![]()
Sevgili arkadaşlar Halk ekmek Yeniden Faliyete Geçsinmi? Ankete Görüşlerinizi yazarsanız seviniriz...İnşallah ses getirecek bir anket olur...
Yazdırılabilir Görünüm
faaliyete geçmesi sistem açısından güzel olur tabi halkın sağlığını ve cebini düşünürsek oda ayrı bir kazançtır kurulu bir sistem vardı çalışırmı bilmiyorum ama yeni bir sistem kurmanın maliyetinin fazla olacağını sanmıyorum zaten ilker abi bu konuda gereken neyse yapacaktır olsada olmasada hayırlısı olsun....
halk ekmek fikri çok iyi ama diyer fırıncılar neder.onlar için pek iyi olmayacak ve bunun için akıllı olurlarmı bile miyom
ister özelleştirilsin isterse Belediyemizin adı altında Fail olsun, EminimKi bu işten Halk kazanacak.
Bu Konu Yorumlarınıza aktifleştirilmiştir. Lütfen anketimize Katılım Gösteriniz...
Halk ekmeğin kurulmasını istemek beni biraz düşündürüyor.. Açılabilmesi olmayacak duaya amin demek gibi birşey. Önceleri Belediye tarafından açıldı ve tekrardan kapandı, o zamanda çoğu yerde olmayan teknolojik makinalarla üretim bile yapıldı. Bunu belediye kendi bünyesinde yapmaya cesaret edemez,belli bir esnaf kesimini ve onların çevresini karşına alıp onlarla mücadeleyi hayal dahi etmek istemez. Zamanında bunun örneklerini gördük ve yaşadık, bu yüzden bu işi yapacak olanlara resmi prosedür bakımından kolaylık sağlanırsa özel şirketler bu işi üstlenebilir,çokda başarılı olunur.
Yok şayet belediye bünyesinde kurulacak olursa, ekmeğin fiyatı diğer fırınlarla aynı olur, ancak gerçek gramajında halka sunulur. Çünkü Türkiye'nin neresine giderseniz gidin en pahalı ve en düşük gramajlı ekmek üstüne basa basa söylüyorum NİZİP'tedir. Belediyenin burada yapacağı, yüksek gramajlı ekmeği gerçek fiyatıyla(şimdiki rayiç fiyat) satmak olacaktır. O zaman fırıncı esnafın tepkisiyle karşılaşmayacak şimdiki mevcut ekmek fırınlarını hizaya getirmiş olacaktır..Yani belediye, fırıncı esnafına; biz yapıyoruz kurtarıyor, sizde yapın dedirtebilmelidir. Ki sizde yapın halk belediye yerine sizi tercih etsin..BELEDİYE bu HALK için, bu gücünüde kullanmalıdır.
iyide nızıp ın nufusu 100 bin 1.000 tane fırıncı için bu kadar ınsanın dusuk gramajlı pahalı ve kalıtesı düşük olan ekmek yedırmek iyi bi şey midir...beledıye halk ıcın vardır...o örnek olsun 10 kurus 20 kurus eksıgıne satsın..fırıncılarda kalıtesını yukseltır...tercıh meselesıdır rekabet ortamı yaratmak gerekıyor...fırıncılar aralarında anlaşmışlar hem zam hem gramajı düşür bu dahamı adil bi şey..???*
Aslında mantıklı ve ileriyi düşünen atılımcılar için çok güzel bir kazanç olabilir yani resmi prosüderlerin haricinde şahıs bunu üstlenebilir
Cumali kardeş evvela bu konuyu açmış olduğun için sana teşekkür ederim.Derviş kardeşimin yazısınada ek olarak benim söyleyeceklerim şunlardır:
Belediye bu şekil yapacak olursa 20 tanede satış büfesi kurar kurucağı fabrikadada 20-30 kişi istihdam edebilir,bu da aileleri ile azınsanmayacak bir rakamdır.Ucuz ve kaliteli ekmek için işsize iş; olanağı açısından Belediye halk için bu olaya el atmalıdır.Millet ekmek almaya para yetiştiremiyor.
Belediyelerin toplumun genelini ilgilendiren konularda çoğunluğun yanında olması gerekir.Yoksa bilmem kaç tane fırıncı kızacak diye yapması gerekenden kaçması ,halktan almış olduğu oylara ihanettir.
Halk ekmek fabrikaları ülkemizdeki birçok şehirde vardır.Sebebi hem ekmek fiyatlarını makul seviyelerde kalmasını sağlamak hemde nisbeten ekonomik olarak daha mağdur olan insanların daha uygun fiyatla ekmek yemesini sağlamak.Nizipte'de ekonomik durumu iyi olmayan aile sayısı az değil.
Ayrıca ilçemizde yeterli rekabet koşullarıda oluşturulmalıdır.(örn.urfada resmi fiyat 30 ykr dir.Ancak ekmek 20-25 fiyat aralığnda satılmaktadır.)
halk ekmek fabrikası failiyete geçsin fakir insanlar hiç olmazsa ekmek yer
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalır.
150 gram somun 300 ykr 110 gram pide 250 ykr.Güya nimet satıyorlar allahtan korkuları olsa bu gramajda ekmeklere bu fiyatları koymazlar. Allah fakir fukaraya yardım etsin.
Zaten fakirlerin de Allahtan başka sığınacak kimsesi kalmamış.
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalır.
Orhan ÇELİK kardeş!
Belediyedeki göreviniz nedir bilmiyorum(çünkü ilçe dışındayım) ama;bence acilen bir proje üretmelisiniz.Fiyatları denetim altında tutamıyorsanız,o zaman rekabet koşulları oluşturun.Bunun en güzel yolu halk ekmek fabrikası açmaktır.
Havada kalmasın avcılık yeteneğinizi konuşturun.