Yazdırılabilir Görünüm
haHAHA demekki içilebiliyormuşş... :)))) sen sen mi bizi yakalayacan...biraz da biz yakalayalım dimi yani... :))))
KAvurma mı yemiş ne :D
Ben en fazla bir içmeye 2.5 litre içmiştim :S
bunun devamı bir fotoğraf vardı, eskişehirde...
Nereye gitmiş bulamadımki
Hanan haraba kala ramazan abi :)
pess yaniiii...cigeri yaniiiii......çiii köfteyii cok kaçırmıs anlassılannn
hortum çekselerdi oraya daha kolay olurdu. servis yapan eleman yorulmazdı bari:)
Allah gözünü doyursun masaya kimseyide almamış belediye raylı sistemler çöktü teyyyyyyyyyyy
6 sürahi nerdeyse 10 kilodan fazla eder ramazan abinin midesi onca mı :D
6 sürahi su içen 30 tanede lahmacun yer :D
bak abi tıpta bir ifade var o ne diyor;
SU ZEHİRLENMESİ
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Oşar, tıpta 'su zehirlenmesi' adı verilen olayın kalp ve böbrek yetersizliğine sebep olarak ölüme yol açabileceğini belirterek şu bilgileri verdi: "Fazla su içme durumu patolojiktir. Yani hastalık olarak kabul edilir. Günde ortalama 2.5-3 litrenin üzerinde sıvı alan kişinin metabolizmasında bir bozukluk var demektir. Ya da psikiyatrik rahatsızlıklara bağlı su içme durumu olabilir. Aşırı su içmenin devamlılık arz etmesi durumunda, altında yatan sebebi aramak lazım. İdrar yoğunluğuna mutlaka bakmak gerekir. İdrar yoğunluğu normalse başka şeylere bakmak gerekir. Çünkü suyun fazlası zararlı ve öldürebiliyor. Kişinin aldığı sıvıdan 500 mililitre eksiği idrar olarak dışarı çıkartılır. Aldığınız sıvıyı vücuttan atamadığınız durumda problem başlar. Kalp ve böbrek suyu çıkartamadığında hücreler zorlanıp şişiyor... Bu da beyin ölümüne yol açıyor. İdrar çıkışını bozan hormonun eksikliğinde de bazı üzücü olaylar gerçekleşebilir. Bu durumda fazla su vücutta birikiyor ve öldürücü oluyor".
Aman diyeyim sen bize lazımsın boşver ahmet abiyi onun gazına gelip bir daha böyle 6 sürahi su içme:D
Bu bilgileri ben sağlıkçı olduğum halde bilmiyordum. Ben oysa bol su içmek idrar yollarına ve karaciğere çok iyi geliyor biliyordum. Hatta cildin erken kuruyup yaşlanmayı geciktirdiğini biliyordum. Demekkki bende bazı şeyleri yanlış biliyormuşum. Gökhan hocam senin sayende Su Zehirlenmesinide ilk kez sizden duyuyorum. Vermiş olduğun bilgi için teşekkürler...
Bence yemekte içilen suyu hesaplamak için boşalan sürahileri topluyor, kriz var ya ondan.
Suyu içen senmisin yoksa Ahmet mi ? Hedef şaşırtma :)
Garsonu arıyor gözleri.Su isteyecek heralde:)
ahmet abi orada 7 tane surahi var...iyi say.. :)))
masallah kan dolasimini hizladiriyo, ramazan abi :D:D
vallah ben susamışsam eğer içerimde içerim ee suu hayattırr
evet belli bi su miktarı var vücudun alması gereken bu miktar cok asılmaya baslanırsa kandaki sodyum oranı düsüyo aynı zamanda bununla ilgili haberler okumustum ölümle sonuclanabilen.. tabi Allah korusun herseyin dozunda olması lazım...
6 değil 6,5 sürahi içmiş :D
vede pes etmemiş gibi görünüyor 7. sürahiye doğruuu:)
adminin dediği gibi eskişehir gezisinde bir koltuğun ıslanması olayı vardı, benim hatırladığım :D
eyvah eyvahhh konu başka yerlere geliyor..bu su konusu ergenokon gibi çözülmeye başladıı...koltuk ıslanması olayını biraz acarmısınız...:)
su faydalı ama fazlasıda zarar bence :)
bak susazdım bu ramazanlıkta daha sabah sabah...
Adama eşşekmisin diye sorarlar yav.O kadar da içilirmi, her şeyin azı karar çoğu zarar demişler.