yöresel yemeklerimizden biri de peynirli semsektir.şekerli ve sebzeli olmak üzere iki çeşittir lezzetli bir yemektir Nizipliler tarafından bu yemek çok sevilir.
PEYNİRLİ SEMSEK
şekerli semsek
Yazdırılabilir Görünüm
teşekkürler başakkkk
fevzi cilkız rica ederim..... çok tşk ler
tşkler başakcım
başak ellerinize sağlık saoasın cnm acıktırdığın için
kepetto abicim karnınızı acıktırdığım için üzgünüm :(
hakan abicim bende tşk ederim:)
başak nizipsemseği çokgüzelduruyor .teşekkürler
ayvalıklı yuksel abim nizip semseği deil nizip usülü semsek
çok tşk ler
:) :) ben peynirli pek sevmem ama başak zeytinli semseğe asla hayır diyemem olsa da yesek simdi yaw tani iftarda :D :D
merhabaa ben keif bu boregi tarifini verirmisiniz ve bunu firinli ocakta nasil yapabiliriz cunku turkiye de yasamiyorum iyi gunler
sizede iyi günler
annemden sizin için tarifini evde yapılabilecek şekilde tarifini aldım.
içi için malzemeler:
500 gr yağlı beyaz peynir
2 adet soğan
1 demet maydonoz
2 yemek kaşığı pul biber
1 adet yumurta
hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yapılışı
yarım bardak ılık suyun içine maya ve şeker konulur karıştırılır 10-15 dk
mayalanması için bekletilir.diğer malzemelerde katılır kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.hamur 30 dk dinlendirilmeye bırakılır.
içinin hazırlanması
2 soğan küçük küçük doğranır az yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.maydonoz doğranır peynir ezilir pul biber ve yumurtada eklenir karıştırılır istege göre taze soğan ve taze sarımsak konulabilir.
dinlenen hamurdan 1 parça alarak merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır içi konulur ve şekilde görüldüğü gibi kenarları kapatılır fırında pişirilir.
not:tarif yaklaşık 4-5 kişiliktir
annemin tavsiyesi evde pişirileceği için daha semsekler daha küçük olursa pişirmesi daha kolay olurmuş afiyet olsun.
başak keşke bunu ayrı bi konu olarak açsaydın neyse teşekkürler
merhabalar basak hanim tarifiniz icin tesekkurbugun deniyecegim karisimin icine mi yumurtayi koydunuz yoksa uzerine mi surdunuz soylerseniz sevinirimmmmmmm tarifler icin merci
amanınn ne güzel duruyorlar.:rolleyes: