-
Közde çay içmek
Teknoloji ilerdedikçe hayatı kolaylaştıran araç-gereç ve cihazlar hayatımızın vazgeçilmez unsurları oluverdiler. Benim gibi çay tiryakisi iseniz hangisinde çayın daha lezzetli olduğunu hemen anlarsınız. Çocukken yaz tatillerinde köye giderdim ve közde çay içmenin lezzetini oradan hatırlarım. Bilmiyorum közde çay içeniniz varmı ? Közde çay içmenin keyfini yeni çıkan hiç bir çay demleme cihazlarında alamazsınız. Közde çay içmek artık bir nostalji oldu,sadece piknikteeeeen pikniğe içer olduk.
-
Evet çok yumşak bir tadı oluyor birde közde patates,patlıcan vb..güzel oluyor :)
-
Orhan bey nereden bulursun bu konularıda, yaramızı depreştirirsin. Artık Gökhan patatesleri alır gelir, közde patates yaparız, yanında da patlıcan söğürme... E artık sende çayları demlersin birara. Yaz gelsinde İnşallah, bahçede bir toplantı yapalım ama tamamen yöresel yemekler, kilimler, birde tahta kuruluruz şöööle gelsin közde çaylar :)
-
Orhan abim ayıptır sorması yaşınız kaç ? Hani diyorum nostaljiye düşkünlüğünüz beni biraz düşündürdü de....
-
yav mükemmel şeyler söylüyonuz.Burnumda tütüyor şu an bile.Orhan başkan bir gün yapıver bize bir adamlık ya.Dehşet olur.gece geç saatte olsa bile gelinir köz çayına.Bekliyecem.
-
Huzeyfe Orhan abinin doğum tarihini ben sana söyleyeyim 1975.
Orhan abi bizdeki çayda közde gibiydi nede olsa sobanın üstünde kaldı hep
Adminim çayıda közde yemek pişirmeyide hepsini yapar orhan abi,eline yüzüne bulaştırıyor o zaman Nizip72 abi yardım eder ona, bizde afiyetle yeriz....
-
Bak bu közde çay işi tam bana göre... Pikniğe her gitmemizde dedem çayı bana yaptırır...Hoş...İşin tamamını bana yaptırır yaa..Neyse.....
-
evet közde çay çok güzel oluyo gerçekden artikk Nizipdeki kalaycilarda satiyorlar oradan aldikk çok memnün kaldikk sizde alinn reklam yapmiş olalim biraz esnaf para kazansinnn
-
Orhan abi ileri yeter yav acı elini kalbine koyda dinle elinde mis gibi taşbaşın varken bile yüreğin yanıysa ya gurbettekiler netsin ha ... bak kendim için bir şey diyorsam ne olim çok şükür kaçak çayım var o bana yeter ..... (ee ne de olsa aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz... :9 )
-
Arkadaşlar müsait olduğum ilk anda , sizlere közde çay içireceğim. Hemde ellerimle yapacağım.
-
Orhan Abi bana da haber verirsen bende gelirim.....
-
Tabi tabi ne demek kardeş.
-
Teşekkürler abi.haber verirsen gelirim..
-
alıntı:
"quote" Orhan Çelik demişki:
Arkadaşlar müsait olduğum ilk anda , sizlere közde çay içireceğim. Hemde ellerimle yapacağım.
Tamam anladıkta şunun adını ve zamanını koysan artık orhan abi kış bitecek nerdeyse :-)))
-
buyazıyı okuyunca bende közde çay demleyeyim dedim ama su geç kaynayınca vaz geçtim eskiden ne sabırlı insanlar varmış