Kgys (mobese) ihalesi 20 ağustosta yapılacak
Nizip İlçesinde hazırlanan KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Projesinin alt yapısı GSHDSL ve Metro Ethernet olarak gerçekleştirilecek olup bu sistemde ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilecek hareketli ve sabit kameralar aracılığı ile (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Merkezine görüntü transferi yapılacak ve bu görüntülerin merkezde kayıt altına alınacağı belirtildi. Kayıt altına alınan bu görüntüler Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izlenerek (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Merkezi aracılığı ile Polnet sisteminden otomatik olarak sorgulanması sağlanacak. Ayrıca (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Projesinde yer alacak tablet bilgisayarların Polis Merkezleri, İlçe Devriye Ekipler Amirlikleri ve trafik birimlerine ait ekipler başta olmak üzere ve polis araçlarına monte edilmek sureti ile Polnet üzerinde yer alan Çalıntı Oto, Aranan Şahıslar vb.bir çok olay proje sayesinde izlenme imkânı sağlanacak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ihalesinin ise 20 Ağustos 2008 tarihinde yapılacağı açıklandı.
Devamı İçin Tıklayınız...
Nizip Belediye Başkanı Akdoğan ''Mobese Sistemi Sayesinde İlçemiz Daha Huzurlu Olacak
Nizip İlçe Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, MOBESE sistemi sayesinde ilçelerinin daha huzurlu olacağını belirtti. Akdoğan, yazılı açıklamasında, Nizip'i MOBESE sistemine kavuşturmak için başlattıkları çalışmanın sürdüğünü, çalışma için yaklaşık 700 bin dolar harcayacaklarını kaydetti. Kente sistemin montajına önümüzdeki ay başlanacağını ifade eden Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''MOBESE sistemi yeni bir teknolojik imkan. Sistem sayesinde 3 ayrı merkezden kentimizin ana caddeleri sürekli olarak izlenebilecek. Bu izleme sayesinde hırsızlık ve diğer suçlarda önemli azalma olacağına inanıyoruz. MOBESE sistemi sayesinde ilçemiz daha huzurlu olacak.'' Şeklinde konuştu.
Nizip’e Mobese Yakında Kuruluyor
Nizip İlçe Merkezine yapılması planlanan ve en büyük projelerden birisi olan Mobese sistemi için hazırlıklar tamamlandı. Mobese projesi açılımı konusunda geniş açıklamalarda bulunan Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş, mobese ihalesinin 20 Ağustos 2008 Çarşamba günü Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünde yapıldığını ve ihalenin 4 trilyon 983 Bin YTL ile Türk Telokom’un aldığını ifade etti. Nizip İlçe Geneline 28 ayrı noktaya kamera kurulacağını vurgulayan Nizip Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş 28 kameradan 22’sinin hareketli, 6’sının ise sabit olacağını belitti. Ayrıca 4 noktada toplam 14 kamera yardımı ile plaka okuma sisteminin yapılacağını söyleyen Emniyet Müdürü Durmuş, mobese sistemi çalışmalarının 20 eylülde başlayacağını müjdeleyerek çalışmaların 20 aralık 2008 tarihinde sona ereceğini ifade etti. Nizip İlçe Merkezinde yapımı tamamlanacak olan mobese sistemi sonrasında asayiş konularında büyük bir ölçüde rahatlama olacağının altını önemle çizen Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş yapılacak çalışmaları bölge bölge göstererek sinevizyon eşliğinde anlattı.
Mobese Çalışmaları İçin Start Verildi
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Telekom Müdürü Cem Güler, birçok İlde aktif olarak hizmet veren Mobese Kent Güvenlik Bilgi Sistemi için Gaziantep ve İlçemiz içinde de hizmete girmesi için çalışmalar başlatıldığını ifade etti. 3 aylık çalışma zarfı içinde Kamuflaj Kontrol Merkezi, Araç Sorgulama sistemi getirileceğini belirten Güler, Plaka okuma sisteminin hazır hale getirilecek Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edileceğini vurguladı.