6.7 MÝLYAR ÝNSANIN BURCU DEÐÝÞTÝ!... ASLANLAR YENGEÇ OLDU, KOÇLAR BALIK!... PEKÝ KÝMLER "YILAN" OLDU? ÝÞTE YENÝ BURÇ TAKVÝMÝ!.. 29/12/2008 13:53![]()
<SPAN style="FONT-SIZE: 16pt">
Yazdýrýlabilir Görünüm
Antik çaðdaki gökbilimciler, burç hesabý yaparken dünya yörüngesindeki kaymalarý hesaba almadýlar. Alman bilim adamlarýnýn hesabýna göre 6.7 milyar insanýn burcu deðiþti.
Gökbilimciler, yüzyýllardýr kullanýlan burç sisteminin hatalý olabileceðini ve her gün gazetede okuduðunuz burcunuzun aslýnda size ait olmayabileceðini ortaya koydu. Bugün kullanýlan burçlar kuþaðý, yaklaþýk 2200 yýl önce dünyadan bakýldýðýnda dünyadan görünen güneþin 12 takýmyýldýzýna göre yer aldýðý konuma göre hesaplanýyordu. Doðum gününde güneþ hangi yýldýz kümesiyle (boða, aslan ve terazi gibi) ayný çizgide yer alýyorsa burç da buna göre belirleniyordu. Ancak antik astrologlara göre güneþ dünyanýn çevresinde dönüyordu. Yani teorileri daha baþtan hatalýydý. Dünyanýn yörüngesinde her yýl meydana gelen deðiþiklikleri de hesaba katmalarý o günkü bilgileriyle mümkün deðildi. Alman bilim adamlarýna göre iþte bu bilgi eksikliði, burç sisteminin baþtan hatalý olduðu anlamýna geliyor.
Dusseldorf Üniversitesi’ne göre Güneþ’in burçlar için “sýfýr” noktasý sayýlan 21 Mart’taki ilkbahar noktasý, yörüngedeki deðiþiklik nedeniyle her yýl hafif hafif batýya doðru kayýyor. Bu da yeni bir burç haritasýnýn varlýðýný ortaya çýkarýyor. Yörüngedeki bu hareketle yüzyýllar içerisinde dünyanýn dönüþünde 36 derecelik bir sapma gerçekleþti. Burçlar da 2200 yýl öncesine göre 10’da bir oranýnda yani yaklaþýk bir burç kaydý. Bu hemen hemen herkesin burcunun kaydýðý anlamýna geliyor. Yani 220 yýl önce 27 Kasým’da doðan biriyle 1960 yýlýnda 27 Kasým’ýnda doðan birinin burcu ayný deðil. 29 Kasým ve 17 Aralýk arasýnda doðanlar da sýralamaya sonradan giren 13’üncü takýmyýldýz Ophiuchus (Yýlan) burcuna giriyor.
Ýþte yeni burç takvimi
Oðlak: 20 Ocak-16 Þubat
Kova: 16 Þubat-11 Mart
Balýk: 11 Mart-18 Nisan
Koç: 18 Nisan-13 Mayýs
Boða: 13 Mayýs-21 Haziran
Ýkizler: 21 Haziran-20 Temmuz
Yengeç: 20 Temmuz-10 Aðustos
Aslan: 10 Aðustos-16 Eylül
Baþak: 16 Eylül-30 Ekim
Terazi: 30 Ekim-23 Kasým
*Akrep: 23 Kasým-29 Kasým
Yay: 17 Aralýk-20 Ocak
*Yýlan: 29 Kasým-17 Aralýk
BU KONUYU BURAYA YAZMAKLA NE KADAR YILAN OLDUGUN BELLI :)))ama güzel oldu yazindan esinlenip nizipce burc tahminleride yaparim artik
yok artýk daha neler
tohooov buyur burdan yak :)
tey tey teyyy küller baþýmýzaaa ..burclar da deðiþmiþ..baþýmýza taþ yagacak taþþ..
valla ben kova burcuydum kovada kalmýsým burcu deðiþenler düsünsün hehe:)
kovada su yoktu umarim.benkide balikti balik kalmis cok sevindim cokkkk burcuma bakmadan zaten asla bi ise el atmam.nenenm rahmetlikte öyle yapardi.la havle vela kuvveta illa billa.
kovada su olup olmamasý o kadar önemli deðil önemli olan önemli mucitlerin benim burcumdan cýkmýs olmasý bende yemek yapma makinasý icat etcem yakýnda:)))))))
dahiler SOLAK olurmus.bende SOLAGIM ayip söylemesi .ayrica cok mutevazisiniz:))
gerceklerin mütevaziliði olmaz...:)
bak hele bak bak bide kendinden ne kadarda emin:))allah sana düsene yardim ede bu lafimi yaz bi yere
degýsmemýs sadece burada dunyanýn hareketýde hesapa katýlmýs Alman astrologlar bunu kabul edýyorlar ama Türkler bunu kabul etmýyor... buraya göre beným teraziydi BAÞAK olmuþ
Benimkide degiþmemiþ hehe baþak burcu :) Ama arada bir kaç gün fark olmuþ ama saglýk olsun :)
yaný herhangý bý degýsýklýk yok sadece farklý bý hesaplama yontemýnden dolayý yený býr burc cýkmýs
secretgarden biraz kendinden bahsetsen bize...
. Peki kimler "yýlan" oldu?