-
Ýþimiz Gücümüz Yemek!
Þimdi nerden çýktý bu konu diyceksiniz?
Bütün canlýlarýn yaþamýný idame ettirmesi için yemesi ve içmesi gerekiyor.Peki biz ne yapýyoruz Yaþamak için mi yiyoruz? Yemek için mi yaþýyoruz?
Yaþamak için yiyorsak ne için yaþýyoruz? Yemek için yaþýyorsak yaþam ne için?
içimizde bir çok kiþi farklý yer farklý yaþar yada kendini farklý hisseder,sabah 5'te 6'da kalkýp hemen sigara yakan yada kalk haným karným acýktý diyen oda olmadý sabah 7'de 8'de kalkýp iþyerine aç giden bizleriz.
Sonra baþlarýz ne yesek
Nohut Dürümü,ciðer kebap,kavurma,katmer,simit vs Nizip'te olmayanlarýn özlem çektiði yiyecekler.
bir dürüm iki dürüm doyana kadar yeriz çünkü 1 tl'ye nohut yada 1'tl lik nohut 5 ekmek.
ye babam ye..
saatler 12 yi geçtikten sonra karnýmýz zil çalmaya baþlar ne yesek diye
artýk havalar ýsýndý öðlen yemekleride ucuza çýkar
balcan,biber ver fýrýna kaç ekmekle yersin usta 3-4 ye usta ye çalýþan adamsýn
bugün deðiþik biþey olsun dersen karpuz ekmek yiyelim yada balcan kebap
artýk akþama kadar rahatýz deðil mi?
akþamda annelerimiz kim bilir neler hazýrlar onlarý saymakla bitmez
helede tatlýlara ne demeli lopur lopur götür
çiðköfte var yallaaa oraya gidek
tava var oraya gidek
kelle var kelle yemeye gidek(yok yav ben kelle sevmem muhabbetleride vardýr tabi..)
velhasýlý iþimiz gücümüz yemek yemek
bakmayýn bunlarý yazdýðýma bende yiyorum:)
ama birazda düþünelim bu nimetleri verene þükredelim
Yaþamak için mi Yiyoruz yoksa Yemek için mi Yaþýyoruz?
-
yazý güzel
siz en iyiisi iyi bir balcan kebabý yapýnda
gelip yiyelim .)
-
Ýlk önce soruya cevap; yemek için deðil, yaþamak için yiyoruz. Ama insanoðlu fýtratý gereði yaptýðý iþten zevk almaya çalýþan bir mahluk. Dolayýsýyla yemek iþini de fazlasýyla zevkli bir hale getirmiþtir.Mustafa senin konuyu aslýnda ne amaçla açtýðýnýn ziyadesiyle farkýndayým. Biz ki sofrasýnda çok çeþit yemek olmasýndan haz almayan bir Peygamberin(s.a.v.) ümmetiyiz. Þu günümüzde öyle bir hale gelmiþiz ki deðil bir çeþit, üç-dört çeþit yemeði bile beðenemeyen bir topluluk haline gelmiþiz. Çok acý ve acý olduðu kadar da vahim bir durum.
Belki de konunu daðýttým biraz. Ama durum vahim, farkýndayým. Fakat, çözüm noktasýnda kilitlenmiþ durumdayýz. Bunlarý dillendirmek, insanlara anlatmak. Mesele burada. Ama önce kendi nefsimizin ýslahý ile baþlamamýz lazým.
-
Topraktan geldik, topraða gidiyoruz.
Dikkat edin gideceðiz deðil !
Çünkü her yediðimiz topraktan geliyor ve bünyemizdeki hücrelerin yenilenmesine vesile oluyor,
sonrasýnda ölen hücreler tekrar topraða kaýþýyor.
En kötü ihtimalle 10 yýlda bir deðiþiyoruz.
Demekki 10 yýlda bir topraktan geliyor, topraða gidiyoruz.
-
Nizipliyiz, tabiki yemek düþüneceðiz, bu kadar lezzetli yemek nerde var.
-
ben nerdeyse yemiyorum hiç desem heralde yalan söylemiþ olmam:)
-
Vallahi bravo, hepiniz birbirinizi anliyorsunuz. E ortak dil 'yemek' olunca:))) Ben sahsen inanin konuya muvaffik olamadim! Nerden nereye gecilmis, ne kastedilmiz....
Neyse size afiyet olsun.
-
en önemlisi elbette ki þükür bunu her daim yapmalýyýz yemeyi içmeyi gecin en basit gibi görünen detaylarda bile bunu düsünebilmeliyiz ama maalesef artýk bunlar sýradan seyler gibi göründügü için aklýmýzýn ucuna bile gelmiyo en basitinden yutkunma eylemini gercekleþtiremedigimizi düþünelim ki bunu yasayan özelliklede otistik çocuklarýmýz var bu ne kadar zordur onlar için!!
-
Þu dünyada bir boðazýmýz var onun da dedikodusunu yapmayýn....
-
pirpirim eskisiz hasbeli aþsýz nohut dürümsüz hele hele kavurmasýz bir hayat düþünülemez onun için can bogazdan gelir derim ve yerimm.. hammmm :D:D:D
NOT: atalarýmýz boþuna dememiþ yiyen adamdan degil yemeyen adamdan korkucan...
-
Babam derdiki yiyenden korkma yemeyenden kork.
-
Çok yemek yiyen Hasan1983 ve Mehmet Karakaþ dan bu konu hakkýnda yorumlarýný bekliyorum :)
-
Can boðazdan geldiði gibi boðazdan da çýkýyor...Padiþahýn biri bir alime sormuþ günde ne kadar yemek yemeli diye...Alim; 300 gram bir insana yeter der... Padiþah ne diyorsunuz! 300 gram insanýn neresine yeter(Özeliklede Niziplilerin) der... Alim kiþi günlük 300 gram yemek seni taþýr,ondan sonrasýný ise sen taþýrsýn...Þekil a'da göründüðü üzere...
-
yeme içme olunca çoþuyoruz ya
-
biz her öðün 300 gr yiyoruz oda en az tabi...:)