-
Nizip’te ki tablacýlar!
Burda kimsenin ekmeði ile oynamak gibi bir niyetimiz yok. Ama bir iþ yapýlýrkendeinsanlarýn baþkalarýný rahatsýz etmemesi gerekir. Adam sabah avazý çýktýðý kadar domates, balcan diyor. Hangi memlekette vardýr bu. Her iþin bir etiði var. Hele birde simitçisaat 9'da amfi koymuþ tablaya ve de müzikli simit satýyor. Hizmet süper ama kimsenin rahatsýz olup olmadýðýna bakýlmýyor. Belediye yetkilileri bu konuda duyarlýolacaklar mý? Selamlar.
-
YOK, KUSURA BAKMA SIMDI ONLAR TUM MESAISINI BANA CEVAP TESKIL EDIYOR:)))
-
Yusuf Bey Dostum,
Lütfen free_27 'nin yadýðýyla verdiðin cevap arasýnda baðlantý kuramýyorum.
Biraz da atýþma ve sataþma ortamýný kendin hazýrlýyor gibisin.
Dostum,
Biraz daha sakin biraz daha ýlýmlý yaklaþman gerektiði kanaayindeyim.
sELAMLAR sAYGILAR
-
Bende anlayamadým doðrusu. Demek bu tablacýlar sabah bir beni rahatsýz ediyomuþ.
-
Free_27 dostum,
Yanlýþ anlaþýldým galiba benim cevabýn Yusuf Bey içinde.Bu yanlýþ anlaþýlam nedeniyle özür dilerim.
Selamlar Saygýlar
-
Yok size biþey demedim. Genel için konuþuyorum. Özellikle belediyeye sesleniyorum. Öözüm bulunacak mý bu iþe.
-
Kardeþ yasaklamak çözüm olmaz ki?
Ýnþallah pazarlar kurulduktan sonra bu hususta gereken yapýlacaktýr..
-
-
Sakýn seyyar satýcýlara karýþmayýn....Adamlar ekmek parasý kazanýyor,ne var bunda.... Free_27 ;
Eðer rahatsýz oluyorsan,.........
Ya neyse ya....
Boþ ver ,burada aðýrbaþlý takýnalým....
Yo yo zoruma gitti bak...
Yani þimdi sen bunlarýn ne zorlukla ekmek parasý kazandýklarýný bilmiyorsundur eminim....
Söylermisin sen hangi fabrikatörün çocuðusun....
Alnýnýn teriyle ekmek parasý kazanmak için domateeeeeeeeeeees,patlýcaaaaaaaaaaaaan,bibeeeeeeeeeeeer...Diye baðýran,hatta,simitçiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,diye haykýran.....O insanlarýn sesi,bana melodi gibi geliyor... Vallahi zamanýnda bende çok baðýrdým.......
O eli öpülecek insanlarýn ekmeði ile oynamak,onlara yapýlacak en büyük kötülüktür...
Belediyeyi göreve çaðýrýyor....Bak bak bak..... Sakýn ola.....Evet sakýn olaaaa.... Belediye yetkilileri size sesleniyorum,eðer onlara karýþýrsanýz,ahirette bunun hesabýný verirsiniz....
Bakýn size söylüyorum,eðer yasaklayýn,ayný þahýslar bu defa da sizi bu yönde ,yani yasakladýðýnýz için kýnayacaklardýr...Sakýn gaza gelmeyin......Freee abim sende bu konuyu açmamýþ ol...Tamammý...?
Hem o eli öpülesi seyyar satýcýlarýn haykýrýþlarý,bana Müzeyyen Senar'ýn sesinden daha sevimli geliyor.....
Beni kýzdýrmayýn,uçarým valla hepinize........
-
Trübünlere oynuyosun huzeyfe kardeþ. Benim onlarýn ekmek parasýna karýþtýðým yok. Saygý duyuyor ve de küçümsemek gibi bir cahilliðide yapmýyorum. Ama sabahan köründe baðýrmasýda insanlarýn ahýný almasýna sebep oluyor.10-10 den sonra bu iþi yapsalar kýyemetmi kopar. Fabrikatör oðlumusun demiþsin. deðilim. cerabýný vereyimde yine uykun kaçmasýn. Çünkü sabaha karþý3 lerde yazýnca çokda makul düþünemiyor insan. Bir fabrika örneðide benden. Vardiyalý olarakçalýþan iþçiyi düþün. Gece çalýþmýþ sabah eve gelmiþ ve de uyuyacak. Ama tam uyurken senin Müzeyyen Senar'lar ortaya çýkýyor. Napacak bu iþçimiz peki. Öbür dünya hesabý nolcak. zeYukardaki örnekte verdim. Adam simit satarken normal seste simitçi diyebilir. Fakat tablaya ses hoperlörü(amfili) yerleþtirmiþ müzik çalýyor. Ben bu çarpýklýðý kastediyorum.
-
Hoparlör kýsýtlamasý getirilebilir. Adam haklý kardeþim, belki sabaha kadar uyuyamamýþ veya hastasý var veya bebeði var. Normal insan sesi makul karþýlanýr ama hoparlör rahatsýz ediyordur.
-
Tatlýcýlar dondurmacýlar vardý. Ben küçük iken.
25 kuruþa 10 kuruþa dondurma alýr yerdik (pardon yalardýk)
Nizibin sýcaðýnda
Ne dondurma ama. Süt tadýndaki o soðuk mükemmel þey bitince külahýný hart hurt yerdik. Yavaþ yavaþ bitmesini istemeyerek.
Kaymaklýýýýýýýýý diye baðýrýrlardý.
Þuruuup diye seslenirlerdi. O çekilmez yazýn uzun günlerinde
Birde meyan þerbetçiler.
Sesleri bile bizi serinletirdi.
Kýþýn tatlýcýlar gelir tatlý satarlar.
Her mevsimin satýcýlarý simitçiler pardon( ka'keciler)
Þimdi tüm bunlardan vaz geçip sessiz sakin ama dondurmasýz þerbetsiz þurpusuz tatlýsýz mý yaþayacaðýz.
Yok yav deðmez bunlarýn gürültüsü
Gerçekten sizi rahatsýz mý ediyor. Yok yoksa sen bunlarý AB'ye gireceðiz mi diye yapýyorsun.
Aha þuraya yazýyorum o Asfalt çocuðu Avrupalýlarý al Nizibe getir bir bardak meyan þerbeti içir bizden daha çok þerbetçi olmazsa bende bütün bildiklerimi unutayým.
-
Bu konuda belediyemiz çok hassas davranmalýdýrlar,
Çünkü bir taraf her türlü hal durumu ( hasta bebek yorgunluk ) mevcut olabilecekken, diðer tarafta ise evine ekmek götürecek parayý kazanabilme çabasýnda olan insanlar,
coþkun abinin dediði akla uygun gelen biþey, yani pazarlarýn kurulmasý... ama olmaz ise dediðim gibi hassas davranýlmalý ve her iki taraf içinde uygun bir çözüm bulunmalý, hoparlörlerin çýkartýlmasýda uygun bir yöntem,
sonuçta ne þiþ yansýn ne de kebap...
Aksi bir durumda byük vicdan azabý duyulur bencee
Son olarak free27 kardeþ, hem demiþsin kimsenin ekmeðiyle oynamak gibi bir niyetimiz yok, hemdedemiþsin belediye bu iþe duyarlý olacakmý, huzeyfe haklý çünkü ilkolarak insanýn aklýna hemen bunlarýn kaldýrýlmasý gibi algýlanýyor. umarým konuyla ilgili bir çözüm önerinde vardýr.
-
Ekmeði ile oynamayýn derken belediye iþlerini elinden alsýn mý diyorum. Belediye farklý bir çözümde bulabilir. Coþkun beyin dediði pazar yeri gibi. Aslýnda gezmeleri yerine kendilerine bir yer tayin edebilirler. Ýlla hizmeti ayaklara sesli getirmeye gerek yok. Ýþin saðlýk kýsmýna kimse deyinmiyor. Dýþarda açýkta satýlan ürünler çok mu saðlýklý. Hem boðaz patlatýlýyor il olalým, Nizip geliþsin diye hemde bunlarý engellemeye karþý çýkýyorsunuz. O zaman neden at arabalarý kalktý. Onlarda kalkmasaydý. Ýþin AB ile alakasý yok. AB istiyor diye çaðdaþlaþmaya gerek yok. Biz kendikendimizi geliþtirmeye bakalým. Doðrusu onlara hiç karýþmamak mý yani.Lütfen elinizi vicdanýnýza koyun.
-
Sahi bana söylermisin Free_27 abim,sen ne iþ yapýyorsun....? Ama lütfen cevap yaz...