-
SARAYDAN SAVAŞA...
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" width="100%" <tbody <tr <td http://www.resimekle.com/yukle/image/48661.jpeg </td </tr <tr <td <p align="center" Yüreği acılı Thetis bilir ki oğlu
katılırsa Truva savaşına ölecek.
Gönderir onu Lykomedes'in sarayına
kendini vursun zevke sefaya, kızlara, şaraba,
unutsun kılıncı, kalkanı, katılmasın savaşa,
Fakat, kahin Kalkhas kehanetini bildirir
"Şayet katılmaz ise Truva savaşına Akhileus
Akhalar kazanamayacaklar savaşı,
alamayacaklar güzel Helen'i"
Cin fikirli Odesseus gelir Lykomedes'in sarayına
Sırtında iri bir bohçayla satıcı kılığında.
Başına üşüşür kıralın cilveli kızları
Kimi boncukları beğenir kimisi şalı
Alındığında cıncık boncuklar
Alttan beliriverir gümüş renkli savaş silahları
Kızıl saçlı, yandan yırtmaçlı biri atılır silahlara
Odesseus gizlice gülümser
kız kılığındaki arkadaşı Akhilleus'a
Birlikte Truva savaşına doğru terkederler sarayı
Geride bırakarak kralın kızlarını
Thetys'in gözyaşlarını
resimleme/zegeser/eser027.jpg[/IMG]
.</td </tr </tbody </table
-
Orhan abi burdaki helen bizim Helen mi yoksa
konuyu dağıtmak değil amacım sadece sordum :-))
Kahin kalkkas da zamanın şıhı fatih abmiz olsa gerek
Akhileus akhenaton, Thetis Akhenatonun gerçek babası heralde
Son olarakta Odesseus'ta zeugmanın komutanı general metal dir
Tabii bahçıvan huzeyfenin işi yok bu hikayede
iyide orhan abi niye isimleri değiştirdin :-))
-
Bu şiirler ,Arkeolog Mehmet Önal abimize aittir. Kendisi çok sevdiğim bir insandır. Ayrıca çok enteresan biridir,tüm mozaiklerin hayat hikayesini bilir.
-
-
bu resimlerle daha ilgi çekici oldu :)
-
kardeş kafan neden karışık ki?
olay şu bunlar ALLAHA ASİ OLMUŞLAR VE HELAK OLMUŞLAR.....
ALLAH BİZLERE İBRET ALMAMIZI NASİP EYLESİN.AMİN.
-
ibram,kardaş bend öbür konuda bunu gökhan a yazmıştım.ne edin içimizi mi okuyorsun.yoksa tesadüf mü?
-
İbram27 abim gerçektende helakmı olmuşlar bu konuyu merak ediyorum ama elimizde sağlam bilgiler yok
Zamanının büyük devleti zeugma, şimdi yerler altında
-
Orhan bey, ellerine sağlık. Sitenin misyonu doğrultusunda çok anlamlı mesajlar bunlar.
Bende duyduklarımdan hatırladığım kadarını yazayım. Thetis denilen (sanırım bayan) rüyasında oğlunun bir savaşda öleceğini görür. Bunun üzerine onu küçükkenden Maltaadasında
bir saraya gönderir. Aslında burası rahibeler gibi sadece kız çocuklarının dini eğitim aldıkları bir yerdir. Oda oğlunun ölmesindense, kız gibi yetişmesine razı olmaktadır.
Aradan yıllar geçer. Odesseus truva savaşlarına gircektir, fakat kahin "Akhilleus olmazsa savaşı kazanman imkansız der" gerisini zaten truva savaşlarından biliyorsunuz. Saraya bohcacı kılığında giren Odesseus, bohcasını yere serer. İçinde incik boncuk vardır, birde kılıç kalkan. Hepsi kız kılığındaki bu insanların arasından Akhilleus'u bulmak imkansızdır. Fakat kılıcı gören ve kanında savaşcılık olan Akhilleus hemen atılır ve kılıçla kalkanı eline alır. İşte bu tablo onu tasvir eder, daha detaylı yazarım bunu. Akhilleus kız kıyafetiyle, elinde kılıç kalkan...
-
Harika Bir hikaye şimdi her mozaiğin bir hikayesimi var bunları bizimle paylaşmaya devam edin lütfen..
Çok harika şok oldum bu mozaiğin böyle bir hikayesi olduğuna sağolun iyi ki varsınız..
-
alıntı:
"quote" ibram27 demişki:
ALLAHA ASİ OLMUŞLAR VE HELAK OLMUŞLAR.....
ALLAH BİZLERE İBRET ALMAMIZI NASİP EYLESİN.AMİN.
Sedum,sodom,gomorre,ad kavmi,sebe halkı,eyke halkı ve pompei gibi diğerleri için helak, kesinlikle doğru ama,zeugma için yanlış bir tespit,çünkü bilimsel bulgular,helakten çok savaş sonrası yapılan bir göç olasılığı daha doğru. Yapılan kazılarda ,iskeletler sadece mezarlarda bulundu,helak olsaydı,evlerin içinde,sokaklarda ve hatta kazıların yapıldığı her alanda iskelet bulunması lazımdı,öyle değilmi?
Üstte yazdığım kavimlerin haberini, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim 1400 evvel bize vermişti,
Örneğin;
Semud kavmi,Hz. Salih olayı...
Sodom ve gomorre şehirleri,Hz Lut olayı...
Sebe kraliçesi ve diğerlerin haberi yüce kitapta veriliyor. Bulgularda bu yönde olunca tereddüt ortadan tamamen kalkıyor. Ama Zeugma olayı biraz daha farklıdır.
-
Helak olmamışlarsa bu heriflere ne olmuş,nereye gitmişler.... Kıran girmeyesiceler güzelim Zeugmayı bırakıp hangi diyarlara uçmuşlar....? Merak ettim yahu....
-
Zeugma tarihini okuyun öğrenirsiniz ;)
Genelde Sasaniler talan etmiş burayı çünkü kuveyt misali zenginlermiş. Zannedersem ikide büyük yangın geçirdiği sanılıyor.
-
Yangın konusunu daha önce duymuştum....Hııımmmmm bak şimdi oldu....
-
alıntı:
"quote" admin demişki:
Zeugma tarihini okuyun öğrenirsiniz ;)
Genelde Sasaniler talan etmiş burayı çünkü kuveyt misali zenginlermiş. Zannedersem ikide büyük yangın geçirdiği sanılıyor.
YANİ YER TANRISI FİLAN DEĞİLMİ TALAN MALAN NETİÇEDE HELAK OLMUŞLAR.HAKSIZLIK YAPMIŞLAR ALLAHTA ONLARIN ÜZERİNE BİR GÜÇ GÖNDERMİŞ İŞTE OLAY BU.DEĞİLMİ SAYIN ADMİN ABEY.
DEDİMYA CANABI ALLAH BU YERLERİ GEZİP İBRET ALMAMIZI SÖYLÜYOR....
ALLAH İBRET ALANLARDAN EYLESİN.
-
İbram27 abim gerçektende helakmı olmuşlar bu konuyu merak ediyorum ama elimizde sağlam bilgiler yok
Zamanının büyük devleti zeugma, şimdi yerler altında
METAL KARDEŞ ZAMANINDA ORADAN ÇIKAN RESİMLERİ GÖRDÜM GERCEKTEN ALLAH ONLARI HELAK ETMİŞTİR.
.HELAK İLAHİ MEVLADAN GELECEK DİYE BİRŞEY YOK BAK İŞTE IRAKTA HELAK OLAYI VAR AMA A.B.D.TARAFINDAN OLUYOR.BİRDE BUNLAR YER TANRISI GÖK TANRISI DİYE KİŞİLERİ TANRILAŞTIRMIŞLAR HA BİRDE BUNLARIN SADECE YERLERİ ORASI DİYE BİRŞEY YOK ORDAKİLER ZENGİNLERDİR KANIMÇA.YANİ ÜST DÜZEY .TAMAMI DAŞBAŞTAN BAŞLAR RUM KALEYE KADAR GİDER BÜYÜLKLERDEN ÖYLE DİNLEMİŞTİM....YİNEDE FARKLI BİRŞEY OLURSA BAKARIZ...
Edited by - admin on 12.09.2006 8:58:48 PM
-
İbrahim abi zeugmanın tarihi milattan önceye dayanır yani en az 2000 yıllık bir geçmişe sahipler. O zamandin olarakhristiyanlığı seçmiş olabilirler.
Hem onların helak olduğuna dair bir bilgi veya bulgu yok. Sasanilerin saldırısı ile şehir harap olmuş ve terk edilmiştir. O zaman belki hristiyanlığı yaşayıp hakd in üzere ölenlerde olabilir. Ama helak olan topluluklarda inananlar helak olununan bölgeden kaçmış sonra deprem, sel gibi doğal afetler yaşanmıştır.
Bir hatırlatma; izlemedim ama gişe rekorları kıran TROY (truva) filmindeki aşil karekteri (Bred Pit) bahse konu olan kahramandır. Fakat filmde, hikayede anlatıldığı gibi saraydan kadın kılığında olarak değil de bir kahraman gibi savaş sahnesine çıkıyor. .
-
Vaaay Coşkun bey,maşallah İslam tarihi kadar Romalıların tarihini deçok iyi biliyorsunuz.
Edited by - mahmil on 9/13/2006 4:43:15 PM