-
Közde çay içmek
Teknoloji ilerdedikçe hayatı kolaylaştıran araç-gereç ve cihazlar hayatımızın vazgeçilmez unsurları oluverdiler. Benim gibi çay tiryakisi iseniz hangisinde çayın daha lezzetli olduğunu hemen anlarsınız. Çocukken yaz tatillerinde köye giderdim ve közde çay içmenin lezzetini oradan hatırlarım. Bilmiyorum közde çay içeniniz varmı ? Közde çay içmenin keyfini yeni çıkan hiç bir çay demleme cihazlarında alamazsınız. Közde çay içmek artık bir nostalji oldu,sadece piknikteeeeen pikniğe içer olduk.
-
Evet çok yumşak bir tadı oluyor birde közde patates,patlıcan vb..güzel oluyor :)
-
Orhan bey nereden bulursun bu konularıda, yaramızı depreştirirsin. Artık Gökhan patatesleri alır gelir, közde patates yaparız, yanında da patlıcan söğürme... E artık sende çayları demlersin birara. Yaz gelsinde İnşallah, bahçede bir toplantı yapalım ama tamamen yöresel yemekler, kilimler, birde tahta kuruluruz şöööle gelsin közde çaylar :)
-
Orhan abim ayıptır sorması yaşınız kaç ? Hani diyorum nostaljiye düşkünlüğünüz beni biraz düşündürdü de....
-
yav mükemmel şeyler söylüyonuz.Burnumda tütüyor şu an bile.Orhan başkan bir gün yapıver bize bir adamlık ya.Dehşet olur.gece geç saatte olsa bile gelinir köz çayına.Bekliyecem.
-
Huzeyfe Orhan abinin doğum tarihini ben sana söyleyeyim 1975.
Orhan abi bizdeki çayda közde gibiydi nede olsa sobanın üstünde kaldı hep
Adminim çayıda közde yemek pişirmeyide hepsini yapar orhan abi,eline yüzüne bulaştırıyor o zaman Nizip72 abi yardım eder ona, bizde afiyetle yeriz....
-
Bak bu közde çay işi tam bana göre... Pikniğe her gitmemizde dedem çayı bana yaptırır...Hoş...İşin tamamını bana yaptırır yaa..Neyse.....
-
evet közde çay çok güzel oluyo gerçekden artikk Nizipdeki kalaycilarda satiyorlar oradan aldikk çok memnün kaldikk sizde alinn reklam yapmiş olalim biraz esnaf para kazansinnn
-
Orhan abi ileri yeter yav acı elini kalbine koyda dinle elinde mis gibi taşbaşın varken bile yüreğin yanıysa ya gurbettekiler netsin ha ... bak kendim için bir şey diyorsam ne olim çok şükür kaçak çayım var o bana yeter ..... (ee ne de olsa aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz... :9 )
-
Arkadaşlar müsait olduğum ilk anda , sizlere közde çay içireceğim. Hemde ellerimle yapacağım.
-
Orhan Abi bana da haber verirsen bende gelirim.....
-
Tabi tabi ne demek kardeş.
-
Teşekkürler abi.haber verirsen gelirim..
-
alıntı:
"quote" Orhan Çelik demişki:
Arkadaşlar müsait olduğum ilk anda , sizlere közde çay içireceğim. Hemde ellerimle yapacağım.
Tamam anladıkta şunun adını ve zamanını koysan artık orhan abi kış bitecek nerdeyse :-)))
-
buyazıyı okuyunca bende közde çay demleyeyim dedim ama su geç kaynayınca vaz geçtim eskiden ne sabırlı insanlar varmış
-
Aman Orhan abi acele et... Yoksa Metal elementi bu dertten gider....
-
Hahh haaay sen kendi derdine yan huzoş....
o çay içme ortamıda nasip olursa yine senin için çay içeceğim fotolarıda görürsün.
-
ben pek çay içmeyi sevmem ama közde demlenen çayın kokusu tadı insana bir demlik çayı içirir...abi kısmetse haftaya ordayım közde çay partini benim bulunduğum zaman aralığında yaparsan huzeyfenin kanatlarını çalıp havalara uçarım walla....
-
Seni bekliyorum Osmancım,bu sefer geleceğine inanıyorum. Bu arada dün akşam babanı ziyarete giitm ama yine her zaman olduğu evde yoktu. :))))))
-
abi bu defa kesin inşallah...yoksa topa tutacaklar beni...5 aralık akşamı inşallah görüşürüz...
-
Çay partisi için seni bekliyeceğim :)))))).
-
Abiler közde çay içmenin keyfi bence iki türlüdür. Birincisi anamız ekmek yapar ocakta. Ocağın bir kenarında da demlik durur. Sıcak ekmeği alıp arasına taze peyniri ya datere yağı ile pekmezi yatırırsın. Bİr ısırık dürümden alırsın, üstüne de bir yudum çay içersin. İkincisi ise mangalda kebabı yellersin. Yedikten sonra birkaç tane şişi mangalın üstünde bırakırsın. Onların üstüne de demliği ve çaydanlığı koyarsın. Sen yemeği hazmetmek için muhabbet ederken o çay orada ufak ufak demlenir. Sonrası malum...
-
subutaycım, közde çayı iki şekilde güzel açıklamışsın.
ama bizim için farketmez orhan abi hangi seçeneği uygulamak isterse biz razıyız :-)).
-
alıntı:
"quote" Orhan Çelik demişki:
Çay partisi için seni bekliyeceğim :)))))).
YANINDA KEKTE VARMI ACABA
-
Yaw hacı nerden buluyosun bunları..
Boğazın çok kötü senin. (yani adam çay ikram ediyor. Yüzsüzlük yapıp bi de kek istiyosun orhandan..
-
Hacı abim çayın yanında sadece kek mi istemiş hocam, yaw sadece bir kek ile olurmu bu iş :-)))))))))).
Ben çayın yanında telli kadayıfta isterim :-))).
-
Waaaaaaaaay metal senin canın cemalin sağolsun.
Peynirlimi istersin fıstıklı mı?.
-
merak etmeyin orhan abi hepsini düşünmüştür...çok misafir perverdir...kek. kadayıf.meyva ne olursa olsun siz düşünmeden o düşünmüş hatta stok yapmaya bile başlamıştır...
-
Hadi ordan ! Ben gaza gelmem.Çay neyinize yetmiyor. .
-
Cimriliği bırak , fakirliğin bundan iyidi. Kekte isteriz kadayıfta bende gelecem. Ona göre.
-
aşk olsun orhan abi ne gazı...ben hiç öyle şey yaparmıyım...hem bak yılda bir geliyorum orya bir lokma kadayıfı çokmu gördün...
-
Fecrisadık hocam sağolun en azından orhan abiden daha cesur çıktınız :)
Hem arkadaşlar Orhan abi sadece blöf yapıyor, noir doiserin de dediği gibi o çoktaaaaaan düşünmüştür kekleri, börekleri... Orhan abi istersen poşetleri taşımana sana yardım edeyim. :)
.
-
SEVGİLİ ORHANIM ARKADAŞLAR HAKLI.HEM SONRA BU ÇAY GAZLA DEĞİL SENİN YAZDIĞIN GİBİ KÖZDE OLACAK..
EE....... BU KADAR KÖZ OLURSA KIYMETLİ DOSTUM SUBUTAYIN DEDİĞİ GİBİ YAPMAK LAZIM HODRİ MEYDAN GELİN BURSAYA YAPALIM ARKADAŞ,NİYE KAÇIYORSUN Kİ. SELAMLAR .
-
közün çayı bir başka olur canım herkese afiyet olsun
-
Bursa’ya gelip gelmemek söz konusu değil,tamam o kolay onu yaparız ama siz niye bu aralar kayıpsınız sayın abim,sürekli offline olarak görüyoruz sizi.
-
-
2 defa içmiştim.gerçektende közde çay güzel olur.
olsana içsek...
-
gökhan yolladığın resim ÇAY dedirtiyor yani adamın ağzı bu kadar mı sulanır yaw şimdi gideceksin su kenarına of of...
nasıl olurdu...
-
bende bır kere köyde ıcmıstım çok guzel olmustu walla
-
şimdi Nizipte olsaydım,sevdiklerimle karpuzatana gider mangalda çay içerdik.negüzel olurdu...
zaten canım sıkılıyor...