Eskiden Beri Gelen Bir Cümle ''has Yarpağı Yere Düşünce'' Işler Düşermiş. Bununla Ilgili Bir Anı Veya Bir Anektod Olan Bizlere Açıklama Yapar Mı. şu Anda Bulunan Işsizlik Durumun Bununla Alakası Var Mı??
Yazdırılabilir Görünüm
Eskiden Beri Gelen Bir Cümle ''has Yarpağı Yere Düşünce'' Işler Düşermiş. Bununla Ilgili Bir Anı Veya Bir Anektod Olan Bizlere Açıklama Yapar Mı. şu Anda Bulunan Işsizlik Durumun Bununla Alakası Var Mı??
Demekki yok, çünkü bu mantıkla herhalde daha has yaprağı yere düşmedi.
işler has yapragına kaldıysa ..............
şükürler olsun yarabbi 70 yıllar aklıma geldi birden.
Yaw bu lark27 abi kim ? Her yere siyaset bulaştırıyo :) Konuya baksana abicim has yani maruldan bahsediyo..Eeee dimi yani...
ekonomi şuan içler acısı. bu duruma dayanma süresini en fazla 30 nisan derim. hal böyle iken çoğu insan evine alcağı ekmeğin parasını inanın kazanamayan var. ben HAS YAPRAĞI YERE DÜŞTÜ MÜ diye sorarken insanları durumun vahimliği konusunda dikkatini çekmek istedim
evet kabul ediyorum işler kötü ancak suçu hükümette aramak biraz *****. bu şartlarda hangimiz ufak tefek tedbir alıyoruz
1-su sıkıntısı var suyu idareli kullanıyormuyuz.
2-para sıkıntısı var sigara içenler sigarayı kola içenler kolayı bırakıyor mu?(örnekleri çoğaltabiliriz)
3-arabaya binmesekte bugün yürüsek diyen var mı?(kısa mesafeler için)
4-osmanlı zamanındaki gibi sabah namazını kılıp işyerini açan kaç kişi var
5-sabahın en bereketli saatinde fosur fosur yatarak bereket olmasını bekleyemeyiz piyasada bir bereketsizlik var bu hepimizin sorunu...
bu sene bir sıkıntı söz konusu onun için tedbirinizi önceden alın suyu idareli kullanın,bir ayakkabı ile idare edin,gömlek sayısını çoğaltmaya gerek yok, azıcıkta kivi veya avakado yemeyin,sigarayı bırakın, kola içmeyin, işyerine ve çarşıya bankaya yürüyerek gidin vs. vs. ve en önemlisi yeyin için ama israf etmeyin. israf, sadece çöpe atmak değil çok yemek te israftır. son bişey daha şükretmesini bilin...
kimse üstüne alınmasın ben kendi nefsime söylüyorum hakkınızı helal ediniz...
bizler vatandaşlar olarak üzerimize düşen görevleri ne kadar yapabiliyoruz sorgulamamız gerek. size bir çok konuda destek veriyorum mustafa bey ama şuda bir gerçek ülkeyi idare edenlerin ağızlarından çıkacak küçük bir olumsuzluk ise ne yazıkki ülkemizde agır ekonomik krizlere yol açıyor. burda hükümeti suçlamak hiç bir şeyin çözümü değil ama gerçekten güçlü bir ekonomik politaka üreten bir yönetime ihtiyacımız var günü kurtarmak değil geleceğe güvenle bakabileceğimiz bir ekonomik yapının olması gerek. bence güzelim yurdumuzda bu potansiyel var. inşallah bu sıkıntılı günler en kısa zamanda aşılır..
MUSTAFA BİLİCİ arkadaşımızın yaptığı yorum gerçekten çok güzel ve kimseye konuşma hakkı bırakmadı ewet en mantıklı açıklama bence bu kendisine çok teşekkür ederim inşallah insanlarımız hiç değilse yorumu okuyanlarartık biraz daha düşünceli davranıp hiç değilse sabah namazından sonra uyumaz çünkü rızık dağıtıldığı zaman olarak bilinen vakkitte uyursak rızkımız da daralır arkadaşlar allah hepinizden razı olsun
biz borsadan oynamasak dolar almasak euro almasak belki o krizlerde olmaz. helal kazanmaya çalışmamız lazım...
Zamanında adamın biri vardı şimdi rahmete muhtaç,kafasına anayasa kitapçığını attılar ekonomide krizler oldu şimdi iktidarda olan bir partiyi kapatmaya çalışıyorlar ufak tafak çalkantılar oluyor ama büyük krizler yok.
Zaten küresel bir kriz var olacak o kadar.(Bu arada ben de devlet memuruyum yani tuzum çokta kuru değil)
kendimizden ödün verip bazı şeyleri kısmak yada gideri azaltmak neye faydalı olur ki.. Gelir yok ki gideni kısalım...
yahu el altından hükümet heşeye ZAM yaptı. İşsizlik hat safasında bir ay sonra halk sokağa çıkıp AÇIZ AÇIZ diye gezerse sen o zaman gör hükümeti. zaten birde kapatılma davası var peşisıra gelen ergenekon ve göz ardı edilen HALK.
Arkadaşlar herkes aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri yaşayacak olsa, Allah insanları robot gibi tek tip yaratırdı. Bir başkası sizin gibi düşünmeyebilir veya sizin düşündüğünüzü düşünmek zorunda değil, tabiki herkesin düşüncesi farklı, yaşam tarzı farklı olacak. Tartışırken birbirlerinize hakaret etmeden, kızmadan tartışınız veya yazılarınızı bu yönde yazınız. Hoşgörü en zıt görüşleri bile bir araya getirerek kaynaşmayı sağlar. "Has dan yani maruldan söz açılmışken çok yer gezdim inanın Nizip'in o yağlı göbekli marulunu hiçbir yerde görmedim. Ne o kıvırcık, içi boş marullar. Bence Tarım Müdürlüğü'nün Nizşp'te marul ekenleri destekleyip teşvik etmesi gerekir. İsrail'liler bütün sebze ve meyvelerin genleri ile oynamış, Türkiye'de bundan en çok etkilenen ülkelerden biri."
Mustafa BİLİCİ kardeşim çok güzel konuya değindin. Hiç kimse kendinde kusur aramıyor, acaba neden bu haldeyiz diye, insanlar başkalarının kusuru yerine kendilerindeki kusuru görselerdi bu millet bu halde olmazdı. Yaşadıklarımıza ve yaptıklarımıza bakmıyoruz hep kusuru başkalarında, ekonomide arıyoruz. Bir insan kendine iş veren işverenin emrini harfiyen yerine getirir, sözünden çıkmaz. Fakat sayısız nimetler veren Alllah'ı tanımaz O'nun kurallarını eleştirir ama yinede Allah o kimsenin rıskını kesmez, işin hep bu tarafını gözardı ederiz ne hikmetse! İnsanlar sabahlara kadar zamanını boşa öldürür. Sabahta 09.30-10.00 gibi işyeri açar. Ama hep kusuru başkalarında arar. Atalarımız asırlar boyunca nasıl dünyaya hakim olup dört kıtaya hükmetmişler bunun sırrı neydi diye araştırmamız ve günümüzle karşılaştırıp öz eleştiri yapmamız lazım diye düşünüyorum.
çocuklugumuzda yedigimiz marulun tadı bir başkaydı.
hakan sahin kardesim haklisin insanlarin cogu gercekten eve ekmek göturemiyor ulkemizin bu sartlarinda durum vahim yani colu cocugun istikbali karanlig gidiyor cunku bu sartlarda okutmakta zor oluyor insallah iyi olur