selam arkadaslar bu nizip miletinin esnafının halkının ve önçelikle şu bahsetigiiz gariban berberlerin hali ne olaçak bundar çok deger verileçekküçük esnaf lar bunlara hak etigi emegi ve degeri veriyormuyuz
Yazdırılabilir Görünüm
selam arkadaslar bu nizip miletinin esnafının halkının ve önçelikle şu bahsetigiiz gariban berberlerin hali ne olaçak bundar çok deger verileçekküçük esnaf lar bunlara hak etigi emegi ve degeri veriyormuyuz
işi iyi olan tek esnaf berberler diye bilirim. saç sakal 10 ytl. bir adam günde 15 kazanıyor, 10 ytl berbere veriyor 5 ytl de bir paket sigara alıyor. diğer Konuda HakLısın esnaf kan ağLıyor, sıcak para yok piyasada. güvensizLik + işsizLik gün geçtikce artıyor. Gençlerin tek Umudu 1 ay sonra başlayacak turizim sezonu. 10 genç varsa 5 yazın ucunu bekliyor. Bundan 15 yıl Önce adanaya Kazmaya Pamuka ameleliğe gidiliyordu. ne yazıkki Gariban kesim yine kazmalarını bilelemeye başladı...
sevgili hemşerim ben istanbuldada saç sakala 10 ytl veriyorum takdir edersinki burada geçim nizipten dahada zor ALLAH yardımcıları olsun esnaf kardeşlerimizin
para kazanmak zor iş. 10 nu da bir 100 de !
sevgili hemserilerim size katılıyorum emin olun ki nizipte 10 ytl alan bebebr sayısı gerçekten sayılıdır ben de berberim nizipli berberlerin hepsini teker teker bilirim .akşama kadar gelen müsterinin bir kaçı akraba bir kaçı borcacı bir kaçı az para verir bir kaçı çay içeyim diye gelir bir kaçı sammi arkadaş bir kaçı köylü mehmet aga böyle döner durur çünkü nizibin potansiyeli beli pastanın kaymagını yiyen sayılıdır o da neden onun ev kirası yoktur para babası vardır dükan malıdır . bu adamlar 10 lira ya traş edr çünkü dediginiz gibi bir insanın yomyesi 15 lira. işte dükan malıo9lan berber günde biriki tane tarş etse evini geçindirir ikikişi 10 lira dan ayda 600 lira yapar kısa çaı berber esnafının hali duman adamalar kendi traşını yapamıyor sıkıntıdan
Sermayesi ve riski olmayan nadir işlerden biri berberliktir. Bir sakal traşından berberin karı en az %95 dur. %5 köpük, jilet, su. İnsanlar artık modern veya kendini yenilemiş konforlu berberlerde traş olmak istiyor.
lover_halil arkadaş haklı olduğun yerler var ama bir berber para kazanamıyorsa sadece dükkanı kira olduğundan mı veya para babası olmamasından mı kaynaklanıyor. Sizin o saydığınız az para verenler çay içmeye sohbet etmeye gelen kişiler ancak toplumun taleplerini karşılamayayan berberlerdir.
selam zeynalkardeş haklısın ben burda sana onlarca sermayesiz iş sayarım hemde vergi vermeden muhasebe parası vermeden elektirik ,su işçiparası mazeme parası çöp vergisi ilan reklam vergisi dernek yılıkaidat parası yılık kazanç vergisi .bununhiçbirini vermeyen küçük esnaflar var buberber gurubuküçük esnafa giriyor kaç tane küçük esnafın evi arabası var eminim sayılıdır . senin de dedigin gibi berberlerin adı çıkmış çilet köpük tarak makas diye yok öyle üç kuruşa beşköfte . o eskidenmiş arkadaşım hemserim fiyat tarifesi kaçaalımıyor biliyormusun hadialdıkne işe yarar kim berberin hakını veriyor günümüzde 2paket sigara 10ytl ediyor artık ayda yad a 2 ayda bir tras oluyor milet . bubenim saydıklarımsadece iş giderive b vatandas evliişe evgideri ne olaçak. kısaçası kimse fiyat tarifesini vermiyor ama hizmetinde en kralını iştiyor . küçük esnafları kolayalım arkadaslar burda eksiklerini de yazın fazlalıgınıda yazın ne eksik ne de fazla hakını verin . lütfen dünyaya küçük bakmayalım dünya sadece kandimizin etrafında dönmüyor milyarların da etrafında dönüyor site yönetimi bu tür konuları ana sayfaya haftalık taşımaşılazım forumları sırayla
Kardeş küçük esnafları tabiki koruyalım. Fiyat tarifesi en fazla yıllık 300 ytl yi geçmez. Senin saydığın sorunlar diğer esnaflarımızda da var. Kardeş yine söylüyorum berberlerin kira, oda aidat ve eleman giderinden başka giderleri yok. Zaten berberlerde çalışan işçiler koltuk başına ücret alıyor. Sorun varsa bütün esnafın sorunu var.
ALLAH (c.c) BÜTÜN İNSANLARA YARDIM ETSİN
(ZEYNEL1982) KUZEN 2004 YILININ 9.AYINDA SENİN DÜĞÜNÜNE GELMİŞTİM NİZİPTE TRAŞ OLDUM SAÇ SAKAL. O ZAMAN 10 YTL ALDILAR BAHŞİŞDE VERDİM AYIPTIR SÖYLEMESİ, YANİ TAA O ZAMAN 10, 12 LİRAYA TRAŞ OLMUŞTUM.YANİ ŞAHSEN BEN BURADA 15 BİLEMEDİN 20 GÜNDE KUAFÖRE GİDİYORUM YİNEDE ALLAH (c.c) YARDIMCILARI OLSUN.
mamut kardeş o tarihte damat traşına 10 lira verdim ben ;)
yok ya berber oldugumuz için bedava oldum ;-)
nizip te hiçbir esnaf liste fiyatını uygulayamaz. bir defa böyle olmuş. berberlerde liste fiyatından ücret alamıyorlar. ALLAH yardımcıları olsun.
Esnafı işi kırık oldugunda ilk etkilenen bence berberler oluyor.Berbere gidip 5ytl sakal traşına verecegine 1ytl ye en iyi jileti alıp evde oluyoruz traşı.Saç traşımız uzadıgında berbere gidiyoruz.
evet sana katılıyorum mehmet kardeş kuaförlerin zaten şaç sakal traşın dan başka yapaçakları yok şakal traşı da evde olunuyor .ayda bir şaç traş iş te bizim nizipli erkek miletini mutlu ediyor çümlemize allah yardımcı olsun
bi slogan okumuştum berberın bırınde izmirde kocaman pankartta yazmış.....:) sabahh işiniz akşam eşiniz için traş olunuz...:) nizip te gidermi acaba bu slogan...
yav arkadaşlar ben 17 yaşındayım 5 ytl verim iyi delmi ??**
müşlüm kardeş sen yine iyi veriyorsun 5 ytl .. rahat ol sen den çook çook az veren ler var hatta traşı borça olan lar
Ya Elazığda 2 ytl saç sakal olduğumu bilirim.
Burada fiyatlar çok abartılı...
ya nizipte çok sayıda berber var sonuç itibari şehirde okadar zengin değil doğal yani 5ytl ve altı fiyatlar...
Nasıl anlamadım doğalmı 5 ytl üstü fiyatlar:)
Şehir zengin değil dediğin gibi bence doğal olan5 ytl ve altı fiyatlar...
pardon bi yazım hatası olmuş...
Hmm :) başkan ömür adamsın velhasıl:D
arkadaşlar nizipte ortalama 300 ü geçik erkek kuaförü var 40 çivarında bayan kuaförü var erkekte sadece şaç sakal . bayanda işe röfle perma boya agda kesim fön kaş alma bıyık alma ve ayrıça bir gelin şaçı bugun en kötü yerde 100 ytl kınası da var 100 ytl ama iki meslek arasında ki giderlerde aynı ama fark çok bayanların bu pahalı yad çok olan ihtiyaçını nizipteki 40 bayan kuaförü kaldırıyorda kimse pahalı demiyor yada düşünmüyor . erkekte ise 300 tane. ve sadece şaç sakalı herkes evde oluyor . ve buna inanın nizip halkı nizipli berberler pahalı diye biliyor görmüş oldugunuz üzer
Ben istanbulda berberim burada kullandığım şampuanın fiyatı 90 tl civarında (1500 ml )gerisini siz düşünün wax adı altında saç şekillendiricimde 30 tl civarında ben 14 tl ye saç kesiyorum yetmiyor ama bu kırizdede zam yapamıyoruz.Ben sanatımın hakkını alamadığımı düşünüyorum çünkü türkiyede el sanatlarının değeri yok denicek kadar az. Ama sanatında bir değerinin olması gerekir masrafın ne diye bakmamak gerekiyor bence, sizce bir berberin el sanatının değeri yokmu ? Kulağınız değerliyse berberin tıraşına ve fiyatına karışmayın :)
Ben bile inqilterede berbere 15 tl veriyorum.Nizipte 10 veya 15 tl quzel bir paradir.Ama nizipte arkadas tanidik falan ayaqi olunca hakettiqini alamiyorlar bence sorun budur.