açıklama yapanda yok.Amacımız , seçim sathımaline girildiği şu zamanda kimseyi suçlamak değil.Sadece bilgilenmek istiyoruz.Nizipcom üyesi bir vatandaş olarak bilgi edinmek istiyorum.İLGİLİLERE önemle duyrulur.
geçen genel seçimde, yanlış hatırlamıyorsam, okan parkının karşısındaki cadde de şöyle bir pankart asılıydı." gözünüz aydın doğal gaz Nizip te" seçimler bitti doğalgaz gitti...
bu kış nizipin doğal gaz kullandıgını sanıyordum. öyle değilmi ?
Aslında çok önemli bir konu doğalgazla ilgili ben Nizip'te hiçbir çalışma görmedim, ne durumda acaba çalışmalar.
Boşuna gelmesin bu fiyatlarla ısınmak mümkün değil ben Bursa da 145m evin 40m salonununu kapatıp kullanıyorum 400 ytl den aşağı gelmiyor Nizip teki o yüksek tavanlı ve en az 160m olan evleri kaça ısıtılacağını varın siz hesap edin
Doğalgazla ısınabilmek için evinizin kesinlikle izoleli olması gerekiyor, binanın dışına mantolama ve ev pencere kapılarınında yeni sistem pimapen yerlerinde taş olmaması gerekiyor eğer alt üst ve yanınızda da kalorifer yanıyorsa yakıt gideri çok düşüyor tabi burada kombi yakmayıda bilmek gerekiyor, ben bildiğim kadarını söyleyeyim, bir kere kombiler evden birgün bile uzaklaşsan kapatılmaz, en düşük derecede yanmaya devam etmeli, aynı şekilde gece yatarkende kombi kapatılmaz en düşük derecede yakılır, kombinin derece ayarı mümkün olduğu kadar düşük tutulacak tabi bu söylediklerim evin izolasyonu tamsa değilse yaktığın bütün gazla havayı ısıtırsınız, benim evim tüm bu şartlara göre düzenlendi en son gelen doğalgaz faturası 155 TL geçen sene 70 YTL geliyordu.
Müslüm abi dediklerine katılıyorum ve bu konuda az çok bilgim var ben bursa dogalgaz dagıtım şirketinin 4 yıldır işyeri hekimliğini yapıyorum,IsılKalori hesaplarına göre hala en ucuzu doğalgaz gözüküyor, benim ev 2007 yapımı izolasyonu iyi ama alt üst boş oldugu için fazla geliyor,
ama
Nizip teki evlerin sizce hangisinde dış mantolama,bütün yerler parke (,hatta eskiden yerleri yazın yıkardık serinlesin diye) yeni yapılan evlerin bir kısmı hariç yerler mozaik veya mermerdir,hatta tavan yüksekliği eski evlerde(ki bunlar apartman dairesi) 4 /4,5 m dir bu da oda hacmini arttırır ısınmayı daha da zorlaştırır.izolasyon ve kombi yakımı hakkındaki tüm bilgilere katılıyorum Nizipte evler çok büyük ve kombiyle ısınmak çok zor olacak o metrekaredeki evler kazan sistemi kombi kurmak zorunda kalacak çünkü 26000 lik kombi bile kurtarmayacak bununda maliyeti daire başına en az 5/6 milyara mal olacak o kadar para yatırdıktan sonra bir de doğalgaz faturalarıyla karşılaşınca Nizip li hemşerilerim'' Yaşasın doğalgaz geldi ''diye sevinirken üzülmesinler,
Geçende ana haber bültenlerin birinde Rize de birkaç ay önce Doğalgaz geldi diye horon tepenler faturaları görünce şoke olmuşlardı.
keşke daha ucuza bu kadar temiz bir yakıtı kullanabilsek
Doğalgazı göremedik hala tanışamadık ama maşallah zam haberleri GAZdan önce geldi. Yine de halimize şükür. İyiki gelmemiş...
Dogalgaz gelirse kime kömür dağıtılacak:)
bu işler aceleye gelemz sindire sindire daha 2 yıl olmuş hele bir 2 yıl daha geçsin:D
O yazıyı bende hatırlıyorum.
Ancak, İşin aslı Doğal gaz Nizip'e gelse de faydalı olacağına inanmıyorum. Doğal gaz konusunda dışa bağımlı olmamız, olur olmaz gaz kesintileri, ayrıca doğal gaz daki fahiş fiyat ve zamlar düşünülecek olursa odun kömür ile ısınmak daha cazip olacağı kanısındayım.
sizler dogalgaz gelsin diye böyle acele edin dört gözlede bekleyin yarın geldiğinde eyvah diyeceksiniz benden söylemesi ben dogalgazlı evdede oturdum buradaki evler kısın zor ısınır kömürü yana yana ararsınız bide faturalarda bi güzel cebinizi yakar...
Çok haklısın adamlar bir ev yapmış sanki at koşturacaksın, bu ev ısınırmı.
evet cooook zor keske satandartlar tek olmasaydı yani çesit çok olsaydı büyük evler yanında küçük evlerde yapılsaydı inanın küçük bi ev bulsam hiç durmaz oraya tasınırdım ama mecburi olarak oturuyorum burda çok büyük temizliği zor bazı odaları kullanmıyorum bile inanın
ben ailemle kalıyorum abi kirasından dolayı değil inan sadece temizleme kısmı biraz ugrastırıyo okadar bide pvcler iyi yapılmamıs soguk geliyo hertaraftan onun dısında artık sorun etmiyorum olsun
hakketten noldu bu iş. o kadar kazdılar boru döşediler arkası gelmedi. neyi bekliyorlar bilen varsa bura yazsın.
bir şey daha istesen bu yılan hikayesini bilen var mı acı bi zahmet bu hikayeyi bilen varsa da bura yazın.hep aklıma takılıy.
Yılan hikâyesi: Bir türlü sonuca bağlanamayan, çözümlenemeyen, uzayıp giden (mesele ya da iş)."Yılan hikâyesine döndü iş, ne yapacağız şimdi?"
doğalgaz bu seçimlere üç ay kala başladı 5 yılsonraki seçimlere 3 ay kala yine bi kazma daha vururlar belki torunumuz görür
Doğal gazın gelmesine tam sevine miyeceğiz her halde son doğal zamlarından sonra kullanmadan zamları ve doğal kesintilerini düşünüyorum. Niye geleceğe umutla bakamıyoruz acaba
Doğaz faturaları görenler kış ayında kömüre devam mı derler
Yoksa sizin daha haberiniz yok mu? Doğalgaz'ın adı değişti o artık anormal gaz. Öldürmesiyle, gelmemesiyle, zamlarıyla, kalitesizleşmesiyle o artık anormal gaz... Vatana millete hayırlı olsun...
sende görürsün aga merak etme
aman rusya bir yandan iran bir yandan gazı kesip duruyor birde bunlarlamı ugraşaçaktık iyiki gelmemiş
Doğalgazı kullanmasını bilmezseniz ocağınıza incir diker, benim geçen faturam 165-bu ay 175 geldi aynı binada komşularıma 250 civarı geldi millet evime hücum etti sen nasıl kullanıyorsun diye benim onlardan farklı tek yaptığım kombiyi hiç kapatmamak, asla kapatmadım kombiyi en düşük seviyede sürekli yandı, komşular gece kapatıp sabah açmışlar, demekki yanlış yapmışlar.
Doğalgazı kullanmak şuan ülkemizde lüks sayılıyor.
Nizip'e gelirse kaç kişi kullanır ki?
Arkadaşlar olay doğalgazın gelmesi değil. Diyelim yarın doğalgaz vermeye başladılar !
kimin evinde doğalgaz tesisatı var
kim kombi vs. aldı.
doğalgaz verilse bile kullanacak kimse yok. Onun için Doğalgaz verilmedi diye bir polemiğe girmeye gerek yok. Olmayan bir şey için konuşmak boşuna. Çevrenizden doğalgazı kullanabilecek kimse varmı acaba ? benim bildiğim hiç bir kimse yok.