-
Nizip Ýzlenimlerim:)
Malumunuz vecile geçen hafta Nizipteydim.
Halam vefat etti...
Cenaze dolayýsýyla 6 gün Nizipte kaldým.
19 nolu taziye evinde taziye kabul edildi...
Gelen herkese teþekürler ediyorum...
Tanýdýk tanýmadýk bir sürü insan geldi...
Baþta belediye baþkanýmýz sayýn Hacý Fevzi AKDOÐAN beye,Orhan'a,Nizip 72,(hacýya)Müslüm COÞKUN'a, sevgili Adminimiz Mehmet Akif kardeþime ve daha ismini sayamadýðým bütün arkadaþlarýma...
Nizip'e gittiðimde her seferinde Nizip'in otobana doðru biraz daha yaklaþtýðýný bu seferde tamamen otobanla bitiþtiðini gördüm desem yalan olmaz...
Mustafa KÖKMEN Bulvarý çok modern bir bulvar olmuþ...
Keþke Nizip'in her yeri öyle olabilseydi...Sebze hali, yukarý oba, saha mahallesi, attarali meydaný hala eski Nizip.
Taziyeye gelen sayýn baþkan önümüzdeki 5 yýl için planlarýndan bahsetti...
Mesela stadýn kaldýrýlacaðýný oraya 10.000 kiþilik bir caminin yapýlacaðýný söyledi,
TMO'nun kaldýrýlýlacaðýný ve yerine kapalý yüzme havuzu da dahil uzak doðu sporlarýnýnda yapýlacaðý bir spor kompleksinin yapýlacaðýný stadýn da Torumahmut civarýna yapýlacaðýný söyledi.
Nizibe 5 yýldýzlý otel konforunda bir huzur evinin,yeni bir hastanenin yapýlacaðýný kompleks içinde çocuk polikiliniðinin ve kadýn doðum polikliniðinin ayrý ayrý binalarda olacaðýndan bahsetti.
Ben Nizip çayýnýn durumunu sordum orada bulunanlardan birisi kot farkýndan bahsetti bende; boðazdan haliçe su aktarýldýðýný oradada kot farkýnýn bulunduðunu istenirse olabiliceðini söyledim...
Baþkanda öyle bir sistemin Nizip'e yapýldýðýnda aylýk ortalama 400.000 TL ile 500.000 TL arasý elektirk faturasý çýkacaðýný söyledi ve þu an için öyle bir projelerinin olmadýðýný söyledi.
Kýsaca bunlar konuþuldu...
Bir baþkasýylada Nizipteki sanayiden istasyon mahallesine gelen kokudan konuþtuk bana isimleri verdiler ama burada zikretmeyeceðim,oranýn muhtarýnýn bu iþi çok kurcaladýðýda konuþuldu muhtara helal olsun baya ses getirmiþ.
Yani o kokuyu kimin yaydýðý Nizipte belli çözümde belli Antepten çevre bakanlýðýndan çok korkuyorlar bu iþleri yapanlar...
Artýk anlayan da anlamýþtýr.
Kýsaca bunlarý anlatmak istedim zahmet eder de okuyup yorum yaparsanýz sevinirim...:)
-
Baþýn Saðolsun Allah rahmet etsin.
Açýkçasý Ýstanbulda Tokinin yaptýklarý.
Nizip Çayýna da Çevre Bakanlýðý ile DSÝ nin yaptýklarý hiç doðru gelmiyor.
Çay Belediyesinin sorunu ve görev alaný zaten deðil.
Ayrýca Nizip Güneþ Enerjisinden faydalanmayý pek görmüyor.
Tavsiyem hekesin aydýnlatma ve diðer iþlerde güneþ enejisinden faydalanmalý. ,
-
-
Ýnsanlar elektrik faturasýný ödeyemediðinden günaha girip elektiriði kaçak kullanýyor.
oysa nizip yýlýn 12 ayý güneþ enerjisi kullanabilir.
her eve devlet 2 lamba verse yada 4 adet panel verse ücretsiz kaçak elektrik sorunu biter.
-
Nizip çayýnýn kirliliði OSB den çok Çay üzerindeki köy ve ilçemiz kanalizasyonlarýnýn direk çaya akýtýlmasýndan kaynaklanmaktadýr. Yazýn sularýn çekilmesi ile bu sorun daha belirginleþmekte, kýþýn sularýn yaðýþlarýn artmasý ile temiz görünmektedir.
Yazýn da Osb nin atýklarý ilçemize kadar ulaþmýyor, çünkü Salkým'dan sonra sular kesilip kayboluyor.
Mustafa Kökmen bulvarý orta refüjlerin peyzajý bakýmýndan güzel ve modern bir görünümde. Ancak Bellone önlerine gelirken ki týkanýklýk insaný bezdiriyor. Özellikle akþam saatlerindeki trafik yoðunluðu, o bölgenin dar planlanmasý, market önlerine park eden araçlar vs. oradan geçiþleri çok zorlaþtýrýyor. Maalesef araç parklarýna müdahale eden ekipde yok.
YukarýOba'daki kilise civarýnda bir turizm yapýsý oluþturulmaya çalýþýlýyor.
-
"M.KüçüK" Abim dedikleriniz Çok Doðru KANAL 5 Antep Kanal'ýnda Sayýn Vekilimiz Mehmet Sarýda Ayný Konulardan Bahsetmiþti. Ewt anlatýlanlar Güzel ve ilerleyen Süreçte Nizip Dahada Güzelleþecek. Fakat iþte Tek Soru var. Ne Zaman ? Sadece Park Bahce Kaldýrýmla olmiyor.
Mesela Ne Kadar oldu tam hatýrlamiyorum ama en Az 2 Yýl oldu bence Eski Fýstýk Hali. Otopark olacak dediler hani nerede ?
Hani Halk Dilinde þöyle Bir deyim var. ewt olur olur ama Biz Görmeyiz :))
Banada öyle geliyor :)
"felsefefe" Abim Seninde Dediklerin Çok Doðru Mesela. türk telekom Zergil Köyündeki istasyon'a O Bahsettiðiniz Gibi 2 Tane Panel Kurmuþ Harika. Þoke oldum ve Çokta Sevindim.
Nizip Caddelerinde de Böyle Birþey olsa. Harika olur.
Ve Yanýlmiyorsam. Kýbrýs Devleti bu Panelleri. Kendileri veriyor Yarý Fiyatýna. Fakat Tüm Evin ihtiyacýný Karþýlayacak Þekilde.
"Admin" Abim Söyleyecek Söz bulamiyorum. Görüþün ve Düþüncelerin YORUMUN harika. özellikle Trafik Konusunda. Ancak Bir BAKAN Gelir. VALÝ GELÝR. Ozaman O Bahsettigin Noktalar'a Ekip Görürüz :)
-
Baþkan tüm su þebekelerinin yenileceðinden de bahsetti...
-
Trafik keþmekeþ hakikaten eski fýstýk halide öylece bomboþ duruyor,Ben ilk defa gördüm akevlerde menderes parkýydý galiba resmen hasta oldum parka...:)
-
Stadýn oraya 10.000 kiþilik cami yapýmý yanlýþ.Nizibin cami ihtiyacý yok.Hele 10.000 kiþilik camiye hiç ihtiyaç yok.
-
Valla baþkan öyle söyledi Mehmet,orasý banada biraz yanlýþ geldi doðrusu, nasýl çarþý caminin orasý týkanýyorsa eðer stadýn orasý 10.000 kiþilik cami olursa trafik keþmekeþ olur emme velakin biz sadece seyrediyoruz karar merci deðiliz.Yoksa aslýnda altý dükkan üstü cami süper olurdu.
-
Nizip teki projelerin -ki senin anlattýklarýnda- bana hiç öyle düþe dokunur bir tarafý olamayan uygulamalar silsilesinden farklý bir oluþum göstermedi..
Kendim de belediyeyim þuanda..
Bilmiyorum bir þeyler yanlýþ ama, burdan yazmak istemiyorum..
-
Valla kardeþ biz Nizipte deðiliz taraf hiç deðiliz,taziyede baþkan bunlarý anlattý bende dinleyen kiþi olarak paylaþtým, hani doðrudur yanlýþtýr eksiktir fazladýr bilemem.Bu yazdýklarýmý Nizipte yaþayanlar zaten biliyor ve haberdardýr da ben Uzak olanlar için bir haber niteliðinde þey ettim.
-
Þimdi arkadaþýn Birisi Cami Gerek YOk demiþ. Fakat Ewt bence gerek var. Stadyum. Kalkmasý gerek þehrin merkezinde Standyum'un iþi ne ?
Antep Bile Kaldiriyor. + O Stad'ýn yerine Harika Büyük Bir Cami Çok Güzel olur. Çünkü 1 Yer Musait 2 Mimar Sinan'da Bence 1 tane Cami var.
Oda imam hatip'in yan Tarafý. Benim Þuan hatýrladýðým. ve Bu 10 Bin Kiþilik Cami ise. Nizip'e yakýþýýr. Nizip'in Merkezinde böyle Birþey olmasý Güzel olur. + Ceza Evi Kalkacak Çünkü okullarýn Arasýnda Kaldý. Þuan Ceza Evin oduðu yerde Niziptekiler Bilir. Okullar Semti Kendi oldu.
5,6 Tane belki daha fazla okul var Orada. Oraya Yanýlmiyorsam Kapalý Spor Salonu Gelecek.
M.KüçüK Ewt Doðru Diyorsun. Bunu Sana Baþkan Söyledi Sende Bilgisi olmayanlar'a Paylaþiyorsun. Haber Niteliðinde. Ayný Bu Söylediklerini ve benimde eklediklerimi Sayýn. Vekilimiz Mehmet Sarýda Kanal 5 'de Açýklamýþtý. Yapýlacaklarý....
Ewt Bunlar Olur olmaz deðil ama. Bizler Görürmüyüz allah Bilir artýk :) Geç olur ama olur :)
-
Hayýrlýsý orada yaþayanlar için,biz zaten 1150 km uzaktayýz :)
-
Cuma ve Bayram namazlarý dýþýnda yani vakit namazlarýnda camide kaç kiþi oluyor? 15 bilemedin 20 kiþi.Bunun içinde camiye gerek olmadýðýný düþünüyorum.Orasý daha iyi deðerlendireliblir.