-
Yesil Nizip Için Elele
10. aydan itibaren Nizip ve çevresine ağaçlandırma çalışması başlatıyoruz.
Dikecegimiz ağaçların türleri:
-top akasya
-mavi selvi
-fıstık çamı
-pawlonya
-çynar
BU KONUDA DESTEK VERMEK iSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURMALARINI RiCA EDiYOR,HEP BERABER NiZiPiYMiZi ADI GiBi YEŞiL ETMEK iÇiN ELELE VERMENiZi TAVSiYE EDiYORUM..
ÇÜNKÜ BAŞKA NiZiP YOK....
-
Berat bey küçük bir önerim var;
Acaba diyorum ağaçlandırılacak bölgeleri küçük alanlara ayırsanız, ayrılan bölgeleri sadece ağaçlandırmaları için sivil toplum kuruluşlarına tahsis etseniz, onların sizin belirlediğiniz alanları ağaçlandırmaları için teşvik etseniz, kampanya düzenleseniz, daha çok bölgenin daha ekonomik ağaçlanmasını sağlayabilirmisiniz. Mesela o bölgeler yine hazine malı olur fakat üzerinde;
Ticaret odası Orman alanı
Bakkallar odası orman alanı,
.
.
Nizip Milli eğitim personeli orman alanı,
Nizip Emniyet Teşkilatı orman alanı,
.
.
Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencileri Orman alanı
Ticaret Lisesi öğrencileri Orman alanı,
.
.
Falan Özel şirket Orman dikim alanı
Filan Özel şirket çalışanları Orman dikim alanı
.
.
Nizip.com üyeleri orman alanı :) gibi ifadeler yazılı olarak kalır. Hatta fidanın parasını verene üzerine kendi ismide yazar ve hoş bir hatıra olarak kalır.
Nizip.com üyeleride birleşip bir ağaç dikme gününe katılabilirmiyiz bilemiyorum.
-
Herseyden once ciddi bir tesekkur etmek gerekir boyle bir adım icin. Herkesin yapabilecegi bir sey mutlaka vardır. Ben zaten boyle bir sey arıyordum. Ama benim onerim sunlar:
1-Agac dikmek kadar onu korumak ta onemli. Bunu tek yolu da bilinc ve biz bunu ancak insanların aktif katılımıyla saglayabiliriz. Belkıs koyunun ordaki piknik alanına agac dikmek icin bundan 20 kusur sene once okulla gitmistik, otobuslerle. O agacları gorunce kendimizle gurur duydum. Cunku onlar bizim diktigimiz agaclardı. Onları kendi bahcemdeki agac kadar sahipleniyorum. Diyorum ki ne kadar cok insan agac dikme kampanyasına katılırsa o kadar cok sahiplenen olur.
2-Bence, kampanyamızın bir adıolsun ki kolayca yayılsın akılda kalıcı olsun. Mesela, BİR HAYAYLİM VAR NİZİP'e DAİR nasıl? Herkesin bu hayalin pesinden kosması icin ugrasalim. Heryıl belediye'nin de destegiyle bir Senlik yapalim. Geleneksel Bahar Senligi, Mesela Belediye Baskanımız bu senlik icin bir ucretsiz halk konseri duzenleyemez mi? Mesela agacların dikilecegi bir acık hava konseri. mesela yani. Bu belediye nin cok guzel bir hizmeti olur.
3- Son onerimdaha teknik. Ormanlik alan sadece agaclarin oldugu alan degildir. Biyolojik denge icin yuzlerce kus cesidinin, tavsanlarin tilkilerin ve binlerce baska canlı turunun de olması gerekir. Camlardan olusan bir ormanda sadece cok az canli turu yasar, Oysa diger agaclarda cok daha fazla canli bulunur ve biyolojik denge saglanır. Gercek orman da boyledir zaten.
Neyse sozumuz az fiiliyatımız cok olsun.
-
Konuyu açan arkadaşımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi, planlı paogramlı çalışan ve 2 yıl gibi kısa bir sürede ilçemize 40.000 adet fidanın dikiminde,başrol oynamış ve bu işleri en iyi şekilde organize etmiş bir kardeşimizdir.
Geçen yıl,tüm memur ve işçi kardeşlerimizle beraber Taşbaşı ağaçlandırma kampanyasını unutmuş değiliz,ayrıca milli eğitim camiası ile beraber kordineli çalıştığınıda biliyorum. Fakat gerek Muammer kardeşimizin,gerek Akif abimizin önerilerini dikkate almasını tavsiye ederim.
Kendisini gördüğüm her fırsatta söylediğim şeyi,buradan tekrarhatırlatmak istiyorum;
-LÜTFEN ''pawlonıa'' DİKİMİNE AĞIRLIK VER..... PİŞMAN OLMAYACAKSIN.
.
-
Öncellikle yazmış oldugunuz düşüncelerden dolayı teşekkür ederim.Gönül isterki bütün Niziplilerin bir agacı olsun ama istemekle olmuyor.Biz elimizden gelen ne varsa onu yapmak için ugraşıyoruz;önce nizibimizin refujlerinden başladık işe sonra parklarımıza takviyelerde bulunduk ama yinede bunlar beni tatmin etmiyor her baktıgım yerde bir yeşillik bir agaç görmek idaelim ama bunuda kısa zamanda yapamayacagımızı biliyorum;çok güzel bir program yaptık geçen yıl ve yavaş yavaş meyvelerini almaya başladık bu sene ise önceki2 yılda yaptıgımız camii ve okullara dagıttıgımız agaçlarla yetinmeyip mezarlıkta cumagünleri 2 haftada 3000 adet çam dagıttıkama 2 ay sonra gerçek manada tam 5000 adet top akasya halkımıza dagıtıpagaç dikmeve büyütme konusunda insanlarımızı böyle bir sevgiye teşfik etmek gercekten beni şimdiden mutlu ediyor.
Ve son olarak bu imknları bize ve Nizip halkına sunan SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA sonsuz teşekkürler ediyorum
İnşallah NİZİP halkı hak ettigi bir ortama ve mekana sahip olacaktır tabi bunlar yapılırken herzaman oldugu gibi en büyük destegi siz sevgili NİZİP;lilerden bekliyoruz.YEŞİL BİR NİZİP ELELE.SAYGILARIMLA.
-
EMEĞİ GEÇENDEN ALLAH RAZI OLSUN .
-
bır tek kurum ODA ASKERIYEDIR HEMDE SEVE SEVE KARSILIKSIZ OLARAK KOSA KOŞA GELIRLER.YETERKİ TALEP OLSUN.AYRICA BİZİM NİZİP ADAMI AGAC DİKMEK İÇİN PARK VE BAHCELER MÜDÜRLÜGÜNE GİTMEZ.BENCE ONLAR HALKIMIZIN AYAGINA GİTSİN OZAMAN DAHA BAŞARILI OLURLAR.UNUTMAYIN DİYELİMKİ ESNAF AHMET TAMA DİYORSA YANINDAKİ ESNAT MEHMET TE TAMAM DER.HANİ BİRDE ŞU VAR MMİLLETIN AKLI GÖZÜNDEDİR .GÖRMEDEN BİŞEY YAPMAK İSTEMEZ.
-
Selamlar,
Ağaçlandırma yapılacak alanlar hangi bölgelerde yada nereleri ağaçlandıracağız hayırlısıyla, bu konuda bilgi verebilirmisiniz.
Ayrıca bir de önerim var, bu ağaçlandırılacak alanlar büyük ihtimalle hazine arazileri sanırım. Bu hazine arazileri içinde eğer tarıma elverişli alanlar var ise; tarıma elverişli olan bölümler diğerlerinden ayrılarak kiralama yöntemi ile vatandaşa verilse ve o alanlara ekonomik değeri olan ağaçlar ekilse (örneğin zeytin fidanları dikilse) böylelikle hem vatandaşa iş kapısı açılır hemde bu alanlar ağaçlandırılmış olur ayrıca milli ekonomiye katkısı da gözardı edilemez.
Bu uygulamanın örnekleri var ama ilgili yasanın işleyiş şeklini bilmiyorum
Üstelik bizim cefakar çiftçimizin hangi dağa bayıra nasıl zeytin ağacı diktiğini herhalde görmüşsünüzdür.
Bu konuda (hazine arazilerinin kiralanması) bilgi sahibi olanlar varsalütfen bizimle paylaşsınlar
Birde kiralanma ve ekonomik değeri olan ağaçların dikimi ile ilgili şahsi ve ilgili kurumun görüşlerini alabilirsek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
saygılarımla;
-
alıntı:
"quote" BERAT demişki:
10. aydan itibaren Nizip ve çevresine agaçlandırma çalışması başlatıyoruz.
Dikecegimiz agaçların türleri:
-top akasya
-mavi selvi
-fıstık çamı
-pawlonıa
-çınar
.
Abicim şu mavi selvi dediğin ağaç nasıl birşeyse,işte ondan olsun....Tamammı...?
Mavi olsun 5 kağıdı fazla olsun anadınmı.....
-
pawlonıa ömrü ne kadar acaba
-
Baraj gölü etrafında 1.000.000 zeytin ve On yıl sonrası... Muhteşem olurdu. Belki destekleme bile alınabilir.
-
muammer bey şiir için teşekkür ederim çok güzel duygular bundan güzel anlatılamazdı
-
Muammer bey Irak Erbil'den yazıyor çok değerli bir arkadaşımızdır. Onun yazılarını dikkate al Berat kardeş.
-
Tesekkur ederim Orhan Kardesim, ama yazilari kıymetli yapan yazıldıkları yerler degil, muhtevasıdır.:) Teveccühünü hepimizin hayalini daha fazla insanın hayaline donusturerek realize edecegine inaniyorum. Herkesin gonlunde bir aslan yatar,ormanların krali derler zat-ı muhtereme. Onu harekete gecirebilecek lider kisilikli biri elbette Nizip ten cikacaktir. Buna inaniyorum. Daha onceki yillarda yaptiginiz agaclandirma cabalarini da takdir ediyorum. Tum samimiyetimle sunu itiraf etmeliyim ki, cocuklarin babalariyla; torunlarin da dedeleriyle gurur duyacak! Buna emin ol.
-
EVET MUAMMER ABİİ CALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM TA IRAKTAN BURADAKİ ÖNEMLİ Bİ SORUNU GÖRÜYORSUN.AMA BURDAKİ LERDE GÖRMESİ LAZIM.HADİYİN NİİZPLİLER BAGDAT ORDAYSA ARŞIN BURDA SIVAYIN KOLLARI
-
EN VERİMLİ ÇAĞINDA
Dili yok ki ağaçın
Odunlaşacak kadar yaşlanmamışken
Yani henüz ölmemişken
Üstelik meyvelerine gebeyken
En verimli çağında
Ona balta vurana ''katil'' desin, ''dur yapma!''
Avukatı yok ki ağaçın
Odunlaşacak kadar yaşlanmamışken
Yani henüz ölmemişken
Üstelik çiçek çiçek yarınlara gebeyken
En verimli çagında
Ona balta vuranı makkemeye versin
Haklarını savunsun
Bulmuşuz bir abeli
Gücü yetmiyenimiz yok
Nasıl olsa ağzı yok, verimi çok..
Gelen vurur
Giden vurur
Ağaç kimin umurunda
İşin mi yok
Nasıl olsa şimdilik çok
Aman ki aman
Kimin umurunda orman
Kimin umurunda atmosfer
Kimin umurunda litosfer
Kimin umurunda allı-morlu binbir çiçek
Yarınki dünyaları kim düşünecek
İşin mi yok
Nasıl olsa şimdilik çok
Doğanın geleceğinden kime ne
Çocukların oksijenini kim düşünecek
Dili yok ki ağacın
Oysa olsa
Ah bir olsa
Olsa bakın ne diyecek
En verimli çağında
Ona balta vurana
Avukatı yok ki ağaçın
Oysa olsa
Ah bir olsa
Olsa bakın ne yapacak
En verimli çağında
Ona balta vurana.
Kemal Cengiz / Nisan 1974
.
-
Herkes gönlünce destek verse katılsa böyle organizasyonlara, öne düşene değilde, içeriğe baksa ve desteklese gücü yettiğince, herşey ne kadar kolay olurdu.
Teşekkürler Kemal abi, sende kaleminle destek vermişsin bu hayırlı organizasyona.
-
Bu kampanyada her türlü desteğe ihtiyaç var kuşkusuz, ama esas olan kampanyanın bir an önce olgunlaşmasını sağlayıp hayata geçirebilmek olmalıdır...
-
Ağaçlandırma yapılacak alanlar hangi bölgelerde yada nereleri ağaçlandıracağız hayırlısıyla, bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
pawlonıa ömrü ne kadar acaba?
Bu soruları cevaplayacak birileri var mı acaba..?!
-
Kendi sorunu kendin cevapla stres olmasın !!! ama ağaçlandırmanın nerelerde yapılacağını da Google'dan bulamam herhalde...
Bu bilgilerden sonra Orhan bey'e katılmamak elde değil
kısaca paulownia ağacı;
Paulownia Çin’de yaşayan, çok hızlı büyüyen, içinde ülkemizin de bulunduğu Kuzey Yarıküre’de yaklaşık 24 milyon dekar arazide ve özellikle kerestesi için yetiştiriciliği yapılan bir ağaçtır. Ortalama ömrü 70 yıl olup, 5 yılda ekonomik kesime gelebilmekte ve ertesi yıl kesim yerinden tekrar sürmektedir. Dolayısıyla bir kere dikim yapıldıktan sonra aynı bitkilerden 60-70 yıl kadar verim elde edilebilmektedir.
Paulownia ülkemizde kışı çok sert geçen yerler hariç, hemen hemen her yerde, genellikle kavak yetişen yerlerde yetiştirilebilmektedir. Paulownia tomentosa –25º, elongata-18º, fortunei ise –10º’ye dayanabilmektedir. Günlük ortalama sıcaklık +8º olduğunda gelişme başlar ve 24º-29º’de en iyi gelişme görülür. Paulownia bol ışıklı yerleri sever. Fidanlar % 70 oranında gölgede kalırlarsa ölebilirler. Yağışın düzenli olduğu yerlerde 500-2000 mm yağış alan alanlarda sulamaya gerek yoktur. Kuvvetli rüzgar alan yerlerde özellikle genç ağaçlar ve fidanlar zararlanabilirler. Bu nedenle, kuvvetli rüzgarlı yerlerde ya rüzgar kıranlar tesis edilmeli daha sonra Paulownia dikilmeli veya tesisten vazgeçilmelidir.
Çok hızlı büyümesi , güzel kokulu çiçekleri , dekoratif geniş yaprakları , düzgün gövde yapısı çok miktarda oksijen üretimi ve erezyonu önleme kabiliyeti, Paulownia ağacının peyzaj düzenlemelerinde , parklarda ,fabrika alanlarında , çiftliklerde ve daha pek çok uygulama alanlarında tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.
Özellikleri:
Yerinde Fidan haline geldikten sonraki 1. yılında 4-6 metre arasında boy verir.
8-10 Yılda kesime gelir ve 1 metreküp kereste verir.1 m 3 ünün fiyatı 200-220 $ dır
Yaprakları % 11-15 protein içerdiğinden besicilikte hayvan yiyeceği olarak kullanılır.
Çiçekleri bolca bal özü içerdiğinden arıcılıkta kullanılır.
Kerestesi başta mobilya sanayi olmak üzere,doğramacılık,kontra plak oymacılık,kaplamacılık,ve müzik aletlerinin yapımında kullanılır.
Dikili olduğu alanlarda rüzgarı kestiği ve tarla yüzeyindeki buharlaşmayı azalttığı için verimde %15-30 artış sağlanabilir.(Kavak ağaçlarının arasında ara tarım yapılamaz.Paulownia da yapılır)
Kerestesi bükülmeye, kırılmaya ve çatlamaya karşı dayanıklıdır.
Isı ve elektrik iletkenliği son derece düşüktür.
Killi toprakları sevmez .Kumlu geçirgen topraklar idealdir.
Dikilecek alanda taban suyu 1,5 metrenin altında olmalıdır.Taban suyu daha yukarıda olursa kök yapısı zarar görür.
Yurdumuzda 3 türü yaygın olup bunlardan Fortunei –15, Elengota –15 Tomentosa ise –25 dereceye dayanıklıdır.
Güneşi ve suyu çok sever.Gölgelik yerlere dikilmemeli,başka ağaçlarla gölgelenmemelidir.
5X5 5X6 4X5 aralıklarında dikilebilir.5X5 aralıklarında dikildiğinde 1 dönüme(1000 m2 )40 adet fidan dikilir.Tarla kenarına tek sıra dikim yapılacaksa 3 metre aralıkla dikim yapılabilir.
İlk yıllarda azotlu gübrelerle gübrelemek verimi artırır.Gübre ihtiyacı yıllar geçtikçe azalır.
Gerek hava kirliliğinin önlenmesi gerekse hızlı ağaçlandırılması gereken yerlerde ve peyzaç amaçlı olarak ta paulownia dan yararlanılmaktadır.
Yurt çapında hızla yasaklanan ve yasaklanması gündemde olan kavak ağaçlarına karşı çok iyi ve karlı alternatiftir.
Bazı ülkeler stratejik olarak askeri alanlarda kamuflaj bitkisi olarak kullanmışlardır.
Derin kök yapısı ile toprağı kısa sürede kavradığından erozyonu önleme de faydalanılır.
Hazineden ağaçlandırmak amacı ile yer kiralandığında paulownia ağacı ile ağaçlandırma yapılabilir.
Verim artışı sağlamak için rüzgar kesici ve aşırı güneş ışınlarını perdeleyici olarak kullanılabilir.
Her 8-10 yılda bir gövdesi kesilerek tekrar fidan almadan çıkan sürgünlerle 7 defa ürün alınabilir.
Ağacın beslenmesi toprağın 40 cm altından başladığı için hem ağaç araları traktörle sürülebilir,hem de ara tarım uygulaması yapılabilir.
Geniş yaprakları ile çok büyük oranlarda co² çözümlemesi yaptığından kent alanlarındaki hava kirliliğinin önlenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Paulownia ağacı ile birlikte hayvancılık ve arıcılığın yanında ,yayla tavukçuluğu,hindi ve deve kuşu yetiştiriciliği de yapılabilir
-
COK GUZEL BIR CALISMA OLUR.BASARILAR DILERIM.
-
Kasım bey Berat bey herzaman internete girmeye vakit bulamadığı için yanıtlayamamıştır.
İlk fırsatta dikilecek bölgelerin ve fidan türlerinin ayrıntılarını yazacağına eminim.
-
Okullarda ogretmen arkadaslari olanlar ogretmenleri ve okullari harekete geciremezler mi veya bu siteyi takip eden ogretmenler acaba ogrencileriyle birlikte kampanyaya destek veremezler mi? Bununla ilgilenecek biri var mi acaba? Elimizden geleni yapariz diyenlere bir is mesela. Ya da daha iyisi Milli Egitim İlce mudurlugu ve Kaymakamligin yaygin bir destek saglamasi icin onlara bu konuyu acacak birileri varmi?
-
Milli eğitim yetkilileri ile görüşüldü,destek verecekler,ayrıca bu gün fırsat bulduğumda,jandarma ile görüşmeyide düşünüyorum. İşin en güzel tarafı ise,gönüllü memurların bu işe hevesle iştirak etmeleridir. Yani kısacası bu iş tamam.
-
sevgili orhanım kış gelmeden böyle hafta sonları ulaşımı belediyeden sponsoru (lahmacunu) hayır sahiplerinden teknolojik ortamda çukurları eşilerek nizibi cennete cevirmek adına hepinize teşekkürler
-
Artık benden ne istersen iste orhan! Emin ol beni cok mutlu ettin. Erbil'den ne istersin gondereyim hemen. Cidden..Sakın sadece dua deme!...Bu arada ben de burdan tanıdığım tüm öğretmen arkadaslara yazdim/yazıyorum, öğrencileriyle destek olacaklar. Seni mi bulsunlar yoksa Milli Eğitimle mi görüşsünler?
-
Tarihini kesinliştirirsek,telefonla görüşürüz. Hediye mevzusuna gelince,senle çocukluk arkadaşıyız,ağanın elimi tutulur,Irak'tan eli boş gelmezsin artık. Saygılar Muharrem ! :)
-
sen benim gelisime bakarsan 1 yila kadar hic gelemeyebilirim.Seni arayip numarami verecegim birkac gun icerisinde, ins. Hediyeni nasil alacagini da belirtirim. Saygilar.
-
Bu tür konuların güncelliğini yitirmesi, takip edilmemesi en önemliside amacına ulaşıp ulaşmayacağının muamma olması,konuyu Nizip.com'a taşıyanların gelişmeleri buraya yansıtmaması, raydan çıkmasına müsaade edilmesi, konuyu açan kişinin açtığa konuya sahip çıkmaması gibi sorunların aşılması temennisi ile;
Nereye ne zaman hangi tür ağaçlar ekilecek bilgi verebilecek olan varmı acaba?
-
Ben de sordum bu soruyu, ama yeniden is basa dustu galiba. Bu arada Nizip'teki bazi arkadaslarim kampanyaya destek vermek istiyorlar. Ama kim ilgileniyor, organizator var mi? Bu isi Bahceler mudurlugundeki birine havale etmek ne kadar saglikli? Konuyu ben acmıştım aslında ama Nizip'ten uzakta bir yerde olduğum için bizzat ben ilgilenmemiştim. Sağolsun birçok şeyiOrhan arkadaşımız yaptı. O bu iş tamam deyince, bize rehavet çöktü galiba. Tekrar ilgileneceğim.
-
Arkadaşlar biraz sabırlı olun,bayramdan sonra başlıyoruz. Milli eğitim tamam,memur ve işçiler tamam,siparişler tamam,sadece zamanın dolmasını bekliyoruz.
-
Arkadaşlar biraz sabırlı olun,bayramdan sonra başlıyoruz. Milli eğitim tamam,memur ve işçiler tamam,siparişler tamam,sadece zamanın dolmasını bekliyoruz.
-
MerhabaNİZİP sevdalılar kusura bakmayın işlerin yogunlugundan cevap dahi yazamıyoruz özür dilerim bu konuda bilgileri zamanında veremedigimiz için.Agaç alımlarına başladık bu hafta Gaziantep orman il müd. 500 maviselvi-1000 adet mazı ligüstrüm-350 adet zakkum ve 500 adet tenekeli sedir ve fıstık çamı fidanlıgımıza getirmiş durumdayız.Birecik orman fidanlıgında ise 1500 adet deişik türde agaç bizi bekliyor yagmurdan fırsat bulursak inşallah önümüzdeki hafta bu fianlarımızıda getirecegiz.Orman fidanlıgından aldıgımız sayı 5 bine yakın bunları tamamınıı bizim ekip ekimini yapacak inşallah ve top akasya ve çınar agacı alımınıda önümüzdeki hafta bitirip hızlı bir şekilde ekime başlayacagız.Başta M.Kökmen bulvarının çukurlarını açtık hazır şekilde bekliyor devamında HabeşEfendi bul.kaldırımları-Fıstık Hali cad.-Özkaya bulv.-Belkızve Taşbaş olmak üzereboş olan her yere yetişip adı gibi memleketimizi yeşertmek için ne gerekiyorsa yapacagız.Sizdende dualarınızı bekliyoruz SAYGİLARIMLA .
-
allah yardımcınız olsun (yağmurda yağıyor sayın abim :) ama biraz fazlamı geldi ne )
-
yeni ekim yerleri acılırsa daha iyi olur kanımca
-
Özellikle Osmanlı ve Okan parklarının çimleri yağmura doydu,berat kardeşimizin işine de baya yaradı hani .
-
Berat Bey,.
Pardon ama bu zaten belediyenin yapması gerekn bir gorev. bizim kastettigimiz agaclandırma belediyenin zaten agaclandırması gereken yerlerin dısındaki cıplak yerlerdi. Bu kampanya belediyenin zaten yapması gerekenler icin baslatılmadı. Belediyeye tesekkur ederiz ama sincaplı tavsanlı orman derken Habeş Efendi bul.kaldırımları-Fıstık Hali cad.-Özkaya bulv.- gibi yerleri kastetmedik. Dag fare dogurmasın bu kez. Nizip bu kez de balon gibi sisip sisip bir cirpida havası bosalmasın. .
Berat arkadasımız, anladıgım kadarıyla zaten meslegi bu olan bir belediye gorevlisi. Kampanyamız onun rutin isi kadar kucuk capta degildi ki? Hayalimiz cadde agaclandırmak degil tabiri caizse bir orman yaratmak. Icinde gercekten sincapların, tavsanların ve cesitli kus turlerinin oldugu gercek bir orman. .
Berat Bey, o zaten sizin isiniz. Basarılar ve tesekkurler ama hayalimize katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Hayalimizi buyutmelisiniz, kucultmeli degil. .
Uzun soluklu, emek isteyen ve inanan insanların yapabilecegi bu isi sahiplenecekyetkin bir insan yok mu?.
Agacların altında otururken Allah bunları dikenlerden razı olsun duasına ihtiyacı olanlar yok mu?.
Bir kere de babanızın veya dedenizin adını yaptırdıgınız bir ormana verin yani. Kıyamet mi kopar?.
Nizipe orman kazandırmak icin halkı yonlendirecek bir lider arıyoruz. Var mı aranızda basarısızlık kavramını bilmeyenlider ruhlu bir adam?.
-
MUHARREM BEY ilginiz için teşekkür ederiz.Herksin bildigi gibi adı yeşil kalmış bir NİZİP sadece iki yılda ekilen yerleri bir hatırlatayım size.TAŞBAŞ-CUMHURİYET CAD-FATİH SULTAN BUL.-E 90 GİRİŞTENÇIKIŞA KADAR-SARI EVLER-SANAYİ CAD-HUZUR EVLERİ-OKAN PAKINI KUZEY TARAFI-GÖKTAŞ PARKI-MEZARLIK ve bunlar gibi bir çok yer daha yazabilirim.Amacımız yeşil bir Nizip ve bunu yapmak için önce şehrimizin içini bitirmek lazım inşallah bir ay içinde kapsamlı bir çalışma ile bu konuyu çözüp sizinde dediginiz gibi orman projelerini başlatacagız.Ayrıca bu ay içinde belkıs civarında bir dagımızı tamamenagaç döşeyip hayalinizde olan ormanlık alanı yapmaya başlayacagız ve sadece bunla sınırlı kalmayacak çevremizde ne kadar agaç ekimi yapılacak alan varsa agaçlandıracagız kimsenin şüphesi olmasın biz bu işi meslek etmedik gönül verdik ve her zaman görevimiz bildik önümüzdeki yılarda inşallahormanlık alanı bol güzel bir ilçe olacak memleketimizve bunları yapmak içinde gece gündüz demeden çalışacagımızdan emin olabilirsiniz.SAYGILARIMLA.