-
Sit Alanlarına Tepki
İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi ve değişik mahallelerde bulunan ve [NZ]Sit[/NZ] alanı olarak bilinen tarihi yerler her geçen gün vatandaşların tepkisini topluyor. İlçeye zarardan başka hiçbir yararı olmayan bu yapıların her an için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini belirten vatandaşlar bu yapılar tarihi yer olmaktan çıkmış ve tehlikeli bir hal almıştır şeklinde tepkilerini dile getirerek yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini ve en kısa zamanda bir çözüme ulaştırılmasını söylediler.
Devamı İçin Tıklayınız...
-
Haklılar...
Bu yerler ya restore edilmeli yada yok edilmeli. Madem tarihimize bu kadar baglı olmak istiyoruz ozaman bu gibi yerleri başı boş bırakmayıp gereğini yapmak zorundayız.
-
Gerçekten bu yerlerin durumu içler acısı acilen restore edilmeli, yoksa koca bir tarih yok olacak.
-
'' Astarı yüzünden pahalı'' diye bir sözdür vardırya ,işte aynen burası için uygun bir söz...
Cumhuriyet mahallesindeki bahsi geçen yer,restorasyonu mümkün olmayan ve tamamen yıkılmaya yüz tutmuş bir mekandır. Cumhuriyet ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler için ve çevre esnaflar için ciddi bir tehlike arz etmektedir. Bölge müdürünü defalarca getirip göztermemize rağmen bi türlü ikna edemedik. Ne yıkılmasına nede restorasyonuna... Maalesef...
-
Bir yere "tarihi yer" diyebilmek için, tarihi bir olaya şahitlik etmiş olması, onu sembolize ediyor olması gerekli.
Bir yere "mimari yapı" diyebilmek içinse, o dönemin mimari yapı anlayışından izler barındırıyor olması gerekli.
Bahsi geçen yapı ve buna benzer birkaç bina, her iki özelliği taşımamakla birlikte maalesef keyfi veya sorumluluk almak istememe anlayışı yüzünden Adana tarafından sit alan dışına çıkarılmamaktadır.
Her dosya başına, her toplantıda harcırah alındığı gibi bir iddianında söyleniyor olması, insanımızın kafasında "Bu dosyalar hiç kapanmaz" düşüncesini hakim kılmaktadır.
-
Söyledikleriniz çok düşündürücü, ben artık yuh diyorum, herkes çıkarı peşinde, Adananın ne alakası var Niziple neden bu kararları yerel yönetimlerin oluşturduğu bir bilirkişi vermiyor, bu harabelerde bir ölüm olayı olsa kim hesabını verecek, hala eski kafalarla yönetiliyoruz.
-
Adanada anıtlar yüksek kurulu var ve yetkilerini bildiğim kadarıyla bağımsız bir cumhuriyetten alıyorlar :) bunu bir espri olarak algılayın, onlarda tarihi değerler konusunda çok hassalar fakat biraz abartıya kaçmışlar gibi. Yinede bu işleri zamana bırakmak daha iyi olacak gibi. Çünkü bu konuda çok girişim yapılıyor ve çözüme ulaşılabilmiş değil.
-
Ne zaman kurtulacağız bu brokrasiden.
-
Sevgili Müslüm abi ! İnanın defalarca girişimde bulunduk fakat ilçemizde geçmişte yapılan afedersiniz bir ...... savaşı yüzünden bi türlü yol katedemedik. Üzülerek ifade ediyorum ama gerçekten maalesef çok sıkıntılı bir durum sözkonusu...
-
yorum yazacagim ama silincek yine..neyse eski ---- yeni birakin bu söylemleri
-
ben beni bildim bileli cumhuriyet okulunun arka tarafında bir tarih eriyor erimesi sorun değil oradaki yavrucakların birinin üstüne düşte bunun hesap'ını kim vericek yazık çoq geç olmadan bu sorunlar çözülmeli yıkılcaksa yıkılsın yakılacaksa yakılsın...
-
bu gibi yerlere tarih diyenlere ne diyeyim!!!herhalde zeugmayla karistirmis olsalar gerek.yok yok zeugmayla karistirsalardi bu evleride götürürlerdi 70 km ileriye!!!gercekten o evlere tarih denilmesi icin bi 1500 .(yaziyla)bin besbesyuz sene beklemeleri gerek.oralar resmen cöplük...bakin eger tarihi bi yer ariyorlarsa kilise var oraya bi seyler yapsinlar.yapsinlarda bi nebze tuvaleti andiran görüntüsünen kurtulsun(herhalde kiliseye büyük abdestini kaciran ;burasi kilise buraya si..mak sevap diye düsünmüstür.düsüncesine tükürdügüm...komik ama gercek bu dediklerim gözümle gördüm.haaa bu arada o dedigim fiil gerceklesirken görmüs degilim:))gerceklestikten bi müddet sonra.cok b...tan bir muhabbet oldu.bu evlerin icleride farkli degildir.eyyyyyyy oralarin yikilmasina karsi cikan memur, müdür,falan filan vs vs ;esas yerinden tarih sökülürken neredeydiniz,nicin dnyanin 7 harikasindan birinin gitmesine göz yumdunuz?futbolda hakemi bitiren en buyuk olgu sudur.MACIN BASINDA BIR HATA YAPARSIN O HATAYI TELAFI ETMEK ONCE HAKKINI YEDIGIN TAKIMI GAYIRMAYA KALKISIRSIN VE MACIN ICINE EDERSIN...yani kisacasi biz serefli maglubiyete raziyiz...
-
Vaay !!! Hakancım sen Almanya'ya gitmedinmi? Engin fikirlerinden faydalanalım,bizi yalnız bırakma :)
-
Sana engın fıkırlerımden kücük bır demet sunayım orhan abım``almanyadan da ınternete gırrılebılıyor:))nasıl bı sey degılmı su teknolojı ınsanın sasırası gelıyor:))))))
-
Yine yakaladın espiriyi...Peki madem öyle Almanya'ya gittiğinden beri tek mesaj atmadın,bende Almanyada net yok sandım :)
-
VARDI AMA BIZIM EVDE YOKTU ONUN ICIN BIRAZ zaman aldi internete girmem.hani hic bi yerde kavga gürültü yokmu bu sakin oturmak SIKIYOR BENI:NERDE O ESKI YUSUFLAR AMERIKALILAR HASRET KALDIK HASRET KALDIKKKKKKKKKKKK
-
yaw sizin babanıza rahmet kim bu konyu açmışsa gözünün üstünden öpim onun.
nedir bu ya harabaları vakıf eseri diye şehrin göbeğinde tutan vakıfçılar gelin görün hele yazık degilmi.
Bu konuyu vakıflr müdürlüğüne göndermek lazım.
-
Tarihi alan diye berbat bir şekil de duruyor.hem de şehir merkezinde çook kötü bir görüntü kirliliği en kısa sürede ya restore edilmeli yada