-
Selamı Yaygınlaştırın
Nisa süresı 86. ayet selamı emreden ayettir.
*İnsanların ALLAH’a en yakın olanı,ilk önce selam verenidir.
*Güler yüzlü insanlara selam vermek süphesiz sadakadır.
*2 mümin karşılaştığında birbirleriyle selamlaşırsa onlara 100 rahmet iner 90’ı ilk başlayana 10’u diğerinedir.
.
Yolda yürürken otururken mutlaka selam vermeyi ihmal etmeyelim Rabbımız bize bunu emretmiş, bayan olsun erkek olsun tanıdık olsun olmasın herkes kardeştir selamlaşalım..
Selamın şekli "Esselamu aleyküm" karşılığı "Aleyküm selam" dır. ziyade sevap istnirse ve rahmetullahi ve berekatühü, denir..
Bunun dışındaki günaydın, tünaydın, iyi akşamlar, iyi geceler gibi ifadeler güzel de olsalarselamın yerine geçmez..
Hiç tanımadığınız bir adam 3 defa üstüste selam verin, kesinlikle dost olursunuz..
Manası: Allah sana selamet versin. Allah seni belalardan korusun demektir..
-
Esselamu aleyküm İ.H.ER. abim.... :))
-
Ve alekümüsselam ve rahmetullahi berekatühü. (bu selamı metal’a bile vermedim daha. kıymetini bil.
-
Metal de benim kadar sizi sevemez,sizde bunu bilin....
-
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:
Eveeeeeeeeeeeeet..
Allah resulunun dediği hemen tecelli etti. .
Heeeey kkasım abi, pala abi, duyun ve görün işte..
Huzeyfeciğim, canım benim, hayatım benim, beni sevdiğini söylemiş. .
Bende seni seviyoruuuuuuuuuuuuuum..
Sallallahu Aleyhi vesellem doğru söylemiş..
-
alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:
Eveeeeeeeeeeeeet..
Allah resulunun dediği hemen tecelli etti. .
Heeeey kkasım abi, pala abi, duyun ve görün işte..
Huzeyfeciğim, canım benim, hayatım benim, beni sevdiğini söylemiş. .
Bende seni seviyoruuuuuuuuuuuuuum..
Sallallahu Aleyhi vesellem doğru söylemiş..
.
Tabi ki selam vermek lazım ve sevgi’den de zarar gelmez elbet, .
lakin Huzeyfe’ye akıl öğretecek te değilim taş fırın ittifakını ve kırılan cevizleribir dahatekrar etmek gibi bir durumum da söz konusu değil,.
Bu arada Huzeyfe’nin siyasi davranışı da pek kurnazca nede olsa Huzeyfe olacak o kadar..!.
Huzeyfe’ninde bir hesabı vardır herhalde....
Yanlız dikkatimi çeken bir şey var Huzeyfe her nedense pek pas vermiyor..!.
Canı bilir, biz aynı yolda ile devam ediyoruz Pala abimle hiç taviz vermeden.
Taş fırınız diyenlere duyurulur..!.
Metal’inde gelmesine çok kalmadı bu arada hatırlatayım dedim....
Bu arada konu dağıldı hemen toparlanma vaziyeti alalım ve....
Hocam,.
Esselamunaleyküm ile Selamunaleyküm şeklinde verilen selamların karşılığı aynımıdır, .
yani.
Aleyküm Selam şeklinde midir?.
bir de .
Ve Aleyküm Selam şeklinde cevap var,.
Bunlar arasında fark varmıdır varsa doğru olanı yada efdal olanı hangisidir..
.
.
-
KKasım bey..
"ve aleyküm selam" ifadesinin başındaki "ve" bildiğimiz bağlaçtır. ve anyısı sana da manası var..
karşılık verirken bir bağlaç eklenmez. aleykümselam denir. Arapça ifade olarak doğrusu budur..
2. Esselamu(n) aleyküm ifadesi yanlış. n hafri fazla olur. eğer başta "es" eki kullanılmazsa (n) de söylenir o zaman Selamun aleyküm’de olduğu gibi..
[u]Konu dışı:</u .
Huzeyfeye gelince, O bir bekar. ve unutmayalım ki Her bekar mutlaka Taşfırındır. Daha sonra çevresi, sitedaşları tarafından yoldan çıkarılır..
-
Hocam açıklamalarınıza teşekkürler, siz konuyu kısaca anlatmışsınız, ben de katkıda bulunayım özür dileyerek.
Esselamu aleykum ; birden fazla kişiye verilen selamdır.
Selamun aleykum ; bir kişiye verilen selamdır diye anımsıyorum, bilmem yanılıyormuyum ?.
.
[u]Konu dışı :</u .
Kasım bey; sataşma var yine, cevap hakkı doğuyor..
-
alıntı:
"quote" pala demişki:
Esselamu aleykum ; birden fazla kişiye verilen selamdır.
Selamun aleykum ; bir kişiye verilen selamdır diye anımsıyorum, bilmem yanılıyormuyum ?. Abi değil. ikiside aynı mana. çoğul siygasındadır zaten. biri harfi tarifli diğeri değil. mana bakımından türkçede ikisie aynı şeyi ifade eder.
-
Açıklamaiçin şükranlarımı sunarım..
BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP..
-
Konu dışı : Kasım abim pas vermediğimi iddia etmiş... Yok be abicim ne haddime.... Bu sitede en sevdiğim abilerden birisin,bir gün tanışmak kısmet olursa ilk tanışacağım kişilerden birisini abi... Pas konusunda aynen size iade ediyorum,asıl siz bana pas atmıyorsunuz....
.
-
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:
Konu dışı : Kasım abim pas vermediğimi iddia etmiş... Yok be abicim ne haddime.... Bu sitede en sevdiğim abilerden birisin,bir gün tanışmak kısmet olursa ilk tanışacağım kişilerden birisini abi... Pas konusunda aynen size iade ediyorum,asıl siz bana pas atmıyorsunuz....
.
.
.
Hadi birbirinize Selam verin bakim.... Hem Huzeyfe hani geçende bana demiştin sen..
İlk yanına gelcem, seni çok seviyorum, abi sana hayranım, hocam sen şöylesin böylesin..
Bu günde KKasım abiye. La havle vela kuvvete illa billah..
Aaaaa.Aaaaa. Selam konulu konunun işinde şeetttirmeyin şimdi.:)
-
-
Vealeykümselam sayın keretli kardeş. ve rahmetüllahi ve berakatühü.
.
-
bu Nizip işi selam aleyküm buda hakikatı esselamu aleykum heyirli işler yorum.
-
Alaman işi selam nasıl acaba biri yazsada görseydik.
-
<p style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 11px; COLOR: #0000ff; FONT-FAMILY: tahoma" guten tag .
-
Ne demek olduğunu bilmiyorum ama, Bende seni guten tag.
-
Hocam selamlaşmak çok güzel bir şey fakat bazen Resmi Dairelerde selamı malesef yabancı bir kelimemişgibi algılayan bir toplum olmuşuz. "Merhaba" demek daha mı kolay geliyor acaba bazı insanlarımıza ?.
.
-
alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
.
Taş bana mı atıldı, yoksa öyle mi geliyor. Huzeyfe kısaca cevap vermiş.
Abi farketmez, Huzeyfe senin yerine söyledi zaten. Zaten mezhepleriniz aynı. Ne farkeder..
Edited by - İ.H.Er. on 11/8/2006 4:06:16 PM
-
sana güller çiçekler atarız abi ne taşı
-
Allah’ın selamı üzerine olsun ’’küçükdeco’’ geçmişine rahmet.
-
Küçük deco al benden de sana ve palaya gül ve çiçek: Hemde AKASYA.
http://www.akasyacicekcilik.com/images/kategoriler/gul_5.jpg[/IMG] .