Çok sevgili hemşehrilerim..' Bir domuz gribidir gidiyor Dikkatli olalım.Yetkililerin dediklerine uyalım. uyarıları dikkatlice dinleyip ona göre hareket edelim.Bize uğramaz inşallah diyelim.ama şunu da unutmayalım tedbir kuldan takdir allahtan
Yazdırılabilir Görünüm
Çok sevgili hemşehrilerim..' Bir domuz gribidir gidiyor Dikkatli olalım.Yetkililerin dediklerine uyalım. uyarıları dikkatlice dinleyip ona göre hareket edelim.Bize uğramaz inşallah diyelim.ama şunu da unutmayalım tedbir kuldan takdir allahtan
sayın vedat hocam evet dünya çalkalanıyor dikkat etmeliyiz uyarın için teşkkürler.
çoğu ülkelerde olağan üstü hal ilan edilmiş... bu grip yuzunden
Ben Avrupadaki hemşerilerimiz için endişeleniyorum. Çevrelerinde dom... eti yiyen çok insan var...:(
ay korktum ya:(
biz türk milletiyiz bize bi şey olmaz korkmayın.....gerçi en çok türkıyede domuz çiftliği var ama neyse....lafa gelince 100 de 99 u müslümanız ama..domuzda yetiştiririz yani...ne yaman çelişki...
Borboro domuz yemeyen bir ülke olarak nasıl oluyorda Türkiyede dünyadakinden fazla domuz çiftliği oluyor anlamadım, yoksa bize bilmeden domuz etimi yediriyorlar.
oooo müslüm ammii günaydın....geçen sitede vardı domuz la ilgili bi yazı..ben gaziantep te 5 6 tane domuz çiftliği biliyorum....çok uzak değil yanii..en ucuz et...müslüm ammi bilmediğin yerden et ve et ürünleri almamayı tavsiye ederim..buna büyük market lerde dahil...
Biz Nizipliyiz değişik etin tadını anında alırız.
sen yinede bidigin tanıdıgın yerden al..
her yıl yeni bir hayvan hastalıgı ile gündem yaratılıyor.
deli dana hastalığı, kuş gribi, kene ısırması, domuz gribi vs vs
allah korusun ya
inşallah memleketimize uğramaz uyarınız için tşklr
Vedat hocam müslümana korku yok.
Ne gelirse hak'tan gelirse, gelene Eyvallah.
Domuz gribin tüm dünyadaki alarm seviyesinin bir üst seviyeye çıkması üzerine Türkiye'de bir takım önlemleri arttırmaya başladı. Daha ileriki günlerde Hac farizasının gelecek yıla ertelenmesi ihtimalide var.
Bir sonraki aşama cuma namazlarının iptali olabilirmi ?
yok ya o kadar da değil.acın ertelenmesi bile söz konusu olamaz bence.bizim millet öleceğini de bilse o kutsal topraklara gitmeyi ister.
Akşam haberlerde şimdilik böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylüyordu.
Arabistan yetkilileri Hac'ın iptali için düğmeye bastı.
Türkiye için şimdilik söz konusu değil ama Suud yetkilileri tüm dünyadaki alarm nedeniyle hac konusuna büyük kısıtlamalar getirebilir.
dün haberlerde izledim hangi ülke oldugunu tam hatırlayamıyorrum
domuz gribinin aşırını bulmuşlar ve gelişirmişler seri üreime geçiyorlarmış hatta 30 ülke sipariş vermiş 1 haftada milyonlarca aşı üretmeyi planlıyorlarmış
Karkamış Gümrük Kapısında1 Doktor ve Yardımcılarından oluşan Sağlık Ekibinin farklı bir yöntem uygulayarak, Domuz Gribine karşı önlem alındı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Domuz Gribi nedeniyle Türkiye’ye Havaalanları ve sınır Kapılarından giriş yapan vatandaşlar Termal Kameralar sayesinde sağlık kontrolünden geçirilirken farklı bir yöntem uygulanan
Karkamış Gümrük Kapısından ülkemize geçen vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapılıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karkamış Sağlık Grup Başkanı Mehmet Öncebe, ülkemize Domuz Gribinin girişini önlemek ve bu konuda önlem almak amacıyla dün sabah 08:00 Akşam 17:00 saatleri arasında yapılan sağlık kontrollerinde Ateş ve Halsizlik gibi rahatsızlıkların tespit edildiğini ifade etti. Günde yaklaşık 200 kişinin Karkamış Gümrük Kapısından giriş yaptığını kaydeden Karkamış Sağlık Grup Başkanı Mehmet Öncebe, her vatandaşın sağlık kontrolünden geçirildiğini ve önlem almak amacıyla bu uygulamanın devam edeceğini vurguladı.
Devamı İçin Tıklayınız...
Çoğu zaman geçiş yapılamayan ,sabah 08:30'dan önce akşam 17:00'dan sonra çalışmayan Cumartesi ,Pazar geçişi olmayıp geri dönülen Karkamış sınır kapısı yada gümrük kapısının ; Domuz gribine karşı alınmış önlemleri güzel bir uygulama.
ilk parti domuz gribi aşısı, 500 bin doz italya dan yola çıkmış, yetkililere göre aysonuna kadar 1 milyon 800 bin doz aşı alınacakmış...birileri yine götürüyo paraları ama kimler??? Ben inanmıyorum bu hikayelere sizler inanıyomusunuz?
inanmiyorum tabikine canel abii.ama burda istemesekte reklamini yapiyoruzzz maalesef.emperyalizm iste böyle adama istemeye istemeye sattirttir malini
maalesef etkilenmek büyük bi sorunumuz ne yazikkki alinmasaydi da elestirilecekti.tatilde etse elestirilcekti etmesede ,böyle ikiyüzlülügü coktur medyanin ne yazikki.kus giribi olayinda da önce milletin tavuklarini toplattilar sonra da bilmem kene zehirlenmelerini tavuklarin toplamalarina baglamadilarmi ? bi de $u yönden bakalim bu olayi büyüten medya patronlari kazaniyor olmasin o ranti
şimdi akşam haberlerini izledim bu akşam konuyla ilgili vatandaşlarla röportaj yapıyorlardı...halk da şaşırmışş napacağını aşı yaptırmak istemiyorum diyorlar ama çocukları olanlar çocuğuma yaptıracam diyor,,çelişkiler dünyası...
ne celiskisi abii ,yok abim damardan girmenin daniskasi bu .milletin can damarindan yakaliyorlar.cünkü cocuklari icin bizim insanlarimiz ac kalir yine vurdurur asilarini.bizi iyi kesfettikleri icin yolunu bulan vurmaya yolamaya kalkiyor kimi bunu küresel düzeyde yapiyor kimi de yerel örnegin ibrahim tatlises gibi 30 yildir magarada dogdum diyerek güzelim garibanlarin sevgisiyle biyerlere gelince o kendini getiren halka tokat atip hakaret ediyorlar.kimide küresel sekilde toptan tokatini atiyor yanii insanlarimizin gelecegini calarak.
yarın biri çıkar, "bu işler dümendir. aşılar kısırlaştırmak içindir, kimse yaptırmasın " der. Bak sen yaygaraya :)
Bu aşıları yaptırmayın, yıllardır icat edilen hastalıkların hepsi dümen, Dünyanın zengin ilaç firma sahiplerinin ABD ile ortak ortalığa yaydıkları yalanlar bunlar, sakın kimse yaptırmasın bu aşıları, allah bilir içinde sadece tuzlu su vardır. Artık enayi yerine konmayalım,uyanın.
Domuzdan insana ve insandan insana bulaşan domuz gribi nedeniyle bir açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Mahmut Sertpolat, İnsandan insana, hapşırık, öksürük ve hatta ele bulaşması halinde tokalaşma yoluyla bulaşabilen domuz gribine karşı doğal bağışıklığımızın bulunmadığını söyledi. Domuz Gribi hastalığına A tipi H1N1 adlı virüsün daha önce hiç görülmemiş bir türün yol açtığını vurgulayan Uzman Doktor Mahmut Sertpolat, bu tür, insan, domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşuyor dedi. Bilgisayar klavyesi gibi virüslü bir yerle temas ettikten sonra burna ve ağıza dokunulması da hastalığın yayılmasına neden olabileceğini ifade eden Sertpolat, domuz gribinin belirtileri bildiğimiz grip vakalarından pek farklı değil diyerek belirtileri konusunda açıklama yaptı. Kuru öksürük, ani ateş, boğaz ağrısı, eklem ağırıları, üşüme, bitkinlik ve baş ağrısı gibi belirtilerin dışında, aşırı kusmaya ve ishale neden olabileceğini söyleyen Uzman Doktor Mahmut Sertpolat, yaygın grip tipleri, genelde yaşı ilerlemiş insanları hedef alırken domuz gribinde ölümcül seyreden vakalar ise daha çok 25-45 yaş arasındakilerde görülüyor şeklinde konuştu. Hastalıktan korunmak için mutlaka su ve sabun ile sık sık ellerin yıkanması gerektiğini hatırlatan Doktor Sertpolat, ayrıca bulunduğumuz ortamın sık sık havalandırılmasını, kapalı ve hasta kişilerin bulunduğu ortamlardan uzak durulmasını belirterek Öksürük ve Aksırık esnasında ağız ve burnunuzu tek kullanımlık mendil ile kullandıktan sonra mendilin çöpe atılmasını, evdeki diğer kişileri korumak için yakın temastan kaçınılmasını, kişisel eşyaların başkalarıyla paylaşılmamasını, bol sıvı alınıp beslenmeye dikkat edilmesini ve acil durumlarda ise mutlaka doktora başvurulmasını önerdi.
Devamı İçin Tıklayınız...
Domuz gribi, ilaç firmalarının uydurduğu bir hastalıktır, kimse bu üçkağıtçılara inanmasın.
Akşam haberlerde domuz gribi aşılarında civa varmış deniliyordu.
Domuz gribi aşısı ile ilgili tartışma da işte bu katkı maddelerinden kaynaklanıyor. Normalde grip aşısının ölü virüslerden yapılması gerekirken yeterince ölü virüs stokunun bulunmaması ve çok kısa sürede çok büyük üretim yapılması zorunluluğu nedeniyle ilaç şirketleri ölü virüs oranını düşük tutarak katkı maddeleriyle aşıyı zenginleştirmeyi tercih etti. Adjuvant adlı bu katkı maddelerinden aşılarda en yaygın olarak kullanılan Squalene bu aşıda da mevcut. Ancak bazı üretici firmalar hakkında tartışma olan bu katkı maddelerine aşılarında yer vermezken bazıları ise ABD için hazırladıkları aşılarda bunu kullanmayıp Avrupa’ya aşı yetiştirebilmek için bu maddeye aşıda yer vermeyi tercih etti. 440 milyon doz aşı siparişi alan GlaxoSmithKline, Türkiye’ye de 25 milyon doz aşı gönderecek. Glaxo’nun aşılarında hem tartışmalı katkı maddesinden hem de hakkında uzun zamandır tartışma yürüyen koruyucu cıva bulunuyor. Türkiye ayrıca Novartis’ten 15 milyon, Sanofi Pasteur’den de 3 milyon doz aşı alacak. Bu iki firmanın ABD için ürettiği aşılarda katkı maddesi yok, ancak Türkiye’ye gelecek olan katkılı olacak.
ALINTI.
Amerikada senenin birinde binlerce insana bir aşı yapmışlar, hepsi 15 gün içinde beyin kanaması geçirip felç olmuş.
Türkiye de ve Avrupa da sağlık çalışanları ve askerlere sanırım civasız aşı yapılacak ama halka civalı aşı yapacaklar yanlış anlamadıysam akşam haberlerde öyle söyledi.
Yine söylüyorum ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri vücudunuza sokmayın, en kötüsü adam gibi ölürüz, öteki türlü sürüne sürüne öleceğiz.