Sizce Önümüzdeki 10 yýlda Ýlçenin en Büyük Sorunu ne olacak
Yazdýrýlabilir Görünüm
Sizce Önümüzdeki 10 yýlda Ýlçenin en Büyük Sorunu ne olacak
trafikten baþka sorunu olmaz.
Zandediyorum nizibin en büyük problemi susuzluk olabilir,Susuzlugu sadece içmede algýlamamak lazým.Selamlar
Trafik ve betonlaþma olacaðý kanýsýndayým.
Susuzluk tüm dünyanýn sorunu haline þimdiden gelmiþ durumda. Benim tahminim iþsizlik had safhaya ulaþýr. Ýnþaallah tahminim tutmaz,baksanýza esnaf boþ boþ oturuyor. Ýþsizlik günden güne artmakta....
Eðitim abi eðitim. Eðitim olmazsa bu sorunlarýn hepsi olur.
eðitim ve iþsizliði içiçe düþünmek lazým bence. gençler eðitim görüyor ama iþsiz olarak mezun oluyor. Bu nedenle mesleki eðitim þart
Fýratýn dibinde Susuzluk olmamasý için çözüm üretilebilir, Kirlilik olacaðýný sanmýyorum çünkü yeteri kadar üretim yok, Güvenlik ve trafik konusunda eðitim þart, Eðitim, Ýþsizlik ve Göç zaten günümüzün sorunu,Betonlaþma sorun olmaz... bence seçeneklere bir tane daha eklemek lazým Dini ve Ahlaki Eðitim eksikliði, bu olmazsa bu sayýlanlarýn hepsi eksik kalacaktýr ve sorun olacaktýr...
saygýlarýmla...
bence týrafikten baþka bi sorun göremiyorum nizibin caddeleri ve sokaklarý cok küçük ve elveriþsiz bi durumda ondan öncede bu motosiklete acil bi cözüm bulmalarý gerekmekte çünkü aþýrý motosiklet hastalýgý var ve nizip birazdaha geniþletilmelidir tabiki bence
hakan abiye katýlýyorum iii tesbite bulundun abi
Eger Su Tüketimi Bu Safhada Devam Ederse Býrakýn Nizibi ülkemizin En Büyük Sorunu Susuzluk Olcaktýr Geçen Yýl Yagmur Yagmadýda Büyük þehirlerde Ne Sýkýntýlar Yaþadýk Siz Hemþerilerim Bile Yagmur Duasýna çýkmadýnýzmý?
bilincli ve eðitimli insanlar dogabilecek sorunlarý önceden görür ve önlemini alýr onun için ben eðitim diyorum
eðitim ve trafik olabýlýr cunku gýderek artan bi araç sayýsý var Nizip'te neredeyse her evde mutlaka bi araç var hale geldi.
Coþkun abiden ne bir kelime eksik ne bir kelime faz söylemeye gerek yok...
sadece detaya inersek; susuzluk için yapacak bi þi yok rabbimizin takdiri...
kirlilik, güvenlik ve trafik eðitimin olduðu yerde kesinlikle barýnamaz...
saðlam bi eðitimi olan nerde olsa iþ bulur (haksýz mýyým ? )...
bana göre önümüzdeki yýllarda büyük göçler olacak suzukluk ve bazý etmanlarden dolayý göçle birlikte iþsizlik ve büyük trafik sorunlarý ortaya çýkacak(istanbuldaki durum gibi) bunun dýþýnda eðitim sorununda büyük aksaklýklar meydana gelecek (göçlerin etkisi) bana göre önümüzdeki 10 yýl içersinde hepsi gerçekleþebilir büyüklerimizin bunlarý önleyecek tedbirler almasý gerekiyor
bu ülke parsel parasel satýldýðý için bizde yerimizden yurdumuzdan baþka diyarlara göç etmek zorunda kalacaðýz diye düþünüyorum. Türkiyenin en büyük sanayii þehri olan gaziantep"in nufus yapýsýna baktýðýnýzda bunu daha iyi anlayacaksýnýz düþüncesindeyim.
Hak Geldiði zaman Batýl ançak zail olacak
dejenere olan aile yapýsý,aþýrý tüketim ve iþsizliðin beslediði en önemli problem güvenlik olmalý bence.Bu hem dünyayý hem de ülkemizi de tehdit eden bir olgu.Ahlaki ,dini deðerlerden uzaklaþan toplumlarda suç ve suçlu sayýsý gün geçtikçe artýyor ,ne yazýk ki.Umarým haklý çýkmam.
Göç ve bunun getirisi olan aitsizlik hissi ile ortaya ciddi güvenlik problemleri çýkacaktýr!!!trafik konusunda yegane sýkýntý yaþanýlacak yer cumhuriyet mahallesi, onun çözümü ise gaziler cadddesi örneði!Susuz kalacak en son yer NÝZÝP bu coðrafyada.
Susszluk diyen arkadaþlar acaba sadece nizip'imi yoksa Türkiyeyimi kast ediyorlar benim bildiðim nizipte su sorunu yok.Baraj yaný baþýmýzda ve 4 yýldýr nizipte daha doðru dürüst su kesintisi olmamýþtýr susuzlukla neyi kast ediyorlar acaba.
Anket için teþekkürler
Güzel bir detay yakalamýþsýnýz. Bende sizin gibi baraj gölünden alýnan suyun gelecekte çok önemli bir etken olacaðýný hatta Nizip'i civar illerden bile öne çýkaracaðýný düþünüyorum. Fakat buradaki susuzluktan kasýt, suyun þebeke tesisatýnda kirlenmesidir. Ayný zamanda çevre akarsularýnda kirlenip tarýmsal sulamada kullanýlamamasýda düþünülebilir.
Sayýn admin, yanýlýyorsam eðer düzeltin,Nizip çevresinde bildiðimiz iki akarsu var birisi meþhur Nizip çayý ki zaten kirleneceði kadar kirlenmiþtir+ kurumak üzredir bildiðim kadarýyla!Belki barajdan aktarýlacak su bir nebze özelliklede kale köyü civarýnda lokal temizlik yapacaktýr.Nizip çayý hakkýnda hükümlerimiz ortaktýr sanýrým!O zaman diðer ve esas su kaynaðýmýz olan FIRAT nehri için konuþalým,eðer ki FIRAT nehrinde meydana gelecek ciddi bir kirlenme sadece NÝZÝP'i deðil aþaðý yukarý ASYA kýtasýnýn bizim güneyimizde bulunan tüm ülkelerini DOÐRUDAN etkileyecektir!Nedeni ise o coðrafyada bulunan onlarca büyük kentin nehir kýyýsýnda kurulmuþ olmalarýnýn yaný sýra içinden geçtiði her ülkenin candamarý niteliðinde önemli bir su kaynaðý olmasý...
saygýlarýmla...
Tespitleriniz doðru olmakla beraber, Fýrat nehrinin etrafýna yapýlacak bir yapýlaþma ile o gölünde kirlenmesi muhtemeldir. Þimdiden bu soruna dikkat çekmek gerekiyor. Tabi anketin amacý sadece bu deðil !
Halkýmýz sorunlarýmýzý ve önümüzdeki sorunlarýmýzý biliyormu ? veya bu konulara daha fazla dikkat çekebilirmiyiz ? Aslýnda sizinde dikkatinizden kaçmamýþtýr ki þýklarýn hepsi baþlý baþýna bir sorun.
Önümüzdeki 10 yýllar için þimdiden önlemini almakta fayda var.
Evet susuzluk en büyük problem olacak gibi. Hatta bu yüzden savaþlar dahi çýkacaðý söyleniyor.
bence en büyük sorun iþsizlik bugünde öyle yarýnda öyle olacak fýratýn kenarýnda olupta susuz kalacaðýmýzý zannetmiyorum mutlaka ona çözüm bulunur ama koskoca sanayi esnafý yatýyor ve hiçbir yetkilide neden bu kadar esnaf boþta yatýyor diye sormuyor ve çoðuda kalbur üstü dediðimiz kalifiye elaman türkiyenin ve dünyanýn birçok yerlerine çalýþmaya gitmek zorunda kalýyor sanatkarlarýmýzý nüfus ortalamasýna vurduðunuz zaman emin olun türkiyenin en çok sanatkar yetiþtiren yerlerinden biri olduðunu görürsünüz ama bu potansiyelimizi maalesef baþkalrý kullanýyor.
Bence En Büyük Sorun [göç] çünkü Nizip Nüfusu Gittikçe öz Benligini Kayýp Ediyor. Kendine Has Degerlerini Yitiriyor
Arkadaþlar Nizip' in en büyük sorunlarýndan birisi gençlerin iþsizliði ( Siðortasýz iþlerde Çalýþmalarý ) ve köylerimizin susuzluðu diye düþünüyorum...
malum önümüz yaz. yagmur da yagmýyor.bu kýþ karda yaðmadý. su da insanlarýn yaþam kaynagý.. susuzluktan baþka biþey olmasýnýn imkaný yok:confused::confused::confused:... bana katýlýyormusunuzz??? dogru mu?yanýldýmmý acaba? ___EREN ARIKAN___
sevgili coþkunabimin söyledigi yanlýþ bence. çünkü egitim sorununu çözdük diyelim. su sorununu nasýl çözecez???su dan baþka önemli bir sorun nasýl olabilir anlamýyorum.dogru mu ? bildim mi ?yanýdým mý acaba?:confused::confused:
trafik olur gün geçtikçe ilçemiz büyüyor bunun için þimdiden sorunu þimdiden çözmek lazým kalýcý çözümler üretmek lazým park sorununu bir an önce çözmek lazým ACÝLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
En büyük sorunu göç olacaktýr.zaten mantýklýca düþünürsek.göç olmassa diger sorunlar zaten yaþanmayacak.peki göç durmalýmý devammý etmeli?gönül isterki artýk dursun ama buna biþey yapamayýz.göç olcak ve bu sorunlarýn hepsi yaþanacak!
iþsizlil,güvenlik ve kirlik baþka hiç bir þey olmaz 2 si þimdiden kendini gösteriyoo iþszilik ve kirlilk güvenlik saðolsun emniyet teþkilatýmýz göz açtýrmýyo inþ. baþka bir sorun olmaz
admin Güzel bir detay yakalamýþsýnýz. Bende sizin gibi baraj gölünden alýnan suyun gelecekte çok önemli bir etken olacaðýný hatta Nizip'e herkesin muhtac olacagý görülüyor bizim sýkýntýmýz yok su sýkýntýsý olan ilceler düsünsün ama trafik konusunda biþeyler yapýlmasý gerekiyor çünkü nerdeyse arabalarý birtarafa birakalalým her evde 1 veya birden fazla motosiklet var karýcagibi her taraftan cýkýyor
Sanirim Betonlasma ve Trafik olur
Trafik ve betonlaþma olacaðý kanýsýndayým
bence en büyük sorun nufus
nizipte trafik sorunu var örnek ben bir para cekmek içinde olsa carsýya ilip trafigi kalabalýk yapýyoz benim gibi kac kiþi var fýstýk hanýnde buraya bir bankamatýk getirilse 100/1de olsa azalýr
birde cöp kovalarýnýn kapaktakkýn ufak bir rüzgarda dagýnýyo nizibe giren kömürleride onturalsýz sokuyoz ve bu nedenlede cevre kirleniyo bunu konturol altýna almamýz gerekir