Yazdırılabilir Görünüm
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı
Sayın İhsan Ağcan
Bolu İl tarım Müdürü
Sayın Mehmet Altın
İki Nizipli Boluda önemli ses getiren projelere imza atmaktalar.
Burada kısa kısa bunlara değineceğim.
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun ile sohbet
Tarım ve Hayvancılık
Orhan YILMAZ
17 Eylül 2008 Çarşamba 16:20:39
1
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, arkadaşımız Çağlar Akay ile uzun bir sohbet yaptı. Altun, “Hedefimiz, Bolu’nun sınırlı tarım arazisini en verimli şekilde kullanmak” dedi.
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Bolu’muzun tarımda geldiği noktayı ve gelecek hedeflerini konuştuk.Çağlar Akay:Sayın müdürüm, Bolu’da tarım, halkın %80inin geçimini sağladığı, toplam gelirin ise %40′ını oluşturan bir alan. Siz Bolu’muzu tarımda hangi noktada görüyorsunuz?
Mehmet Altun:Bolu tarımda sınırlı bir alana sahip, yaklaşık 1.400.000 dekarlık bir tarım alanımız var. Bu sınırlı alanı en verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Bolu geneline baktığımız zaman yem bitkileri, patates üretimi, Kıbrıscık’ta ise meyvecilik yine Mudurnu ve Göynükte de kısmi olarak sebzecilik ve meyvecilik yapılmakta. Şu anki alanla ilgili bir milyar dört yüz bin dekarlık alanın daha fazla veriminin alınması ile ilgili çalışmaların artırılması gerekiyor. Birim alanda fazla verim alamadığımız müddetçe bunların rantabl (verimli) kullanıldığını iddia edemeyiz.
“Verim için toprak analizi yapılmalı”
Ç.A.:Toprak analiz sonuçları hakkında bilgilendirmede bulunabilir misiniz?
M.A.:Öncelikle toprak analizi çok önemli. Çiftçi ürün elde etmeden önce mutlaka toprak tahlili ile ilgili il müdürlüğümüzdeki toprak tahlil laboratuarımıza başvurması lazım.. Aksi takdirde fazla veya eksik miktarda kullanacağı gübre, üretimin artışına değil aksine azalışına sebebiyet verir. Müdürlüğümüzdeki laboratuarımız tüm çiftçilerimizin hizmetindedir.
“Kırsal kalkınma projeleri desteklenecek”
Ç.A.:Köylü ve çiftçi eğitimi konusunda yine AB’ye uyum çalışmaları bağlamında çiftçilerimizin bilinç düzeyi nedir?
M.A.: Çiftçi ve köylü eğitimi tabii farklı şeyler. Bu zaman zaman karıştırılmaktadır. Türkiye’de her köylü çiftçi olarak görülmektedir. Öncelikle bunun tanımını değiştirmek gerekiyor. Çünkü AB’ye baktığımız zaman çiftçilikle uğraşan, tarımla uğraşan nüfus %3-4′lerde. Bunların da çoğunluğu ciddi anlamda birer işletmeye sahipler. Gerek hayvancılık gerekse tarım alanında olsun profesyonelce üretim yapan kişiler. Bu %3lük kesim nüfusun geri kalanını rahatça destekleyebilmektedir. Ülkemizde bir dekarı olan da çiftçi olarak gözükmekte, 500 dekarı olan da çiftçi olarak gözükmektedir. Tarım bakanlığı da son 5 yılda profesyonel anlamda çiftçilik yapanları desteklemek için bir dizi çalışma ve destekleme başlatıyor. Hayvancılık işletmelerinde 100 baş ve üstünü daha ciddi anlamda desteklemekte.
Ç.A.: Özellikle kümes hayvanlarının gübrelerinin kullanılması ve toprağı yakması büyük bir sorun. Bu gübrelerden verimli faydalanabilmek için gübre toplama ve işleme tesislerinde ilerleme nedir?
M.A.:Bilindiği gibi Bolu ciddi anlamda bir broiler yetiştiriciliği alanına sahip. Bugün Bolumuzda 3000 civarında kümesimiz var. Bunun %40′ı da merkezde. Burada da yaklaşık yılda 110 milyon civarı tavuk yetiştirilmekte. Buna artı olarak hindi üretimi de var. Tabi bu durum bir çevre kirliliğine sebebiyet veriyor. Özellikle sektör tavuğu veriyor, civcivi veriyor, ilacı veriyor, hekimi veriyor ve eti geri alıyor. Geriye de onların bakım ücreti ile ilgili bir pay veriyor. Bu, özellikle gübrenin de sahiplenmesi gerekiyor. Gübreyi hem sektörün hem yetiştiricinin ortak sorumluluğu dahilinde bu gübrenin bilinçli bir şekilde ya bir toplama merkezinde toplanarak orada işlenmesi, ya da bulunduğu yerde ilgili kümesin gübreyi orada depolayabileceği bir yer varsa orada bekletmesi gerekiyor. Aksi halde olgunlaşmamış, kompres hale gelmemiş olan gübre bilindiği gibi amonyak içerdiği için toprağa yarardan çok zarar veriyor. Bu çerçevede de sektörle birlikte birtakım çalışmaları nihai aşamaya getirdik. Yerle ilgili sıkıntılar vardı onları da çözüm aşamasındayız. Hatta bir iki yerde çözüm sunduk, en kısa sürede gübrenin işlenip tarıma kazandırılması gerekiyor. Bunun da sektörle ve kurumumuzla beraber çözüme ulaştırılacağına inanıyoruz.
“Varlık sebebimiz çiftçinin kendisidir”
Ç.A.:Bolu için büyük önem arz eden kanatlı sektöründe sektörle, işletmelerle dayanışmanız ne durumda.
M.A.: Bizim varlık sebebimiz sektörün ve çiftçinin kendisidir. Son yıllarda özellikle çiftçi eğitimi ve çiftçiye hizmet de kanuna girdi. Özellikle kanatlı sektörüyle ilgili büyük sorumluluğumuz var çünkü kanatlıyla ilgili yetiştiricilikte yumurtadan civcivine, tavuğuna ve piyasaya arzına kadar Tarım İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin denetimindedir bunlar.
“Bolu AB standartlarının ilerisindedir”
Ç.A.: Kanatlı sektörüyle ilgili son olarak şunu soracağım. Bolu’nun Türkiye pazarındaki payı %30 ama baktığımız zaman Türkiye hala AB standartlarının gerisinde. Peki Bolu bu alanda AB’ye göre bu standartların neresinde?
M.A.: Türkiye AB’nin gerisinde ifadesi özellikle uzun süredir kullanılan bir ibare ama artık biz bunu kabul etmiyoruz. Ülkemiz artık gerek teknoloji açısından, gerek tarımsal ve gıda üretimi açısından çok ciddi anlamda bir ilerleme izlemektedir. İlimizde de özellikle bu üretimi yapan kanatlı sektörü, Türkiye’de ilk 3′e giren firmalar. Bunlar çok ciddi anlamda profesyonelce her türlü hijyene uyacak şekilde üretim yapmaktadırlar. Bizim buradaki sektörümüz AB’nin gerisinde değil aksine ilerisindedir.
Ç.A.: Bolu’nun kazandığı ivme ye bakarak bundan sonra Bolu Tarımını nerede görüyorsunuz?
M.A.: Sözlerimin başında da ifade ettim ki bizim çok kısıtlı bir tarım alanımız var. Bu alandan alınan verimin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Birincisi özellikle bölgedeki mera alanlarının, gerek et gerek süt üretimi açısından değerlendirilmesi için mera ıslah çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor. Çünkü hayvancılıkla ilgili ciddi anlamda üretim olması için özellikle yemin girdisini düşürmemiz gerekiyor. Birde mera alanlarının yaygın bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.
İkincisi yem bitkilerini destekliyoruz. Yemle ilgili tohum dağıtımı yapacağız.
Ç.A.: Sayın müdürüm açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.
Arıcılık
Bolu’nun doğal yapısı arıcılık için elverişli. Her türlü ekiple destek veriyoruz. Şu an özellikle bal üretim ile ilgili bir alanımız var ve bu alanda üreticilik ile ilgili ciddi şekilde Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapılmakta.
Patates
Bilindiği gibi Bolu’da 100 bin dekar alanda patates üretimi yapılıyor. Ekim – Kasım aylarında her yıl fiyatların arttığını görmekteyiz. Soğuk hava deposu konusunda üreticimizin bir sıkıntısı varsa çözmeye hazırız.
Mehmet Altun Kimdir?
1966 Şanlıurfa’nın Bozova doğumlu.. İlk, Orta, Lise öğrenimini 1976-1988 yılları arasında Nizip’te tamamladı. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1994 yılında Bolu’da memuriyete başladı. 2002 Yılı Haziran ayında Bolu Tarım İl Müdürlüğü’ne tayin edildi. Eylül 2007 ye kadar GAP Eğitim Yayım Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. 27 Eylül 2007 tarihinde Bolu Tarım İl Müdürlüğü görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası.
Kaynak :http://www.boluolay.com
Bolu İl Tarım Müdürü: "Kuş Gribine Karşı Gerekirse Av Yasağını Uygularız"
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, "Kentte, kuş gribine karşı şu anda av yasağı söz konusu değil, gerektiği takdirde uygularız." dedi.
Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, "Kentte, kuş gribine karşı şu anda av yasağı söz konusu değil, gerektiği takdirde uygularız." dedi.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki salonda, kuş gribine karşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, toplantının açılış konuşmasında, Türkiye'deki kanatlıların üçte birinin Bolu'da üretildiğini bildirdi. "5 dönemde 110 milyon kanatlı üretiliyor." diyen Altun, bu sektörde dolaylı olarak 25 bin kişinin çalıştığını kaydetti. Altun, kent merkezinde ve ilçelerinde kuş gribine karşı bilgilendirme toplantısı düzenlediklerine işaret ederek, şunları söyledi: "Sakarya'da görülen kuş gribi vakasından sonra bilgilendirme toplantılarımıza hız verdik. Bu tür vakaların bir daha yaşanmaması için ilimizde her türlü tedbiri aldık. Köylü ve çiftçilerle değerlendirme toplantısı yapıyoruz." Altun, Bolu'nun kuşların birinci derecede göç yolları içerisinde olmadığını ancak başta Yedigöller olmak üzere göl kenarındaki yerleşim birimlerinde bulunanların daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıda, Veteriner Hekim Nihat Altunal, "kuş gribi ve biogüvenlik", İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr Selami Konyalıoğlu da, "kuş gribinin insanlarda önemi" konularında birer sunum yaptı. Toplantıda ayrıca, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Bolu`da keçi güzellik yarışması düzenlendi
İLİŞKİLİ HABERLER
BOLU(CİHAN)-
Bolu`da, `Dünya süt günü` dolaysıyla keçi güzellik yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren keçilerin sahiplerine altın verildi.
`Dünya süt günü` dolaysıyla İl Tarım Müdürlüğü`nün önünde bir program düzenlendi. Programa, Vali yardımcısı Mümin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Müftü Yaşar Yaprak ve davetliler katıldı.
İl Tarım Müdürü Mehmet Altun, süt üretimini özendirmek ve artırmak amacında olduklarını belirterek, `Bolu`da ciddi süt üretimi var, bunu tüketime yansıtmak istiyoruz.` dedi.
Altun, `Dünya süt günü` etkinlikleri kapsamında süt tüketimini özendirici 35 billboard hazırlayarak kentin çeşitli noktalarına astıklarını söyledi.
Süt tüketimin yaşı olmadığını kaydeden Altun, `Gün dolaysıyla okullarda 5 bin öğrenciye süt ve ayran dağıtımı yaptık.` diye konuştu.
İl Tarım Müdürü Altun, Bolu`da 32 bin keçinin bulunduğunu bunların yüzde 10`nun saanen keçi olduğunu ifade etti.
Altun, saanen keçilerin döl verimi ve yüksek gelişim hızı nedeniyle bir inek kadar verimli olduğunu anlattı.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen keçi güzellik yarışmasına 6 üretici katıldı. 8 kategoride değerlendirilen yarışma sonunda Erdoğan Yıldız birinci, Yaşar Özer ikinci, Durmuş Özyaman üçüncü oldu. Dereceye girenlere altın verildi. Ayrıca Karacasu yolunda düzenlenen süt koşusuna katılan ilköğretim okulu öğrencilerinden Mustafa Anıl Erhan birinci, Enes Savaş ikinci, Serkan Bostancı ise üçüncü oldu. Öğrencilere süt ve kupa hediye verildi. (CİHAN
Bolu`da 538 nokta keneye karşı ilaçlanıyor
İLİŞKİLİ HABERLER
BOLU(CİHAN)-
Bolu Tarım Müdürü Mehmet Altun, keneler tarafından bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateş(KKKA) hastalığına karşı 538 noktada ilaçlama çalışması başlattıklarını bildirdi.
Altun, Sultanbeyli köyünde katıldığı ilaçlama çalışmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tarım Müdürü Altun, Bolu merkez ve ilçelerinde 33 teknik personelin içerisinde bulunduğu 12 ekiple ilaçlama çalışmasını sürdürdüklerini kaydetti. Altun, belirlenen 538 noktada ilaçlama çalışması başlattıklarını kaydederek, `Belirlenen yerlerde 2 ayrı ilaçlama yapılacak. Ancak hastalık riski yüksek olan geçen senede 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Gerede ilçesinde 3 ya da 4 ilaçlama olacak.` dedi.
Altun, bu sene 6 ton ilaç kullanacaklarını belirterek, şöyle devam etti: `Bolu`da 118 bin büyükbaş, 60 bin de küçükbaş hayvan bulunuyor. Bu hayvanları ilaçlama çalışmamız sürüyor. Ancak ilaçlama yaparken ilaçların sütte daha az kalıntı süresi oluşturmasına dikkat ediyoruz.`
Tarım Müdürü Mehmet Altun, KKKA`nın ciddi takip gerektiren bir hastalık olduğunu ifade etti. KKKA`dan dolayı bugün kadar Türkiye`de 155 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Altun, hastalığa karşı vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.
(CİHAN)
BOLUDA ŞAP KARANTİNASI
Bolu Tatlar Köyü, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle karantina altına alındı. Bolu Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Tatlar Köyündeki hayvan ölümleri nedeni ile köyün karantina altına alındığını ve bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
Altun, konuyla ilgili şunları söyledi: "Şap hastalığı sadece Bolu`da değil, Türkiye`nin çeşitli bölgelerindede görülüyor. Bolu`da ilkbahar ve sonbahar aylarında şap aşılamasıyapılıyor. Ekiplerimiz köy köy gezerek hayvanlara aşılarını yapıyor.
Hayvan sahiplerinin bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Tatlar köyüne aşılamaya giremedik. Çünkü o tarihinde köyde hastalık çıktığı için aşılama yapamadık. Hastalık olan yerde aşılama yapamıyoruz. Böyle durumlarda aşılamaya giderseniz kalan sağlam hayvanlar hasta olur. "Yaşı büyük hayvanlarda ölümün olmadığını ifade eden Altun, "Şap hastalığında daha çok 6 aydan küçük hayvanlar yakalanıyor. Panik yapılacak bir durum yok" dedi.
BOLU (A. A)
Osman kızım Orman mühendisi çıkıyor bu sene, seninle konuşmamız lazım.
17.02.2008
Başkan Yardımcıları yemekte buluştu
Metropol belediyelerin başkan yardımcıları, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Terzioğlu’nun ev sahipliği yaptığı yemekte bir araya geldiler.
Belediye Başkan Yardımcılarının bir araya geldiği yemek Keçiören’de “Estergon Kültür Merkezi” nde bulunan Osmanlı Sofrası’nda gerçekleşti.
Yemeğe Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Akpınar, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı İsa Varlı, Altındağ Belediye Başkan Yardımcıları Gökalp Yılmaz ve Balamir Gündoğdu, Sincan Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahman Bakın ve Bahadır Can, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Osman Başbozkurt, Nurettin Karabal ve Celalettin Alkan, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Sami Özer, Ahmet Çil ve Nihat Yıldız ile Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Demir, Kenan Yılmaz ve Şerafettin Tekin katıldılar.
(23-05-2009) Belediye Başkan Yardımcıları görev ve yetkileri belirlendi. Yerel seçimlerin ardından Orhan Bozgeyik görevinde kalırken İhsan Ağcan, Mücahit Engin ve İsmail Yamantürk göreve getirilen yeni başkan yardımcıları oldular. Yeni yardımcıların atanması ile birlikte Belediyede ortaya çıkan yetki karmaşası da sona erdi.
Belediye Başkan Yardımcıları görev ve yetkileri belirlendi. Yerel seçimlerin ardından Orhan Bozgeyik görevinde kalırken İhsan Ağcan, Mücahit Engin ve İsmail Yamantürk göreve getirilen yeni başkan yardımcıları oldular. Yeni yardımcıların atanması ile birlikte Belediyede ortaya çıkan yetki karmaşası da sona erdi. Seçimlerin ardından önce Başkan Yardımcılığına getirilecek isimler üzerine büyük spekülasyonlar yapılmıştı. Önceki dönemde başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Özbostancı ve Abdullah Öztürk’ün istifalarının ardından yerlerine İhsan Ağcan, Mücahit Engin ve İsmail Yamantürk getirildi. Başkan Yardımcılarının belli olmasının ardından ise bu isimlerin yetkileri ve görev yapacakları müdürlükler konusunda Bolu Kamuoyunda büyük bir merak başladı. Bu merak, 22 Mayıs’ta, Belediye Başkan Yardımcıları’nın görev, yetki ve birlikte çalışacağı müdürlüklerin açıklanmasıyla son buldu. Express Gazetesi Haber Merkezine ulaşan bilgilere göre; Belediye Başkan Yardımcıları ve görev yapacakları müdürlükler ise şu şekilde olacak;
Başkan Yardımcısı Orhan Bozgeyik;- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü - Veteriner İşleri Müdürlüğü - İtfaiye Müdürlüğü - Belediye başkanı tarafından verilecek diğer görevler
Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan;- Mali Hizmetler Müdürlüğü - Yazı İşleri Müdürlüğü - İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü - Zabıta Müdürlüğü - Hukuk Müşavirliği - Belediye Başkanı tarafından verilecek diğer görevler
Başkan Yardımcısı Mücahit Engin;- Fen İşleri Müdürlüğü - İmar ve Şehircilik Müdürlüğü - Belediye Başkanı tarafından verilecek diğer görevler
Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk; -Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü - Temizlik İşleri Müdürlüğü - Belediye Başkanı tarafından verilecek diğer görevler Olarak belirlendi.
Etimesgut’ta ‘Ramazan’ heyecanı
Etimesgut Gençlik Derneği, ilçede düzenlediği bir programla Ramazan coşkusunu hem yaşadı hem de ilçe sakinlerine yaşattı.
Etimesgut Gençlik Derneği, kutsal Ramazan ayı nedeniyle ilçede bir program düzenledi. ‘Lalezarda bir gül’ adlı programa Türkiye Gençlik Federasyonu Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berkant Gören, Etimesgut Gençlik Derneği Başkanı Murat Vural, Sincan Gençlik Derneği Başkanı Savaş Tuncer ile Etimesgut Belediye Başkanvekili Ramazan Özışıl, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan’ın yanı sıra bay, bayan ve çocuk olmak üzere çok sayıda davetli de katıldı.
ETKİNLİKLER ARDI ARDINA GELDİ
İftardan birkaç saat sonra başlayan ve gece geç saatlere dek süren programa, ilk olarak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından kısa bir açılış konuşması yapan Etimesgut Gençlik Derneği Başkanı Murat Vural, salondaki tüm konuklara “Hoş geldiniz!” dedi ve kendilerini bu programda yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Programın sunucusu Osman Arslan’ın seslendirdiği şiiri dikkatle dinleyen izleyiciler, Hamdi Yiğit’in Ezan ziyafeti ile manevi iklimlere yelken açtı. Yine Hamdi Yiğit’in sesinden Esma-ül Hüsna’yı zevkle dinleyen davetliler, Celalettin Ada’nın ilahileri ile coştu. Konuklar, Osman Arslan’ın ağzından Ebu Hubeybi Hazretleri’nin hayatını öğrenme fırsatını da buldu.
ÖZELLİKLE MİNİK DAVETLİLER PROGRAMDAN MEMNUN KALDI
Mesut Şimşek’in seslendirdiği ilahilere salondaki tüm çocuklar sahneye çıkarak tüm içtenlikleriyle eşlik ederken, Türkiye Kur’an- Kerim Okuma Yarışması birincisi Enes Emiroğulları ve Türkiye Ezan Okuma Yarışması birincisi Yasin Gündoğdu’nun muhteşem kıraatleri ile Kur’an ziyafeti çeken konuklar, Sedat Uçan’ın ilahileri ile gecenin sonuna dek hoşça vakit geçirdi.
Esder, İftar Çadırında Fotoğraf Sergisi Açtı
İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan kesti.
İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan kesti.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Mahmut Çelikus, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirtti.
ESDER'in son 5 yıldır esnaf ve sanatkârların yoğun olduğunu bölgelerde iftar çadırı açtığını belirten Mahmut Çelikus, sözlerine şöyle devam etti: "Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte bir ahlak kuralıdır. Yıllardır iftar çadırı geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu yıl da bir farklılık yapmak istedik. Sanatkârlarımızı fotoğrafladık. Hem çadırımıza hem de sergimize Alınteri ismini verdik. Emeği
geçen herkese teşekkür ediyorum."
osman biraz uzun bir konu olmuş ama yine de okudum.eline koluna sağlık.
müslüm'ün kızı unutma bu arada.teşekkürler.
(05-06-2009) Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 170’nci yılı kutlamaları çerçevesinde “Bolu Ormanları” konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Aykut İnce’nin Becikoğlu Alışveriş Merkezi’ndeki fotoğraf sergisinin açılışına Vali H. İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Serginin açılış kurdelesini Vali H. İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli ve Ahmet Şerafettin Yamaner kestiler.
Kurdele kesiminin ardından davetliler fotoğraf sergisini gezdiler ve Vali H. İbrahim Akpınar Aykut İnce’den fotoğraflar hakkında bilgiler aldı ve ikramın ardından serginin açılış töreni sona erdi.
Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 170’nci yılı kutlamaları çerçevesinde Becikoğlu Alışveriş Merkezi’ndeki “Bolu Ormanları” konulu fotoğraf sergisi 04-06 Haziran 2009 tarihleri arası devam edecektir.
Ormanlarımızı objektife yansıyan yüzüyle görelim fotoğraflarda
![]()
Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 170’nci yılı kutlamaları çerçevesinde "Bolu Ormanları" konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Aykut İnce’nin Becikoğlu Alışveriş Merkezi’nde açtığı sergide, ormanlarımızda çoğumuzun bakıp da göremediği görüntüler objektiflere yansıtılmış.
İnce’nin kişisel fotoğraf sergisinin açılışına Vali Halil İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Serginin açılış kurdelesini Vali Akpınar, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli ve Ahmet Şerafettin Yamaner kestiler. Kurdele kesiminin ardından davetliler fotoğraf sergisini gezdiler. Vali Akpınar, Aykut İnce’den fotoğraflar hakkında bilgiler aldı.
’Bolu Ormanları’ konulu fotoğraf sergisi 6 Haziran’ a kadar devam edecek.