Aşağı obalılar...Yukarı obalılar...
Aşağı obalılar...Yukarı obalılar...
-Ağey nerelisin ?
-Nizip'liyim
-Hangi köyünden ?
-Köyünden del ağey,içindenim..
-Aşağı obalımı yoksa yukarı obalımısın ?
-Yukarı obalıyım ağey...:)
Eskiden bir Nizip'liye nerelisin dendiği zaman,konuşma esnasında yukarı oba veya aşağı oba muhabbeti muhakkak geçerdi...
Malum, Nizip o zamanlar iki bölge halinde zikr edilirdi...Aşağı oba ve yukarı oba olarak...Ağaşı oba, tahtani mahallesi ve civarı olarak kabul görürdü. Eski dilde ''taht'' aşağı manasına gelmesinden dolayı bu adı almıştır. Yukarı oba ise fevkani mahallesi civarından ibaret olup ''fevk'' yani yukarı manasından bu adı almıştır..Bununla alakalı daha önce konular açılmıştı ancak,ben şuraya dikkat çekmek istiyorum...Çocukluğumuz...
Evet , çocukluğumuzda bazen sokak kavgaları ederdik,bazen öyle kavgalar ederdikki,ne için kavga ettiğimizi bile bilmeden :) Hani biz yukarı obalıyız yaa,aşağı obalılarla kavga etmek sanki bir görevdi bizim için...Aklıma geldikçe gülmekten krizlere giridiğim bu kavga olayları,çoğunuzun çocukluğunda yaşanmış tatlı birer hikayesi vardır. Aşağı ve yukarı oba ikileminin bir ayrılık semboli olmadığını, hatta ilçemiz tarihine değişik bir enstantane olarak geçtiğini yaşımız ilerledikten sonra öğrendik. Çocukluğumuzdaki kavgalarımızda tatlı birer anı olarak kaldı. Sözlerimi şuraya getirmek istiyorum ;
Nizip.com sitesinde onbinlere varan bir üye kitlesine sahip olduk,kimimiz yukarı obalıyız,kimimiz aşağı obalı... Fakat aşağı oba ve yukarı oba adının, çocukluğumuzdaki kavga etme nedenleri gibi algılayıp, halen, büyümek ve ve bu tarihi gerçeği anlamak istemeyen üyelerle dolu. Halen basit mevzular yüzünden biribirinin kalbini kıran ve çocukça kavga etmekten başka bir şey yapmayan,sitemizin aşağı ve yukarı oba sakinleri ; Bence artık büyümenin zamanı gelmedimi ?