-
Nizip Sabunu
Bir zamanlar nizip sanayisinde akla ilk gelen ürünlerden bir tanesi sabundu şimdi malesef üzülerek söylüyorum sabun fabrikalarının hurdaya bırakılmasının sebebi sabunun bitmesi hangi engele bağlı acaba görüşlerinizi bekliyorum
Zeytinyağlı Garlı Sabun (1 kğ) %85 Kuru
-
Şükrü kardeşim rahmetli dedem Yetim Halil İstanbulda yıllarca Nizip sabunlarını sattı eminönünde dükkanı vardı, bu yüzden sabunun geçmişini az çok biliyorum, Nizipte sabun fabrikaları varken Türkiyede sabun fabrikası tek tük vardı, ancak sabun üreticileri yani masmana sahipleri nedense teknolojiyi bir türlü kabullenemediler, eğerki yeni teknolojileri takip edip uygulasalardı şimdi Türkiyede ve doğu ülkelerde Nizip sabunu revaçta olur ve sanayiye de büyük katkıları olurdu. Gerçekten bu konu kanayan bir yara.
-
1)Asla ve asla teknolojik yatırım yapılmadı
2)İnsanalr üç-beş kuruş fazla para için sabnun'un kalitesini düşürdü.
3)Kalifiyeli eleman olmadığından diğer meslek grupları gibi sabun işide malesef öldü...
-
öncelikle görüşleriniz için sağolun diyorum bende görüşlerimi yazayım nizibin işçisi sabuna değer vermedi zengin olan tücarlarımız nizipten göçtü bence nizipin en ii sabun işini bozarlar yapıodu malesef nizibi bıraktılar kanayan yaralarımız çok durdurmak lazım bence
-
Artık çok geç.Bu yara kapanamz nizip eski kimliğine kavuşamaz sabunda.Çünkü bir batılaşma örneği gençlerimizde.Ha bu arada bende bir gençim ama asla memleketimizin malına kıymet ve güven vermiyoruz.Bugün antakya'nın defne sabunuı beş kuruş etmez iken malesef peynir ekmek gibi satılıyor.Yapım aşaması sağlıksız olan sabun'un içeriğide nizipden kötü fakat kimliklerini gösteriyorlar.Farklı çeşitler farklı modeller gibi müşterinni ilgisini çekebiliyorlar.Malesef nizipde böyle bir şey yok hep aynı şeyler .Kendi fikirlerini sunup farklı modeller yapamıyorlar.Hep kopya hep kopya .Çok kalitesiz ürünü çok pahalıya satıyorlar...Sevgilerimle
-
Beyler Nizip'de hala çok değerli ve kaliteli sabun yapan firmalar var. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kalitede sabun hala bulamazsınız. Pazar daralmış olabilir fakat bu dediğim sabunları hala yok satıyorlar. Siz bakmayın kokulu ve renkli sabunların şatavatlı havalarına. Bunlarla onların temizlik ve kaliteleri mukayese bile edilemez.
Mesela Zeytinyağlı Garlı Sabun %85 Kuru (1kğ)
mesela Antep Fıstıklı Sabun (1 adet)
Ardıç Sabunu
Cilt ve saç için dogal Ardıç Katranı sabunu.
Daha örnek çok, uygur sabunları, günok sabunları vs..
Bu sabunların hepsinin arkasındayım. Nereden alırsanız alın, ben kefilim kalitelerine
-
Hayri çok haklısın ama inan Nizipli üreticinin de çok hatası var, kullandıkları yağları ben biliyorum, onlar anladı ne demek istediğimi.
-
Müslüm abi ve değerli kanalın sevgi değer insanı adminim biz ailece sabuncuyuz bazı şeylerin farkındayız tabi nizipte kaliteli sabun üreten fabrikalarımız var avni uygur ,özyurt sabun ,öğüt ,erbay ,doktoroğlu ,ülfet gibi fabrikalarımız var ama malesef eski arz- talep yok onlarda yavaş yavaş az sabun çıkarmaya başlıyorlar
-
Sevgili ADMİN Nizip sabunu 1950/1960 yıllarında Türkiye'nin %70 ihtiyacını karşılarken bugün % 10 lara kadar gerilemiş durumda.Çalışır durumdaki fabrikaların yarısıkaliteli ürün üretmekte.Diğer yarısı ise çok kalitesiz ürün üretmektedir.Sevgilerimle.
-
bu ara gelmem lazım güzel sabunlar var ben bayılıyorum insallah admin bey bi aksilik olmazsa:)
-
gel biz halederiz admin beyle birlikte sen yeterki sabun satışlarını artır
-
bence öncelikle sabunun sabunlaştırılması konusunda halkımız bilgili olsa gerisi kendiliginden çözülecektir. şuan gaziantep dışında hangi şehire giderseniz gidin nizip sabun degince uzak duruyorlar toptancılar.
bide şimdi dogal sabuna dönüş var özelliklede onun içerigini çok iyi bilmek lazım sayın ŞÜKRÜ ÇİFTÇİ kardeşimiz yıllardır sabuncu oldugun söylüyor o bizden daha iyi biliyordur sabunun sabunlaşma safhası ve daha sonra oluşturacak etkisini. daha önceleri laboratuvar mı vardı ustalarımız ( paşa abdi rahmetli nedim amca ''nedim erbay'' ..) sabunu tadına bakarak analiz ederdi.. yani sözün kısası bilinçli olmak herşeyin çözümü olacagına inanıyorum.
-
evet m-c bakırcı kardeşim ben paşa abdinin yanında yani özyurt fabrikasında hala torba dikiyorum nedim erbayın oğlu ömer ve mehmet erbay şuan devam ediyor hala şuan hepsinin yanında çalışıom bu arada paşa abdi komik çok ii bir insan onunyanında çalışmaktan zevk alırım
-
İşte önemli bir konu daha.. Saçlarım Panten pro-Vitamin B denilen ne üdüğü belirsiz şampuan yüzünden 7 önce süratle dökülmeye başlamıştı ki Rahmetli babamın etkisiyle (Kendisi Aşağı Çardak köyü simalarından olup ömrünün sonuna kadar da 'Bitkilerle Tedavi' üzerine önemli araştırmalara imza atmıştır.) Nizibin Yeşil Sabununu kullandım ve sonuç inanılmaz şekilde tedavi ediciydi.. Hem tertemiz bir saç hem de tedavi... Lütfen Sabunumuzun değerini bilelim....
-
yer tam olarak nerde???? carsının nerseinde yani?