Bir liderin çatı konuşmaları...
- Sayın Genel Başkanım! Ne işiniz var çatılarda? - Ne yapayım balkon kapısını kilitlemişsiniz! Ben de çatıya çıktım...
- Lütfen inin aşağı... Sandıklarda yeteri kadar rezil olduk zaten...
- İnmem... Çağırın basını çatı konuşması yapacağım!
- Yükseklik korkunuz var, Allah göstermesin düşer, bir tarafınızı kırarsınız...
- Benim kalbim kırılmış, kafam kırılsa ne olur?
- Tamam dediğinizi yapacağız ama sakın yerinizden kalkmayın...
- Bize seçim dönemi gaz veren köşe yazarlarını ve anketlerde oy oranımızı şişiren araştırmacıları da çağırın, onlara da bir çift sözüm olacak...
- Arkadaşlar ulaşmaya çalışıyorlar fakat telefonları sürekli meşgul çalıyormuş. Başbakan’ın balkon konuşmasını dinlemeye gitmişler...
- O halde mitinglerimizde bana "Başbakan, başbakan" diyerek sevgi gösterilerinde bulunan kalabalıkları getirin...
- Saçmalamayın efendim! Seçim dönemi bile zar zor binbir rica minnet toplamıştık onları...
- Madem öyle, seçim gezileri sırasında hal hatırını sorduğumda, ağlanan, sızlanan üreticiyi, işsizleri, işçileri, memurları, emekliyi, esnafı, çiftçiyi çağırın...
- Bu hiç mümkün değil sayın Genel Başkanım! Hem bulsak da ne diyeceksiniz onlara...
- Teşekkür edeceğim beni seçim dönemi iyi makaraya aldıkları için... Bir de sorum var onlara...
- Ne sorusu?
- Madem iktidardan memnundunuz da gördüğünüz yerde bana niye şikayet edip, boynuma sarılarak "oyum senin" dediniz? Lider mi seçiyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz? diyeceğim...
- Suçu, suçluyu önce kendi içimizde aramalıyız genel başkanım.. - Sevmek dedi sevmedik mi, halka kıymet vermedik mi? Gökteki yıldızları vaat etmedik mi?
- Ettik de efendim, güven konusunda hala çok eksikliklerimiz var... Önümüzdeki seçime kadar o eksikliğimizi de giderirsek, bu kez kesin iktidarız...
- Haklısın, çatı konuşması için henüz erken, itfaiyecileri çağırın da indirsinler beni...
- Çağırdık ama onlar da "gelemeyiz, başbakanın balkon konuşmasını dinliyoruz şu an... Nasıl çıktıysa öyle insin" diyorlar...
- Bak atarım kendimi aşağı...
- Atlarsanız yerinize ben aday olurum ona göre!
- Neyse vazgeçtim atlamaktan, tut elimi kurtulayım şuradan...
- Üzgünüm efendim, tutamam! İzninizle teşkilat partide beni bekliyor! Size de iyi yolculuklar! Sizi rahmetle, partimize ve Türk siyasetine yaptığınız hizmetleri saygıyla anacağımızdan şüpheniz olmasın!
- !!!!!????????...