Caddelerinde ve sokaklarında dolaştığım Kocaman Nizip'de bir çöp tenekesi görememek beni derinden üzdü.Neden yok acaba.Bilmiyorum ilgilenen var mı? :confused: :confused: :confused:
Yazdırılabilir Görünüm
bi sürü çöp kutuları var neden görmedin ki?
Sen gördügün 3-5 tane kutuya çöp tenekesi olan şehir mi diyorsun!Biraz gerçekçi olalım.Belki çarşı mevkisinde bir kaç tane olabilir ama bunu Nizip'in hepsine mal edemezsin.Öncelikle bunu kabu edelim...
ama çöp ne kadar çok olursa görüntü kirliliği o kadar çok olur...
Gaziantepte çöp kutusu hiç yok insanlara rahatsızlık veriyor diye kaldırılmış durumdalar...
arkadaşlar belediyeyi savunmak bana düşmez ama ben Şahsım çöp kutularına karşıyım.
Ne Kadar az Çöp kutusu o kadar az tehlike.
Çöp KutuLarı Potansiyel hain ve menhur saldırıları arttırıyor, Güngören olayı bunun en açık örneğidir.İkinci bir olay ise Çöpkutularının fazlalaştırılması daha temiz bir Nizip anLamına gelmez, Çünkü Her Köşede duran bir Çöp Kutusu BaşLıca bir görüntü Kirliliği yaratıyor, Bunun Yanı sıra Mikrop ve bakteriler en uygun barınma yeridir.Bu BağLamda Çöp Kutuları Toplu Yaşam açık alanlarda, ne Kadar az olursa o kadar temiz ve Hijyenik bir ortam sağlar. Pala dayı ile yaptığımız sohbette bu Konu hakkında konuştuk. avrupa ülkelerini bilmem ama almanyada çöp toplama olayı tarihe karışmak üzere.İnsanLar evlerindeki ve iş yerlerindeki çöpleri, akşam kendi şahsi arabalarıyla Çöp toplama merkezlerine bırakıyorlarmış... bu uygulamaya hazır değiliz ama bu sistem insanlara fayda sağlayacağından eminim...
Bilmiyorum ama ben sokakta elimdeki çöpe yere atmak zorunda kalıyourum...:confused:
Valla benim bulduğum yerde çöp konteynırı diye bişey yok.Bir saat vermiş bize belediye mesela akşam 9 diye biz o saatte çıkarıyoruz çöpleri,onlar da gelip alıyorlar.1 tane bile çöp konteynırı yok,ana caddelerde de aydınlartma direkleri üzerinde küçük küçük olanlardan var.
Arkadaşım zaten sokakta birşey yemek hoş bir durum değil,adab-ı muaşeret açısından.e bu bir kağıt ise eğer onu da yani gittiğimiz yere kadar cebimizde taşımışız çok mu?Haa adab-ı muaşeret açısından bakmıyorsak eğer böylesi de yeter bize değil mi?fazlasına ne gerek var...
Çevreyi temiz tutmak belediyenin değil biz insanların asli görevidir,Dünya bile oturmuş sürdürülebilir kalkınma diyor yani çevreye en az zararla kalkınalım diyor yani diyeceğim para kazanırken,kalkınırken bile çevreyi kirletme hakkımız yok diyor.Son olarak çevreyi kirletmek insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. :)
Burası Türkiye,
Yere kocaman bir balgam atmak,
Evdeki çöpleri 5 nci kattan aşağı fırlatmak,
Her yediğin şeyin çöpünü caddelere atmak, arkasındanda bir tekme sallamak,
Çöp bidonu olan yerlerde çöpü ,çöp bidonunun içine değilde yanına bırakmak,
Eve geldiğinde aracını tam ortaya çekerek en az 3 aracın yerini işgal etmek,
Bakkal görür görmez aracını durdurup bakkala sigara almaya gitmek,
Araba kullanırken bir elinle telefon obür elinle sigara dizinlede direksiyon kullanmak,
Bize bir şey olmaz mantığıyla yaşamak,
Bunları yapmazsak akşam rahat uyuyamayız, eğer o gün kimseyi rahatsız etmediysen zaten uyuyamazsın kalkıp televizyonun sesini sonuna kadar açarsınki konu komşu rahatsız olsun.
SİZDE KALKMIŞ ÇÖP TENEKESİ ARIYORSUNUZ.
Müslüm abim coşmuş yine vay vay vay...
Müslüm abi yazdıklarına tamamen katılıyorum.
Ama Çöp Tenekeleri de lazım
ankarada da yok çöp kovaları ama çok güzel bir temizlik sistemi var sabahatan akşama kadar sokakalarada caddelaerde temizlik işçilerini görebilirsiniz önemli olna çöp kutusu değil önemli olan çevrenin düzenini bizim yapabilmemiz ama nizip gibi yerdede mutlaka çöp kovası olmalı tabi abartılı olmayacak büyüklükte
şimdi burdan çıkarılan olay çöp konteynırlarının varlığı bir dert, yokluğu bir dert.
elit mekanlardaki çöp konteynırlarına dekor verilip değişik görüntüler kazandırılarak görüntü kirliliği yaratmadan çöp sorununu gideriyorlar...
örneğin çiçek saksısı, maket ev görünümlü konteynırlar görmüştüm daha önce..
Ya ben çoğunuzun yorumlarına anlam veremedim ki! Çöp kutusunun varlığı bizim millet için dert meselesiymişte benim haberim yokmuş...
Deniz Yıldızın cevabına tamamen şaşırdım ya : Ne demek sokakta bir şey yemek adab-ı ... bilmem ne? Bunun adapla ne alakası var ya? Sigara paketimi çöpe yere atmak istemiyorum, ama görüyorum atılması için elinden geleni yapıyorlar... Çöpçülerin olabilir, onlar nasıl olsa temizliyor diye sokakları çöplük sıfatına mı büründürülim...
Lütfen arkadaşlar sırf yazmak için yazmayın, hak veriyorsanız destek olun, hak vermiyorsanız çözüme yardımcı olun...Çöp tenekesi gereksiz bir teneke gibi göstermeye çalışmayın lütfen...
felsefefe Bey'e katılımları için,dogaesmeray Bey'e çözüme yardımcı fikirleri için çok teşekkür ediyorum... Herhalde beni anlayan sizlersiniz!
güzel bir konu gerçekten nizipin belli yerlerinde çöp kutuları var
malum kenar semtlerde bunu bulmak zor
çöp kutusunun çok olması o kadarda çevre kirliliği oluşturacağını sanmoyorum
selametle
[QUOTE=müslüm akpek;188915]Burası Türkiye,
Yere kocaman bir balgam atmak,
Evdeki çöpleri 5 nci kattan aşağı fırlatmak,
Müslüm beyin iyi bir gözlemci olduğunu biliyormusunuz ?
Atatürk bulvarı üzerinde,Nustafa Kökmen bulvarı üzerinde,lise caddesinde,eski birecik yolunda,saraç yokuşunda yani kısacası ana artellerde çöp konteynerleri şuan mevcuttur. Sizin gözünüze takılan,burdada olsaydı iyi olurdu dediğiniz bir yer varsa cadde adı vererek bildirirseniz sevinirim. Yazınız genelleme gibi olmuş,bu tip değerlendirmelere nasıl bir cevap yazacağımızı veya soruna nasıl yaklaşacağımızı kestiremiyoruz :) Selam ve dua ile...
tedaşın önünde yok...ayrıca mimar sınan mah..m.kökmen blv ve susam sok cevresınde sıvrısnekten uyuyamıyorum...bilgine orhan abi...
Eski postanenin arkasındaki çöp konteynerininde ben kaldırılmasını istiyorum, bu çöpler yüzünden sinekten geçilmiyor.
modern şehirlerde insanlar çekirdek yerken kabuklarını saga sola oturdugu bankın sagına soluna atıp ta kalkıp gıtmez..bi tane boş poşet alır kabukları onun içine atar..temizlik görevlisi var diye görevini yapsın diye ona iş çıkarma sorumluluguna girmez modern şehirlerin modern insanları..bu nizip için geçerli değildir..git osmanlı parkına bak gece 12 bütün bankların etrafı en az 2 kılo cekırdek kabugu vardır pet şişe vardır...poşet vardır..hani az ilerde çöp kutusu var ama kalkıp oraya atma zahmetnde bulunmaz kimse..temızlık görevlisi varya görevini yapsın diye düşünür..
sen bu sivrisineklere çözüm bulma orhan abi..bende kindar olacağım görürsün sen...sen hangi mahallede oturuyordun...????
Bu konu hakkındaki düşüncelerimi savundum belirttim, yeri geldi yanlış anlaşıldım...Gerekli yerlerden gereken ilgiyi sağ olsunlar gösterdiler...
Lütfen bu konunun ciddiyetliğini kavrayalım, yorumlarımızla konunun kilitlenmesine meyil vermeyelim lütfen...